دنیای اینترنت پر از محتواهای مختلف است که اغلب آنها به شکل ویدیو ساخته شدهاند و دلیل آن هم پرطرفدار بودن این نوع محتوا است. با این حال، در بین میلیونها ویدئو در فضای آنلاین، چگونه باید اطمینان حاصل کنیم که ویدیوی ما دیده میشود؟
اگر شما هم در حوزه تولید محتوای ویدیویی فعالیت داشته باشید حتماً میدانید که نوشتن یک تیتر جذاب و توضیح خوب برای ویدیو یکی از مهمترین مراحل تبلیغ و پروموت محتواهایتان است که به سئوی آن نیز کمک میکند و باعث میشود ویدئوی شما برای کاربران بیشتری در سایت آپارات و نتایج گوگل نشان داده شود. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم ۲۵ نکته مهم برای نوشتن تیتر و توضیحات ویدیو را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید از این به بعد، مخاطبان بیشتری جذب کنید. پس با ما همراه باشید.
چگونه در سایت آپارات ویدیوی خود را بارگذاری کنیم؟
سایت آپارات پربازدیدترین سایت ایران است؛ به همین دلیل بارگذاری ویدئو در این سایت به افزایش بازدید آن کمک زیادی خواهد کرد. برای این کار طبق مراحل زیر پیش بروید:
- به صفحه اصلی سایت آپارات بروید؛
- روی گزینه بارگذاری ویدیو در بالای صفحه کلیک کنید؛
- اگر حساب کاربری ندارید روی گزینه «ایجاد حساب کاربری» کلیک کنید و اگر عضو سایت هستید، برای ورود شماره موبایل، نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید؛
- ویدیوی خود را انتخاب کرده و آن را در قسمت مربوطه بارگذاری کنید؛
- در بخش بعدی باید مواردی مانند عنوان، توضیحات ویدیو، دستهبندی، برچسب، امکان ارسال نظر و سایر موارد را تکمیل کنید.
چرا نوشتن توضیحات و تیتر ویدیو اهمیت دارد؟
بعد از ساخت یک ویدئوی حرفهای و بارگذاری آن در سایت آپارات، عوامل زیادی بر دیده شدن بیشتر آن تأثیر میگذارند؛ اما اولین چیزی که باعث میشود کاربر روی محتوای شما کلیک کرده و آن را تماشا کند، توضیحات و تیتر ویدیوی شماست. در حقیقت یکی از مهمترین ویژگیهایی که میتواند ویدیوی شما را در بین میلیونها ویدیوی دیگر در سایت آپارات متمایز کند، نوشتن تیتر جذاب و توضیحات کافی برای آن است.
علاوه بر این، میتوانید با انتخاب تیترهای جذاب و مرتبط برای محتواهای خود، اعتماد مخاطبانتان را به دست آورید. در حقیقت اگر ویدیوهایتان حرفهای و باکیفیت باشند و عنوان و توضیحات جذاب و خوبی داشته باشند، بعد از مدتی کاربران زیادی شما را خواهند شناخت که میتواند به پرسونال برندینگ شما کمک زیادی کند.
درنهایت، یک عنوان خوب میتواند به پیدا شدن هرچه بهتر ویدئوی شما در سایت آپارات کمک کند؛ زیرا همانطور که میدانید سایت آپارات پربازدیدترین سایت ایران است و ۶۰ میلیون کاربر فعال دارد. به همین دلیل افراد زیادی برای تماشای ویدیو به این سایت مراجعه میکنند و اگر ویدیوهای شما عنوان مرتبط و خوبی داشته باشند، در سایت آپارات هم بهراحتی بازدیدکنندگان زیادی پیدا میکند.
لینک مرتبط: ایجاد تبلیغ در آپارات
۲۰ نکته طلایی برای نوشتن عنوانهای جذاب ویدیو
استفاده از کپی رایتینگ خوب برای نوشتن تیتر ویدئو میتواند به جذابیت بیشتر ویدیو و کلیک بیشتر کمک کند. در حقیقت یکی از مهمترین ویژگیهای یک تیتر خوب برای ویدیو، جذب مخاطب و ترغیب آنها به تماشای ویدیوی تا انتها است. در زیر راهنمای جامع و کاملی برای نوشتن تیترهای جذاب آوردهایم:
۱- مطمئن شوید عنوان شما با ویدیو مطابقت دارد
شاید این نکته، خیلی ساده و بدیهی به نظر برسد، اما گاها دیده شده است که بسیاری از تولیدکنندگان محتوا برای آنکه نرخ کلیک روی ویدئوهایشان را افزایش دهند، از عناوین غیرمرتبط استفاده میکنند و همین امر باعث از دست دادن کاربرانشان میشود.
فرضیه: تصور کنید شما یک ویدیو با موضوع، قاببندی در فیلمبرداری با آیفون تولید کردهاید، عنوان ویدیو شما باید مشابه با موضوع ویدیو باشد نه هرچیزی که فکر میکنید کاربر بیشتر به دنبال آن است.
مثال بد: آیفون ۱۴ رجیستر نمیشود!
مثال خوب: چطور با گوشی آیفون حرفهایتر فیلمبرداری کنیم؟
تحلیل: برای آنکه زحمات شما پایمان نشود و ویدیوتان را افرادی که واقعا به دنبال همان محتوا هستند تماشا کنند؛ حتما عنوانتان را مرتبط با ویدئو بنویسید. وقتی قرار است از قاببندی در آیفون صحبت کنید؛ الکی از عنوانی خبری و غیرمرتبط استفاده نکنید.
۲- مخاطب هدف خود را شناسایی کنید
برای آنکه کاربران به دفعات روی ویدیوی شما کلیک کنند، باید ابتدا مخاطبان خود را شناسایی و نیاز اصلی آنها را درک کنید. برای این کار باید خود را در جایگاه کسی که ویدئوی شما را تماشا میکند، قرار دهید و از خود بپرسید که دقیقاً چه سؤالی شما را به سمت این ویدیو کشانده است؟ با این کار، نیاز و سؤال اصلی کاربران خود را پیدا میکنید و میتوانید این سؤال را در تیتر ویدیوی خود قرار دهید.
فرضیه: تصور کنید کانال شما محتواهایی در رابطه با خودرو تولید میکند و تمام کاربرانی که شما را دنبال میکنند، منتظر ویدیوهایی مرتبط با حوزهی کانال شما هستند، اگر در این حالت به یکباره حوزهی کانال خود را تغییر دهید و یا محتوا را صرفا برای خود و نه کاربر هدف تولید کنید، کاربران نمیتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و باعث گیج شدن آنها میشود. در نتیجه ویدیوی شما را ندیده، رها میکنند.
مثال بد: بررسی دلایل صدا دادن موتور قهوهساز
مثال خوب: بررسی مشخصات فنی پراید ۱۱۱
تحلیل: همانطور که در بالا اشاره کردهایم؛ شما باید هنگام تولید ویدیو خودتان را جای مخاطب بگذارید و از خود بپرسید که چه نوع ویدیویی میتواند جواب سوالات مخاطبان شما را بدهد. اگر حوزه فعالیت کانال شما خودرو است؛ دلایل صدا دادن موتور قهوهساز قطعا موضوع مناسبی برای تولید محتوا نیست و نوشتن چنین عنوانی در موقعیت فرضی بالا توصیه نمیشود.
۳- با نقاط درد مخاطب خود صحبت کنید
اکثر افرادی که به طور جدی تولید محتوا را دنبال میکنند؛ به دنبال راهحلی هستند که با تولید محتوای ارزنده، به نحوی سودی به مخاطبان خود برسانند. منظور از نقاط درد، مشکل مشخصی از کاربران است که شما با پیدا کردن آنها میتوانید محتواهایی کاربرپسند بسازید و از رقبای احتمالی خود پیشی بگیرید. عباراتی مانند: ” راه آسان برای خلاص شدن از” ، ” برای ____ یک ریال هم نپردازید! مگر آنکه ____”، ” سرانجام، راهی سریع برای ____” و… مثالهای خوبی برای استفاده از این تکنیک هستند.
فرضیه: شما ویدیویی برای نصب ویندوز ۱۱ تولید کردهاید و دوست دارید این ویدئو، بازدید خیرهکنندهای بگیرد. در این شرایط استفاده از این تکنیک میتواند مناسب به نظر برسد چراکه احتمالا نحوهی نصب ویندوز ۱۱، میتواند مشکل افراد بسیاری باشد.
مثال خوب: چطور ویندوز ۱۱ را نصب کنم؟
مثال عالی: روش نصب ویندوز ۱۱ در کمتر از ۵ دقیقه
تحلیل: افراد معمولا دوست دارند مشکلات خود را در کمترین زمان ممکن حل کنند. هنگامی که شما در عنوان خود به مدت زمان کوتاهِ حل این مشکل اشاره میکنید؛ احتمالا افراد زیادی را متقاعد میکنید که ویدیو شما، همان ویدیویی است که به دنبال آن هستند و با تماشای آن میتوانند به جواب سوالات خود دست پیدا کنند.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک صحبت کردن با نقاط درد مخاطب در عنوان ویدیو👇

۴- استفاده از کلمات کلیدی را فراموش نکنید
همانطور که در مقدمه گفتیم، تیتر و توضیح خوب برای ویدئو باعث بهبود سئوی ویدیوی شما در نتایج جستجوی گوگل و دیده شدن هرچه بهتر محتوایتان در سایت آپارات میشود. به همین دلیل سرچ کلمات کلیدی مرتبط را نباید فراموش کنید. برای این کار یک کلمه کلیدی اصلی مطابق با محتوای ویدیوی خود انتخاب کرده و سایر کلمات کلیدی فرعی را بر اساس آن پیدا کنید. بعد از این کار، سعی کنید از کلمه کلیدی اصلی خود در تیتر ویدیو و ترجیحاً در ابتدای آن و از سایر کلمات در توضیحات ویدیوی خود استفاده کنید.
حواستان باشد که کلمه کلیدی اصلی خود را درست انتخاب کنید. برای این کار باید چند عامل مانند منطبق بودن کلمه با محتوای اصلی ویدیوی شما، میزان سرچ آن در گوگل و سایر موارد را در نظر بگیرید. اگر با سئو آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم برای انتخاب کلمه کلیدی اصلی ویدیوی خود از کسی که با این حوزه آشنایی دارد، کمک بگیرید. همچنین ابزارهایی مانند keywordtool و google trends میتوانند در پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط به شما کمک کنند.
۵- بهصورت طبیعی از کلمات کلیدی استفاده کنید
اشتباهی که برخی از تولیدکنندگان محتوای ویدیویی مرتکب میشوند، این است که کلمات کلیدی را پشت سر هم در توضیحات ویدیو قرار میدهند تا میزان دیده شدن آن را در گوگل افزایش دهند. این کار به این دلیل اشتباه است که گوگل علاوه بر کلمات کلیدی، به میزان کلیک کاربران روی آن محتوا نیز توجه میکند. به همین دلیل اگر توضیح و تیتر ویدئوی شما بدون مفهوم، غیر جذاب و فقط با هدف سئو نوشته شده باشند، کاربران روی آن کلیک نخواهند کرد و رتبه محتوای شما در گوگل افت میکند.
برای استفاده طبیعی از کلمات کلیدی، باید توضیحات و تیتر ویدیوی خود را برای کاربران بنویسید و سعی کنید به آنها نشان دهید که ویدیوی شما درباره چه موضوعی است و در عین حال، از کلمات کلیدی اصلی و فرعی نیز استفاده کنید. همچنین سعی کنید حداقل یکبار از کلمه کلیدی اصلی در یک یا دو جمله اول توضیحات خود استفاده کنید.
۶- تیتر ویدئو را کمتر از ۶۰ کاراکتر بنویسید
تیتر ویدیو مانند عنوان سئو در نتایج گوگل نشان داده میشود و طبق اعلام گوگل، حداکثر تعداد کلمات عنوان سئو ۶۰ کاراکتر است و بیشتر از این تعداد در نتایج جستجوی گوگل نشان داده نمیشود. به همین دلیل بهتر است این محدوده را رعایت کنید و در عین حال سعی کنید از این ۶۰ کاراکتر استفاده بهینهای داشته باشید و عنوان جذابی بنویسید. علاوه بر این، کاربرانی که در سایت آپارات در حال جستجوی ویدیوهای مختلف هستند، به احتمال زیاد عناوین بالای ۶۰ کاراکتر را نمیخوانند؛ پس بهتر است در همین محدوده موضوع ویدئوی خود را مشخص کنید.

۷- از تکنیک FOMO (ترس از دست دادن فرصت) استفاده کنید
FOMO یا (Fear Of Missing Out) به معنای ترس از دست دادن فرصت و عقب ماندگی است. در واقع FOMO را میتوان یک تکنیک فوقالعاده عالی در بازاریابی دانست که در بازاریابی محتوا بسیار رواج دارد. در این تکنیک شما میتوانید از کلماتی مانند: “فوقالعاده”، “محدود”، “شگفتانگیز”، “آخرین فرصت” و “ارزانترین” استفاده کنید تا حس اضطراب را به مخاطب القا کنید و او حس کند اگر پیشنهاد شما را نخرد و یا ویدیوتان را نبیند، فرصت مهمی را از دست میدهد.
فرضیه: تصور کنید برای یک کمپین تبلیغاتی، ویدیویی تولید کردهاید؛ برای آنکه کاربران را تشویق کنید تا انتهای ویدیو همراه شما باشند تا بتوانید پیشنهادتان را به آنها دهید، بهتر است از تکنیک FOMO استفاده کنید.
مثال بد: ۵۰% تخفیف داریم.
مثال خوب: برای دریافت ۵۰% تخفیفِ بیشتر این ویدئو را تا انتها تماشا کنید!
تحلیل: در مثال اول کاربر، به هیچ عنوان احساس از دست دادن فرصت و یا پیشنهادی را دریافت نمیکند و صرفا خبری را مطلع میشود؛ اما در مثال دوم کاربر متوجه میشود که برای دریافت ۵۰% تخفیفِ بیشتر باید ویدیوی شما را تا انتها تماشا کند.
۸- سوال مطرح کنید
پیشنهاد میکنیم اگر قصد ساخت ویدیوی آموزشی دارید، تیتر خود را سؤالی بنویسید و با کلماتی مانند «چگونه» یا «چرا» شروع کنید؛ زیرا آمارها نشان دادهاند که کلیک روی عناوینی که با سؤال شروع میشوند، معمولاً بیشتر است.
فرضیه: تصور کنید، شما مشاور کسبوکارهای اینترنتی هستید و میخواهید در قالب یک وبینار افراد را راهنمایی کنید تا بتوانند به درآمد خوبی دست پیدا کنند، در این شرایط میتوانید در عنوان خود سوالی مطرح کنید.
مثال خوب: دیگر رسیدن به درآمد خوب، آرزو نیست!
مثال عالی: چطور در کمتر از ۳۰ روز به درآمد دلخواه خود برسید؟
تحلیل: هر دو مثال بالا را در این شرایط میتوانید استفاده کنید، اما مثالی که در قالب سوال طرح شده است، مناسبتر است، چراکه مخاطب تمایل بیشتری از خود نشان میدهد تا برای رسیدن به جواب، وبینار شما را تماشا کند.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک سوال پرسیدن در عنوان ویدیو👇
۹- از آمار و اعداد استفاده کنید
طبق آمارهای مختلف از رفتار کاربران در فضای اینترنت، محتواهایی که در عنوان سئو و تیتر خود از اعداد استفاده کردهاند، معمولاً نرخ کلیک بالاتری داشتهاند. به همین دلیل در صورت امکان سعی کنید در نوشتن تیتر ویدیوی خود از اعداد استفاده کنید. به عنوان مثال میتوانید جملاتی مانند «۷ روش طلایی برای….»، «۲۰ نکته مهم برای…»، «با رعایت این نکات درآمد خود را دوبرابر کنید» یا «همه نکاتی که باید برای … بدانید» و… را در نوشتن تیتر ویدئوی خود به کار ببرید.
فرضیه: تصور کنید ویدیویی تولید کردهاید که در آن نکاتی ارزنده و کلیدی دربارهی معروف شدن در آپارات آموزش دادهاید؛ در این موقعیت میتوانید از جادوی اعداد در تیتر ویدئوی خود استفاده نمایید.
مثال بد: در آپارات معروف شوید!
مثال خوب: ۹ روش عالی برای معروف شدن در آپارات
تحلیل: در این موقعیت بهتر است به تعداد نکاتی که در ویدیو توضیح دادهاید؛ اشاره کنید تا مخاطب بداند قرار است، مثلا ۹ روش عالی برای معروف شدن در آپارات از شما یاد بگیرد.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک به کار بردن آمار و اعداد در عنوان ویدیو👇

۱۰- حس کنجکاوی مخاطب را برانگیزید
حس کنجکاوی، یک پدیده روانشناختی است که در اکثر افراد وجود دارد و زمانی اتفاق میافتد که شما درباره موضوعی، تمام اطلاعات لازم را ندارید و دوست دارید راجع به آن بیشتر بدانید تا اطلاعات گمشده را پر کنید. استفاده از کلماتی مانند: کشف شد، پشت پرده، رمز، محرمانه و… مثالهای خوبی برای استفاده از این تکنیک هستند.
فرضیه: تصور کنید، قیمت محصولات دیجیتال به یکباره افزایش شدیدی پیدا میکنند و شما میخواهید علت این نوسان قیمت را ذکر کنید، برای این امر بهتر است، از تکنیک قلقلک دادن حس کنجکاوی مخاطب استفاده کنید.
مثال خوب: چرا قیمت محصولات دیجیتال در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت؟
مثال عالی: پشتپرده افزایش قیمت محصولات دیجیتال در سال ۱۴۰۱
تحلیل: هر دو مثال بالا مناسب هستند؛ اما برای این موقعیت “مثال عالی” کاربرد بهتری دارد و میتواند حس کنجکاوی مخاطبان را برانگیزد.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک برانگیخته کردن حس کنجکاوی مخاطبان در عنوان ویدیو👇
۱۱- از محرکهای احساسی استفاده کنید
افراد معمولا با مسائلی که احساساتشان را تحریک کنند؛ بهتر ارتباط برقرار میکنند و بیشتر تمایل دارند تا آن موضوع را دنبال کنند. برای مثال اگر بتوانید، احساساتی مانند غم، شادی، اضطراب و… را تحریک کنید؛ احتمالا بتوانید آن کاربر را ترغیب به دیدن کامل ویدئوتان کنید.
فرضیه: تصور کنید، ویدیویی برای تبریک روز پدر تولید کردهاید و میخواهید افراد زیادی آن را تماشا و برای دیگران نیز ارسال کنند، در این حالت اگر بتوانید عنوانی بنویسید که احساسات افراد را تحریک کند، برد کردهاید.
مثال بد: روز پدر مبارک
مثال خوب: تبریک به پدری که سالیان جوانی خود را برای تربیت کردن فرزندانش فدا کرد!
تحلیل: در این شرایط، احتمالا شما با خواندن “مثال خوب” به یاد پدر خود افتادهاید و انواع حسهای ناراحتی و قدردانی را تجربه کردهاید و حالا اگر محتوای ویدیو هم به همان اندازه که عنوان جذاب بود، خوب باشد؛ شانس تا انتها دیده شدن آن نیز بیشتر خواهد شد.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک احساسی کردن مخاطبان در عنوان ویدیو👇

۱۲- از صفتهای عالی استفاده کنید
همانطور که میدانید، صفت عالی از ترکیب شدن پسوند «ترین» به آخر صفت ساده به وجود میآید و برای مقایسه یک چیز با همه چیز به کار میرود. استفاده از کلماتی مانند: “بهترین”، “بزرگترین”، “برترین”، “زیباترین” و… مثالهای خوبی برای استفاده از این تکنیک هستند.
فرضیه: تصور کنید، شما رستورانی در بلندترین نقطه شهر تاسیس کردهاید و ویدیوتان توضیحاتی در مورد چشمانداز این رستوران ارائه میدهد؛ در این موقعیت بهتر است، مزیت رقابتی خود یعنی ویو ابدی را در عنوان ذکر کنید.
مثال بد: رستوران ایکس تاسیس شد!
مثال خوب: مرتفعترین رستوران ایران در قلب تهران تاسیس شد!
تحلیل: هنگامیکه در موقعیتی قرار داشتید که مطمئن بودید، کسبوکار شما ویژگی خاصی دارد که نسبت به باقی رقبای خود بهتر است؛ حتما از صفتهای عالی استفاده کنید.
مثال دیگری برای به کار بردن تکنیک صفتهای عالی در عنوان ویدیو👇
۱۳- از کلمات جادویی استفاده کنید
کلمات جادویی همانطور که از نامشان مشخص است؛ حکم جادو را در ذهن مخاطب دارند و بیشتر باعث میشوند که کاربر روی ویدیو شما کلیک کند. کلماتی مانند: “شگفتانگیز”، “هیجانانگیز”، “معجزه قرن”، “فوقالعاده”، “دلهرهآور”، “پیشنهاد ویژه” و… مثالهای خوبی هستند که میتوانید از آنها در موقعیتهای مناسب استفاده کنید.
فرضیه: تصور کنید شما یک سالن زیبایی دارید که در آن از متد جدیدی برای لخت کردن مو استفاده میکنید؛ در این موقعیت بهتر است از کلمات جادویی استفاده کنید.
مثال بد: ما موهای شما را لخت میکنیم!
مثال خوب: معجزه قرن برای صاف کردن موهای شما در آرایشگاه زیبایی ایکس
تحلیل: هنگامیکه متد جدیدی را در کسبوکار خود پیادهسازی میکنید؛ استفاده از کلمات جادویی، معجزه میکند و احتمال کلیک روی ویدیوی شما را افزایش میدهد.
مثال دیگری برای به کار بردن کلمات جادویی در عنوان ویدیو👇

۱۴- از کلمات متقاعدکننده استفاده کنید
در فضای دیجیتال امروزی، شما زمان بسیار محدودی برای متقاعد کردن کاربران دارید و اگر نتوانید، آنها را زود متقاعد کنید، به سرعت از ویدیوی شما عبور میکنند و شانس دیده شدن ویدئوی شما از بین میرود. در نتیجه شما باید بتوانید در کثری از ثانیه آنها را متقاعد کنید تا ویدیوی شما را مفید و کاربردی بدانند و روی آن کلیک کنند. کلماتی مانند: “رایگان”، “جدید”، “ارزان با صرفه”، “روش جدید” و… مثالهای مناسبی برای متقاعد کردن افراد است.
فرضیه: تصور کنید برای کسبوکار خود، شعبه دومی را افتتاح کردهاید و میخواهید تعداد افراد شرکتکننده در روز افتتاحیه زیاد باشند؛ در نتیجه به آنها پیشنهاد رایگان بودن خدمات در آن روزِ به خصوص را میدهید؛ در این موقعیت، برای آنکه بتوانید توجه افراد را در لحظه به خود جلب کنید، میتوانید از این تکنیک استفاده کنید.
مثال بد: فردا در شعبه دوم کسبوکار ایکس منتظر شما هستیم.
مثال خوب: فردا تمام خدمات شعبه دوم کسبوکار ایکس رایگان است!
تحلیل: مثال اول به خودی خود خوب است؛ اما برای این موقعیت مناسب نیست و افراد را ترغیب نمیکند تا در افتتاحیه شما حاضر شوند. در نتیجه از کلماتی که میتواند تاثیر مثبتی روی کاربر بگذارد استفاده نمایید.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک کلمات متقاعدکننده در عنوان ویدیو👇
۱۵- از جملات امری استفاده کنید
جملات امری، همانطور که از نامشان پیداست، حاوی یک دستور است که معمولاً کاربر را به انجام کاری تشویق میکنند. برای مثال: «همین حالا این ویدیو را لایک کنید»، «این ویدیو را برای دوستانتان ارسال کنید» و… مثالهای خوبی برای استفاده از این تکنیک هستند. همچنین اگر تازه اول راه هستید و دوست دارید، دنبالکنندههایتان را افزایش دهید، این تکنیک مثال خوبی است تا در عنوان ویدیوهایتان درج کنید و از مخاطبان خود اقدامی که دوست دارید، انجام دهند را بخواهید.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک جملات امری در عنوان ویدیو👇

۱۶- از بازه زمانی استفاده کنید
تکنیک دیگری که میتوانید از آن استفاده کنید؛ به کار بردن بازه زمانی در عنوان است. هر چه قدر بازه زمانی که در عنوان به کار میبرید به زمان حال نزدیکتر باشد، جذابتر است و مخاطبان بیشتری را به خود جذب میکند. برای مثال: “معرفی ۷ گوشی عالی برای تولید محتوا در سال ۲۰۲۳ “، “پرفروشترین فیلمهای سینمایی زمستان ۱۴۰۱ ” و… مثالهای خوبی هستند که میتوانید از آنها بسته به موقعیت خود استفاده کنید.
فرضیه: تصور کنید، میخواهید جدیدترین دوربین موجود در بازار را در ویدیو خود آنباکسینگ کنید؛ در این شرایط میتوانید از تکنیک بازه زمانی استفاده کنید تا کاربران بتوانند تشخیص دهند، محصول معرفی شده برای چه زمانی است.
مثال بد: آنباکسینگ جدیدترین دوربین موجود در بازار
مثال خوب: آنباکسینگ بهترین دوربین کانن در سال ۲۰۲۳
تحلیل: عنوان شما باید طوری باشد که هر زمان مخاطب خواست ویدیو شما را ببیند، بداند این محتوا برای چه زمانی است؟ اگر شما در عنوان بنویسید “جدیدترین” اشاره درستی به تاریخ رونمایی و آنباکسینگ نکردهاید. پس در این موقعیت بهتر است از بازه زمانی استفاده کنید.
۱۷- از جملات خبری استفاده کنید
گاهی اوقات پیش میآید که شما در کسبوکار خود، خبری را میخواهید بدون هیچ خلاقیتی به مخاطبانتان بدهید که در این شرایط میتوانید از تکنیک “جملات خبری” استفاده کنید. برای مثال “این پست جایزه دارد”، “بنز از ماشین جدید خود رونمایی کرد!” و… مثالهای خوبی برای استفاده از این تکنیک هستند.
فرضیه: تصور کنید، میخواهید از بین کامنتهای کانال آپاراتتان به کسی که بیشترین کامنت را گذاشته است؛ جایزهای دهید. در این حالت بهتر است در عنوان خود از تکنیک جملات خبری استفاده کنید.
مثال نسبتا خوب: به کسی که بیشترین کامنت را بگذارد، شگفتانه میدهیم.
مثال خوب: کامنت بذار، جایزه ببر!
تحلیل: هر دو مثال بالا خبری را به کاربر میدهند، اما بهتر است برای فهم بهتر داستان، از مثال دوم استفاده کنید.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک جملات خبری در عنوان ویدیو👇
۱۸- غیرمنتظره باشید
سعی کنید؛ با بیان جملاتی که برخلاف باور عموم مردم است، اشتیاق کاربران را برای خواندن عنوان و تماشای ویدیو بیشتر کنید. البته توجه نمایید که هنگام استفاده از این تکنیک از دروغ پرهیز کنید و با هر عنوانی، مخاطب را به سمت تماشای ویدیوی خود نکشانید.
فرضیه: تصور کنید، شما صاحب یک رستوران هستید که همبرگرهای گیاهی درست میکند، در این موقعیت بهتر است از تکنیک غیرمنتظره بودن، کسبوکار خود را تبلیغ کنید.
مثال بد: چطور با خوردن فست فود لاغر شویم؟
مثال خوب: همبرگرهای اینجا زیر ۶ گرم چربی دارند!
تحلیل: غافلگیری باعث افزایش هوشیاری و تمرکز میشود و توجه افراد را جلب میکند و محرکی برای یافتن پاسخ است. وقتی شما از عنوان “همبرگرهای اینجا زیر ۶ گرم چربی دارند!” استفاده میکنید توجه بسیاری از افراد را در چنین شرایطی به خود جلب میکنید.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک غیرمنتظره بودن در عنوان ویدیو👇

۱۹- ملموس باشید
همانطور که در جریان هستید؛ هر چیزی که قابل فهم باشد و با حواس پنجگانه قابل بررسی باشد، ملموس میشماریم. افراد با کلمات ملموس، ارتباط بیشتری برقرار میکنند و بهتر در خاطرشان ثبت میشود. برای مثال کلماتی مانند «لیوان» و «میز» را بهتر درک میکنیم تا کلمات انتزاعی مانند «عشق» و «شادی».
فرضیه: تصور کنید، در ویدیویی میخواهید، آموزش تهیهی شربتی برای رفع اسهال را بدهید، در چنین شرایطی بهتر است در عنوان خود از کلمات ملموسی که قابل فهم برای تمام افراد اقشار است، استفاده کنید.
مثال بد: او. ار.اس مایعات و الکترولیتهای از دسترفته بدن را سریعتر بازیابی میکند.
مثال خوب: ۱ قاشق نمک، ۸ قاشق شکر و ۱ لیتر آب، جان کودکان را نجات میدهد.
تحلیل: عنوان در “مثال بد” بسیار علمی و تفسیری بود، با اینکه تهیهی یک چنین ترکیبی خیلی سخت نیست، اما ممکن است افراد را از اقدام به آن بترساند و عنوانی بازدارنده باشد. اما در مثال خوب پیشنهاد کاملا قابل لمس است و هر فردی که بدنبال تهیهی چنین شربتی است، میتواند متوجه منظورتان شود.
۲۰- آموزنده و معتبر باشید
کاربران معمولا داستانهایی را که افراد با منبع موثق و معتبر تعریف میکنند را بهتر درک و باور میکنند. سعی کنید، برای آنکه بتوانید اعتماد مخاطبان خود را جلب کنید، در عنوان از تکنیک داستانسرایی استفاده کنید و در بخش توضیحات، از داستان خود نتیجهگیری کنید.
فرضیه: به نظر شما برای تبلیغات یک آموزشگاه موسیقی کدام عنوان جذابتر و ماندگارتر است؟
مثال بد: در کنار ما بتهوون شوید!
مثال خوب: در سن ۴۰ سالگی، با وجود آنکه همه مرا مسخره کردند، موسیقی را شروع کردم و…
تحلیل: داستان چند کلمهای عنوان، ما را به خود جذب میکند و باعث میشود روی ویدیو کلیک کنیم.
مثال دیگری برای استفاده از تکنیک آموزنده و معتبر بودن در عنوان ویدیو👇
برای نوشتن توضیحات ویدئو چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
حال که از اهمیت بالای نوشتن توضیحات جذاب برای ویدیوهایتان مطلع شدهاید، بهتر است سراغ نکات مهمی برویم که به شما کمک میکند تا توضیحات خوبی برای ویدیوهایتان بنویسید.
۱- ساده و صریح بنویسید
بسیاری از افراد از توضیحات مبهم برای محتواها و ویدیوهای خود استفاده میکنند و توجیه آنها معمولاً این است که کاربران با این نوع ابهام، کنجکاو خواهند شد و ترغیب میشوند تا ویدیو را تا انتها تماشا کنند. نمیتوان گفت که این تصور کاملاً غلط است؛ اما بسیاری از کاربرانی که در سایت آپارات در حال تماشای ویدیو هستند، ترجیح میدهند وقت خود را برای تماشای محتواهایی صرف کنند که مطمئن باشند به سؤال آنها جواب میدهند. نوشتن تیتر و توضیحات پیچیده و مبهم باعث میشود کاربران متوجه محتوای اصلی ویدئوی شما نشوند و بین هزاران ویدیو در سایت آپارات روی آن کلیک نکنند.
به عنوان مثال اگر محتوای ویدیوی شما درباره راههای تقویت مهارت Speaking در زبان انگلیسی است، در توضیحات خود از «تقویت زبان انگلیسی» صحبت نکنید؛ بلکه دقیقا مشخص کنید که قرار است درباره تقویت مهارت مکالمه در زبان انگلیسی صحبت کنید. همچنین توجه داشته باشید که توضیحات خود را ساده و صریح نگه دارید تا تمام افراد با هر میزان سواد و تخصصی بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
۲- مطالب مهم را در جملات اول توضیحات بنویسید
سعی کنید، در پاراگراف اول توضیحات ویدیوی خود، نکات مهم را در جملات اول بنویسید و آن را طوری ادامه دهید تا کاربر تا انتهای توضیحات شما را دنبال کند.
۳- توضیحات ویدیو را جامع و کامل بنویسید
بسیاری از افراد قسمت توضیحات ویدئو را تکمیل نمیکنند و فقط برای ویدیو، عنوان مینویسند. در صورتی که توضیحات ویدیو فرصت بسیار خوبی است تا به مخاطب دقیقا نشان دهید که در ویدیوی خود درباره چه موضوعی صحبت کردید و در عین حال با استفاده از کلمات کلیدی، ویدیوی خود را از نظر سئو بهینه کنید. در سایت آپارات حداکثر تعداد کلمه برای توضیحات ویدیو ۲۰۰۰ کاراکتر است. همچنین راهنمای نوشتن توضیحات ویدیو در سایت آپارات شامل موارد زیر است:
- توضیحات معنادار و مرتبط با ویدیو باشد؛
- از کلمات کلیدی در توضیحات خود استفاده کنید؛
- در اولین جمله توضیحات حتما کلمه کلیدی را به کار ببرید؛
- از تکرار کلمات پشت سر هم و بدون مفهوم بپرهیزید؛
- آخر توضیحات خود لینک وبسایت یا محتواهای مرتبط خودتان را قرار دهید.
۴- در توضیحات ویدیو از لینک استفاده کنید
اگر ویدیوی خود را در آپارات که پربازدیدترین سایت ایران است، آپلود کنید، میتوانید لینک وبسایت، پیچ اینستاگرام یا سایر راههای ارتباطی خودتان را در توضیحات ویدیو قرار دهید. با این کار میتوانید برای وبسایت خود لینک سازی خارجی انجام دهید یا فالوورهای بیشتری برای صفحات اجتماعی خود جذب کنید. البته توجه داشته باشید که توضیحات را با لینک شروع نکنید؛ بلکه آن را در انتهای توضیحات قرار دهید.
۵- مخاطب را به انجام کاری دعوت کنید
اگر تمایل دارید، مخاطب بعد از تماشای ویدیوتان، کامنت بگذارد و یا روی لینکی ضربه بزند؛ حتما در انتهای توضیحات ویدیوی خود از آنها دعوت کنید، تا خواستهی شما را انجام دهند. برای یادگیری بیشتر این تکنیک میتوانید روی این لینک کلیک کنید.
سخن آخر
در سایت آپارات بعد از بارگذاری و نوشتن عنوان و توضیحات ویدیو، نوبت به سایر موارد مانند انتخاب دستهبندی و برچسبهای ویدئو میرسد. برای نحوه نوشتن این موارد و انتخاب بهترین کلمات کلیدی برای ویدیوی خود، میتوانید مقاله تاثیر انتخاب کلمه کلیدی و دستهبندی صحیح در موفقیت تبلیغات آپارات را مطالعه کنید.
نوشتن تیتر و توضیحات ویدیو کار چندان سختی نیست و میتوانید بهراحتی با رعایت نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارید. همچنین میتوانید در کنار افزایش بازدید محتواهای ویدئویی خود، از سرویس درآمدزایی آپارات نیز استفاده کنید. این سرویس به شما کمک میکند تا با نمایش تبلیغ برندهای مختلف در ویدیوهایتان، به کسب درآمد بپردازید.
در آخر امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا ویدیوهای پربازدید و باکیفیتتری در آپارات داشته باشید.
خیلی ممنون از شما خصوصی این بازی
خوب
ممنون از این مطلب.
نکات قابل توجهی توش بود.
فقط به نکته هم که به نظر من دست اندر کاران مجموعه آپارات باید انرژی بیشتری براش بذارن، ارتقای سرچ انجین سایت هست.
باز هم ممنون