آیا میدانستید 80 درصد از ترافیک اینترنت کاربران در سال 2021 برای تماشای ویدیو صرف شده است؟ با توجه به دسترسی آسان به هزاران ویدیو در فضای مجازی و راحتتر بودن تماشای ویدیو نسبت به مطالعه مقالههای مختلف، این آمار منطقی به نظر میرسد. به همین دلیل توصیه میشود برای رساندن پیامتان به مخاطب یا تبلیغ محصولات خود، از تولید محتوای ویدیویی غافل نشوید.
با وجود تمامی این موارد، ساخت ویدیو بهخودیخود کار آسانی نیست؛ مخصوصاً اگر بخواهید یک ویدیوی حرفهای بسازید که تعداد زیادی از کاربران آن را تا آخر تماشا کنند. در حقیقت برای ساخت ویدیوی حرفه ای نکاتی را باید رعایت کنید که ما در این مقاله قصد داریم به 10 مورد از مهمترین آنها اشاره کنیم. پس با ما همراه باشید.
1- محتوای مناسبی برای ویدیو انتخاب کنید
ساخت یک ویدیوی حرفه ای فقط با تجهیزات پیشرفته میسر نمیشود؛ بلکه محتوای ویدیو نیز اهمیت زیادی دارد. برای این کار ابتدا هدفتان از ساخت ویدیو را مشخص و سپس محتوای ویدیو را بر اساس آن تعریف کنید. بهعنوانمثال، میخواهید ویدیوی آموزشی بسازید یا قصدتان تبلیغ محصولات و خدمات شرکت است؟ در حقیقت بسته به نوع ویدیویی که میخواهید بسازید، باید یک اسکریپت یا فیلمنامه برای آن بنویسید. این کار را هم میتوانید خودتان انجام دهید و هم از کسی که در این زمینه تخصص دارد، کمک بگیرید. همچنین اگر قصد ساخت ویدیوی تبلیغاتی دارید، باید استراتژی ویدیو مارکتینگ خود را قبل از شروع کار، مشخص کنید.
2- از یک دوربین مناسب استفاده کنید
برای ساخت ویدیوی حرفهای، باید حواستان به کیفیت دوربینی که از آن استفاده میکنید، باشد. اگر میخواهید با دوربین گوشی فیلمبرداری کنید، میتوانید از گوشیهای آیفون که اغلب دوربین بسیار خوبی دارند، استفاده کنید. بااینحال، اگر میخواهید از دوربین فیلمبرداری برای ساخت ویدیوی خود استفاده کنید، دوربین Canon G7X میتواند گزینه بسیار خوبی باشد.
توجه داشته باشید که بهتر است از دوربین خود برای ضبط صدا استفاده نکنید زیرا کیفیت صدای شما چندان خوب نخواهد شد. برای ضبط صدا بهتر است بهطور جداگانه میکروفون مخصوص خریداری کنید. در حقیقت ضبط صدا با استفاده از دوربین باعث میشود که صداهای اطراف نیز شنیده شوند و روی کیفیت ویدیوی شما تأثیر بگذارد؛ درحالیکه تجهیزات مخصوص ضبط صدا، این مشکلات را ندارند و باعث حرفهایتر شدن ویدیوی شما خواهند شد.
مطلب مرتبط: بهترین میکروفون برای ضبط صدا کدام است؟
3- سهپایه دوربین را فراموش نکنید
اگر ویدیویی که میسازید دائماً لرزش داشته باشد، نمیتوان آن را حرفهای تلقی کرد. به همین دلیل باید همیشه از یک پایه دوربین استفاده کنید تا لرزش دستانتان، ویدیوی شما را بیکیفیت نکند. پایههای دوربین چه برای تلفن همراه و چه برای دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری بهراحتی در بازار پیدا میشوند و قیمت نسبتاً خوبی نیز دارند.
4- حواستان به بکگراند ویدیو باشد
بکگراند یا پسزمینه ویدیو تأثیر مستقیمی روی کیفیت ویدیوی شما خواهد داشت. در حقیقت استفاده از بکگراند مناسب میتواند به انتقال پیام شما به مخاطب کمک کند.
انتخاب بهترین نوع بکگراند برای فیلمبرداری، به نوع ویدیو و مخاطبان شما بستگی دارد. بهصورت کلی بکگراند یا پسزمینه به دو نوع واقعی و غیرواقعی تقسیم میشود. پسزمینه واقعی میتواند در فضای باز یا داخل خانه و دفتر کار شما باشد. اگر میخواهید از پسزمینه واقعی برای فیلمبرداری استفاده کنید، حواستان به تمیزی و خلوتی آن باشد و سعی کنید آن را ساده انتخاب کنید تا باعث حواسپرتی مخاطب شما نشود.
پسزمینه غیرواقعی به پردهها یا صفحات سبزی میگویند که مخصوص فیلمبرداری هستند. با استفاده از این نوع بکگراند هنگام ادیت ویدیو میتوانید آن را با هر چیزی که دوست دارید، پر کنید.
5- از تجهیزات نورپردازی استفاده کنید
تقریباً غیرممکن است که بتوان بدون نورپردازی مناسب، ویدیوی حرفهای ساخت. نورپردازی مناسب روی کیفیت ویدیوی شما تأثیر زیادی دارد. به همین دلیل اگر میخواهید در فضای بسته فیلمبرداری کنید، باید از تجهیزات نورپردازی مناسب برای ساخت ویدیوی خود استفاده کنید.
اگر قصد فیلمبرداری در فضای باز را دارید، از قبل پیشبینی آبوهوا را چک کنید و اوایل صبح یا نزدیک عصر فیلمبرداری خود را انجام دهید. همچنین سعی کنید نزدیک ظهر فیلمبرداری نکنید؛ زیرا سایههای تیز در ویدیوی شما ایجاد میشود و کیفیت ویدیو را کاهش میدهد.
6- از قانون یکسوم هنگام فیلمبرداری استفاده کنید
استفاده از یک قاببندی مناسب هنگام فیلمبرداری میتواند برای ساخت ویدیوی حرفه ای کمک زیادی به شما کند. برای این کار بهتر است از قانون یکسوم (Rule of thirds) استفاده کنید. این قانون بیان میکند که در هر عکس یا ویدیو، نقاط طلاییای وجود دارد که توجه مخاطب به آن نقاط بیشتر جلب میشود و شما نیز باید تا حد ممکن، سوژه خود را در این نقاط متمرکز کنید.
برای پیدا کردن نقاط طلایی با استفاده از قانون یکسوم، باید فریم عکس یا ویدیوی خود را از هر چهار طرف با استفاده از خطوط افقی و عمودی به سه قسمت مساوی تقسیم کنید تا درنهایت یک چارچوب 3*3 داشته باشید. اکنون، نقاطی که خطوط عمومی و افقی با هم تلاقی کردهاند، بهعنوان نقاط طلایی شناخته میشوند. به همین دلیل بهتر است هنگام فیلمبرداری سوژه خود را در راستای خطوط عمودی و افقی و در نقاط طلایی قرار دهید.
7- برشهای مناسبی برای ویدیو انتخاب کنید
اگر ویدیویی که میسازید، طولانی و بدون برش باشد، بیننده خسته میشود و احتمال کمی وجود دارد که آن را تا انتها تماشا کند. به همین دلیل بهتر است برای ساخت ویدیوی حرفهای، آن را به سکانسهای مختلف تقسیم و از برشها و transition مناسب برای انتقال هر سکانس به سکانس بعدی استفاده کنید. برشهای نامناسب وسط ویدیو و قطع شدن و جابجایی ناگهانی هر سکانس به قسمت بعدی، باعث کاهش کیفیت ویدیوی شما خواهد شد. همچنین بهتر است برشها و تغییراتی که در ویدیوی خود انجام میدهید، در کل ویدیو ثابت باشند تا انسجام ویدیو حفظ شود.
8- مقابل دوربین راحت باشید
اگر برای ساخت ویدیو، شخصی مقابل دوربین حضور داشته باشد، نحوه حضور او روی کیفیت و اثربخشی پیامی که قرار است به مخاطب منتقل شود، تأثیر زیادی میگذارد. اگر شخص مقابل دوربین، راحت به نظر برسد، لبخندی دوستانه داشته باشد و لباسی مناسب پوشیده باشد، احتمال زیادی وجود دارد که مخاطبان به ویدیو جذب شوند و آن را تا انتها تماشا کنند.
درحالیکه حضور مقابل دوربین ممکن است برای برخی افراد بسیار راحت باشد، برای برخی دیگر سخت یا حتی ترسناک است. بااینحال، ترس یا سایر احساسات ناخوشایند مقابل دوربین با تمرین زیاد رفع میشوند. برای آنکه حضور راحت و درعینحال حرفهای مقابل دوربین داشته باشید، بهتر است صاف بنشینید یا بایستید و شانههای خود را عقب ببرید. همچنین سعی کنید به آرامی و شمرده صحبت کنید تا پیام شما بهراحتی منتقل شود.
9- فیلمبرداری را به بخشهای کوچک تقسیم کنید
بهتر است برای ساخت ویدیوی حرفه ای، ضبط آن را به بخشهای کوچک تقسیم کنید و پشت سر هم فیلمبرداری نکنید. این کار هم به شما کمک میکند تا روی موضوعی که درباره آن صحبت میکنید، متمرکز بمانید و هم ویرایش آن را بعد از فیلمبرداری راحتتر خواهد کرد. تصور کنید چقدر سخت است که یک ویدیوی یک یا دوساعته و پشت سر هم داشته باشید و بخواهید تمام آن را ویرایش کنید.
10- از نرمافزارهای مناسب برای ساخت ویدیو استفاده کنید
بعد از طی کردن مراحل مختلف فیلمبرداری نوبت به ویرایش و ساخت ویدیوی نهایی میرسد. اگر تمامی نکاتی را که تا اینجا نام بردیم، رعایت کرده باشید؛ اما از نرمافزار خوبی برای ساخت ویدیوی نهایی استفاده نکنید، بخش زیادی از زحمات شما بر باد خواهد رفت!
نرمافزارهای ادیت ویدیوی زیادی هم برای لپتاپ و هم برای گوشی وجود دارند که با استفاده از آنها، میتوانید ویدیوی حرفهایتری بسازید. خبر خوب این که بسیاری از این برنامهها به صورت رایگان قابل استفاده هستند.
سخن آخر: تبلیغ و پروموت ویدیو را فراموش نکنید!
بعد از آنکه ویدیوی حرفهای خود را ساختید، باید آن را در شبکههای مجازی و سایتهایی که بازدید بالایی دارند، آپلود کنید تا مخاطبان هدف شما آن را ببینند. برای این کار پیشنهاد میکنیم که ویدیوی خود را در آپارات که پربازدیدترین سایت ایرانی است، آپلود کنید؛ زیرا یکی از مزایای انتشار ویدیو در آپارات، دیده شدن ویدیوی شما توسط 60 میلیون کاربر فعال در این سایت است. همچنین میتوانید با استفاده از تبلیغات برندهای مختلف داخل ویدیوی خود، از سرویس درآمدزایی آپارات نیز استفاده کنید و از طریق ویدیوهای حرفهای خود به کسب درآمد بپردازید.