CTA چیست؟ و چه انواعی دارد؟
بازاریابی آنلاین مانند یک سفر ماجراجویانه در امتداد یک بزرگراه بزرگ است. برای اینکه جریان ترافیک به مقصد موردنظر شما هدایت شود، باید مسیر صحیح را به جستجوگران نشان دهید. (بهعنوانمثال با استفاده از تبلیغات کلیکی یا ایجاد لید مناسب) اما اگر مشخص نیست هنگام رسیدن به نقطه پایانی سفر چه باید کرد، این جریان مداوم ترافیک چندان مفید نخواهد بود. “فراخوان عمل” یا “دعوت به اقدام” (CTA) به همین منظور طراحی شده است؛ یک متن کوتاه که به بازدیدکنندگان وبسایت شما میگوید، در پایان چه اقدامی انجام دهند.
Call to Action (CTA) چیست؟
Call to Action یا “دعوت به اقدام” که بهصورت CTA نیز نوشته میشود، بخش مهمی از کمپینهای بازاریابی آنلاین است و یک دستورالعمل اولیه برای پیشنهادات شما و ترغیب افراد برای انجام یک عمل خاص در وبسایتتان است.
“دعوت به اقدام” به اشکال مختلف مانند دکمههای قابل کلیک، عبارات کوتاه، پیوندها، تصاویر، بنرها یا متون ساده ارائه میشود. اینکه کدام فرم برای صفحه شما مناسب است بستگی به اهداف بازاریابی شما و پرسونای موردنظرتان دارد. برخی از نمونههای معمولی از اقداماتی که بازدیدکنندگان میتوانند در همهجا پیدا کنند عبارتاند از: اکنون خرید کنید، بیشتر بخوانید، ثبتنام کنید، اینجا را کلیک کنید و غیره.
چرا دعوت به اقدام مهم است؟
چه چیزی باعث میشود این چند کلمه در موفقیت تجارت آنلاین شما بسیار مهم باشد؟
طبق آمار سایت WordStream ، قراردادن CTA در ایمیلها تعداد کلیک را 371% و فروش را 1617% افزایش میدهد. در واقع یک عبارات “دعوت به اقدام” خوب، مشتریان را به هدف کسبوکار شما نزدیکتر میکند، نرخ تبدیل را افزایش میدهد و در نتیجه فروش را افزایش میدهد.
علاوه بر این، عبارات خلاقانه “دعوت به اقدام” به وبسایت شما کمک میکند تا رتبه بالاتری در جستجوی Google داشته باشد و مشتریان بالقوه بیشتری را جذب کند. بهاینترتیب بازدیدکنندگان ترغیب میشوند تا دستورالعملهای موردنظر را انجام دهند و این به نوبه خود باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) و بازدید بیشتر از صفحه شما میشود.
CTR چیست و چگونه میتوان آن را بهینه کرد؟
بهترین CTA در تبلیغات چیست؟
مهمترین نکته در زمان انتخاب یک CTA موفق، دقت به میزان ترغیبکننده بودن آن است. در ادامه به مواردی که باید در زمان انتخاب متن دکمه فراخوان برای داشتن بهترین CTA دقت کنید، اشاره کردهایم:
1- متن محرک و صریح انتخاب کنید
سعی کنید دکمه فراخوان شما مخاطب را تحریک به اقدام کند، میتوانید به جای یک کلمه گنگ یا نامفهموم مثل “ارسال” از عبارت “ارسال فوری پیام” استفاده کنید تا مخاطب را بیشتر ترغیب کند. همچنین استفاده از لحن اول شخص در جلب اعتماد و اثربخشی فراخوان شما میتواند تاثیر زیادی داشته باشد.
با مخاطب خود صادق باشید، او باید بداند پس از کلیک روی دکمه فراخوان شما با چه چیزی روبهرو خواهد شد، لینک دانلود؟ ثبتنام؟ یا … به طور صریح و واضح به او بگویید که چه چیزی در انتظار اوست. عدم تناقض حرف شما و تجربه کاربر اولین گام برای جلب اعتماد او است.
2- حس فوریت را به مخاطب منتقل کنید
هر چه مخاطب احساس کند که فوریت بیشتری در فراخوان شما وجود دارد، احتمال بیشتری دارد که روی دکمهی فراخوان کلیک کند. با گذاشتن بازهی تاریخی یا محدودکردن زمان تخفیفها با عباراتی مانند “آخرین فرصت”،” تنها امروز”، و استفاده از قیدهایی مانند “همین حالا”، “اکنون” و … میتوانید نرخ کلیک دکمه فراخوان خود را بالا ببرید.
3- ارزش پیشنهادی خود را به مخاطب یادآوری کنید
به مخاطب خود بگویید که چه پیشنهادی برای او دارید. ارزش پیشنهادی محصول یا خدمات خود را در نظر بگیرید و با توجه به آن دکمه فراخوان خود را تولید کنید، برای مثال اگر محصول یا خدمتی را به صورت رایگان ارائه میکنید، میتوانید آن را در CTA یادآور شوید، مثل “ثبتنام رایگان” یا “دانلود رایگان”، این موارد مخاطب را تشویق میکند تا روی دکمه اقدام به عمل شما کلیک کند.
در ادامه لیستی از انواع CTA را برای شما آوردهایم:

لیستی از بهترین انواع “دعوت به اقدام” (CTA)
در ادامه لیستی از انواع بهترین عبارات “دعوت به اقدام” برای شما گرد آوردی کردهایم. شما میتوانید با توجه به اهداف کاری خود از هرکدام آنها استفاده کنید.
-
دعوت به اقدام کلاسیک
وقتی صحبت از CTA میشود، اولین چیزی که به ذهن شما میرسد، احتمالا برخی از کلمات کوتاه مانند “ثبتنام” ، “دانلود” یا “مشترک شدن در خبرنامه” باشد. این نوع عبارات کلاسیک “دعوت به اقدام” بسیار متداول هستند و در همه جا در وبسایتها یا رسانههای اجتماعی دیده میشود. این نوع CTA سطحیترین و در عین حال کاربردیترین نوع “دعوت به اقدام” است.
این باور رایج وجود دارد که عبارات کلاسیک CTA کلیشهای یا قدیمی شدهاند و ما نباید از آنها استفاده کنیم؛ اما بسیاری از کسبوکارهای بزرگ، مثل نایک و آمازون، CTAهای کلاسیک را به دلیل سادگی و کارایی آنها همچنان انتخاب میکنند.
-
دعوت به اقدام مبتنی بر فوریت/کمبود
این نوع CTA بر اساس یک اصل روانشناختی استاندارد کار میکند: مشتریان هرگز نمی خواهند فرصت را از دست بدهند. در حالی که آنها چیزهایی را که همیشه در دسترس و فراوان هستند، نادیده میگیرند؛ بلافاصله به فوریت و کمبود، واکنش نشان میدهند. آنها هرگز نمیخواهند چیزی را از دست بدهند. این مشابه زمانی است که خانمها وارد یک مغازه میشوند و اقلام با تخفیف یک روزه را خریداری میکنند .به همین دلیل است که احساس فوریت و کمیابی در بازاریابی کار میکند. با استفاده از این نوع CTAها میتوانید توجه مشتریان را به طور مؤثرتری جلب کنید.
-
دعوت به اقدام مبتنی بر پاداش
آنچه مشتریان واقعاً به آن اهمیت میدهند، این است که آنها از انجام چه کاری سود میبرند. آنها به کاری که فقط مجبورند آن را انجام دهند، توجهی ندارند. مشتریان بدون شک علاقهمند هستند که فقط با یک کلیک ساده چیزی به دست آورند. به همین دلیل، این نوع CTA افراد را ترغیب میکند، آنچه را که نیاز دارند انجام دهند تا آنچه را که میخواهند دریافت کنند.
-
دعوت به اقدام مبتنی بر اعتبار اجتماعی
انسانها اساساً موجوداتی اجتماعی هستند. آنها غالباً به سمت موضوعاتی میروند که مورد استقبال قرار گرفته و تعداد زیادی از مردم از آنها حمایت میکنند. بهعنوانمثال، مردم تمایل دارند، از محصولات مراقبت پوستی که توسط افراد مشهور تبلیغ میشود، خریداری کنند. این اثر منحصربهفرد را میتوان در بازاریابی برای جذب بیشتر مشتریان و ترغیب آنها به CTA استفاده کرد.
-
دعوت به اقدام مبتنی بر سؤال
نوع دیگری از “دعوت به اقدام” که از روانشناسی مصرفکنندگان استفاده میکند، پرسیدن سؤالات است. سؤالات به خوانندگان فرصتی میدهد تا در مورد پیشنهادتان فکر کنند و مزایای آنها را در نظر بگیرند. برای توضیح، میتوانید در CTA خود از یک عنوان مبتنی بر سؤال استفاده کنید: “آیا این (محصول یا خدمات) را میخواهید؟” و سپس یک اقدام “با ما تماس بگیرید.” قرار دهید.
-
دعوت به اقدام دوم شخص
نوشتن CTA اساساً به مردم میگوید کاری که شما از آنها میخواهید، انجام دهند. بااینحال، آنها انتظار دارند که همه چیز تحت کنترل خودشان باشد و نمیخواهند این احساس را داشته باشند که شما آنها را مجبور به اقدام کردهاید. CTA دومشخص به شخصیسازی فرایند کمک میکند و خاصتر به نظر میرسد. بهسادگی “شما” را با “ما جایگزین کنید و ببینید چگونه عکسالعمل مخاطبان تغییر میکند.
سخن پایانی:
در این مقاله با تعریف یکی از تاکتیکهای استراتژی محتوا یعنی “دعوت به اقدام” یا CTA آشنا شدیم و در مورد انواع آن صحبت کردیم. بازاریابی محتوا بدون CTA بیفایده است و بدون داشتن “دعوت به اقدام” ایجاد لیدهایی که امیدواریم در نهایت تبدیل شوند، اتفاق نخواهد افتاد.
توجه داشته باشید اگر کاربران به تعامل با شما نپردازند، آنها به ترافیک هدر رفته تبدیل میشوند و هدر رفت ترافیک میتواند باعث آسیب به کسب و کار شما شود. به نظر شما بهترین نوع “دعوت به اقدام” کدام است؟ CTAهای موردعلاقه شما که نرخ تبدیل بالاتری را ایجاد میکنند، کدامیک هستند؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.