قرار گرفتن جلوی دوربین برای ضبط ویدیو موضوع چالش برانگیزی است. با توجه به شخصیتتان ممکن است جلوی دوربین خجالت بکشید یا اعتماد بهنفس کمتری داشته باشید و همین موضوع باعث میشود نتوانید ویدیوهای باکیفیتی ضبط کنید و به اهداف بازاریابی خود نرسید. بههمین دلیل در این مقاله از وبلاگ آپارات تصمیم گرفتیم مواردی را به شما بگوییم که رعایت کردن آنها کمک میکند جلوی دوربین راحتتر باشید. پس با ما همراه شوید.
چگونه اعتماد بهنفسمان را مقابل دوربین بیشتر کنیم؟
کاملا طبیعی است که وقتی برای بار اول جلوی دوربین قرار میگیرید، کمی استرس و اضطراب داشته باشید. حتی گویندگان حرفهای هم قبل از هر ضبط اندکی استرس دارند. اما اگر میخواهید به صورت حرفهای ویدیو بسازید بهتر است با رعایت برخی تکنیکها میزان استرس خود را کمتر کنید تا بتوانید راحتتر جلوی دوربین ظاهر شوید و در نتیجه ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کنید. مطمئن باشید بیننده هم کاملا متوجه حس و حال شما میشود و هرچقدر ریلکس و راحتتر باشید اجرای جذابتری خواهید داشت.
علاوه بر این، موارد متفاوتی وجود دارند که هنگام ضبط ویدیو باید به آنها توجه کرد. بهطور مثال لازم است در زمان و موقعیت مناسب به دوربین نگاه کنید یا در مواقع غیر ضروری میکروفون خود را خاموش کنید تا جلوی اتفاقات ناخواسته گرفته شود.
در پلتفرمهای مختلف مانند آپارات که امکان انتشار محتواهای ویدیویی را در اختیار شما قرار میدهد هم باید به موارد مربوط به ضبط ویدیو توجه شود. رعایت کردن این نکات به تأثیرگذاری بیشتر و حتی بازدید بالاتر ویدیو کمک میکند و اگر عضو سیستم درآمدزایی آپارات باشید باعث افزایش درآمد ماهیانه شما خواهد شد.
نکات مهم برای قرار گرفتن در جلوی دوربین
در ادامه مواردی را میگوییم که هنگام قرار گرفتن در مقابل دوربین و رعایت آنها نتیجۀ بهتری را بهدست میآورید. این موارد عبارتند از:
1- مهارتهای خود را بشناسید
برای اینکه بیشتر با مهارتهای خود آشنا شوید قبل از ضبط ویدیوهای اصلی، ویدیوی سلفی را امتحان کنید و بارها و بارها از خودتان فیلم بگیرید.
برای از بین بردن اضطراب خود از قابلیتهای مختلفی که در دوربین تلفن همراه وجود دارد، کمک بگیرید. مثلاً رنگ تصویر را سیاه و سفید کنید و یک داستان منسجم را از ابتدا تا انتها در مقابل دوربین توضیح دهید و ویدیو را ضبط کنید.
اگر دوباره به ویدیو نگاه کنید میتوانید نقاط قوت و ضعف خود را در هنگام اجرا متوجه شوید و در دفعات بعدی موارد منفی را تکرار نکنید.
2- احساسات منفی را دور کنید
یکی از موارد مهم برای قرار گرفتن در مقابل دوربین غلبه بر احساس استرس و نگرانی است. اغلب افراد هنگام ضبط ویدیوهای مختلف با مشکلاتی مانند کمرویی ، اضطراب سخنرانی در جمع و ترس مواجه میشوند. اگر نتوانید این موارد را کنترل کنید بیننده با تغییرات فرم صورت و لحن صدا احساسات منفی شما را تشخیص میدهد، در نتیجه کیفیت ویدیو ضبط شده پایین میآید.
3- اعتماد بهنفستان را بالا ببرید
تکنیکهای متنوعی برای افزایش اعتماد بهنفس وجود دارد. تا بهحال به این موضوع دقت کردهاید که افراد هنگام استفاده از حرکات دست و بدن نتیجۀ بهتری را بهدست میآورند؛ یعنی برخی از رفتارهای حرکتی در افزایش اعتماد بهنفس نقش مهمی دارند.
اگر برای افزایش اعتماد بهنفس تصمیم دارید از حرکتهای مختلف بهرهمند شوید، استفاده از حرکات دست و همچنین کنترل کلمات با لحن مشتاق و پرانرژی را امتحان کنید.
بهطور مثال اگر در حال تبلیغ کسبوکار خود هستید و قصد دارید با اشتیاق بیشتر خدمات و محصولاتتان را به مشتریان و مخاطبان معرفی کنید کلمات را با لحن مشتاق و پرانرژی بیان کنید. این موضوع به بالا بردن هیجان مخاطب کمک میکند.
4- متن صحبت هایتان را از قبل آماده کنید
بدون شک قرار گرفتن در مقابل دوربین استرسها و سختیهای خود را دارد. استرس و مشکلات باعث میشود شما صحبتهای خود را فراموش کنید یا بعضی از موضوعات مهم را اشتباه بگویید. پس راه حل چیست؟ اگر به دستگاهها و تجهیزاتی مانند «اتوکیو» دسترسی ندارید و در ابتدای مسیر تولید محتوای ویدیویی هستید، متن صحبتهای خود را روی برگهای بنویسید تا اگر استرس بالایی داشتید متن صحبتهایتان را فراموش نکنید.
5- لباس راحت و مناسب بپوشید
مطمئنا هدف شما از ساخت ویدیو از قبل مشخص است؛ پس بهتر است لباس مناسبی را برای قرار گرفتن در مقابل دوربین بپوشید.
برای مثال اگر در حال ارائه تحلیلهای سیاسی یا اجتماعی هستید پوشیدن لباسهای رسمی مانند کتوشلوار گزینۀ مناسبی خواهد بود. در مقابل اگر قصد دارید آخرین گیمهای منتشر شده را معرفی کنید پوشیدن تیشرت هیچ مشکلی را به وجود نمیآورد.
اگر جزو آن دسته از افراد هستید که به تازگی تصمیم گرفتهاند با ایجاد کانال در پلتفرمهای مختلف مانند آپارات یا یوتیوب، مجموعه ویدیوهایی را برای کسب درآمد یا معرفی محصولات ضبط کنند از لباسهای مختلف استفاده کنید. انتخاب لباس های مختلف به ایجاد تنوع در ویدیوهای ضبط شده کمک میکند.
6- توانایی صحبت کردنتان را بالا ببرید
فروشندگان همیشه یک اصل مهم و اساسی را مطرح میکنند: «مهمترین دارایی شما خوب صحبت کردن است.»
این موضوع زمانی درست و ممکن است که افراد از این ویژگی برای صحبت کردن کمک بگیرند. ولی اگر نتوانستند باید چه کنند؟
به یاد داشته باشید برای اینکه مخاطبان شما از خدمات و محصولاتتان استفاده کنند باید توانایی و مهارت صحبت کردنتان را بهبود بدهید. تأثیر صحبت در ذهن افراد هنگامی بیشتر میشود که بتوانند از تکنیکهای موثر استفاده کنند. شما هم برای بالا بردن توانایی صحبت کردن میتوانید جلوی آینه، با اعضای خانواده یا دوستانتان تمرین کنید.
7- از اشتباه کردن نترسید
یکی از رایجترین ترسهایی که مردم هنگام ساختن ویدیو با آن روبرو میشوند، روبرو شدن با اشتباهات است. اما آنچه که در این بخش اهمیت بالایی را به خود اختصاص میدهد این است که اجازه ندهید خطاهایتان شما را ناامید کنند.
بهطور مثال اگر حین اجرا نتوانستید یکی دو کلمه را به طور دقیق بیان کنید ناراحت نشوید زیرا در صورت درگیر شدن فکر شما با این موضوع ممکن است اتفاقات دیگری مانند تپق زدن یا فراموش کردن بقیه متن هم به وجود بیاید. کمال گرایی را از خود دور کنید تا احساس بهتری را تجربه کنید.
8- نگاه کردن به دوربین را تمرین کنید
خیلی از افراد با نگاه کردن به دوربین راحت نیستند و در ابتدای مسیر ضبط کردن ویدیوهای مختلف این موضوع میتواند تبدیل به یک چالش بزرگ شود.
برای راحتی کار از فرد مورد علاقۀ خود عکس بگیرید و عکس او را دقیقاً در پشت نقطه کانونی دوربین قرار دهید. هنگام صحبت کردن تصور کنید در مقابلتان نشسته و دارید با او صحبت میکنید. این موضوع باعث میشود به جای دور کردن چشمهای خود از دوربین به یک نقطه متمرکز شوید. متمرکز شدن به دوربین برای افرادی که قصد فروش محصولات خود را دارند، خیلی مهم است؛ پس از رعایت کردن آن غافل نشوید.
9- لبخند بزنید!
در موارد قبلی دربارۀ انتخاب لباس مناسب صحبت کردیم؛ اما مطمئن باشید هیچ چیزی بهاندازه لبخند نمیتواند لباس شما را کامل کند.
داشتن لبخند حس خوبی را به مخاطب انتقال میدهد و حس رضایت بیشتری از تماشای ویدیو پیدا میکند.
البته لبخند زدن هم مانند هر تکنیک دیگری نیازمند تمرین است و یک لبخند ساختگی حس مناسبی را به مخاطب انتقال نخواهد داد.
البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که در تمامی ویدیوها (مثلا اخبار بد) لبخند زدن مناسب نخواهد بود؛ پس از آن در زمان مناسب استفاده کنید.
10- حواس پرتی را محدود کنید
اگرچه اطرافیان در بسیاری از موارد به شما کمک میکنند و ممکن است وجود آنها سرگرم کننده باشد، درمقابل احتمال دارد حواستان را هنگام ضبط ویدیو و قرار گرفتن جلوی دوربین پرت کنند. البته همیشه اطرافیان حواس شما را پرت نمیکنند بلکه مواردی مانند دریافت پیامک یا صداهای خارج از خانه هم احتمال دارد باعث از بین رفتن تمرکزتان شوند.
بنابراین، قبل از شروع ضبط موبایلتان را روی حالت سایلنت قرار دهید و تا جای ممکن احتمال ایجاد صداهای اضافی را کاهش بدهید.
سخن پایانی
قرار گرفتن در مقابل دوربین مانند هر کار دیگری نیازمند تمرین و تکرار است. هرچقدر این کار را بهصورت مداوم انجام دهید تجربۀ شما بیشتر میشود و نتیجۀ بهتری را به دست خواهید آورد. نکات گفته شده در این مقاله به بالا بردن اعتماد بهنفس و اطمینان کمک میکند تا حتی قرار گرفتن برای اولین بار در مقابل دوربین برای شما کار سختی نباشد. شما از چه روشهایی برای بالا بردن کیفیت ویدیوهای ضبط شده خود استفاده میکنید؟
اگر به طور جدی قصد تولید محتوای ویدیویی دارید پیشنهاد میکنیم اصول قاب بندی در ساخت ویدیو را یاد بگیرید و حتی ساخت استودیو خانگی را در برنامه کاری خود قرار دهید.
بسیار عالی بود