تبلیغات دیجیتال یا آنلاین چیست و انواع آن کدام است؟

از آنجایی که امروزه بخش زیادی از زندگی ما با تکنولوژی گره خورده است، کسب و کارها نیز روش تبلیغاتی خود را تغییر داده‌اند و از روش سنتی به روش آنلاین و دیجیتال روی آورده‌اند. بر اساس آمارهایی که منتشر شده است، نزدیک به 4.54 میلیارد کاربر آنلاین در سراسر جهان فعال هستند که این رقم نشان‌دهنده اهمیت بالای تبلیغات دیجیتالی برای افزایش فروش و آگاهی از برند است.
اگر شما هم قصد دارید از تبلیغات دیجیتال برای کسب و کارتان استفاده کنید؛ ولی با آن آشنایی کافی ندارید تا انتهای این مقاله از سایت آپارات همراه ما باشید.

تبلیغات دیجیتال چیست؟

تبلیغات دیجیتال که به عنوان تبلیغات آنلاین نیز شناخته می‌شود، نوعی روش بازاریابی است که توسط کسب و کارهای مختلف برای تبلیغ برند، محصول یا خدمات از طریق کانال‌های دیجیتال صورت می‌گیرد؛ تبلیغات دیجیتال می‌تواند شامل تبلیغ در فضای وب، رسانه‌های اجتماعی، بلاگ‌ها، تبلیغات بنری و… باشد.

در حقیقت با پیشرفت تکنولوژی و دنیای دیجیتال، روش‌های متنوع و بیشتری برای ارتباط کسب و کارها با مشتریان به وجود آمده است که یکی از آن‌ها تبلیغات دیجیتال است. هدف اصلی این نوع تبلیغات این است که دقیقاً در جایی که مخاطبان حضور دارند، کسب و کارها نیز حضوری فعال داشته باشند.

چرا تبلیغات دیجیتال مهم است؟

عوامل زیادی در اهمیت تبلیغات هدفمند اینترنتی نقش دارند که شاید بتوان مهم‌ترین آن را حضور بیشتر و فعال‌تر کاربران و مخاطبان هدف در فضای آنلاین و اینترنت دانست. امروز اغلب افراد زمان بیشتری را در اینترنت می‌گذرانند و از طریق لپ‌تاپ، تلفن‌های هوشمند، تبلت و… در انواع پلتفرم‌های آنلاین حضور دارند.

در حقیقت شما می‌توانید با تبلیغات اینترنتی کسب و کارتان، به مخاطبان خود هنگامی که در حال جستجوی اطلاعات محصولات مشابه شما هستند، دسترسی پیدا کنید. همچنین می‌توانید هنگام بازدید از وب‌سایتی که به آن علاقه دارند یا در صفحه‌های مجازی با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

حتی اگر در آن زمان تصمیم به خرید محصولات شما نداشته باشند، ارتباط با آن‌ها در پلتفرم‌های مختلف می‌تواند کمک کند تا زمانی که آماده خرید بودند، برند شما را به یاد بیاورند.

مزایای تبلیغات دیجیتال و تفاوت آن با روش‌های سنتی

حال که با تبلیغات دیجیتال آشنا شدیم، بهتر است سراغ مزایا و تفاوت‌های مهم آن با روش‌های سنتی برویم.

شناخت بهتر مخاطب

با توجه به آنکه امروزه بخش زیادی از مردم جهان به صورت آنلاین فعال هستند، می‌توان به علایق و نیازمندی‌های آن‌ها نیز با دقت بیشتری پی برد. به همین دلیل تبلیغات دیجیتال با دقت بالاتری صورت می‌گیرد و نیازهای اساسی مخاطب را هدف قرار می‌دهد؛ به عبارت دیگر امروزه کسب و کارها درباره رفتار مصرف‌کنندگان، آنچه به دنبال آن هستند و آنچه می‌توانند به آن‌ها ارائه دهند، اطلاعات بیشتری دارند.

تبلیغات متمرکز

با روش تبلیغات دیجیتال، برندها می‌توانند دقیقاً جامعه مخاطبان هدف خود را مشخص کنند. با این حال با روش سنتی، شناخت بسیار کمتری درباره مخاطب وجود داشت و تبلیغات بسیار کلی بود.

به عنوان مثال، در تبلیغات سنتی، برندها در یک زمان خاص، آگهی خود را در تلویزیون برای تماشاگران نمایش می‌دادند؛ اما کنترلی بر اینکه چه کسی این آگهی را مشاهده می‌کند، نداشتند.
این متمرکز بودن تبلیغات و نمایش برای مخاطبان هدف، باعث صرفه‌جویی در بودجه بازاریابی خواهد شد؛ زیرا هدف قرار گرفتن مخاطبانی که هیچ‌وقت قرار نیست از کسب و کار شما خدماتی دریافت کنند، فقط تلف کردن هزینه و زمان است.

امکان نظارت مستقیم

یکی دیگر از مزایایی که تبلیغات و بازاریابی اینترنتی را از مدل سنتی متمایز می‌کند، امکان نظارت در لحظه و تحلیل آن‌ها است. این در حالی است که در روش سنتی باید مدت زمان مشخصی را منتظر می‌ماندید تا اثربخشی تبلیغات و شاخص‌های بازاریابی را بررسی کنید. همچنین با نظارت مستقیم می‌توانید استراتژی‌های خود را در لحظه تغییر دهید و کنترل بهتری روی عملکرد کمپین‌هایتان داشته باشید.

انواع تبلیغات دیجیتال

برای آن‌که دقیقاً بدانید کدام روش تبلیغات دیجیتال برای شما کاربرد دارد، باید با انواع آن‌ها آشنا شوید.

1- تبلیغات نمایشی (Display ads)

تبلیغات نمایشی ساده‌ترین شکل تبلیغات دیجیتال مارکتینگ است و در نگاه اول از تصاویر و متن تشکیل شده است. این نوع تبلیغات معمولاً به صورت بنرها، صفحات لندینگ و پاپ آپ (popup) و بیشتر در وبلاگ‌ها نمایش داده می‌شوند. تفاوت اصلی بین تبلیغات نمایشی و انواع دیگر تبلیغات این است که در نتایج جستجو نشان داده نمی‌شوند. همچنین این نوع تبلیغات معمولاً بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند و پیاده‌سازی ساده‌ای دارند.

تقریباً در همه جای اینترنت می‌توان دیسپلی ادز را پیدا کرد. این نوع تبلیغات به احتمال زیاد برای اکثر کاربران چندان جالب نیست و توجه چندانی به آن نمی‌شود؛ زیرا معمولاً بخشی از فضای یک وب‌سایت را اشغال کرده‌اند.

با این حال اثربخشی آن ثابت شده و با توجه به مقرون‌به‌صرفه بودن آن، تعداد قابل توجهی از کاربران را به سمت سایت هدف می‌کشاند. یکی از انواع تبلیغات نمایشی، تبلیغات بنری کلیکی است که می‌تواند در وب‌سایت‌ها یا اپلیکیشن‌های مختلف نمایش داده شود.

2- تبلیغات شبکه‌های اجتماعی (Social media ads)

بدون شک رسانه‌های اجتماعی یکی از بهترین راه‌ها برای ارتباط مستقیم با مخاطبان هدف کسب و کار شما هستند. طبق آمارهایی که منتشر شده است، تعداد کاربران فعال فیس‌بوک 2.5 میلیون نفر است و در یوتیوب، واتس‌اپ و اینستاگرام روی هم 7 میلیون کاربر فعال وجود دارد.

همچنین مطالعات نشان داده‌اند که به طور متوسط هر فرد نزدیک به یک ساعت در روز را در یکی از این کانال‌ها صرف می‌کند.

برای کسانی که می‌خواهند آگاهی از برند خود را بالاتر ببرند و تبلیغات دیجیتالی خود را بیشتر کنند، حضور در حداقل یکی از این پلتفرم‌ها ضروری است.

انواع تبلیغات دیجیتال

3- تبلیغات ایمیلی (Email marketing)

یکی از روش های تبلیغات اینترنتی، ایمیل مارکتینگ است. با اینکه ایمیل یکی از روش‌های بسیار قدیمی در عصر اینترنت است؛ اما هنوز هم کاربردهای زیادی دارد و اغلب مردم روزانه از آن استفاده می‌کنند.

طبق آمار Statista، استفاده از ایمیل تا سال 2023 بین 2 تا 3 درصد در سال رشد خواهد کرد.

همچنین نظرسنجی سایت Adestra نشان می‌دهد که 73 درصد از نسل هزاره‌ ترجیح می‌دهند از طریق ایمیل با شرکت‌ها و برندهای مختلف ارتباط داشته باشند.

تمامی این آمارها نشان می‌دهند که شما می‌توانید با افراد زیادی که روزانه از ایمیل استفاده می‌کنند و مخاطب هدف شما هستند، ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنید. علاوه بر این، ROI (نرخ بازگشت سرمایه) بازاریابی ایمیلی بسیار بالا است.

برای استفاده از این روش باید علاوه بر ارسال ایمیل هفتگی یا ماهیانه به مخاطبان خود، به نحوه نگه‌داشتن آن‌ها و یافتن برخی روش‌های اتوماسیون برای کمک به این فرایند کمک بگیرید. با این حال حواستان باشد که بیش از حد برای مخاطبان ایمیل ارسال نکنید؛ زیرا این کار باعث اسپم شدن شما می‌شود و آن‌ها را خسته خواهد کرد.

4- تبلیغات ویدیویی

تبلیغات ویدئویی فرآیند نمایش تبلیغات در داخل محتوای ویدئویی آنلاین یا به صورت تبلیغات مستقل است؛ به طوری که یک کسب و کار می‌تواند از محتوای ویدیویی برای تبلیغ برند خود استفاده کند. تبلیغات ویدیویی اثربخشی بسیار زیادی دارند، زیرا مخاطبان را در لحظه درگیر کرده و توجه آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری حفظ می‌کند. با آشنایی با انواع ویدیوی بازاریابی و انتخاب مناسب‌ترین نوع ویدئو، می‌توانید بازدهی خوبی از این نوع تبلیغات داشته باشید.

یکی از چالش‌هایی که این نوع تبلیغ می‌تواند داشته باشد، زمانی است که باید برای برنامه‌ریزی، نوشتن سناریو و تولید یک ویدیوی جذاب بگذارید و در عین حال بتوانید پیام را به بهترین شکل ممکن به مخاطب ارائه کنید.

بهترین جا برای تبلیغات اینترنتی ویدیویی، سایت آپارات است؛ زیرا 6 میلیون کاربر فعال دارد و پربازدیدترین سایت ایران است. به همین دلیل می‌توانید علاوه بر تبلیغ در سایر پلتفرم‌ها، از سرویس تبلیغات آپارات نیز استفاده کنید.

در ادامه یکی از تبلیغات ویدئویی خلاق را مشاهده می‌کنید:

5- تبلیغات کلیکی (PPC)

تبلیغات کلیکی یا پرداخت به ازای کلیک، یک ابزار تبلیغات دیجیتال است که به برندها و کسب و کارها اجازه می‌دهد تبلیغات خود را در موتورهای جستجو مانند Google Ads اجرا کنند و هر بار که شخصی روی تبلیغ آن‌ها کلیک کند، مبلغی به آن‌ها پرداخت می‌شود.

اگرچه PPC بر اساس تبلیغات ارگانیک است؛ اما معمولاً موتورهای جستجو مانند گوگل یا بینگ این نوع تبلیغ‌ها را بسته به پولی که برند پرداخت کرده است، بالاتر از سایر نتایج نشان می‌دهد.

البته تبلیغات کلیکی فقط محدود به گوگل ادز نمی‌شود؛ بلکه این تبلیغات کلیکی در اپلیکیشن‌ها و برخی وبسایت‌ها نیز نمایش داده می‌شود. البته برخی افراد این نوع تبلیغات را در دسته‌بندی تبلیغات نمایشی یا بنری قرار می‌دهند.

بنابراین PPC اساساً یک روش بازاریابی دیجیتال است که ترافیک بیشتر و نرخ تبدیل‌های بیشتری را از موتورهای جستجو دریافت می‌کند.

6- ریتارگتینگ یا هدف‌گذاری مجدد (Retargeting)

هدف‌گذاری مجدد یا ریتارگتینگ نوع خاصی از تبلیغات دیجیتال است که کاربرانی را هدف قرار می‌دهد که قبلاً با وب‌سایت یا برند شما تعامل داشته‌اند.

این نوع تبلیغات از کوکی‌ها برای شناسایی کاربرانی که در گذشته از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند، استفاده می‌کند و تبلیغ شما را به آن‌ها نشان می‌دهد. با این کار توجه آن‌ها دوباره جلب می‌شود و احتمال بیشتری وجود دارد که به وب‌سایت شما بازگردند و تبدیل به مشتری شوند.

تبلیغات آنلاین

7- تبلیغات موبایلی

تبلیغات موبایلی به شما این امکان را می‌دهد که تبلیغ برند خود را در دستگاه‌هایی مانند تلفن همراه یا تبلت به مخاطب نشان دهید. از آنجایی که اغلب افراد از طریق تلفن همراه خود در فضای اینترنت فعال هستند، این نوع تبلیغات می‌تواند مخاطبان زیادی را به سمت برند شما بکشاند.

این نوع تبلیغات می‌تواند در نتایج جستجو یا در اپلیکیشن‌هایی که امکان تبلیغ دارند، ظاهر شود. شما می‌توانید تبلیغات موبایلی را در قالب متن، تصویر، ویدیو و… به مخاطب ارائه دهید.

تعیین استراتژی برای تبلیغات دیجیتال

استراتژی مناسب برای تبلیغات دیجیتال باید اهداف شرکت و منابع موجود برای دستیابی به آن اهداف را در نظر بگیرد و یک پرسونا برای کسب و کار شما تعریف کند. بعد از تعیین این موارد، باید از بین گزینه‌های مختلف، بهترین گزینه ممکن را برای کمپین تبلیغاتی دیجیتال خود انتخاب کنید.

در حالت ایده‌آل، باید چند گزینه برای تبلیغات دیجیتال کسب و کار خود در نظر داشته باشید و تمام منابع را فقط به یک روش اختصاص ندهید. به عنوان مثال، می‌توانید علاوه بر تمرکز روی تبلیغات شبکه‌های اجتماعی، از تبلیغات کلیکی یا ویدیویی در سایت آپارات نیز استفاده کنید. همچنین، نظارت مستمر و ارزیابی هرکدام از آن‌ها را نباید فراموش کنید تا مطمئن باشید که مطابق انتظارات و معیارهای شما پیش می‌روند.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم تمام نکات مهم درباره تبلیغات دیجیتال و انواع روش‌های نوین تبلیغات اینترنتی را برای شما شرح بدهیم. توجه داشته باشید که همیشه استفاده از چند روش برای تبلیغات بهترین کار است و با این کار می‌توانید طیف وسیعی از مخاطبان را به برند خود جذب کنید. همچنین تبلیغات ویدیویی را در پلتفرم تبلیغات آنلاین آپارات برای اثربخشی بیشتر از خاطر نبرید.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم اگر در سایت آپارات حساب کاربری دارید و در حوزه تولید محتوا فعال هستید، از سرویس درآمدزایی آپارات استفاده کنید. این سرویس در حقیقت یک روش کسب درآمد از تبلیغات گسترده اینترنتی است که با استفاده از آن، می‌توانید تبلیغ برندهای مختلف را در ویدیوهای خود قرار داده و به ازای تماشای هرکدام از آن‌ها، مبلغی دریافت کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.