آشنایی با 12 نوع ویدیو پربازده و موفق در بازاریابی ویدیویی!

همه ما در طول روز بارها انواع تبلیغات ویدیویی را مشاهده می‌کنیم که کسب‌وکارهای مختلف برای معرفی خود به مخاطبان از آن‌ها کمک می‌گیرند. مطمئن هستم آخرین بار همین چند دقیقه یا چند ساعت پیش یکی از انواع ویدیوهای بازاریابی را مشاهده کرده‌اید. در دنیای تکنولوژی امروز کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ همگی از ویدیو مارکتینگ برای معرفی و تبلیغات خود استفاده می‌کنند.

امروزه بازاریابی به کمک تولید محتوای ویدیویی نسبت به گذشته آسان‌تر و ارزان‌تر شده و افراد می‌توانند تنها با استفاده از یک گوشی هوشمند محتوای جذابی را برای مخاطب‌های خود تهیه کنند.

بازاریابی ویدیویی انواع مختلفی دارد و هرکدام برای هدف و استراتژی متفاوتی استفاده می‌شوند. در این مقاله از بلاگ آپارات قصد داریم شما را با انواع ویدئو در بازاریابی ویدیویی آشنا کنیم تا بتوانید بهترین نوع ویدئو را برای رسیدن به اهداف مارکتینگ خود انتخاب کنید. با ما همراه باشید.

بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ چیست؟

همانطور که با شنیدن اسم این نوع از تبلیغات می‌توان فهمید در آن از ویدیو برای تبلیغات و بازاریابی استفاده می‌شود. بازاریابی ویدیویی به معنی ساخت ویدیو و انتشار آن در کانال‌ها یا شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند آپارات برای رسیدن به اهداف بازاریابی مختلف است. به‌طور مثال می‌توانید با بررسی عملکرد ویدیو از مواردی مانند نرخ تبدیل، نرخ کلیک و تعداد کل بازدیدها مطلع شوید.

ویدیو مارکتینگ از جمله استراتژی‌های مهم کسب‌وکارها برای معرفی برند است؛ اما ممکن است این سوال برای شما و افرادی که دوست دارند در این زمینه فعالیت کنند مطرح شود که بازاریابی ویدئویی به چه شیوه‌هایی انجام می‌شود.

تبلیغات ویدیویی

معرفی انواع بازاریابی ویدیویی

لازم است قبل از شروع ساخت ویدیوهای بازاریابی انواع مختلف آن را بشناسید تا با در نظر گرفتن سبک فعالیت خود گزینه مناسب را انتخاب کنید.

همه ما روزانه انواع مختلفی از بازاریابی ویدیویی را مشاهده می‌کنیم بعضی از آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی توسط اینفلوئنسرها انجام می‌شود و برخی دیگر بین سریال‌های پرمخاطب یا برنامه‌های ورزشی پربیننده پخش می‌شوند.

استفاده از انواع بازاریابی ویدیویی در تلویزیون یا سطح شهر هزینه زیادی را با خود به همراه دارند ولی شما می‌توانید با به‌کارگیری امکانات و تکنولوژی‌های حاضر از شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های مختلف مانند اینستاگرام و آپارات با کمترین هزینه انواع ویدیوهای تهیه شده خود را در اختیار مخاطبان قرار دهید.

انواع ویدیو در ویدیو مارکتینگ عبارتند از:

1- ویدیوهای توضیحی |Explainer Videos


ویدیوهای توضیحی، ویدیوهایی کوتاه و معمولا کمتر از 2 دقیقه هستند. این نوع ویدیو می‌تواند ایده‌ها یا موضوعات پیچیده را به صورت ساده، واضح و با بهره‌مندی از تکنیک‌های جذاب کننده در اختیار مخاطبان قرار دهد.

چیزی که می‌تواند باعث تاثیر عمیق‌تر ویدیوهای توضیحی برای کسب‌وکارهای مختلف شود استفاده از داستان سرایی و ارائه کیفیت بالاست تا مخاطب با این موارد به استفاده از محصولات یا خدمات مورد نظر جلب شود.

هدف از تهیه و تدوین ویدیوهای توضیحی ارتباط موثر با بیننده درباره محصول یا خدمات شماست.

به کمک این نوع ویدئو می‌توانید سرنخ‌هایی را به مخاطب انتقال دهید و در نتیجه او را به سمت قیف فروش یا فانل مارکتینگ هدایت کنید. ویدیوهای توضیحی باعث می‌شوند مشتریان بالقوه را سمت خود جلب کنید و آن‌ها را به مشتری دائمی تبدیل کنید. این فرآیند با استفاده از آگاهی نسبت به برند و افزایش میزان حضور کاربر در وب سایت شما انجام می‌شود.

 2- ویدیوهای آموزشی | Educational Videos


ویدیوهای آموزشی با هدف یاد دادن یا حل مشکلات خاصی که مخاطب با آن سروکار دارد تهیه می‌شوند. کسب‌وکارها با استفاده از این سبک می‌توانند با توجه به دغدغه‌ها و نگرانی‌های مخاطبان، ارتباط موثری با آن‌ها برقرار کنند.

یکی از نکات جالب در مورد فیلم‌های آموزشی این است که می‌توانند هر موضوعی را پوشش دهند و موارد پیچیده را با ساده‌ترین زبان و به صورت سرگرم کننده به مخاطب انتقال دهند.

اگر در کسب‌وکار خود به‌درستی از ویدیوهای آموزشی استفاده کنید مشتریان بالقوه می‌توانند به این اطلاعات به عنوان منبع قابل اعتماد نگاه کنند. به همین دلیل استفاده از بازاریابی ویدیویی به کمک ویدیوهای آموزشی می‌تواند باعث شود؛ اعتماد مصرف کننده را تقویت کنید و به این ترتیب رتبه‌بندی خود را در موتورهای جستجو بهبود بدهید.

3- ویدیوهای آموزش عملی |How-to Videos


ویدیوهای «چطور…» هم نوع دیگری از ویدیوهای آموزشی هستند، ولی ساختار متفاوتی با نمونه گفته شده در قسمت بالا دارند. هدف اصلی این سبک ویدیو، آموزش عملی و مرحله به مرحله و پاسخ به سوال‌های «چطور از … استفاده کنم؟» یا «چطور با … کار کنم؟» است.

ویدیوهای آموزش آشپزی و طرز پختن یک غذای خاص، آموزش درست کردن اوریگامی یا آموزش طرز کار با یک نرم افزار یا اپلیکیشن از جمله نمونه ویدیوهای آموزشی عملی هستند.

4- ویدیوهای تبلیغاتی | Commercials


فیلم‌های تبلیغاتی که بعضی از ما آن را با عنوان آگهی‌های بازرگانی هم می‌شناسیم مخاطبان عمومی را هدف قرار می‌دهند. این سبک از ویدیوها توجه مخاطب را به محصول، برند یا خدمات جلب می‌کنند و در نتیجه بر میزان فروش تاثیر می‌گذارند.

برخلاف سبک‌های دیگر از انواع بازاریابی ویدیویی آگهی‌های بازرگانی از روش‌های غیرمستقیم برای تبلیغات استفاده نمی‌کنند بلکه با استفاده از تکنیک‌های واضح سعی می‌کنند توجه بیننده را برای متقاعد کردن استفاده از محصول یا خدمات جلب کنند.

در تهیه ویدیوهای تبلیغاتی معمولاً بهترین ویژگی‌های یک محصول یا خصوصیتی که باعث شده نسبت به محصولات دیگر منحصر به‌فرد باشد، مورد توجه قرار می‌گیرد. این نوع فیلم‌ها که تبلیغات تجاری هم نام دارند، معمولاً کوتاه هستند و اغلب زمان‌ آن‌ها از مرز ۳۰ ثانیه عبور نمی‌کند. (بیشتر بخوانید: تبلیغات ویدیویی چیست؟)
در حالت کلی اگر تبلیغات ویدیویی به خوبی انجام شوند می‌توانند یک استراتژی بی نظیر برای افزایش آگاهی از برند، جذب مشتریان جدید و افزایش ترافیک وب‌سایت شوند.

پلتفرم آپارات به عنوان پربازدیدترین وبسایت ایرانی، بستری فوق ‌العاده برای تبلیغات ویدیویی است و بسیاری از برندها از سرویس تبلیغات آپارات استفاده می‌کنند.

5- ویدیوهای توصیه مشتری یا تستیمونیال | Customer Testimonial Videos


در تهیه این ویدیوها مشتری یا مشتریان که قبلاً از خدمات یا محصولات برند شما استفاده کرده‌اند نظرات مثبت خود را با مخاطبان به اشتراک می‌گذارند. همانطور که مشخص است ویدیوهای توصیه مشتری یکی از بهترین منابع هستند که تجارت‌های مختلف می‌توانند از آن‌ها برای بالا بردن ارزش برند خود استفاده کنند.

با این حال به همان اندازه که توصیه‌های مشتری می‌تواند برای استفاده از محصولات یک برند موثر واقع شود؛ به همان میزان توصیه‌های جعلی یا دروغین از طرف مخاطب قابل تشخیص خواهد بود. به همین دلیل اگر به مشتریان اجازه دهید صادقانه در مورد تجربیات خود صحبت کنند، نتیجه بهتری را به دست خواهید آورد.

بیشتر بخوانید: ویدیوی تستیمونیال یا توصیه مشتری چیست؟

6- فیلم‌های معرفی محصول | Product Videos


این سبک از ویدیو مارکتینگ برای توضیح نحوه عملکرد یک محصول یا خدمات به صورت کاملاً واقعی تولید می‌شوند و اشاره به ویژگی‌ها و مزایای آن‌ها باعث می‌شود محتوای تولید شده از کیفیت بالایی در نظر مخاطب برخوردار باشد.

فیلم‌های معرفی محصول بیشتر برای برندهایی که در صنعت الکترونیک و تولید محصولات دیجیتال فعالیت دارند، توصیه می‌شود.

به‌طور مثال این تجارت‌ها می‌توانند با معرفی محصولات مختلف مانند انواع گوشی‌های همراه، ویژگی‌ها و امکانات خاص این محصول را معرفی کنند. در نتیجه به کمک تهیه این سبک از انواع فیلم‌ها شما می‌توانید به تصمیم گیری مشتری در رابطه با خرید محصول مورد نیاز خود کمک کنید.

7- ویدیوهای معرفی برند | Company Story Videos


یکی دیگر از انواع ویدیو در بازاریابی ویدیویی معرفی برند و داستان آن است تا مخاطب و مشتری بتواند با فرهنگ و هویت برند آشنا شود. در این سبک از ویدیوها استفاده از قدرت داستان سرایی قوی باعث می‌شود بیننده تلاش‌های افراد پشت پرده را ببیند و در نتیجه ارتباط عمیق‌تر و صمیمانه‌تری با برند برقرار کند.

ویدیوهای معرفی باید با توجه به لحن، ارزش‌های اصلی و پرسونای برند تهیه شوند و در کنار این موارد، کمک گرفتن از داستان سرایی در استراتژی بازاریابی ویدیویی برای انسانی کردن برند، افزایش اعتماد نسبت به برند و ایجاد روابط وفادارتر با مشتریان تاثیر بی‌نظیری خواهد داشت.

8- ویدیوهای سوالات متداول | FAQ Videos


ویدیوهای پرسش و پاسخ یا سوالات متداول اطلاعات دقیقی را در مورد محصول، خدمات یا برند ارائه می‌دهند. این ویدیوها برای پاسخگویی به سوال اغلب مشتریان طراحی شده‌اند تا به آن‌ها کمک کنند بهترین تصمیم خرید را بگیرند و در نتیجه شما میزان افزایش نرخ تبدیل بیشتری را تجربه کنید.

9- ویدیوهای شبکه‌های اجتماعی | Social Media Videos

این ویدیوها به نحوی تهیه می‌شوند تا در شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده قرار بگیرند. موارد مختلفی می‌توانند موضوع اصلی ویدیوهای شبکه‌های اجتماعی را تشکیل دهند.

به طور مثال شما می‌توانید از انواع تکنیک‌های آموزشی، تبلیغات یا معرفی محصول در آن‌ها کمک بگیرید. اولین مورد در تهیه ویدیو شبکه‌های اجتماعی توجه به نیازهای مخاطب است تا با تجزیه تحلیل کردن آن‌ها بهترین ویدیو را در اختیار بیننده قرار دهید.

نکته مهم هنگام تهیه این سبک از ویدیوها این است باید از جذابیت بالایی برخوردار باشند تا همواره توسط مخاطب‌ها به اشتراک گذاشته شوند. استفاده از موضوع‌های خلاقانه یکی از روش‌هایی است که می‌تواند در این راستا به شما کمک کند.

10- ویدیوهای پشت صحنه | Behind the Scenes

امروزه مخاطب‌ها و مردم از کسب‌وکارها انتظار دارند شفافیت بیشتری داشته باشند. به همین دلیل استفاده از ویدیوهای پشت پرده یا پشت صحنه می‌تواند نتیجه مثبتی در برقراری ارتباط و صداقت داشته باشد.

زمانی که جزئیات مناسبی از برند خود را در اختیار مشتری قرار می‌دهید به آن‌ها کمک می‌کنید تا به شما اعتماد و در نتیجه از خدمات یا محصولاتتان بیشتر استفاده کنند.

در حالت کلی می‌توان گفت این سبک از انواع ویدیو در بازاریابی ویدیویی برای تقویت اعتماد به برند، بالا بردن حضور آنلاین و افزایش تعامل اثری فوق‌العاده دارد.

11- ویدیو رویدادها | Event Videos


افراد کمی وجود دارند که با ایونت مارکتینگ‌ آشنا باشند؛ اما این موضوع در چند سال اخیر رشد بزرگی را تجربه کرده و در زمینه‌های کاری مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ویدیوها اجازه می‌دهند تا بعد از اتمام رویداد نظرات افرادی که در آن شرکت کرده‌اند به صورت ویدیو تدوین شوند و در اختیار مخاطب‌ها قرار بگیرند و به این صورت افرادی که در آن رویداد شرکت نکرده‌اند نهایت بهره‌مندی را تجربه کنند.

12- ویدیوهای دمو یا نسخه‌های نمایشی | Demo Videos

وظیفه اصلی ویدیوهای دمو آگاهی بخشیدن به مخاطب درباره چگونگی کار و مزایای محصول است. با تهیه این سبک از ویدیوها می‌توانید به مخاطب اطلاع دهید که استفاده از خدمات یا محصولات شما چه کاربردهایی برای او به دنبال خواهد داشت.

و در انتها…

این روزها استفاده از انواع بازاریابی ویدیویی برای تمام کسب‌وکارها کاربرد دارد تا هر یک با در نظر گرفتن محصول یا خدماتی که به مشتری ارائه می‌دهند، بهترین روش را برای خود انتخاب کنند. با پیشرفت تکنولوژی دیگر نگرانی بابت تهیه و تدوین ویدیوهای مختلف وجود ندارد زیرا شما می‌توانید با حداقل امکانات انواع ویدیوهای تبلیغاتی یا بازاریابی را تهیه کنید. در این مقاله انواع بازاریابی ویدیویی و ویدیو را به شما معرفی کردیم و گفتیم که هریک با چه هدفی و برای چه منظوری استفاده می‌شود. امیدواریم به کمک این مقاله بتوانید بهترین و مناسب‌ترین نوع ویدئو را برای رسیدن به اهداف بازاریابی خود انتخاب کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.