چطور اینفلوئنسر شویم؟ 12 قدم تا تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر موفق!

این روزها تعداد اینفلوئنسرهای صفحات مجازی و سایر پلتفرم‌ها در حوزه‌های مختلف آنقدر زیاد شده که بدون شک شما هم حداقل یکی از آن‌ها را دنبال می‌کنید؛ اما تا حالا به این فکر کرده‌اید که خودِ شما هم می‌توانید به جمع اینفلوئنسر‌ها بپیوندید؟ به نظرتان چگونه یک اینفلوئنسر شویم؟

بدون شک در شغل اینفلوئنسری یا هر شغل دیگری، افراد موفقی وجود دارند که بین سایرین همیشه متمایز هستند. اگر شما هم به این شغل پردرآمد و جذاب علاقه دارید، بدون شک با رعایت برخی نکات و آگاهی از گام‌های مهم اینفلوئنسر شدن، می‌توانید در این راه موفق شوید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم مطالعه این مقاله بلاگ آپارات را از دست ندهید.

بهتر است ابتدا با مفهوم اینفلوئنسر بیشتر آشنا شویم.

به چه کسی اینفلوئنسر گفته می‌شود؟

اینفلوئنسر (influencer) به شخصی گفته می‌شود که در یک صنعت خاص (زیبایی، بازی‌های ویدیویی، ورزش و…) تخصص و حرفی برای گفتن دارد و به همین دلیل تعداد زیادی از افراد او را در پلتفرم‌های مختلف دنبال می‌کنند.

منظور از تخصص این نیست که حتما این فرد، مدرک دانشگاهی یا آموزش خاصی داشته باشد؛ بلکه بسیاری از اینفلوئنسرها از طریق تجربه و سایر عوامل توانسته‌اند به جایی برسند که توجه سایر افراد را در یک حوزه خاص به خود جلب کنند.

جالب است بدانید که فلیکس کیلبرگ، ستاره 27 ساله یوتیوب، با نام مستعار PewDiePie وقتی نوجوان بوده بدون هیچ هدفی برای اینفلوئنسر شدن و پول درآوردن، با فیلمبرداری از خود در حال بازی های ویدیویی تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین اینفلوئنسرهای یوتیوب با 60 میلیون فالوور شده است!

خابی لیم هم یکی از نمونه‌های موفق و جالب است که در مدت زمان کوتاهی و بدون حتی یک دیالوگ، فقط با خلاقیت و ژست بامزه دست‌هایش توانست به یک مگااینفلوئنسر جهانی تبدیل شود. طبق اطلاعات ویکی پدیا، خابی در تیک تاک بیش از ۱۴۳ میلیون نفر و در اینستاگرام بیش از ۷۸ میلیون نفر دنبال کننده دارد.

در زیر یکی از ویدیوهای خابی را ببینید.

اینفلوئنسر شدن چه مزایایی دارد؟

بسیاری از برندها از اینفلوئنسرها برای تبلیغ محصولات خود استفاده می‌کنند. بر اساس آمارهای سایت neilpatel.com، چهل درصد از افراد پس از مشاهده محصولی که توسط اینفلوئنسرها در توییتر، اینستاگرام یا یوتیوب، استفاده شده، آن را خریداری کرده‌اند. به همین دلیل اگر بتوانید در حوزه موردعلاقه خودتان، تبدیل به یک اینفلوئنسر شناخته شده شوید، می‌توانید از طریق تبلیغات برای برندهای بزرگ و معتبر کسب درآمد کنید.

البته توجه داشته باشید که پلتفرمی که از آن استفاده می‌کنید، در شناخت شما توسط سایر افراد نقش پررنگی دارد. اغلب اینفلوئنسرهای دنیا در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و یوتیوب، کار می‌کنند. با این حال در کشور ما یوتیوب طرفدار کمتر و دسترسی دشوارتری دارد. به همین دلیل بهتر است در کنار صفحات مجازی مانند اینستاگرام یا توییتر، در سایت آپارات هم ویدیوهای خود را آپلود کنید؛ زیرا آپارات پربازدیدترین سایت ایران است و 60 میلیون کاربر فعال دارد. در حقیقت با استفاده از آپلود ویدیوهایتان در آپارات می‌توانید مطمئن باشید که توسط میلیون‌ها مخاطب دیده می‌شوید.

انواع اینفلوئنسرها

جالب است بدانید که influencer هم انواع مختلفی دارد و بر اساس تعداد فالوورها به شکل زیر دسته‌بندی می‌شود:

  • نانو اینفلوئنسرها: 1000 تا 10000 فالوور
  • میکرو اینفلوئنسرها: 10000 تا 50000 فالوور
  • اینفلوئنسرهای رده میانی یا mid tier: از 50000 تا 500000 فالوور
  • ماکرو اینفلوئنسرها: 500000 تا 1000000 فالوور
  • مگا اینفلوئنسرها: بالای یک میلیون فالوور (اغلب افراد این دسته را سلبریتی‌ها تشکیل می‌دهند.)

انواع اینفلوئنسر

چگونه به یک اینفلوئنسر موفق تبدیل شویم؟

حال که با تعریف influencer و انواع آن آشنا شدیم، بهتر است سراغ گام‌های مهم تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر موفق برویم.

1- حوزه مورد علاقه‌تان را پیدا کنید

برای اینفلوئنسر شدن باید ابتدا تعیین کنید که می‌‌خواهید روی چه حوزه‌ای تمرکز کنید. برای انجام این کار، باید علایق و نقاط قوت خود را در نظر بگیرید؛ زیرا اینفلوئنسر شدن بدون علاقه یا داشتن تجربه و دانش کافی در حوزه‌ای خاص، شما را به جایی نمی‌رساند. همچنین انتخاب یک حوزه خاص، به شما کمک می‌کند تا مخاطبان آن حوزه را راحت‌تر پیدا کنید و با هدف قرار دادن آن‌ها، محتوای خود را با نیازها و علایق آن‌ها تنظیم کنید. مراقب باشید در اوایل کار که تجربه زیادی ندارید مرتکب اشتباهات رایج تولیدمحتوای ویدیویی نشوید. اگر دوست دارید بدانید چگونه در اینستاگرام اینفلوئنسر شویم یا در پلتفرم‌های دیگر مثل آپارات، تیک تاک، یوتیوب و… دنبال کنندگان زیادی پیدا کنید بهتر است کارتان را با موضوعات پرطرفدار شروع کنید.

برخی از حوزه‌های پرطرفداری که می‌توانید برحسب علاقه و مهارتتان روی آن‌ها تمرکز کنید، عبارت‌اند از:

  • سفر
  • فشن و مد
  • سبک زندگی
  • ورزش
  • غذا
  • زیبایی
  • مراقبت از پوست
  • بازی‌های ویدیویی
  • فیلم و تلویزیون
  • مسائل روانشناسی
  • برنامه‌نویسی و مشاغل فنی
  • تناسب اندام
  • مشاوره مالی
  • و…

این موارد جزء پرطرفدارترین انواع موضوع ویدیو در آپارات هم هستند و در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان محتوا در آپارات راجع به این موضوع‌ها برنامه می‌سازند.

2- پلتفرم مناسبی انتخاب کنید

برای آنکه تعداد فالووهای زیادی داشته باشید، باید پلتفرم‌هایی را انتخاب کنید که مخاطبان هدف شما در آن‌‌ها حضور فعال داشته باشند. برای این کار درباره سایر اینفلوئنسرهای حوزه موردنظر خود تحقیق کنید و ببینید آن‌ها بیشتر از کدام پلتفرم استفاده می‌کنند.

هنگام انتخاب پلتفرم‌، باید در نظر داشته باشید که چه نوع محتوایی را قصد دارید منتشر کنید و کدام یک از آن‌ها برای این نوع محتوا بهتر عمل می‌کنند.

توصیه می‌کنیم که سایت آپارات را به عنوان یکی از پلتفرم‌هایی که قصد دارید از طریق آن با مخاطبان هدف خود تعامل داشته باشید، انتخاب کنید؛ زیرا با توجه به آنکه پربازدیدترین سایت ایران است، افراد زیادی با علایق مختلف در آن حضور دارند و به همین دلیل می‌توانید به راحتی تعداد زیادی از مخاطبان خود را در آن پیدا کنید.

مطلب مرتبط: مزایای انتشار ویدیو در آپارات

همچنین پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام یا توییتر برای فعالیت در رسانه‌های اجتماعی گزینه بسیار خوبی هستند.

3- استراتژی محتوا تعیین کنید

برای حضور تأثیرگذار به عنوان اینفلوئنسر، باید محتوای باکیفیت و مرتبطی را برای مخاطبان هدف خود ارائه دهید تا نشان دهید که شما یک منبع ارزشمند و قابل اعتماد برای آن‌ها هستید. برای این کار باید فرمت محتوا و نحوه به اشتراک گذاری آن را در پلتفرم‌های مختلف مشخص کنید. داشتن یک استراتژی ویدیو مارکتینگ حرفه‌ای در این زمینه کمک زیادی به شما خواهد کرد.

به عنوان مثال ممکن است از پلتفرم آپارات برای به اشتراک گذاری محتوای ویدیویی و از پلتفرم دیگری برای محتوای نوشتاری خود مانند مقالات استفاده کنید.

قدم بعدی آن است که موضوعات تولید محتوای خود را به طور دقیق مشخص کنید. برای این کار می‌توانید از بازخوردها و نظرات فالوورهایتان یا نوع محتوای ارائه شده توسط سایر اینفلوئنسرهای صنعت مدنظرتان کمک بگیرید. همچنین باید درباره نوع محتوا نیز تصمیم بگیرید. به عنوان مثال محتوا می‌تواند آموزشی، انگیزشی یا هر نوع دیگری که مدنظرتان است، باشد.

در نهایت، برای آن‌که مطمئن شوید که در زمان مناسبی با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار می‌کنید و شما را می‌بینند، باید بهترین روز‌ها و زمان‌های انتشار محتواهایتان را تعیین کنید.

4- یک وب‌سایت شخصی راه‌اندازی کنید

داشتن وب‌سایت شخصی و به اشتراک گذاری محتواها در سایر پلتفرم‌ها، به شما کمک می‌کند تا یک منبع مشخصی برای جمع‌آوری محتواهایتان داشته باشید و مخاطبانتان هم سریع‌تر درباره شما اطلاعات پیدا کنند. همچنین می‌توانید از وب سایت خود برای ثبت‌نام در خبرنامه‌ها یا خرید کتاب الکترونیکی و… استفاده کنید. (اگر یکی از انواع محتوای شما نوشتاری است.)

همچنین می‌توانید یک وبلاگ در سایت خود داشته باشید که به طور مداوم برای آن محتوا تولید کنید. این کار به بهبود بیشتر ترافیک سایت شما کمک می‌کند. علاوه بر این باید اطمینان حاصل کنید که سایت شما تجربه کاربری مناسبی دارد و به خوبی طراحی شده است تا مخاطبان هدفتان به عنوان یک منبع معتبر، حرفه‌ای و قابل اعتماد شما را ببینند.

5- در سایت آپارات ثبت‌نام کنید

اگر به سایت آپارات نگاهی بیندازید، مشاهده خواهید کرد که تعداد زیادی اینفلوئنسر در آن فعالیت می‌کنند و مخاطبان زیادی نیز دارند. به همین دلیل یکی از راه‌هایی که می‌تواند به شناخته‌‌تر شدن شما کمک کند، این است که از سایت‌هایی که بازدید و کاربر زیادی دارند، برای انتشار محتواهایتان استفاده کنید. با این کار از همان ابتدا می‌توانید بازدید بالایی برای محتواهایتان جذب کرده و هرچه سریع‌تر بین مخاطبان هدف خود شناخته شوید.

6- به صورت مداوم و منظم تولید محتوا کنید

جدا از انتشار محتوای باکیفیت، باید برای حفظ فالوورهایتان، به طور مداوم تولید محتوا کنید؛ زیرا در غیر این‌صورت به زودی فراموش می‌شوید و فالوورهای خود را از دست می‌دهید.

اگر در به خاطر سپردن انتشار محتوا در زمان‌های خاص مشکل دارید یا می‌خواهید از یک تقویم محتوایی و برنامه زمان‌بندی دقیق پیروی کنید، منابع و اپلیکیشن‌های زیادی در دسترس هستند که می‌توانند برای ارسال خودکار محتوا در پلتفرم‌های مختلف به شما کمک کنند.

به خاطر داشته باشید که زمان زیادی طول می‌کشد تا تبدیل به یک اینفلوئنسر موفق و با فالوور بالا شوید. به همین دلیل باید نظم و انتشار مدام محتوا را ادامه دهید تا در نهایت روابط قوی‌تر و باکیفیت‌تری با فالوورهایتان داشته باشید.

7- نظرات شخصی خود را بیان کنید

برای اینکه بتوانید خودتان را از بین هزاران محتوا و اینفلوئنسر متمایز کنید، باید افکار و نظرات شخصی خود را در حوزه مدنظرتان با مخاطب درمیان بگذارید؛ حتی اگر با آنچه دیگران در آن حوزه می‌گویند، متفاوت است.

توجه داشته باشید که اغلب افراد به دنبال اینفلوئنسرهایی هستند که منحصربه‌فرد باشند و حرف‌های دیگران را تکرار نکنند.

انواع اینفلوئنسر

8- با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید

هنگامی که فالووهایتان افزایش پیدا کرد، بسیار مهم است که به طور مستقیم با آن‌ها در تعامل باشید. با این کار نشان می‌دهید که برای آن‌ها ارزش قائل هستید واحتمال بیشتری وجود دارد که به دنبال کردن شما ادامه دهند. می‌توانید این کار را با پاسخ دادن به نظرات یا تأیید نظرات، پاسخ دادن به پیام‌هایی که برای شما می‌فرستند و صرف زمان برای قدرانی از تعداد خاصی از مخاطبان خود، انجام دهید.

مشاهده بازخورد و نظرات مخاطبان نیز می‌تواند به شما کمک کند تا ایده‌های جدید محتوایی یا راه‌هایی برای بهبود محتواهای قبلی‌تان پیدا کنید. همچنین می‌توانید این کار را مستقیماً با نظرسنجی از فالوورهایتان انجام دهید.

9- شبکه‌سازی کنید

همان‌طور که جایگاه خودتان را به عنوان یک اینفلوئنسر تثبیت می‌کنید، ایجاد روابط با سایر اینفلوئنسرها در حوزه مدنظرتان می‌تواند به رشد مخاطبان شما کمک کند. برای ارتباط آنلاین با اینفلوئنسرها، می توانید از طریق نظر دادن یا ارسال پیام با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. این کار شاید باعث شود که در نهایت آن‌ها نیز محتوای شما را به اشتراک بگذارند.

همچنین می‌توانید برای همکاری به‌صورت خصوصی با اینفلوئنسرها ارتباط برقرار کنید. با این حال، این کار مستلزم آن است که تا حدودی شناخته شده باشید. علاوه بر این، برای ملاقات حضوری یا شبکه‌سازی غیرآنلاین با آن‌ها می‌توانید در رویدادهای حضوری مانند نمایشگاه‌ها، همایش‌ها، کنفرانس‌ها و… شرکت کنید.

10- پیشرفت خود را ارزیابی کنید

اغلب پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی تحلیل‌هایی را در مورد عملکردتان به شما ارائه می‌کنند؛ مانند جمعیت‌شناسی مخاطبان، میزان دسترسی به محتوا و نرخ تعامل با شما. این داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که کدام‌یک از محتواهای شما بازدید بیشتری داشته‌اند و کدام یک نیاز به بهبود دارند. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که برخی از موضوعاتی که منتشر کرده‌اید به خوبی بقیه طرفدار نداشته‌اند که این امر، بر استراتژی محتوای شما تأثیر می‌گذارد.

داشتن این اطلاعات هنگام شبکه‌سازی و ارتباط با سایر اینفلوئنسرها سودمند است؛ زیرا می‌توانید از داده‌های خود برای اثبات قدرت و میزان شناختی که بین مخاطبان هدفتان دارید، استفاده کنید. هرچه داده‌های شما بهتر باشند، همکاری‌های بالقوه و بهتری نیز سر راه شما قرار خواهند گرفت.

11- به روز باشید

به عنوان یک اینفلوئنسر، مخاطبان از شما انتظار دارند که آخرین اخبار، روندها و سایر اطلاعات مهم در حوزه خود را در اختیار آن‌ها قرار دهید. شما می‌توانید این کار را با دنبال کردن منابع خبری معتبر، افراد فعال در این حوزه و سایر راه‌ها و به اشتراک گذاشتن آن‌ها با مخاطبان خود در کنار ابراز نظرات و دیدگاهتان انجام دهید.

این کار می‌تواند به شما کمک کند تا تعداد مخاطبان و فالووهای خود را افزایش دهید؛ زیرا می توانید محتوا را بر اساس آنچه مردم در حال حاضر جستجو می‌کنند تولید کرده و از هشتگ‌های به روز رسانه‌های اجتماعی برای افزایش بازدید محتواهایتان استفاده کنید.

همچنین مهم است که از هرگونه تغییر در پلتفرمی که از آن استفاده می‌کنید (مانند ویژگی‌های جدید) آگاه باشید تا مطمئن شوید که از پتانسیل کامل آن‌ها استفاده می‌کنید و محتوای خود را در صورت نیاز تطبیق می‌دهید.

12- انتقادپذیر باشید

اغلب اینفلوئنسرها به دلیل آن‌که در معرض تعداد زیادی از افراد با دیدگاه‌های مختلف هستند، باید انتظار انتقاداتی را از جانب آن‌ها نیز داشته باشند. اگر به اینفلوئنسری تبدیل شوید که واقعاً می‌تواند از عهده این انتقادات برآید، اغلب افراد شما را به چشم یک اینفلوئنسر حرفه‌ای می‌بینند. البته توجه داشته باشید که بین انتقاد سازنده و توهین تفاوت زیادی وجود دارد و بهتر است به بی‌احترامی‌ها یا توهین افراد واکنشی نشان ندهید.

سخن آخر

اینفلوئنسر شدن رویای بسیاری از افراد است که با صرف زمان و تلاش بسیار، قابل دسترس است، فقط باید برای تبدیل شدن به یک influencer، مراحل مختلفی را طی کنید. در این مقاله سعی کردیم به طور کامل به سوال چطور اینفلوئنسر شویم پاسخ دهیم و راه و روش موفقیت در این مسیر را به شما آموزش دهیم. در آخر به یاد داشته باشید که این مسیر مانند هر مسیر شغلی دیگری طولانی است و باید برای رسیدن به هدفتان، صبور باشید. اما اگر نکات اینفلوئنسر شدن را بدانید و آگاهانه وارد این مسیر شوید مطمئن باشید شما هم می‌توانید به زودی به فردی شناخته شده تبدیل شوید و شهرت و درآمد بالایی داشته باشید.

مطالب پیشنهادی برای شما
2 نظرات
  1. کارمجیک می گوید

    مطلب بسیار خوبی بود. در واقع اینفلوئنسر شدن یعنی برند سازی شخصی. با برند سازی شخصی سعی می کنیم که نام خودمون رو بیش از پیش به مخاطب ها نشون بدیم و از اون موقع به بعد مخاطبین مختلفی که ما رو در جاهای دیگر می بینین، ما رو بیشتر میشناسن.

    1. فریبا امامی می گوید

      سلام دوست عزیز ممنون که نظرتان را با ما به اشتراک گذاشتید.

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.