آشنایی با 6 مرحله استراتژی ویدیو مارکتینگ

در طول چند سال گذشته، ویدیو مارکتینگ روند رو به رشدی داشته و در حال حاضر این نوع بازاریابی را می‌توان موفق‌ترین و پربازده‌ترین روش کنونی دانست. اهمیت بازاریابی ویدیویی به حدی است که در دنیای امروز، کسب و کاری که این نوع بازاریابی را در برنامه کسب و کار خود قرار ندهد به زودی در رقابت با سایر کسب و کارها حرفی برای گفتن نخواهد داشت. با این حال، ویدیومارکتینگ موفق برای این‌که بازدهی بالایی داشته باشد نیاز به استراتژی درست و مناسب دارد. در این مقاله آپارات قصد داریم بهترین استراتژی های ویدیومارکتینگ را به شما معرفی کنیم و نکات مهم برای موفقیت در این حوزه جذاب را به شما آموزش دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

روش تدوین استراتژی ویدیو مارکتینگ

استراتژی‌های ویدیو مارکتینگ پدیده جدیدی نیستند. درست همانطور که قبل از ساخت تیزر تبلیغاتی به تحقیق و استراتژی نیاز دارید، قبل از اینکه ویدیو مارکتینگ را شروع کنید به تحقیقات صحیح و برنامه ریزی نیاز دارید. استراتژی ویدیو مارکتینگ راهنمای شما در طول مسیر بازاریابی ویدیویی خواهد بود و بودجه مورد نیاز، زمانبندی، فرایند تولید و ساخت ویدیو، معیارهای نرخ تبدیل و… را تعیین می‌کند. بنابراین تدوین استراتژی بازاریابی ویدیویی اولین و مهم‌ترین قدم در فرایند ساخت ویدیو به حساب می‌آید. حتی اگر کسب و کار شخصی خود را دارید یا در مورد علاقمندی‌هایتان ویدیو می‌سازید و به اصطلاح ولاگر هستید (ولاگ چیست؟) هم باید یک استراتژی درست برای کارتان داشته باشید.

مراحل تدوین استراتژی محتوای ویدیویی را به طور خلاصه می‌توانیم به 6 مرحله کلی تقسیم کرد:

مراحل استراتژی ویدیو مارکتینگ

  1. هدف گذاری برای ویدیو
  2. پیدا کردن مخاطب هدف
  3. مشخص کردن داستان کسب و کار
  4. هم‌سویی با اهداف سازمان
  5. پایبندی به برنامه زمانی
  6. در نظر گرفتن بودجه واقع‌بینانه

در ادامه به طور مفصل در مورد هریک از این موارد صحبت می‌کنیم.

استراتژی-بازاریابی-ویدیویی

قدم اول: هدف گذاری برای تولید محتوای ویدیویی

هدف گذاری یکی از ضروری‌ترین مراحل در استراتژی ویدیو مارکتینگ و به طور کل در هر نوع استراتژی بازاریابی است. برای این‌که با مفهوم ویدیو مارکتینگ و کاربرد آن بیشتر آشنا شوید مقاله ویدیو مارکتینگ چیست را بخوانید. به طور ایده آل ما می‌خواهیم ویدیویی بسازیم که تمام مراحل فانل مارکتینگ (قیف بازاریابی) را پوشش بدهد، اما حرفه‌ای‌تر این است که یکی از این مراحل را به عنوان مهم‌ترین هدف ویدیو مارکتینگ خود انتخاب کنید.

آگاهی از برند (Awareness): در این رویکرد، یک چالش یا موقعیت مطرح می‌شود و بیننده متوجه مشکل یا سوالش می‌شود. ویدیوهایی که در این مرحله ساخته می‌شوند باید کاربران را جذب کنند و برند شما را به مخاطبان جدید معرفی کنند.

توجه (consideration): در این مرحله بیننده به دنبال روش‌های حل مسئله و مشکل است. کاربران در این مرحله به دنبال تحقیق، مشورت، مرور نظرات سایر کاربران و جستجو برای پیدا کردن راه حل‌های به صرفه هستند.

تصمیم گیری (Decision): در این مرحله، راه حل حدودی پیدا شده و شما می‌خواهید جایگاه خود در ذهن مخاطب را تثبیت کنید و موفقیت برند خود را با شواهدی از رضایتمندی مشتریان و دلایل برتری سرویس یا محصولتان به بینندگان نشان دهید.

اگر قصد جذب مشتریان بالقوه را دارید بهتر است ابتدا روی مرحله آگاهی از برند کار کنید. اگر می‌خواهید نرخ تعامل و مشارکت مشتریان را بالا ببرید پس ویدیوهای مرحله Consideration برایتان مناسب‌تر است. اگر به مرحله فروش نزدیک‌ترید و نیاز یه تقویت و تسریع فرایند فروش دارید ویدیوهای مرحله تصمیم گیری کمک بسزایی به شما خواهد کرد. به عنوان مثال می‌توانید در ویدیویتان بر رضایت مشتریانی که تا به حال از شما خرید کرده‌اند تمرکز کنید یا یک ویدیوی داخلی از سازمانتان بسازید تا نیروهای بااستعداد را به پیوستن به تیم و شرکت خود ترغیب کنید.

قدم دوم: پیدا کردن مخاطب هدف

حالا که می‌دانید هدفتان کدام فانل مارکتینگ است زمان آن رسیده که مخاطب هدفتان را شناسایی کنید. این مرحله نیز بسیار مهم و ضروری است؛ اگر بدون در نظر گرفتن مخاطب، ویدیو بسازید به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهید شد. چون مخاطبانی که ویدیو برای آن‌ها مفید است آن را نمی‌بینند و کسانی که ویدیو را می‌بینند هم نرخ تبدیل پایینی خواهند داشت. اما چطور می‌توان مخاطب هدف را پیدا کرد؟

کلید اصلی در پرسونای مخاطب یا مشتری است. اگر در حال حاضر پرسونا دارید به شما تبریک می‌گوییم. خلق پرسونای مشتری معمولا زمانی انجام می‌شود که شرکت در حال توسعه محصول یا سرویس‌ و خدماتش است. پرسونای مشتری در تدوین ویدیو مارکتینگ هم سودمند است؛ چون سگمنت خریداران شما احتمالا همان کسانی هستند که می‌خواهید ویدیوهایتان را ببینند.

به کمک پرسونا دقیقا می‌دانید که مخاطبان هدفتان چه افرادی هستند. برای نهایی کردن استراتژی مخاطبان مطمئن شوید که سوالات زیر را مطرح کرده باشید:

  • محصول یا سرویس شما برای چه افرادی مناسب است؟ (این همان پرسونای خریدار است)
  • هدف ویدیوی شما چیست؟ (جایی که مخاطب وارد فانل مارکتینگ می‌شود)
  • مخاطبان هدف شما بیشتر در چه فضاهای آنلاینی حضور دارند؟ (جواب این سوال محل توزیع و انتشار ویدیو را به شما نشان می‌دهد)

به کمک پاسخ این سه سوال، نه تنها مخاطبان هدفتان را شناسایی می‌کنید، بلکه می‌دانید کجا باید آن‌ها را پیدا کنید. اگر در این زمینه به اطلاعات بیشتر و دقیق‌تری نیاز دارید پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را هم مطالعه کنید: چطور مخاطب هدفمان را پیدا کنیم؟

قدم سوم: مشخص کردن داستان برند

مشخص کردن داستان برند و کسب و کار، هیجان‌انگیزترین و در عین حال سخت‌ترین مرحله از تدوین استراتژی ویدیو مارکتینگ است. برای تصمیم گیری در مورد داستان برند 4 فاکتور زیر را که چارچوب اصلی داستان کسب و کار هستند در نظر بگیرید.

  • قهرمان داستان: هر داستانی یک شخصیت اصلی یا قهرمان دارد و این قهرمان باید هم‌سو با جمعیت هدف شما باشد.
  • درگیری (Conflict): تضاد یا درگیری همان pain point یا نقطه درد مشتری است.
  • جستجو (Quest): این فاکتور، چگونگی معرفی محصول یا سرویس را نشان می‌دهد.
  • گره گشایی (Resolution): این فاکتور نشان می‌دهد محصول یا سرویس شما چطور مشکل مشتری را حل می‌کند.

این فاکتورها باید بیننده را به سفری ببرد که هم‌سو و هم راستا با هدف برند شماست.

استراتژی-ویدیو-مارکتینگ

قدم چهارم: هم‌سویی با سیاست‌های سازمان

در حالی که مشغول طراحی داستان برند و ساخت ویدیو هستید حواستان به افرادی که قرار است ویدیو شما را تایید کنند (مدیر مستقیم، مدیرعامل، واحد مارکتینگ و…) و مدت زمانی که برای گرفتن بازخورد، ویرایش‌های احتمالی و تایید نهایی لازم است هم باشد. تغییرات ناگهانی در متن سناریو، پیام ویدیو، اهداف و… می‌تواند کل فرایند ویدیو مارکتینگ شما را دچار اختلال کند. با این حال، این تغییرات در هر شرکت و کسب و کاری معمول است و بهتر است استراتژی ویدیو مارکتینگ شما آمادگی مواجهه با این تغییرات ناگهانی را داشته باشد.

قدم پنجم: پایبندی به برنامه زمانی

زمانی که مشغول برنامه ریزی کل فرایند ساخت ویدیو و تدوین استراتژی ویدیو مارکتینگ هستید باید یک برنامه زمانی مشخص و دقیق هم داشته باشید. ممکن است زمانبندی کلی فرایند به زیرشاخه‌هایی مثل زمانبندی تولید، زمانبندی توزیع و مانند آن تقسیم شود. توجه داشته باشید که برنامه زمانی درست مثل چراغ راهنما عمل می‌کند و در هر مرحله نشان می‌دهد که چطور پیش رفته‌اید و چقدر زمان برای باقی مسیر دارید.

جدول زمانی برای تک تک واحدها و اعضای تیم ضروری و لازم است. به عنوان مثال، واحد مارکتینگ ممکن است زمانبندی خودش را داشته باشد، و واحدهای تولید، تدوین و سوشال مدیا هم زمانبندی خود را تدوین کرده باشند.

قدم ششم: بودجه‌بندی واقع‌بینانه

پول همه چیز است! بله، درست است که برنامه ریزی و تدوین استراتژی بازاریابی ویدیویی اهمیت بالایی دارد، اما هیچ یک از این مراحل بدون در نظر گرفتن بودجه و هزینه به درستی قابل اجرا نخواهد بود. بنابراین، یکی از مراحل مهم در تدوین استراتژی محتوا تعیین بودجه واقع بینانه برای پروژه بازاریابی ویدیویی است. برای این کار بهتر است بخش‌هایی از پروژه که قرار است خودتان انجام دهید و بخش‌هایی را که قرار است برون سپاری شوند را مشخص کنید. همچنین حد نهایی بودجه‌تان را مشخص کنید تا در حین فرایند دچار مشکل نشوید.

در صورتی که قصد برون سپاری بخش‌هایی از بازاریابی محتوایی خود را دارید حتما با پرس و جو از متخصصان این حوزه، قیمت حدودی خدمات مختلف مثل سناریونویسی، ادیت فیلم و مدیریت شبکه‌های اجتماعی و… را بپرسید. بعد تصمیم بگیرید که با هزینه‌های بازار و بودجه‌ای که دارید می‌خواهید با نیروی فریلنسر کار کنید یا تمام وقت. در حال حاضر بسیاری از آژانس‌های تبلیغاتی در این زمینه خدمات مشاوره خوبی ارائه می‌کنند و حتی می‌توانید بخش‌هایی از مراحل پروژه را به آن‌ها بسپارید.

چه سبک ویدیویی برای شما مناسب‌تر است؟

بعد از سپری کردن مراحل بالا و تدوین چارچوب کلی استراتژی ویدیو مارکتینگ، لازم است در مورد نوع و سبک ویدیو هم تصمیم گیری کنید. انتخاب نوع ویدیوی مناسب نیز به اندازه تمام مراحلی که گفتیم در موفقیت بازاریابی ویدیویی شما تاثیرگذار است. سبک ویدیو باید با لحن و پیامی که می‌خواهید منتقل کنید تناسب و همخوانی داشته باشد. آیا قرار است از بازیگر استفاده کنید؟ طرح‌های گرافیکی چطور؟ یا صرفا دیالوگ؟ موقعیت مکانی ضبط ویدیو کجاست؟ با پاسخ دادن به چنین سوالاتی می‌توانید سبک مناسب برای ویدیوهای خود را تعیین کنید. به این ترتیب، هم بازدید بیشتری خواهید داشت هم نرخ تبدیل بالاتری را تجربه خواهید کرد.

برخی از سبک‌های رایج ویدیو عبارتند از:

ویدیوهای سبک زندگی

ویدیوهای لایو استایل یا سبک زندگی به طور عملی به مخاطب نشان می‌دهد که محصول یا سرویس خریداری شده چه تاثیری در سبک زندگی آن‌ها خواهد داشت. در این ویدیوها اغلب بر جلوه‌های بصری زیبا و تصاویر خیره کننده تاکید می‌شود تا تصویری هنرمندانه و ترغیب کننده در ذهن مخاطب ایجاد کند.

ویدیوهای نیمه-مستند

برخلاف مورد قبلی، در ویدیوهای نیمه مستند کمتر به جنبه‌های ظاهری می‌پردازند و سعی می‌کنند در قالبی مستند و واقع گرایانه، ماموریت و هدف اصلی برند را به نمایش بگذارند. ویدیوهای مصاحبه با افراد کلیدی سازمان مثل مدیرعامل، مصاحبه با کارمندان یا مصاحبه با مشتریان راضی از جمله این ویدیوها هستند.

سبک -ویدیو-انیمیشن

انیمیشن

یکی دیگر از سبک‌های پرطرفدار و درگیر کننده برای ساخت ویدیو، انیمیشن است. انیمیشن سبکی جالب توجه برای ویدیو مارکتینگ است؛ زیرا می‌تواند مستقل از محتوای ویدیو استفاده شود. تقریبا هر نوع ویدیویی را می‌توان به صورت انیمیشن تولید کرد. اما زمانی که قرار است مفاهیم پیچیده و سخت یا موضوعات مربوط به تکنولوژی در ویدیو توضیح داده شود استفاده از انیمیشن تاثیر قابل توجهی دارد.

ویدیوهای روایتی

ویدیوهای روایی یکی از شناخته‌شده‌ترین سبک‌های ویدیو هستند. در این ویدیوها از عناصر داستان سرایی کلاسیک مثل شخصیت سازی، تضاد و درگیری و گره گشایی استفاده می‌شود تا داستان برند را به شیوه‌ای جذاب و سرگرم کننده بیان کنند. این ویدیوها یک سفر خلق می‌‌کنند؛ سفری که بیننده می‌تواند به راحتی آن را دنبال کرده و با آن ارتباط برقرار کند.

سخن آخر

رشد قابل توجه ویدیو مارکتینگ فرصت بی‌نظیری برای کسب و کارها ایجاد کرده است. با توجه به این که مشتریان در مقایسه با سایر انواع محتوا، روز به روز تمایل بیشتری به ویدیو نشان می‌دهند به نظر می‌رسد هر کسب و کاری، چه کوچک چه بزرگ، باید به سمت ساخت ویدیو و تدوین استراتژی بازاریابی ویدیویی روی بیاورند. البته به همین دلیل، بازاریابی محتوایی نیز در حال رقابتی شدن است و تدوین استراتژی ویدیو مارکتینگ درست و اصولی می‌تواند برگ برنده شما در دنیای کسب و کار امروزی باشد. امیدواریم مطالبی که در این مقاله مطرح شد بتواند در تدوین و برنامه ریزی بازاریابی ویدیویی به شما کمک کند و شما را در دستیابی به اهدافتان کمک کند.

منبع: lemonlight

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.