هزاران راه برای انتقال پیام تبلیغات شما وجود دارد. اما سوال اینجاست که کدام یکی از روشهای تبلیغاتی و انتقال پیام، توجه میلیونها نفر را جلب میکند؟ اینفوگرافی و موشن گرافیک دو راه متفاوت برای برقراری ارتباط با افراد زیادی از طریق انیمیشن و تصاویرند. در این مقاله میخواهیم درباره تفاوت اینفوگرافی با موشن گرافیک صحبت کنیم. همینطور، بعد از مقایسه میان این دو، میخواهیم بدانیم کدام یک برای تبلیغ کردن بهتر است و توجه بیشتری جلب میکند!
تعریف مختصر موشن گرافیک
موشن گرافیک یکی از بهترین راههای برقراری ارتباط با مخاطب است. با موشن گرافی، شما میتوانید پیام تبلیغاتیتان را از طریق انیمیشن به مخاطب انتقال دهید. احتمالاً نمونههای زیادی از موشن گرافیکها را دیدهاید، بدون اینکه حتی بدانید. موشن گرافیک در واقع نسخه کوتاهی از انیمشین یا همان کارتون است. با این تفاوت که طرحها، فریم به فریم طراحی میشوند و حرکت میکنند.
این نوع انیمیشنهای گرافیکی اغلب برای مواردی مانند لوگوها و صفحههای لندینگ، صفحههای اصلی سایت یا برای تبلیغات استفاده میشوند. البته انواع مختلفی از موشن گرافیک وجود دارد و همه آنها برای زیباتر کردن طرحها و جذابتر کردن آنها طراحی شدهاند.
تعریف مختصر اینفوگرافی
حالا به سراغ اینفوگرافیها برویم. به بیان ساده، اینفوگرافی نوعی طراحی ساده با هدف انتقال اطلاعات است. دوران کرونا را به یاد بیاورید. همه جا عکسها و بنرهایی به چشمتان میخورد که به صورت تصویری توضیح میدانند باید چطور دستهایتان را بشویید یا چطور ماسک بزنید. تمامی این بنرها، اینفوگرافی بودند. اینفوگرافی، روشی ساده است که در آن، با استفاده از ابزارهای بصری با مخاطب ارتباط برقرار میکنند و اطلاعات مدنظر را به او میدهند.
تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافی در چیست؟
زمانی که تعریف اینفوگرافی و موشن گرافیک را میخوانید، اولین تفاوتی که به ذهنتان میرسد چیست؟ بله! متحرک بودن! موشن گرافی تصاویر و انیمیشن متحرک است. در حالی که اینفوگرافی، صرفا یک طراحی ثابت است که اطلاعات مشخص و محدودی را به بیننده میرساند. دیگر چه تفاوتی بین موشن گرافیک و اینفوگرافی به ذهنتان میرسد؟
ساختن من بهر چه بود؟
یکی از تفاوتهای موشن گرافیک و اینفوگرافی، هدف آنهاست. زمانی که هدفتان انتقال سریع اطلاعات و مفاهیم است و در عین حال، چندان نیاز به خلاقیت خاصی ندارید، میتوانید از اینفوگرافی استفاده کنید. زمانی که میگوییم نیاز به خلاقیت خاصی ندارید، منظورمان این نیست که برای اینفوگرافی نباید فکر کنید و خلاقیت به خرج بدهید تا طرح جذابی بزنید! منظورمان این است که نسبت به موشن گرافیک، خلاقیت کمتری نیاز دارد.
زمانی که میخواهید در کنار انتقال اطلاعات و رساندن پیام خاصی به مخاطب، آنها را جذب خودتان کنید، از موشن گرافیک استفاده میکنید. عموما برندها زمانی از موشن گرافیک استفاده میکنند که بخواهند پیام خبری یا تبلیغی خود را با بهترین و جذابترین شکل به مخاطب منتقل کنند. پس اگر یک کمپین بزرگ تبلیغاتی دارید که در آن تخفیف گذاشتهاید و جایزه میدهید و کارهای مختلف دیگر، احتمالا به یک انیماتور برای ساخت موشن نیاز دارید. اما اگر صرفا میخواهید برای مناسبت روز پدر، یک کد تخفیف به مخاطبانتان بدهید، بهتر است سراغ تصاویر کارتونی یا اینفوگرافی بروید.
من دارم، تو نداری!
یکی دیگر از تفاوتهای این دو روش تبلیغاتی، ساختار آنهاست. شما در موشن گرافیک به تصاویر متحرک، انتزاعی و حجمدار دسترسی دارید. از طرف دیگر شما میتوانید نظر مخاطب را با یک راوی و داستانگویی خاص جذب کنید. موسیقی پسزمینه نیز بخشی از ساختار موشن گرافیک را تشکیل میدهد.
در مقابل موشن گرافیک، ساختار اینفوگرافی بسیار سادهتر است. در این ساختار شما فقط به تصاویر ثابت و متن دسترسی دارید. اگر خلاقیت زیادی به خرج بدهید و اینفوگرافیتان را به بهترین حالت طراحی کنید، شاید اصلا به متن نیازی پیدا نکنید و ساختارتان را فقط همان تصاویر تشکیل دهند. در نتیجه سادهتر بودن ساختار، کمک میکند شما با سرعت بیشتری مطلب را منتقل کنید.
سناریونویسی
برای ساخت موشن گرافیک حتما به یک سناریو مشخص نیاز دارید. انیماتور با توجه به سناریویی که تیم تبلیغاتی شما به او میدهد، ساخت موشن را شروع میکند. بدون داشتن سناریو، کارتون و انیمیشنی وجود ندارد.
برای اینفوگرافی داستان کمی متفاوت است. شما به سناریو دقیق و جزئی مانند سناریو موشن نیازی ندارید. اما باز هم باید دقیق برای طرح گرافیک مشخص کنید که چه چیزی میخواهید و چه پیغامی را میخواهید به مخاطبان خود منتقل کنید.
برای طراحی اینفوگرافیک و موشن گرافیک به چه نرمافزارهایی نیاز داریم؟
اینفوگرافی و موشن گرافیک، هر دو ابزار مختص به خود را دارند. برای ساخت اینفوگرافی باید به یکی از نرمافزارهای طراحی عکس مانند فوتوشاپ یا ایلاستریتور تسلط داشته باشید. اما درباره موشن گرافیک داستان کمی پیچیدهتر است. برای ساخت موشن گرافیک باید از نرم افزارهایی مانند Cinema ۴D ،After Effects و… استفاده کنید. این نرمافزارها به انیماتورها کمک میکنند تا بتوانند تصاویر ثابت را متحرک کند و به آنها جان ببخشد.
تفاوت اینفوگرافی با موشن گرافی؛ برای تبلیغات کدام یک بهتر است؟
مقایسه اینفوگرافی با موشن گرافی را خواندید. حالا باید به یک سوال اساسیتر پاسخ بدهیم. برای تبلیغات، بهتر است از کدام یک استفاده کنیم؟ نمیتوان به صورت دقیق گفت اینفوگرافی بهتر است یا موشن گرافی. همه چیز بستگی به نوع تبلیغات شما و پیامی دارد که میخواهید منتقل کنید.
میخواهم پیام را مستقیم و سریع برسانم
به طور مثال اگر پیغام مهمی دارید که باید به صورت مستقیم و سریع، به مخاطب برسد، بهتر است از اینفوگرافی استفاده کنید. مانند همان مثال دوران کرونا. برای سازمان بهداشت جذاب بودن چندان اهمیت نداشت، چیزی که مهم بود، آموزش سریع شستن دستها بود. آموزشی که همه افراد از کودکان بیسواد تا افراد سالمند، به راحتی آن را درک کنند. خب چه چیزی بهتر از اینفوگرافی برای این هدف؟
جلب توجه میخواهم
اگر به وایرال شدن و جلب توجه زیاد نیاز دارید، یا میخواهید تعامل سایت و صفحه مجازیتان را بالاتر ببرید، موشن گرافی انتخاب مناسب برای شماست. قطعا انیمیشن، برای افراد جذابتر است. اگر وقت و بودجه کافی برای ساخت موشن دارید، در انتخاب آن تردید نکنید. با موشن میتوانید اطلاعات بیشتری را به مخاطب منتقل کنید و نرخ تعاملتان را بیشتر کنید.
میخواهم روند را نشان دهم
اگر قصد دارید یک روند را به نمایش بگذارید، کارتون را انتخاب کنید. به طور مثال میخواهید نحوه استفاده از تخفیف و دریافت جایزه یا شرکت در قرعهکشی کمپینتان را به مخاطب یاد بدهید، در این صورت میتوانید از موشن گرافی برای جذابتر کردن داستان کمپین استفاده کنید. روند تولید محصولاتتان را نیز میتوانید با موشن گرافی نشان بدهید.
میخواهم بهتر شدنم را به رخ بکشم
میخواهید آمار و ارقام را نشان بدهید و به مردم بگویید که پیشرفت کردهاید؟ پس از اینفوگرافی استفاده کنید. از طریق نمودارهای خیرهکننده و چشمگیر، رشد خودتان را به رخ رقبا بکشید و به مردم اطلاع بدهید که بهتر شدهاید. میخواهید یک فاجعه در کمین را هشدار بدهید و از مردم بخواهید مراقب باشند؟ اینفوگرافی راه بهتری است. مانند بنرهای نتایج نبستن کمبرند یا مصرف بیش از اندازه نمک و خطر آن برای سلامتی!
در آخر، همانطور که گفتیم این شمایید که مشخص میکنید به کدام روش تبلیغاتی بیشتر نیاز دارید. اگر بودجه و زمان کافی برای ساخت موشن ندارید، ناامید نشوید. روی اینفوگرافی تمرکز و خلاقیتتان را روی آن خرج کنید.
سخن آخر
با خواندن این مقاله متوجه تفاوت اینفوگرافی و موشن گرافیک شدید. موشن گرافی زمان و هزینه زیادی میبرد. پس اگر کمپین تبلیغاتی دارید، بهتر است سفارش موشن گرافیک را در اولویت قرار بدهید و دست به کار شوید. اگر میخواهید فقط از اینفوگرافی استفاده کنید، پس تمام خلاقیتتان را به کار بگیرید تا یک تصویر چشمگیر طراحی کنید که پیام را در سریعترین حالت ممکن منتقل کند و در ذهن ماندنی باشد.
خیلی ممنونیم که وقت گرانبهای خود را به ما اختصاص دادید و تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، امیدواریم مطالبی که بیان شد، توانسته باشد جواب تمامی سوالات شما داده باشد.
اگر افراد متخصصی در زمینه طراحی و ساخت موشن گرافی و اینفوگرافی میشناسید، حتما به ما معرفی کنید.