ما در عصری زندگی میکنیم که تقریبا تمام اطلاعات در دسترس ما قرار دارد. هنگامیکه در صفحات اجتماعی یا پلتفرمهای اشتراکگذاری ویدیو میگردیم با بمبارانی از ویدیوهای جورواجور مواجه میشویم. ولی آیا وقت داریم تمام آن ویدیوها را مشاهده کنیم؟ قطعا خیر. بنابراین برای آنکه بتوانیم توجه مخاطبان را به محتواهای ویدیویی خود جلب کنیم باید به شکلی خلاقانه محتواهای خود را بسازیم. موشن گرافیک، یکی از موثرترین مدلهای ویدیویی به شمار میآید که میتواند شانس دیده شدن محتوای شما را بیشتر کرده و تعامل شما با مخاطبانتان را افزایش دهد.
در این مقاله قصد داریم، شما را با موشن گرافیک آشنا کنیم، انواع و کاربردهای آن را با هم بررسی کنیم و در انتها در کمتر از ۳ دقیقه یاد بگیریم چطور یک لوگو موشن جذاب بسازیم. با ما همراه باشید.
موشن گرافیک چیست؟
موشن گرافیک به تکنیکی گفته میشود که در آن متنها و عناصر طراحی به صورت ترکیبی به حرکت در میآیند و متحرک میشوند. این تکنیک در اواسط قرن بیستم به رشته طراحی گرافیک وارد شد و طرحهای ثابت را متحول کرد.
توجه داشته باشید که موشن گرافیک به معنای یک فیلم انیمیشن دیزنی نیست؛ بلکه موشن گرافیک همان گرافیک متحرک است که متنها و گرافیک دو جزو اساسی آن هستند. به طور کلی شما میتوانید از موشن گرافیک در تبلیغات، برندسازی و ویدیوهای آموزشی استفاده کنید تا بتوانید توجه افراد بسیاری را به خود جلب کنید و فروش محصولات و خدمات خود را افزایش دهید.
موشن گرافیک چه کاربردی دارد؟
موشن گرافیک انواع و کاربردهای مختلفی دارد که در ادامه، ۸ مورد از انواع پرطرفدار آن را با هم بررسی میکنیم:
۱- تایپوگرافی
تایپوگرافی، یک راه عالی برای اضافه کردن متنهای متحرک به ویدیوی شماست. با اضافه کردن متون متحرک به ویدیوی خود میتوانید توجه مخاطبان را به ویدیوتان جلب کنید و مطمئن باشید حتی افرادی که عادت دارند ویدیوها را بدون صدا تماشا کنند هم میتوانند نکات مهم ویدیوی شما را متوجه شوند.

۲- لوگو
متحرک کردن لوگو به برند شما کمک میکند تا جذابتر دیده شود. شما میتوانید با به حرکت آوردن لوگوی برند خود داستان برندتان را برای مشتریانتان بیان کنید. لوگوی متحرک نسبت به لوگوی ثابت میتواند تاثیر بیشتری روی مخاطبان شما داشته باشد و شما هم میتوانید از آن در تبلیغات ویدئویی، رسانههای اجتماعی و … استفاده کنید.
۳- ویدیوهای موشن توضیحی
این نوع ویدیوها، معمولا کوتاه هستند و به توضیح یک موضوع، مفهوم و ایده کمک میکنند. در حال حاضر، این سبک موشن گرافیک به یکی از ضروریات آموزش تبدیل شده است، چراکه یکی از سریعترین و موثرترین راهها برای یادگیری اطلاعات جدید است و میتواند انواع مفاهیم پیچیده را برای عموم مردم ساده کند.
۴- ویدیوهای موشن بازاریابی محصول
شما میتوانید برای توضیح ویژگیهای یک محصول یا نحوه عملکر د آن از این نوع موشن گرافیک استفاده کنید. به طوریکه با استفاده از عناصر تایپوگرافی و انیمیشنهای کوتاه و شیرین، یک توضیح ساده و کامل از محصول ارائه دهید و زمانیکه مخاطب با شما ارتباط برقرار کرد به او راهحل یا ارزش پیشنهادی ارائه دهید.

۵- ویدیوهای تبلیغاتی
هدف نهایی چنین ویدیوهایی تسریع فروش است. این نوع ویدیوها کمک میکنند تا زمان تصمیمگیری خرید، کوتاه شود و مشتریان در زمان کمتری آن محصول را تهیه کنند.
۶- انیمیشنهای رابط کاربری (یوزر اینترفیس UI)
اگر کسب و کار شما دارای سایت و اپلیکیشن است، بهبود رابط کاربری یکی از مهمترین اهداف سازمانتان باید باشد تا کاربران بتوانند تجربه بهتری در سایت و اپلیکیشن شما داشته باشند. این نوع موشن گرافیک میتواند در انواع منوها، اسلایدها و… قرار گیرد تا فهم بهتری برای پیدا کردن محصولات یا خدمات به کاربر دهد.
۷- ارائه
احتمالا شما اگر دانشجو و یا کارمند شرکتی باشید، از اهمیت ارائه اسلایدهای جذاب در جلسات مختلف باخبرید. با موشن گرافیک میتوانید ارائه خود را بهبود بخشید و توجه استادان و کارفرمایان را به خود جلب کنید و آنها را با خود همراه کنید تا به شما گوش دهند. بنابراین تا زمانیکه میتوانید با موشن گرافیک، ارائه خود را جذاب کنید، چرا از تصاویر استاتیک قدیمی که ظاهری قدیمی به کارتان میدهد استفاده میکنید؟
۸- گیف
گیفها در صفحات اجتماعی بسیار محبوب هستند و میتوانند به سرعت احساسات را منتقل کنید. درست کردن گیف بسیار ساده است و شما میتوانید با صرف زمان کمی آن را یاد بگیرید. همچنین از گیفها میتوانید در بنرهای تبلیغاتی در مدت زمان کوتاهی استفاده کنید تا توجه مخاطب و فروش را بیشتر کند.
مزایای استفاده از موشن گرافیک چیست؟
در سالهای اخیر، تعداد ساخت ویدیوهای موشن گرافیک و استفاده از آن در ویدئوهای تبلیغاتی یا ویدیوها بلاگرها به طور خارقالعادهای افزایش یافته است. در واقع، مخاطبان شبکههای اجتماعی دیگر کمتر به تصاویر ثابت توجه میکنند و بیشتر دوست دارند تصاویر متحرک را مشاهده کنند. اما این تمام ماجرا نیست و ما در ادامه، به بررسی دلایل محبوبیت این سبک از ویدیوها خواهیم پرداخت.
۱- موشن گرافیک محتوای خستهکننده را جذابتر میکند
عصر کنونی حاوی محتواهای بسیار زیادی است که اکثر افراد حوصله و تمرکز کافی برای تماشای تمام آن محتواها را ندارند. بنابراین باید محتوایی ارائه دهید که مخاطب آن را جالب و غیر خستهکننده بداند. استفاده از موشن گرافیک یک راه عالی برای انجام این کار است.
فرض کنید، شما متخصص بازاریابی یک شرکت فنی هستید و میخواهید برای فروش بیشتر محصولات خود را معرفی کنید. در این شرایط اگر یک کارشناس فنی با اصطلاحات سنگین آن محصولات را معرفی کند، به احتمال بسیار زیادی مخاطب با اولین نگاه چندین خمیازه میکشد و آن محتوا را ندیده رها میکند. اما اگر همین سناریو را با موشن گرافیک در اختیار افراد قرار دهید، جالبتر میشود و مفهوم را بسیار بهتر به مخاطبان هدف خود میرسانید.
۲– موشن گرافیک باعث ایجاد و افزایش آگاهی از برند شما میشود
در یک بازار اشباع شده، داشتن یک هویت برند قوی، سهم بازار را به نفع کسب و کار شما افزایش میدهد. اگر مشتریان بالقوه از برند شما آگاه باشند، به احتمال زیاد تا آخرین مرحله قیف فروش پیش خواهند رفت. در نظر بگیرید شما میتوانید برای برند خود از انواع ویدیوها استفاده کنید اما اگر دوست دارید ویدیوهایی خلاقانه و با هزینهای معقولانه تولید کنید، موشن گرافیک بهترین پیشنهاد برای شماست تا بتوانید آگاهی از برند خود را افزایش دهید.
۳- موشن گرافیک محتوای شما را جذابتر میکند
ویدیوهای موشن گرافیک کوتاه هستند و مستقیما به اصل مطلب می پردازند. بنابراین این نوع محتوای ویدیویی گزینهای عالی برای شبکههای اجتماعی هستند. چراکه از نظر بصری جذاب هستند و احتمال به اشتراکگذاری آنها بیشتر است.
۴- موشن گرافیک کارآمد و مقرون به صرفه است
موشن گرافیک در مقایسه با دیگر انواع محتواهای ویدیویی که نیاز به تجهیزات حرفهای و تعداد نفرات متخصص دارد، هزینهی کمتری دارد و برای شما و کسب و کارتان مقرون به صرفهتر است.
ابزارهای ساخت موشن گرافی کدامند؟
ابزارهای مختلفی برای ساخت موشن گرافیک وجود دارد که هر کدام از آنها دارای ویژگیهای خوبی هستند که میتوانند به شما در ساخت یک ویدیوی جذاب موشن گرافیک کمک کنند. شما میتوانید با یادگیری نرم افزارها و اپلیکیشنهایی که در ادامه معرفی میکنیم، انواع موشن گرافیکهای دلخواه خود را به صورت دو بعدی و سه بعدی طراحی کنید.
نرمافزار ادوبی افترافکت (Adobe After Effects)
نرم افزار ادوبی افترافکت، یکی از بهترین و قدرتمندترین نرمافزارهای ساخت موشن گرافیک در بین حرفهایها به شمار میآید. این نرم افزار توسط کمپانی ادوبی سیستم توسعه یافته است و تمام نیازهای شما برای ساخت یک ویدیوی موشن گرافیک را مرتفع میکند. ادوبی افتر افکت را میتوانید بر روی سیستم عاملهای ویندوز و مک نصب و اجرا کنید.

نرمافزار سینما ۴دی (Cinema 4D)
سینما 4 دی، یک نرم افزار گرافیکی عالی است که شما میتوانید با آن ویدیوهایی با کاراکترهای ۳ بعدی بسازید. رابط کاربری این نرم افزار بسیار ساده است و افراد مبتدی هم میتوانند کار با این نرمافزار را یاد بگیرند و موشن گرافیکهای سه بعدی باورنکردنی تولید کنند. نرم افزار سینما ۴دی را میتوانید بر روی سیستم عاملهای ویندوز و مک نصب و اجرا کنید.
نرمافزار ادوبی پریمیر (Adobe premiere pro)
ادوبی پریمیر، یکی از رایجترین نرمافزارهای ساخت موشن گرافیک در بین طراحان است. این نرمافزار به خاطر داشتن ویژگیهایی از قبیل: قالبهای آماده موشن گرافیک، قابلیت کار همزمان در پروژههای مختلف، ویرایش و… بسیار مورد توجه طراحان قرار گرفته است. ادوبی پریمیر را میتوانید بر روی سیستم عاملهای ویندوز و مک نصب و اجرا کنید.
اپلیکیشن الایت موشن (Alight motion)
الایت موشن، یک برنامه عالی برای متحرکسازی عناصر و ساخت ویدیوهای موشن است. این برنامه قدرتمند را میتوانید در انواع سیستم عاملهای iOS و اندروید دانلود و نصب کنید و ویدیوهای باکیفیت بالا بسازید.

اپلیکیشن کاین مستر (Kine Master)
اپلیکیشن کاین مستر، یکی از قدرتمندترین اپلیکیشنهای رایگان برای ساخت و ویرایش ویدیوهای موشن گرافیک است. کار کردن با این اپلیکیشن بسیار راحت است و شما با چند بار آزمون و خطا میتوانید کامل کار کردن با آن را یاد بگیرید. این اپلیکیشن را میتوانید از اپ استور و گوگل پلی دانلود و نصب کنید.
نحوه ساخت موشن گرافیک با برنامه الایت موشن
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، الایت موشن یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای ادیت ویدیو است که میتوان با آن انواع ویدیوهای موشن گرافیک را بسازید. در ادامه به شما آموزش میدهیم که چطور لوگو و متن کانال یا کسب و کار خود را به حرکت در آورید و در ویدیوهایتان بگنجانید.
مرحله اول:
برنامه را از اپاستور یا گوگل پلی دانلود و نصب کنید. و سپس برنامه را اجرا کنید.

مرحله دوم:
روی آیکون سبز رنگ بزنید و مشخصات ویدیو از قبیل: اندازه، فریم ریت، بکگراند و… را وارد کنید و روی Create Project بزنید.
مرحله سوم:
پروژه شما ایجاد شد و شما برای آنکه بتوانید عنصری به آن اضافه کنید، میتوانید روی گزینهی سبز رنگی که در پایین سمت راست است، ضربه بزنید.

در این جا میتوانید، اشکال هندسی، عکس، موزیک، نوشته دلخواه و… انتخاب کنید. (همچنین میتوانید در صورتی که در گالری خود لوگو یا شکل به دلخواهی دارید در این مرحله به پروژهتان اضافه نمایید.)
مرحله چهارم:
ما در این مرحله به صورت اختیاری از گالری گوشی، لوگوی آپارات بلاگ را انتخاب میکنیم. تا به آن حرکت دهیم و در انتها پایین آن یک نوشته بیاوریم. بنابراین روی Move and Transform میزنیم تا منوی جدیدی برایمان باز شود.

هنگامیکه صفحه جدید باز میشود، منویی از آیکونهای مختلف را میبینیم، که در زیر به صورت کامل آنها را شرح میدهیم:
مرحله پنجم:
در این مرحله روی آیکون سوم میزنیم و لوگو را تا جایی که میشود، کوچک میکنیم و برای آنکه لوگو در زمان صفر نوار زمان ثابت بماند. روی آیکون لوزی میزنیم. (آیکون لوزی همان کی فریم است.)

مرحله ششم:
حالا نوار زمان را به جلو حرکت میدهیم و روی مثلا ۵ ثانیه میایستیم. سپس لوگو را بزرگ میکنیم. در این مرحله، احتمالا بدون آنکه روی آیکون لوزی بزنید، اپلیکیشن برایتان یک کی فریم میزند.
مرحله هفتم:
برای آنکه سرعت تغییر کوچک و بزرگ شدن لوگو غیر عادی نباشد، آیکون سمت چپ سومی را انتخاب کنید و هنگامیکه بین دو کیفریم قرار گرفتید بهترین نمودار سرعت حرکت را انتخاب کنید.

مرحله هشتم:
برای آنکه بتوانیم متنی به پروژهتان اضافه کنید، مجدد روی نوار زمان، حرکت کنید و آیکون اول را بزنید و لوگو را کمی جابهجا کنید. سپس بر روی دکمه به علامه سبز بزنید و Text را انتخاب نمایید و متن دلخواه خود را بنویسید.
متن دلخواه ما ” کاملترین مرجع تولید محتوای ویدیویی ” است. و از منوی بالا سایز، رنگ و فونت را تغییر دادیم و تیک تایید را زدیم.

مرحله نهم:
برای آنکه به نوشته خود حرکت دهید مجدد روی آیکون Move and Transform بزنید. ما در این مرحله میخواهیم نوشته طوری جا به جا شود که وقتی لوگو رفت بالا نوشته از سمت راست تصویر وارد شود. برای همین ابتدا روی آیکون اول بزنید. نوشته را از سمت راست خارج کنید روی آیکون لوزی بزنید. سپس کمی نوار زمان را رو به جلو بیاورید و نوشته را به داخل کادر آورید. سپس مجدد، روی نمودار سرعت بزنید و بهترین سرعت حرکت را انتخاب کنید.
مرحله دهم:
تبریک میگوییم شما در این آموزش توانستهاید لوگو و متن خود را حرکت دهید و یک لوگو موشن جذاب تولید کنید. حالا ویدیوی خود را دانلود کنید و هرکجا که نیاز دارید به ویدیوهای خود اضافه کنید.

سخن آخر
این روزها، ویدیوهای موشن گرافیک به پرطرفدارترین انواع ویدئوها تبدیل شدند و اکثر برندها و تولیدکنندگان محتوا برای آنکه از رقابت با باقی کسب و کارها و دیگر تولیدکنندگان عقب نمانند، ساخت این نوع ویدیو را به انواع محتواهای ویدیویی ترجیح میدهند. ما در این مقاله سعی کردیم، شما را با این سبک محتوای جذاب بیشتر آشنا کنیم تا در صورت علاقهمندی بیشتر راجع به آن مطالعه کنید و آن را حرفهایتر بیاموزید.
خیلی ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید و وقت گرانبهای خود را در اختیار ما قرار دادید، امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
اگرسوالی برایتان بیجواب مانده است، لطفا در قسمت کامنتها برایمان بنویسید تا سریعا پاسخگو باشیم.
ممنون از محتوای خوبتون
خواهش میکنم، مهیار جان
گیم