باسلام، سلام! با ریتم خواندید نه؟ این ریتم را از کجا به خاطر دارید؟ بله از تبلیغات تلویزیون! تبلیغی که شاید هیچگاه با دقت به آن نگاه نکردهاید؛ اما آنقدر هر زمان و هر کجا آن را شنیدهاید که با یک تلنگر، ریتم آن را به یاد میآورید. بله! قدرت تبلیغات تلویزیونی زیاد است و هیچ کس نمیتواند منکر این موضوع باشد. بنابراین اگر به فکر توسعه کسب و کارتان هستید، باید تبلیغات تلویزیونی را نیز در نظر بگیرید. برای اینکه بدانید تبلیغات تلویزیونی چیست یا چه ویژگیهایی باید داشته باشد، ادامه مطلب را با دقت بخوانید.
تبلیغات تلویزیونی چیست؟
تمام تیزرها، میانبرنامهها، پیامهای بازرگانی و حتی تبلیغات اسپانسری در بعضی از برنامههای صداو سیما، جزء تبلیغات تلویزیونی به حساب میآید. این نوع تبلیغات گستردهاند و بینندگان زیادی دارند. به همین خاطر، اصولا هزینه تبلیغات آنها نیز بالاست. از طرف دیگر، کیفیت کار تبلیغات تلویزیونی با کیفیت تیزرهای تبلیغاتی معمولی، کاملا متفاوت است. برای ساخت یک تبلیغ تلویزیونی، علاوه بر سناریویی قوی و خاص، به تهیه کنندگان تبلیغاتی و حتی بازیگران مخصوص این کار نیاز دارید.
پس، اگر قصد جدی برای گسترده کردن کسبوکارتان را دارید، باید بدانید تلویزیون یکی از بهترین مکانها برای تبلیغ کردن است؛ اما بودجه و زیرساختهای زیادی نیز نیاز دارد.
هدف از تبلیغات تلویزیونی
افزایش آگاهی از برند، یکی از اصلیترین اهداف کسب و کارها، برای تبلیغات در صدا و سیما است. زمانی که برند شما یک تبلیغ در تلویزیون داشته باشد، اعتبار بیشتری کسب خواهید کرد و خریداران، نسبت به محصول شما اطمینان بیشتری خواهند داشت. بالا بردن فروش، انتخاب آسان بازار هدف، افزایش مشتریان وفادار و گرفتن نتیجه سریع، همگی اهداف تبلیغات صدا و سیما است. در ادامه، هر کدام از این اهداف را به صورت مختصر با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. این نکته را باید گوشزد کنیم: اهدافی که در این مطلب بررسی میکنیم، در واقع جزء مزایای تبلیغات تلویزیونی نیز به حساب میآیند.
هرچی بیشتر، بهتر!
اولین هدف از تبلیغات تلویزیونی، افزایش آگاهی از برند است. کسی نمیتواند منکر شود که بینندگان تلویزیون بیشمارند. زمانی که شما یک پیام بازرگانی را برای پخش در تلویزیون آماده میکنید، قطعا مخاطبان زیادی نام برندتان را خواهند شنید. همین موضوع، سبب افزایش آگاهی از برند شما میشود.
اعتبار محل!
همه ما میدانیم که هر برند یا کسبوکاری نمیتواند در تلویزیون تبلیغ کند. پس زمانی که تیزری از یک کسب و کار در تلویزیون پخش میشود، حتما آن کسب و کار ویژگی خاص یا کیفیت بالایی داشته است. همین که یک برند در تلویزیون تبلیغ شود، اعتبار خاصی به دست میآورد و از رقبای خود جلو میزند.
فروش و فروش
بعد از افزایش آگاهی از برند، افزایش فروش، یکی دیگر از اهداف اصلی کسب و کارها برای تبلیغ در تلویزیون است. قطعا زمانی که بینندگان زیادی داشته باشید و اعتبار خاصی به دست بیاورید، افراد بیشتری برای خرید سراغ شما میآیند و فروشتان بالا میرود.
یافتن بازار
پیدا کردن مکان مناسبی برای تبلیغ کردن مختص به بازار هدف برند، کار چندان آسانی نیست. اما صدا و سیما این کار را راحت میکند. اگر کسب و کار شما ورزشی است، به راحتی میتوانید بازار هدفتان را در شبکه ورزش پیدا کنید و برای آنها تیزر و تبلیغ بسازید. پیامهای بازرگانی مربوط به مسائل خانواده مانند مواد خوراکی، همگی در سه شبکه اصلی صدا و سیما بازار هدف خوبی دارند.
بدو بدو!
اگر یک نتیجه سریع میخواهید، باید پیامهای بازرگانی را امتحان کنید. تبلیغات تلویزیونی جزء آن دسته تبلیغات گستردهاند که به سرعت، تاثیر منفی یا مثبت خودشان را نشان میدهند. افراد عموما در اوقات فراغتشان تلویزیون تماشا میکنند. پس وقت کافی دارند تا تبلیغات شما را با دقت ببینند و شاید همان جا تصمیم بگیرند از شما خرید کنند!
بهترین زمان پخش تبلیغات تلویزیونی
بهترین زمان برای پخش تبلیغات تلویزیونی، وقتی است که کار روزمره افراد تمام میشود و به اصطلاح، زمان فراغت و استراحت آنها شروع میشود. این وقت از روز است که تعداد بینندگان تلویزیون، به حداکثر مقدار خود میرسد. حدودا از ساعت ۵ بعد از ظهر که کارهای کارمندان اداری و خصوصی تمام شده است، بچهها از مدرسه آمدهاند و استراحتشان را نیز کردهاند و افراد برای استراحت بعد از ظهر آماده میشوند، افزایش تعداد بینندگان تلویزیون شروع میشود. از ساعت ۱۱ شب نیز، این تعداد حالت نزولی پیدا میکند. ساعت ۱۱ شب، دیگر بیشتر افراد باید کارهای آخر شب را بکنند و برای خواب و کار فردا آماده شوند.
اما خانمهای خانهدار، بچههایی که مدرسه نمیروند و افرادی که به صورت دورکاری یا پروژهای در خانه کار میکنند را نباید فراموش کنیم. پس از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ ظهر نیز، برنامههای تلویزیون پربیننده هستند و میتوانید از تیززهای تبلیغاتی سود ببرید.
عوامل موثر بر تبلیغات تلویزیونی
برای اینکه یک تبلیغ تلویزیونی موثر داشته باشیم، باید چند نکته را رعایت کنیم. عوامل موثر بر تبلیغات تلویزیونی زیاد هستند، عواملی مانند همان ساعت پخش، تا نوع سناریویی که برای ساخت تبلیغ مینویسیم یا حتی میزان خلاقیتی که به خرج میدهیم! در ادامه چند عامل موثر بر تبلیغات تلویزیونی را بررسی خواهیم کرد.
مخاطب خود را بشناسید
چه برای تبلیغات تلویزیون و چه برای هر نوع تبلیغ دیگر، شما باید مخاطب خود را بشناسید و مختص به آن تبلیغ کنید. باید پروسنای تبلیغاتتان را مشخص کنید و دقیق بگویید برای چه کسانی تبلیغ میکنید. مخاطب شما میتواند خیلی جزئی یا خیلی کلی باشد.
خلاقیت به خرج بدهید
برای خلاق بودن تردید نکنید. خلاقیت هوشمندانه، تبلیغ شما را بسیار جذابتر میکند. بینندگان عاشق غافلگیر شدن و دیدن چیزهای جدید هستند. تلویزیون مکان خوبی برای تبلیغ کردن و از طرف دیگر، جای شلوغی برای تبلیغ کردن است. بین دو نیمه بازی یا نیمه سریال، چند تبلیغ تلویزیونی میبینید؟ پس باید تیزر تبلیغاتی شما آنقدر خلاق باشد، که بین آن همه شلوغی، در ذهن بیننده حک شود.
هدف شما از تبلیغ کردن چیست؟
درباره انواع هدف از تبلیغات تلویزیونی، در بخشهای قبلی صحبت کردیم. اما آنها اهداف کلی و شاید مزایایی بودند که شما میتوانستید از تبلیغ در تلویزیون به دست بیاورید. هدف جزئی شما از ساخت تبلیغ چیست؟ چه چیزی را میخواهید به مخاطب نشان بدهید؟ کیفیت محصولتان؟ دسترسی راحت به آن؟ امکان خرید آنلاین؟ مشخص کنید تبلیغ شما قرار است کدام بخش و مزیت محصول شما را به مخاطب نشان بدهد.
اگر میخواهید مخاطب کاری برای شما انجام بدهد، به صورت واضح از او بخواهید! مثلا اگر هدف کلی شما از تبلیغ فروش است، به از بیننده بخواهید که برای خرید محصولتان، به فروشگاههای شما سر بزند یا همین حالا از سایتتان سفارش بدهد.
تبلیغ به معنای اغراق نیست!
هیچگاه در تبلیغاتتان اغراق نکنید. اگر مشتری متوجه تفاوت آنچه در تبلیغ دیده است با واقعیت شود، اعتمادش را نسبت به شما از دست میدهد. فرقی نمیکند یک مغازهدار کوچک باشید یا یک برند بزرگ که میتواند در تلویزیون تبلیغ کند. به همین منظور، باید با مشتری درباره محصولتان صادق باشید.
برنامه و بودجهتان را مشخص کنید
برنامهریزی دقیق داشته باشید و بودجهتان را مشخص کنید. با این کار، شما میتوانید متوجه شوید هر کدام از بخشهای تبلیغتان چقدر هزینه دارد. از طرف دیگر، برای ساخت تبلیغ چقدر زمان میخواهید. برنامهریزی دقیق، کمکتان میکند مراحل ساخت تیزر را خیلی راحتتر جلو ببرید و از دردسرهای احتمالی، دور بمانید.
سخن آخر
حالا که دقیق متوجه شدید تبلیغات تلویزیونی چیست و چه ویژگیهایی دارد، باید بدانید که هزینه و نرخ تبلیغات تلویزیونی بالاست. پس اگر میخواهید از این هزینه هنگفت، سود خوبی ببرید، باید برنامهریزی دقیقی داشته باشید. خلاقیت را فراموش نکنید! هرچه محتوا تبلیغی جذابتری بسازید، مخاطبان بیشتری جذب میکنید و همین، موجب افزایش فروش و آگاهی از برند شما خواهد شد.
خیلی ممنونیم تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، امیدواریم این مقاله جواب تمامی سوالات شما را در مورد تبلیغات تلویزیونی داده باشد.
به نظر شما جذابترین تبلیغ تلویزیونی، چند سال اخیر ایران یا جهان برای کدام برند بوده؟ لطفا برایمان کامنت بگذارید.