۶ کارت کپچر برتر و اقتصادی برای استریم

پیش از این در وبلاگ آپارات به وسایلی که برای شروع استریم نیاز دارید پرداخته بودیم. حال طی یک سری مطلب می‌خواهیم شما را با برخی از این وسایل بیشتر آشنا کنیم و برای هر کدام، چند مورد را مثال بزنیم که شامل بهترین مدل‌ها و نمونه‌هایی می‌شود که در بازار موجود هستند. در اولین قسمت از این مطالب به سراغ یکی از مهم‌ترین برای استریم یعنی کارت کپچر می‌رویم. برای آگاهی بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مطالب زیر را هم مطالعه کنید.

۹ میکروفون برتر و اقتصادی برای استریم

۶ وبکم برتر و اقتصادی برای استریم

کارت کپچر چیست و چه کاربردی دارد؟

کارت کپچر وسیله‌ای است که اجازه می‌دهد تا از خروجی تصویر یک دستگاه را روی دستگاه دیگری ضبط و ذخیره کنید. شما با این دستگاه قادر هستید تا خروجی با فرمت دیجیتال از دستگاه مورد نظر خود به دست آورید. دستگاه شما می‌تواند دوربین فیلمبرداری، پخش‌کننده‌ی ویدیویی، کنسول بازی یا حتی یک کامپیوتر دیگر باشد.

کاربرد مهم این دستگاه در استریم بازی همین‌جا خود را نشان می‌دهد. اگر وسیله‌ی شما برای بازی کردن یک کنسول است، شما نمی‌توانید به‌طور مستقیم از طریق آن به استریم بپردازید و حتما به یک کارت کپچر نیاز خواهید داشت تا تصویر بازی را به سیستم انتقال دهد و سپس روی پلتفرم مورد نظر پخش شود. استریمرهایی که دو کامپیوتر، یکی برای بازی و یکی برای استریم و مدیریتش دارند هم از این وسیله استفاده می‌کنند تا تصویر از یک سیستم به دیگری منتقل شود.

کارت کپچرها بسته به نوع اتصال حالت‌های مختلفی دارند؛ برخی از اتصال USB و برخی دیگر از اتصال PCI Express بهره می‌برند که دسته‌ی دوم همان طور که از نوع پورت پیداست، روی مادربورد کامپیوتر سوار می‌شود. همچنین بعضی مدل‌ها ورودی رم هم دارند و قادر هستید تا خروجی خود را به‌طور مستقیم روی آن‌ها ذخیره کنید.

در مرحله‌ی بعدی به سراغ معرفی چند کارت کپچر خواهیم رفت که در کل به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ بهترین کارت کپچرهایی که می‌توانید پیدا کنید و در عین قیمت بالایی دارند و دسته‌ی دوم، کارت کپچرهایی با قیمت پایین‌تر که به اصطلاح در دسته‌ی محصولات اقتصادی قرار می‌گیرند.

بهترین کارت کپچرها

کارت کپچر

Elgato Game Capture HD60 S+ / HD60 Pro

قیمت مدل S: از ۵.۵ تا ۱۰ میلیون تومان

قیمت مدل S+: از ۸.۵ تا ۱۰ میلیون تومان

برند «الگاتو» آن قدر شناخته‌شده است که فکر نمی‌کنم نیاز به معرفی آن باشد. محصولات شرکت الگاتو به خصوص کارت کپچر هایش، محبوب‌ترین در زمینه‌ی استریم به شمار می‌روند که دلیلش، کیفیت بسیار خوب و امکانات متنوعی‌ست که ارائه می‌دهد. سری HD60 شامل دو مدل می‌شود که مدل S یا S+ حالت پورتابل دارد و از طریق پورت USB 3.0 متصل می‌شود. مدل دیگر یعنی Pro هم با اتصال PCIe × 1 به سیستم‌تان وصل خواهد شد.

از بین سه مدل S و S+ و Pro مدل وسطی از مزیت‌هایی چون گذرگاه تصویری با وضوح 2160p یا همان 4K و فریم‌ریت ۶۰ بهره می‌برد که در نتیجه اجازه می‌دهد همچنان بازی‌ها را با بهترین کیفیت ممکن بازیتجربه کنید. این مدل از قابلیت HDR10 هم پشتیبانی می‌کند. البته در عین حال از قابلیت Multi App برخوردار نیست.

مدل پرو هم این برتری را نسبت به دو مدل دیگر دارد که به‌صورت سخت‌افزاری، ویدیوی شما را با فرمت H.264 انکود کند که فرمت رایج برای ویدیوهای MP4 محسوب می‌شود. هر سه مدل قادر هستند تا خروجی تصویری با رزولوشن 1080p و فریم‌ریت ۶۰ به شما تحویل دهند که فرم مناسب و رایج برای استریم محسوب می‌شود. در این بین مدل S+ می‌تواند خروجی 4K به‌صورت ۳۰ فریم بر ثانیه هم ارائه دهد، اما قابلیت HDR آن تنها روی ویندوز در دسترس است.

هر سه کارت کپچر از کنسول‌های PS4 و PS5 و Xbox One و Xbox Series X|S و Nintendo Switch پشتیبانی می‌کنند. البته در این بین مدل پرو با پشتیبانی اضافه از Xbox 360 و WII U وضعیت اندک بهتری دارد. دو مدل پورتابل در کنار پورت ورودی و خروجی از نوع HDMI یک پورت USB برای اتصال به کامپیوتر دارند که این مورد در مدل پرو با پورت PCIe جایگزین می‌شود.

یکی از نکات مثبت درباره‌ی محصولات الگاتو، ارائه‌ی یک نرم‌افزار مخصوص برای آن‌هاست که در آن می‌توانید تصویر خروجی مدنظر خود را تنظیم کنید و مدیریت خوبی روی روند ضبط و استریم داشته باشید. در عین حال این کارت کپچر ها از نرم‌افزارهای مشهوری چون OBS هم پشتیبانی می‌کنند و از این بابت نگرانی نخواهید داشت.

در حال حاضر از بین این سه مورد، مدل Pro در ایران پیدا نمی‌شود و اگر به سراغ مدلی هستید که پورتابل نباشد، باید مدل 4K60 Pro را تهیه کنید که پایین‌تر آن را معرفی کرده‌ایم.

کارت کپچر

Razer Ripsaw HD

قیمت: از ۶.۴ تا ۷ میلیون تومان

شرکت «ریزر» که بیشتر با محصولاتی چون موس و کیبورد مخصوص گیمینگ شناخته می‌شود، در واقع در شاخه‌های بسیاری فعالیت دارد که ساخت کارت کپچر هم جزو آن‌هاست. مدل Ripsaw HD یک کارت کپچر پورتابل است که به شما خروجی با وضوح 1080p و فریم‌ریت ۶۰ ارائه می‌دهد. این مدل هم خوشبختانه گذرگاه تصویری با وضوح 4K و فریم‌ریت ۶۰ دارد تا کیفیت تصویر شما برای بازی کردن کم نشود.

کارت کپچر Ripsaw HD از تمام کنسول‌های نسل هشتم و نهم هم پشتیبانی می‌کند تا خیال‌تان از این بابت راحت باشد. همچنین دو پورت برای میکروفون و هدفون هم روی این محصول تعبیه شده است. این محصول از طراحی هم بسیار شیک است و جلوه‌ی خوبی به میز فعالیت شما خواهد داد.

کارت کپچر

Elgato Game Capture 4K60 S+ / 4K60 Pro

قیمت مدل S+: از ۱۷ تا ۱۹ میلیون تومان

قیمت مدل Pro: از ۸.۹ تا ۱۵ میلیون تومان

این دو مدل از کارت کپچر های برند الگاتو، در اکثر موارد با نمونه‌هایی که بالاتر معرفی کردیم اشتراک دارند، اما تمرکز این دو مدل روی ارائه‌ی خروجی با وضوح 4K است. همچنین هر دو از فناوری HDR10 هم پشتیبانی می‌کنند.

مدل پرو اما یک مزیت مهم برای استریمرهایی دارد که به‌صورت حرفه‌ای بازی می‌کنند که آن، وجود گذرگاه تصویری با فریم‌ریت ۱۴۴ و ۲۴۰ است که به ترتیب در وضوح 1440p و 1080p اجرا می‌شوند تا بدین ترتیب، در مسابقات حرفه‌ی تجربه‌ای بی‌نقص داشته باشند.

مدل S+ هنگام پخش خروجی از طریق نرم‌افزار، تاخیر ۲۵۰ میلی‌ثانیه‌ای دارد که البته برای بیننده‌ی استریم چیز عجیبی نیست. در عوض از انکود H.264 و HVEC پشتیبانی می‌کند که مدل پرو از آن بهره‌مند نیست. مدل S+ همچنین یک ورودی برای SD Card دارد که در نتیجه می‌توان از آن به عنوان یک دستگاه مستقل برای ضبط ویدیوی بازی استفاده کرد.

کارت کپچرهای اقتصادی

کارت کپچر Ezcap 287

Ezcap 287

قیمت: از ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان

برند Ezcap محصولات متنوعی برای استریم و ضبط ویدیو دارد که مدل مدنظر ما یعنی 287 مخصوص استریم در وضوح 1080p است. این مدل خروجی در حالت ۶۰ فریم بر ثانیه دارد و علاوه بر سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک و لینوکس، روی اندروید هم خروجی می‌دهد. این دستگاه همچنین قادر است تا شش دستگاه مختلف را به سیستم استریم شما وصل کند که قابلیت خوبی برای محصولی در این سطح به شمار می‌رود. پشتیبانی از تعداد زیادی از نرم‌افزارهای استریم هم دیگر نکته‌ی مثبت این کارت کپچر است.

J5Create JVA02

قیمت: از ۳.۵ تا ۵.۵ میلیون تومان

یک کارت کپچر اقتصادی دیگر که روی وضوح 1080p Full HD تمرکز می‌کند. این محصول نرم‌افزارهای متعددی را تحت پوشش قرار داده و به جز کامپیوتر و کنسول بازی، به دستگاه پخش‌کننده‌ی DVD و گوشی و تبلت هم وصل می‌شود.

این کارت بیش از هر چیز با گوشی‌های هوشمند سازگاری دارد و به همین جهت امکانات جالبی برای آن تعبیه شده؛ مثل یک ورودی برای وصل شدن پایه‌ی دوربین به آن. این کارت کپچر یک باتری قابل شارژ هم دارد که در نتیجه بدون نیاز به منبع برق می‌توان از آن استفاده کرد. وجود پورت میکروفون و هدفون و یک دکمه برای تغییر صدا بین سه حالت میکروفون و HDMI و ترکیبی از دیگر مزایای این دستگاه هستند.

کارت کپچر Mygica U800 II

MyGica U800 II

قیمت: از ۴.۱ تا ۴.۸ میلیون تومان

این کارت کپچر از برند MyGica هم وضوح تصویر 1080p و فریم‌ریت ۶۰ را هدف گرفته و با اتصال USB 3.0 به سیستم وصل می‌شود. این کارت سازگاری بالایی با انواع سیستم عامل‌ها و همچنین نرم‌افزارها دارد و روی ویندوز، مک و لینوکس می‌توان از آن استفاده کرد. از همین حالا هم خیال‌تان از سازگار بودنش با نرم‌افزار رایجی مثل OBS هم راحت باشد.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.