طی یکی دو سال گذشته و با گسترش پدیدهی لایواستریم بازیهای ویدیویی، افراد بسیاری ترغیب شدهاند تا حتی برای یک بار، استریم کردن را تجربه کنند و برای لحظاتی همان حسی را داشته باشند که استریمرهای معروف دارند. قدم گذاشتن به این مسیر غیرممکن نیست، اما در عین حال باید نکاتی را رعایت کرد و همچنین تجهیزاتی را در اختیار داشت که امکان پخش زندهی بازی را در اختیارتان قرار دهد. در این مطلب به شما خواهیم گفت که چه امکانات و وسایلی برای شروع استریم نیاز خواهید داشت و چگونه روی پلتفرمی مثل آپارات پخش زندهی خود را راهاندازی کنید.
پیش از پرداختن به این موارد، پیشنهاد میکنم مطلب زیر را هم مطالعه کنید تا با تاریخچهی فناوری استریم و همچنین چگونگی گسترش آن در سالهای اخیر بیشتر آشنا شوید.
استریم و استریمر از آغاز تا به حال
کامپیوتر مناسب
کنار پلتفرمی که شما روی آن به بازی کردن مشغول میشوید، حتما به یک سیستم کامپیوتری مناسب برای شروع استریم خود نیاز خواهید داشت. اگر پیسی پلتفرم اصلی شماست و سیستم قدرتمندی دارید که ظرفیت پردازش همزمان بازی و پخش زنده را دارد، نیازی به سیستم دوم نخواهید داشت، ولی اگر بودجهی کافی دارید بهتر است یک سیستم جدا تهیه کنید و آن را فقط به استریم اختصاص دهید. این سیستم به کارت گرافیک قوی نیاز ندارد و حتی با پردازندهی گرافیکی CPU هم کارتان راه میافتد، اما تمرکز اصلیتان روی یک پردازنده با قدرت بالا باشد. همچنین بهتر است میزان رم سیستم استریم ۱۶ گیگابایت باشد تا در انتقال اطلاعات هم به مشکلی برنخورد.
این که مشخصات کامپیوتر شما باید دقیقا چه باشد، به بازیهای مورد نظرتان بستگی دارد، اما توجه کنید که باید قادر باشد آنها را در وضوح 1080p و فریمریت ۶۰ اجرا کند تا تجربه معقولی ارائه دهد. در کنار قطعات داخلی سیستم، مواردی چون موس، کیبورد، مانیتور و هدفون هم فاکتورهای مهمی هستند که انتخاب آنها بیشتر سلیقهای است. اگر از یک سیستم برای بازی کردن و استریم به طور همزمان استفاده میکنید، بهتر است دو مانیتور داشته باشید تا مدیریت استریم آسانتر شود.
تجهیزات جانبی و مخصوص استریم
میان تجهیزاتی که مخصوص استریم هستند و برای شروع به کار میآیند، کارت کپچر شاید مهمترین آنها باشد. اگر جزو کسانی هستید که کنسول دارند یا سیستم استریمشان جداست، حتما باید یک کارت کپچر تهیه کنید، چون با این وسیله میتوانید خروجی دلخواه را به سیستم استریم انتقال دهید تا سپس پخش شود. انواع مختلفی از این وسیله وجود دارد که برخی وضوح تصویر 1080p و برخی دیگر وضوح 4K را پشتیبانی میکنند. به این ترتیب بر اساس نیاز خود مدل مناسب را میخرید و خرج اضافه نخواهید داشت.
میکروفون و وبکم دو وسیلهی دیگری هستند که باید حتما آنها را تهیه کنید. یک هدست هم میتواند هنگام شروع فعالیت استریم کار شما را راه بیندازد، اما اگر میخواهید استریم با کیفیت بالاتری داشته باشید، حتما باید به یک میکروفون باکیفیت فکر کنید. برای وبکم هم در ابتدا وضوح 720p HD کفایت میکند و بعدا میشود آن را به یک وبکم با کیفیت 1080p Full HD ارتقا داد.
هنگام خرید میکروفون بهتر است مقداری دربارهی مدلهای مختلف آن تحقیق کنید تا آگاهی بیشتری داشته باشید. میکروفونها بر اساس مدل ساخت و چگونگی دریافت صدا، انواع مختلفی دارد که سه نوع «کاندنسر» (Condenser)، «داینامیک» (Dynamic) و «ریبن» (Ribbon) رایجترین آنها محسوب میشود. میکروفونهای کاندنسر قدرت بالایی در جذب صدا دارند و قادر به ضبط صداهای جزئی هم هستند و به همین خاطر، محبوبیت زیادی دارند.
به جز کارت کپچر، میکروفون و وبکم، وسایل دیگری چون رینگ لایت یا Stream Deck هم وجود دارند که به شما در افزایش کیفیت استریمتان کمک میکنند، ولی در آغاز کار نیازی به آنها نخواهید داشت.
اینترنت مناسب
شاید یک اتصال معمولی اینترنت امروزه بتواند پاسخگوی وبگردی یا حتی بازی کردن به صورت آنلاین باشد، اما برای استریم به سرعت بیشتری نیاز خواهید داشت. برای استریم سرعت آپلود بیشترین اهمیت را دارد و باید سرویسی را انتخاب کند که از این جهت کیفیت مناسب را ارائه دهد.
بسته به پلتفرمی که روی آن استریم میکنید، سرعت آپلود مورد نیاز مقداری فرق میکند، اما در حالت کلی اکثر پلتفرمها بازهی سرعت بین ۳ تا ۶ مگابیت را پیشنهاد میدهند (هر هشت بیت یک بایت است). با سرعت سه مگابیت شما میتوانید استریم را با وضوح 720p و فریمریت ۳۰ اجرا کنید و سرعت شش مگابیت یا بالاتر، امکان استریم با وضوح 1080p و فریمریت ۶۰ را فراهم میکند. البته بهتر است سرعت سرویس اینترنت مورد نظر، مقداری بیشتر از محدودهی ذکر شده باشد تا هم به کارهای دیگر اختصاص پیدا کند و هم در پخش زنده به مشکل برنخورید. جدول زیر مقدار سرعت مورد نیاز برای استریم در آپارات در حالتهای مختلف را نشان میدهد.
نرمافزار مخصوص استریم
پس از تامین پلتفرم بازی، سیستم استریم و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای شروع کار، حال باید به این فکر کنید که از چه نرمافزاری برای پخش زنده استفاده کنید. در نرمافزار مخصوص این کار است که صفحات مختلف را برای حالتهای گوناگون تعیین میکنید و افکتهای مختلف برای مواردی چون جابهجایی بین دو تصویر یا نمایش حمایتها و اتفاقهای مشابه قرار میدهید.
نرمافزارهای متعددی برای این کار وجود دارد، اما ما OBS را پیشنهاد میکنیم که هم رایگان است و هم از رابط کاربری خوبی بهره میبرد که در نتیجه، آن را به یکی از بهترین انتخابهای ممکن تبدیل میکند. پیش از این مطالب مختلفی را با محوریت آموزش OBS در بلاگ آپارات منتشر کردهایم که در ادامه میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
آموزش تنظیمات Scenes & Sources در نرمافزار OBS
آموزش تنظیمات مهم در نرمافزار OBS
معرفی فیلترها در نرمافزار OBS
انتخاب یک پلتفرم برای استریم
بعد از گذراندن مراحل قبلی، حال به آخرین بخش میرسیم که انتخاب یک پلتفرم جهت شروع استریم روی آن است. در داخل ایران پلتفرم آپارات به عنوان پیشرو در زمینه ارائه سرویسهای استریم فعالیت میکند و پلتفرمهای خارجی دیگری چون توییچ و فیسبوک گیمینگ هم در زمینه استریم فعالاند.
در این مقاله به سراغ پلتفرم آپارات میرویم تا بر اساس آن یک سری موارد را توضیح دهیم. جدا از اینکه چه نرمافزاری را برای استریم انتخاب کردهاید، تنظیماتی برای متصل شدن به پلتفرم وجود دارد. مثلا در OBS قسمتی وجود دارد که در آن برای پلتفرمهای بینالملل مشهور گزینهی مشخص وجود دارد. برای پلتفرم آپارات نیز پس از انتخاب گزینه Show All، گزینه Aparat را انتخاب میکنید. سپس نوبت به وارد کردن استریم کی میرسد.
استریم کی یک کد است که پلتفرم به اکانت شما اختصاص میدهد و حکم رمزی را دارد که اجازه میدهد نرمافزار به پلتفرم متصل شود. بنابراین شما حتما باید یک اکانت در پلتفرم مورد نظر بسازید. در ادامه لینک مطالبی را قرار دادهایم که راهنمای شما برای ساخت اکانت در آپارات و همچنین متصل شدن به آن هستند.
چگونه داشبورد پخش زنده را تنظیم نمایم؟
این هم از مواردی که نیاز خواهید داشت تا استریم خود را شروع کنید. در ابتدای راه نیازی نیست تا همهچیز در بهترین سطح ممکن باشد، اما اگر میخواهید تا به یک استریمر حرفهای و مطرح تبدیل شوید، باید تجهیزات خود را ارتقا و وقت بیشتری به این کار اختصاص دهید. در مطالب زیر مواردی را پیشنهاد دادهایم که میتوانند در مسیر به شما کمک کنند.
نظرات بسته شده است.