واینر کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

واینر کیست؟ بگذارید اینطوری کار را شروع کنیم: عرفان علیرضایی را می‌شناسید؟ عزیز محمدی چطور؟ پوریا پوتک را حتی اگر نشناسید، ویدیوهای آن را در فضای مجازی، حداقل یکبار دیده‌اید. شغل این افراد، واینری است. به همین سادگی. همه این ویدیوهایی که در فضای مجازی مانند آپارات، یوتیوب یا اینستاگرام مشاهده می‌کنید که شما را می‌خندانند، در آن بازی می‌کنند یا کارهای جذاب و سرگرم‌کننده دیگر، همگی زیر دسته ویدیوهای واینری قرار می‌گیرند. با خواندن ادامه این مقاله، بیشتر با واینرها و شغل‌شان، آشنا خواهید شد.

واینر کیست؟

لپ کلام این است که واینر شما را می‌خنداند. واینر در فضای مجازی فعالیت می‌کند و دنبال‌کننده‌های بسیاری دارد. محتوای سرگرم‌کننده تولید می‌کند تا مردم در اوقات فراغتشان، آن‌ها را ببینند و اوقات شادی را سپری کنند. واینرها می‌توانند با بازی کردن، اجرای استندآپ کمدی یا طنز، ساخت ویدیوهای بامزه، دابسمش و هزاران کار دیگر، خنده را روی لب‌های شما بکارند.

اصطلاح واینر و تاریخچه آن، در ایران قدمت چندانی ندارد. اما در کشورهایی مانند آمریکا، حتی قبل از آنکه فضای مجازی به این شکل گسترده شود، واینری یکی از راه‌های درآمدزایی و سرگرم کردن مردم بود. با گسترده شدن امکانات تولید محتوا و پلتفرم‌هایی برای اشتراک‌گذاری آن، ویدیوهای واینری در کشورهای مختلف به اوج رسید و حالا، هر کشوری، واینرهای محبوب خودش را دارد که از این راه، کسب درآمد می‌کنند.

ویدیوهای واین چیست؟

ویدیوهای واین، به دسته‌ای از کلیپ‌های کوتاه می‌گویند که ماهیت کمدی و طنزگونه دارند. این ویدیوها شما را می‌خنداند و سرگرم می‌کنند. به‌همین دلیل، کسانی که ویدیوهای واین درست می‌کنند را واینر صدا می‌زنیم. در گذشته، تنها سلبریتی‌ها، ویدیوهای واین می‌ساختند و آن را به اشتراک می‌گذاشتند. اما حالا، همه افرادی که استعدادی در طنز دارند، می‌توانند شانس خود را در ساخت ویدئوهای واین امتحان کنند. باید بگوییم با پیشرفته شدن این صنعت، پیروزی در آن کار چندان راحتی نیست و باید استعداد ناب و ایده‌ای خالص داشته باشید.

کار واینر دقیقا چیست؟

واینر با ساخت ویدیوهای طنز شما را سرگرم می‌کند. واینر می‌تواند یک آشپز باشد که در حین آشپزی، کارهای بامزه انجام می‌دهد. در واقع هدف اصلی واینرها، خنداندن و سرگرم کردن شما در اوقات فراغت‌تان است. این افراد با تولید محتواهای طنز، مردم را جذب خودشان می‌کنند و کم کم، دنبال‌کننده‌های زیادی را به دست می‌آورند. در ابتدا، این افراد هیچ درآمدی ندارند و می‌توان گفت، صرفا وقت خود را در این کار سرمایه‌گذاری می‌کنند. با گذشت زمان و بیشتر شدن دنبال‌کننده‌هایشان، کسب درآمد آن‎ها شروع می‌شود. واینرها می‌توانند صرفا با تولید محتوا درآمد کسب کنند یا تبلیغات بگیرند و با اسپانسرها قرارداد ببیند. با این روش، درآمد بیشتری نصیب‌شان می‌شود.

تاریخچه واینر

در بخش‌های قبل اشاره‌ای به تاریخچه واینری کردیم. اما اینجا به صورت دقیق‌تر آن را بررسی خواهیم کرد. اصطلاح واین، از اپلیکیشنی با این نام می‌آید. اپلیکیشنی که افراد در آن می‌توانستند کلیپ‌های کوتاه و طنز بسازند و بعد آن را در فضای مجازی مانند فیسبوک، به اشتراک بگذارند. این کار، ابتدا بین همه مردم رایج نبود. بلکه سلبریتی‌ها، شروع‌کننده آن بودند. مثلا در کشور چهره‌های شناخته شده این کار را انجام می‌دادند و در خلال آن، بعضی از برندها را نیز تبلیغ می‌کردند.

با گذشت زمان و همه‌گیر شدن بسترهای مجازی مانند اینستاگرام، واینری از گروه سلبریتی‌ها خارج شد و به مردم عادی سرایت کرد. حالا هرکسی که استعداد طنز و ایده نابی برای سرگرم کردن مردم داشته باشد، می‌تواند ویدیوهای واینری بسازد، مردم را بخنداند، آن‎ها را سرگرم کنند و در قبالش، درآمد کسب کنند. کم کم این واینرها به حدی معروف می‌شوند که نوعی سلبریتی یا همان اینفلوئنسر به حساب می‌آیند. بعضی از آن‌ها، از تبلیغات، درآمدهای زیادی دارند و حالا، فقط با برندهای خاص و مطرح جهانی، همکاری می‌کنند.

موضوع ویدیوهای واینرها

از دابسمش گرفته تا نظر دادن درباره محصولات عجیب‌وغریب، می‌تواند موضوع ویدیوهای واینری باشد. هرچیزی که مخاطب را بخنداند، موضوع خوبی است. اما برای اینکه بتوانید بین دنیای واینرها، معروف شوید و مخاطب جذب کنید، باید ایده خاص خودتان را داشته باشید. ایده‌های معمولی ممکن است شما را موفق کند، اما به درجه والایی از محبوبیت و معروفیت نمی‌رساند.

همانطور که گفتیم، شما می‌توانید آشپزی کنید و در خلال آن، به طنز بپردازید. می‌توانید درباره موضوعات داغ اجتماعی طنزپردازی کنید. با دوستان‌تان بیرون بروید، مکان‌های مختلف را امتحان کنید و درباره آن‌ها نظر بدهید. دابسمش بسازید و با آهنگ‌های مختلف، خلاقیت به خرج بدهید. درباره موضوعات خنده‌دار، نمایشنامه کوتاه بنویسید و خودتان بازیگری آن را به عهده بگیرید و فیلم‌برداری کنید. موضوعات در دنیای واینری کم نیست. به هر موضوعی طنز بیفزایی، می‌توانید مخاطبان را جذب خودتان کنید. اما به یاد داشته باشید، برای واینری موفق شدن، خلاقیت حرف اول را می‌زند. از واینرهای موفق الگو بگیرید، اما کپی دیگران نباشید.

تفاوت واینر با اینفلوئنسر و بلاگر

حالا که مفصل واینر را شناختید، بیاید به تفاوت آن با دیگر تولیدکننده‌های محتوا، بپردازیم. یعنی، بلاگرها و اینفلوئنسرها! در ادامه هر کدام را به صورت جداگانه، بررسی خواهیم کرد.

تفاوت واینر با اینفلوئنسر و بلاگر

بلاگرها

کار بلاگرها، تخصصی است. بلاگرها یک موضوعی که در آن تخصص یا مهارت دارند را انتخاب می‌کنند و درباره آن موضوع، به تولید محتوا می‌پردازند. بلاگرها، عموما ارزشی را برای مخاطب به ارمغان می‌آورند. یعنی شما با دیدن محتواهای آن‌ها، نکاتی را می‌آموزید. مثلا بلاگرهای مراقبت موی فر، تخصصی درباره موی فر محتوا می‌گذارند. دنبال‌کنندگان او نیز، کسانی هستند که موی فر یا حالت‌دار دارند. بلاگرها عموما روی تولید ویدیو تمرکز نمی‌کنند. عکس و متن نیز در حوزه تولید محتوای آن‌ها قرار دارد. این دسته از تولیدکنندگان محتوا، مخاطبان مختص به خودشان را دارند.

اینفلوئنسرها

اگر واینر، بلاگر یا هر تولیدکننده محتوای دیگر در دنیای مجازی، دنبال کنندگان زیاد و محبوبیت بسیاری داشته باشد، به او اینفلوئنسر می‌گویند. اینفلوئنسر به معنای تاثیرگذار است. چه کسی تاثیرگذاری بیشتری دارد؟ کسی که بین افراد زیادی، محبوبیت داشته باشد و نظراتش روی نحوه انتخاب‌ آن‎ها، تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، بلاگرهای معروف، همگی اینفلوئنسر هستند. اگر صدف بیوتی بگوید کرم‌پودر میک آپ خوب است، دیگر حرفش رد خور ندارد و همه قبول دارند که این کرم‌پودر خوب است و باید آن را خرید. تبلیغات انفلوئنسرها، تاثیر زیادی روی فروش محصولات یا حتی فروش نکردن آن‎ها دارد. در واقع دنبال‌کنندگان اینفلوئنسرها آن‌ها به عنوان دوست خود می‌شناسند و حرف‌هایی که از آن‌ها می‌شنوند را باور می‌کنند و از آن‌ها تاثیر می‌گیرند.

نحوه کسب درآمد از واینر

درآمد واینرها، از دو محل است. اول، پلتفرمی که در آن تولید محتوا می‌کنند. بهترین پلتفرم برای واینری و تولید محتوای طنز، یوتیوب و آپارات است. جفت پلتفرم‌ها به تولیدکنندگان محتوای خود که شرایط لازم برای ورود به سیستم درآمدزایی آپارات و یوتیوب را کسب کرده باشند، درآمدی اختصاص می‌دهد. بخشی از درآمد واینرها، از همین راه است.

بخش دیگر درآمد واینرها، از راه تبلیغات و اسپاسنری است. زمانی که واینرها تعداد مخاطب مناسبی را جذب کردند و در واقع، جامعه کوچک خود را ساختند، حالا نوبت تبلیغ کردن، اسپانسر گرفتن و کسب درآمد، از این راه می‌رسد. هرچه جامعه واینرها بزرگ‌تر و تعامل در آن بیشتر باشد، برندهای معتبرتری خواستار تبلیغ خودشان توسط آن‌ها خواهند بود.

بهترین پلتفرم برای واینرها در ایران

بهترین پلتفورم برای واینرهای ایرانی، در کنار یوتیوب، آپارت است. می‌توانیم بگوییم آپارات اولین پلتفرمی بود که بستر خوبی برای واینرهای ایرانی آماده کرد. تولیدکننده‌های محتوایی که ایرانی هستند، با استفاده از آپارات می‌توانند ویدیوهای واین خود را به اشتراک بگذارند و از بازدید آن‎ها، درآمد کسب کنند.

شرایط ورود به سیستم درآمدزایی آپارات

خوبی آپارات این است که برای کاربران ایرانی ساده و بدون دردسر است. همانطور که می‌دانید یوتیوب برای ایران تحریم است و کسب درآمد از آن، پیچیده است. در حالی که واینرها در آپارات، بدون هیچ مانع و دردسری می‌توانند ویدیو واین تولید و درآمد کسب کنند.

سخن آخر

حالا می‌دانید واینر کیست و چه تفاوتی با بلاگر و اینفلوئنسر دارد. با بهترین پلتفرم برای واینرهای ایرانی آشنا شدید. در این مقاله موضوعات مختلف برای ویدیوهای واین را نیز بررسی کردیم. اگر شخصیت طناز و برونگرایی دارید، به کارهای محتوایی و تولید ویدئو علاقه‌مندید و خلاقیت بخشی از وجود شماست، واینری را حتما امتحان کنید!

ممنونیم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، امیداوریم در این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار دهیم.

شما دوست دارید واینر شوید؟ اگر به تازگی کار واینری را شروع کرده‌اید، حتما زیر این پست خودتان را معرفی کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.