در چند سال گذشته، ویدیو مارکتینگ طرفداران زیادی پیدا کرده است که بخش زیادی از این توجه، مرهون پلتفرمهای اشتراک گذاری ویدیو مثل آپارات، یوتیوب و حتی شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام است. با توجه به استقبال زیاد مردم از ویدیو، اکثر کسب و کارها به استفاده از ویدیو مارکتینگ روی آوردهاند تا از طریق این نوع محتوا بتوانند سودآوری بالاتری داشته باشند. اگر شما هم به این حوزه علاقمند شدهاید، قبل از هرچیز بهتر است بدانیم ویدیو مارکتینگ چیست و بعد در مورد مزایا و معایب ویدیو مارکتینگ اطلاعات کافی کسب کنیم. در این مقاله آپارات همراه ما باشید تا مهمترین مزیتها و چالشهای بازاریابی ویدیویی را به شما معرفی کنیم.
مزیتهای ویدیو مارکتینگ
بازاریابی ویدئویی به دلیل جذابیت و تاثیرگذاری بالا نقش مهمی در موفقیت استراتژیهای مارکتینگ دارد. این نوع محتوا مزیتهای متعددی دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
جلب توجه بیشتر
یکی از مزایای مهم ویدئو مارکتینگ این است که راحتتر و سریعتر توجه افراد را جلب میکند. به طور میانگین، 37% از بینندگان تا انتها یک ویدیو را تماشا میکنند؛ این آمار در مورد ویدیوهای کوتاهتر (زیر 90 ثانیه) حدود 53% است. حتی بررسیها نشان داده که بیش از نیمی از مشتریان دیدن ویدیو را به انواع دیگر محتوا مثل مقاله بلاگ، دانلود فایل، خبرنامه یا پست تصویری ترجیح میدهند. به طور کلی، کمپین ویدیو مارکتینگ یک استراتژی عالی برای جلب توجه مشتریان و مخاطبان است.
افزایش آگاهی
آگاهی از برند (brand awareness) برای هر کسب و کاری واجب و حیاتی است و اولین مرحله در فرایند فانل مارکتینگ و سفر مشتری به حساب میآید. بدون تقویت آگاهی از برند، نگهداشتن مشتری در طول مسیر کار بسیار سخت و چالش برانگیزی خواهد بود. خوشبختانه داستان سرایی و سناریوهای جذاب و خلاقانه باعث شدهاند ویدیو مارکتینگ شباهتی به تیزرهای تبلیغاتی آزاردهنده سابق نداشته باشد و حتی مخاطبان آن قدر جذب ویدیوی شما بشوند که متوجه نشوند در حال فروش و تبلیغ محصول و سرویس به آنها هستید. بنابراین میتوان افزایش آگاهی را یکی از مهمترین مزیتهای ویدئو مارکتینگ دانست.
کمک به رتبه سئو
وبسایت نماینده و معرف کسب و کار شما در فضای آنلاین است و داشتن آن برای هر کسب و کاری در دنیای امروزی ضروری است. هنوز هم اکثر مشتریان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برند و محصولات، اول به وبسایت رسمی آن برند سر میزنند. با این حال، با توجه رقابت بالایی که بین برندهای مختلف بر سر فروش یک محصول خاص وجود دارد، رتبه و رنک وبسایت شما در مرورگرهای مختلف مثل گوگل اهمیت بسزایی پیدا میکند. در اینجاست که نقش و اهمیت سئو در موفقیت کسب و کار خودنمایی میکند.
اما توجه داشته باشید که بدون محتوای مناسب و اصولی، سئو کردن یک سایت و گرفتن جایگاه مناسب تقریبا غیرممکن است. محتوای متنی اگرچه تاثیر زیادی در سئو دارد؛ اما برای افزایش بازدید و پیشی گرفتن از رقبا در دنیای کسب و کار امروزی کافی نیست. بازاریابی ویدیویی در این میان میتوان برگ برنده کسب و کار شما باشد و با بهبود وضعیت سئوی سایت، میزان بازدید، کلیک و در نهایت فروش محصولات را افزایش بدهد.
بهبود نرخ تبدیل
تقریبا در هر ویدیویی در حوزه بازاریابی ویدیویی، درخواستی به اسم فراخوان برای اقدام (call to action) وجود دارد که بینندگان را به انجام کاری مانند مراجعه به صفحه اصلی یا کلیک روی لینک ترغیب میکند. به کمک کپی رایتینگ قوی و خلاقانه میتوانید بیننده را تشویق کنید که به صورت داوطلبانه کاری را که میخواهید انجام دهد و در نتیجه، بینندگان و مخاطبان را به مشتری تبدیل کنید و نرخ تبدیل (conversion rate) را بهبود ببخشید.
چالشها و معایب ویدیو مارکتینگ
تا اینجا برخی از مزایای بازاریابی ویدیویی را معرفی کردیم. اما این نوع محتوا نیز مانند هرچیز دیگری معایب و چالشهایی هم دارد و لازم است که قبل از ورود به این حوزه، این چالشها را نیز در نظر داشته باشیم. در ادامه راجع به چند چالش ساخت ویدیو صحبت میکنیم:
ساخت ویدیوی حرفهای به هزینه بالایی نیاز دارد
مزایای ویدیو مارکتینگ بیشمار است و در این مقاله به برخی از آنها اشاره کردیم، با اینحال باید توجه داشته باشید که ساخت ویدیو هزینه بردار است. برخلاف محتوای متنی که متن را مینویسید و منتشر میکنید، تولید ویدیو به زمان، انرژی و مهمتر از همه هزینه و بودجه قابل توجهی نیاز دارد.
البته برای شروع میتوانید با تجهیزات سادهای مثل گوشی موبایل برای ساخت ویدیو استفاده کنید. اما اگر قصد ساخت ویدیوی حرفهای برای کسب و کارتان را دارید موقع تدوین استراتژی ویدیو مارکتینگ باید بودجه نسبتا بالایی را برای تجهیزات و فرایند تولید در نظر بگیرید.
ساخت ویدیو فرایندی زمانبر است
اگر خودتان قصد ساخت ویدیو را دارید یا میخواهید تولید ویدیو را برونسپاری کنید در هر دو صورت باید بدانید که فرایند ساخت ویدیو به زمان قابل توجهی نیاز دارد. حتی نوع ویدیو میتواند این مدت زمان را بیشتر هم بکند. به عنوان مثال، برای ساخت یک ویدیوی انیمیشن، فرایند ایدهپردازی، سناریونویسی، تهیه استوری بورد، پیدا کردن صداپیشه، انتخاب تمپلیت مناسب و… همگی به زمان زیادی نیاز دارند. توجه داشته باشید که هنوز مدت زمان لازم برای مراحلی مثل تولید، ادیت و پیش تولید را هنوز در نظر نگرفتهایم.
در ویدیوهایی که قرار است یک شخصیت و چهره به عنوان سفیر برند حضور پیدا کند، فرایند انتخاب فرد مناسب، مذاکره و توافق و… به تنهایی میتواند زمان زیادی را به خود اختصاص بدهد.
امکان آپدیت و ویرایش دشوار است
نکته مثبتی که در مورد نگارش مقاله وجود دارد این است که اگر تغییری رخ دهد به راحتی میتوانید مقاله را ویرایش کنید، تغییرات مورد نظر را اعمال کنید و مقاله را آپدیت کنید. حتی اگر بعد از انتشار متوجه شوید که غلط املائی یا اشتباهی در مقاله وجود دارد به سرعت میتوانید آن را اصلاح کنید.
اما در مورد بازاریابی ویدیویی اوضاع به این راحتی نیست. بعد از انتشار ویدیو در پلتفرمهای مختلف، بدون حذف کامل ویدیو و آپلود مجدد آن نمیتوانید تغییرات موردنظرتان را اعمال کنید. این فرایند میتواند بسیار زمانبر و پرهزینه باشد و حتی در برخی موارد (مثلا وایرال شدن ویدیو) امکان پذیر نباشد.
ویدیو را همه نمیپسندند
درست است که محتوای ویدیویی در مقایسه با مقاله بلاگ به سرعت توجه همه را جلب میکند؛ اما به این معنی نیست که همه ویدیو را بیشتر دوست دارند. حتی ممکن است برخی افراد فرمت ویدیو را برای کسب اطلاعات جدید نپسندند و با مقاله خواندن راحتتر باشند. برخی دیگر سریع میخواهد جواب سوالشان را پیدا کنند و با اسکرول کردن مقاله، محتوای مورد نظرشان را پیدا میکنند. اما پیدا کردن محتوای موردنظر در یک ویدیوی چند دقیقهای به این راحتیها نیست و ممکن است با عقب و جلو کردن ویدیو، بخش مهمی از محتوا را از دست بدهید.
نیاز به سرعت اینترنت بالا
یکی از معایب اصلی ویدیو مارکتینگ این است که افراد برای تماشای آن به اینترنت پرسرعت نیاز دارند. علاوه بر این، تماشای یک ویدیو حجم بالایی مصرف میکند و این موضوع به ویژه برای افرادی که بستههای اینترنت محدود دارند دغدغه آفرین است. البته در حال حاضر با بالا رفتن سرعت و حجم اینترنت این مشکل کمرنگتر شده است؛ اما هنوز هم افرادی هستند که خواندن متن را به این دلایل، به تماشای ویدیو ترجیح میدهند. بنابراین مهم است که بعد از پیدا کردن مخاطب هدف و با توجه به سگمنت مشتریان خود در این مورد تصمیم بگیرید.
سخن آخر
صاحبان کسب و کار و دیجیتال مارکترها از ویدیومارکتینگ برای پیشبرد اهداف بازاریابی و رشد برند استفاده میکنند. تنوع بالای انواع ویدیو به کسب و کارها اجازه میدهد ویدیوهای مختلف را برای اهداف متفاوت به کار ببرند. با این حال، ویدیو مارکتینگ هم مزایا و معایب خاص خود را دارد که در این مقاله به برخی از مهمترین آنها اشاره کردیم. اگر قصد دارید این نوع محتوا را به برنامه بازاریابی کسب و کارتان اضافه کنید مزایا و معایب ویدیو مارکتینگ را در نظر داشته باشید تا بتوانید آگاهانه تصمیم گیری کنید.
منبع: truscribe.com