بهترین اینترنت برای استریم کدام است؟ اینترنت مناسب یکی دیگر از اصلیترین نیازهای هر کسی است که قصد دارد استریم کردن را شروع کند. هر چهقدر هم که سختافزارتان قوی باشد، وبکم درست حسابی داشته باشید و یک پسزمینهی جذاب درست کنید، وقتی اینترنت سرعت کافی را نداشته باشد و از عدم پایداری رنج ببرد، کیفیت نهایی که به مخاطب نمایش داده خواهد شد قطعا پایینتر از آن چیزی خواهد بود که شما فکرش را میکردید و در نتیجه حداقل بخشی از زحماتتان هدر خواهد رفت.
در این مقاله قصد داریم، اطلاعات کاملی در مورد تهیه یک اینترنت مناسب برای استریم در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
ویژگیهای مهم یک اینترنت مناسب برای استریم
به صورت کلی شاید با خودتان بگویید که خب هر اینترنتی که سرعت بالایی داشته باشد و پینگش خوب باشد یک استریم مناسب برای استریم است، اما در اشتباهید. ویژگیهایی که باید برای استریم در نظر بگیرید، متفاوت از کارهای دیگر مثل دانلود یا بازی کردن است. این موارد را در ادامه شرح میدهیم.
کیفیت و پایداری
بیشتر از هر چیزی باید به این توجه داشته باشید که اینترنت مورد نظرتان برای استریم، پایدار باشد و با قطعی مواجه نشود. مخاطب شما بنا به اینترنتی که دارد، ممکن است با کیفیت بالا استریم شما را نبیند (به خصوص در ایران که اینترنت با سرعت کافی که بتواند استریم را در وضوح ۷۲۰p یا بالاتر پخش کند همه جا پیدا نمیشود)، اما در همان کیفیت متوسط یا پایین از تماشا لذت ببرد. قطع شدن مکرر یا لگ زیاد اما یک آفت کشنده برای استقبال مخاطب از استریم شماست. وقتی یک استریم چند بار در چنین وضعیتی قرار بگیرد، مخاطب را زده میکند و ممکن است دیگر پای آن استریم نشیند.
با این اوصاف پس حتما از ثبات و پایداری سرویس اینترنتی که تهیه میکنید آگاه باشید و مطمئن شوید تیم پشتیبانی هم به موقع در دسترس باشد تا به محض وقوع چنین مشکلی در اسرع وقت رفع شود.
سرعت آپلود
هنگام استریم، این شما هستید که باید اطلاعات را به سرورهای پلتفرم مقصد بفرستید و در نتیجه، آپلود به جای دانلود اهمیت دارد. پس توجه کنید که سرویس مدنظر حتما باید از سرعت آپلود مناسبی برخوردار باشد و بتواند از پس کیفیتی مدنظرتان برای استریم برآید. پیشنهادی که برایتان داریم این است که سرعت آپلود حداقل ۲۰ درصد بیشتر از بیتریت مدنظرتان برای استریم باشد. تصویر زیر که مربوط به تنظیمات نرمافزار OBS با توجه به وضوح و فریمریت است کمک خوبی برایتان خواهد بود.
اگر بخواهید همزمان با یک اینترنت بازی هم بکنید اهمیت سرعت دانلود بیشتر میشود، اما دو مورد بالا بیشترین اهمیت را برای اینترنت مخصوص استریم دارند. حالا باید سراغ سوال دوم برویم؛ چه نوع اینترنتی از هر دوی این ویژگیها بهره میبرد؟ اینجاست که باید به توضیح دربارهی انواع سرویسهای اینترنت بپردازیم.
کدام نوع سرویسدهی اینترنت برای استریم مناسبتر است؟
اینترنت در کشور ایران در قالب سرویسها و تکنولوژیهای مختلفی ارائه میشود که البته بسته به منطقه یا شهری که در آن زندگی میکنید، ممکن است هر سرویس کیفیت متفاوتی داشته باشد. به طور کلی اما یک سری از تکنولوژیها گزینهی بهتری برای استفاده در استریم به حساب میآیند.
یکی از رایجترین انواع سرویسدهی اینترنت در ایران، سرویس ADSL است که در شعار اینترنت با سرعت بالا را از طریق خطوط تلفن برای کاربر به ارمغان میآورد. شاید ADSL در ایران از لحاظ سرعت گزینهی خوبی باشد (که البته بهتر از آن قطعا وجود دارد)، اما در بحث پایداری به هیچ وجه سرویس مطمئنی نیست. دلیل اصلی هم بحث پهنای باند است که بین تعداد زیادی از کاربران تقسیم میشود و در نتیجه اگر در ساعات شلوغ استفاده از اینترنت قصد استریم داشته باشید، نه تنها پایداری دلخواه را نخواهید داشت، بلکه سرعت هم با افت مواجه خواهد شد.
گزینهی بعدی استفاده از اینترنت گوشیهای همراه است. نکتهی اول اینکه گوشی شما حتما باید از تکنولوژی 4G و بالاتر پشتیبانی کند که حداقل تکنولوژی لازم برای دسترسی به سرعت دانلود و آپلود مناسب است. سرویسهای موجود در ایران مثل همراه اول و ایرانسل معمولا گزینهی بهتری برای کاری مثل دانلود هستند، مشابه سرویسهای ADSL از ریسک عدم پایداری و نوسان سرعت رنج میبرند. میزان آنتندهی هر منطقه را هم باید به این موارد اضافه کرد و کیفیت چنین سرویسهایی در تمام نقاط یک شهر یکسان نیست.
سرویس اینترنت بیسیم با تکنولوژی LTE مورد دیگریست که برای استریم میتوان به آن فکر کرد. تکنولوژی LTE به طور کلی سرعت کمتری از 4G دارد، اما از لحاظ پایداری بیشتر میتوان رویش حساب کرد. البته این مورد باز هم به محل زندگیتان و آنتندهی بستگی دارد. در حال حاضر شرکتهای زیادی سرویس LTE را در ایران ارائه نمیدهند و از سوی دیگر سرعتشان هم محدود است. به همین خاطر اگر قصد استریم با کیفیت و بیتریت بالا مثل ۴ هزار کیلوبیت یا بیشتر را دارید، متاسفانه خیلی نمیتوان رویشان حساب کرد. ولی برای شروع استریم و روی غلتک افتادنش، اینترنت LTE پیشنهادی بدی نیست.
تکنولوژی بعدی که به آن اشاره میکنیم، فیبر نوری است که یکی از بهترین تکنولوژیهای ممکن برای ارائهی اینترنت است. متاسفانه فیبر نوری در تمام کشور رواج ندارد و بیشتر در تهران وجود دارد. اگر خانهتان از سیمکشی فیبر نوری بهره میبرد یا در محلهتان باکس Fat برای فیبر نوری وجود دارد ارزشاش را دارد که برای وصل کردن اینترنت تلاش و آن را امتحان کنید. این تکنولوژی هم از لحاظ پایداری و هم سرعت آپلود میتواند تجربهای عالی ارائه دهد. البته متاسفانه سازمان ارائهدهندهی این سرویس به خوبی خدماتش را در اختیار مردم قرار نمیدهد، ولی اگر شرایط برای شما متفاوت است و فیبر نوری در خانهتان کیفیتی عالی دارد، پس حتما برای استریم سراغش بروید.
تکنولوژی آخر که به سراغش میرویم، بهترین پیشنهاد ممکن برای استریمرهاست. تکنولوژی P2P (Peer-to-Peer) مزیتهای متعددی دارد که آن را به انتخابی تبدیل میکند. البته در عین حال هزینهی بالایی هم دارد و باید موقعی سراغش بروید که از پس هزینه برمیآیید. تکنولوژی P2P مشابه LTE و اینترنت گوشیهای همراه به صورت بیسیم ارائه میشود، اما برای اتصال از آنتن و تجهیزات رادیویی مخصوص آن استفاده میشود که در نتیجه اتصال پایدار و قدرتمندی خواهید داشت. اینترنت P2P پهنای باند زیادی را هم به مشتری خود اختصاص میدهد و به خاطر اتصال مستقیم، خیالتان را از سرعت دانلود و آپلود هم راحت میکند. امروزه شرکتهای مختلفی در سراسر کشور خدمات P2P را ارائه میدهند که البته هر کدام مناطق خاصی را پوشش میدهند. بنابراین اگر میخواهید به سراغ این گزینه بروید، باید تحقیق کنید که کدام شرکت به محل شما خدمترسانی میکند و کیفیت آنتندهی و اینترنت هم چهقدر است.
مطلبی که خواندید یک راهنمای کلی بود تا به شما در تهیه و خرید اینترنت مناسب برای استریم کمک کند. با کمی تحقیق و جستجوی بیشتر حتما میتوانید متوجه شوید که بسته به نیازتان، کیفیت هدف برای استریم و منطقهای که در آن حضور دارید، چه نوع اینترنتی برایتان جوابگو خواهد بود. نظرتان دربارهی این مطلب را هم با ما در قسمت کامنتها در میان بگذارید.
سوالات متداول:
حداقل سرعت اینترنت برای استریم، یک اتصال ۲ مگابیت بر ثانیه است.
استریم با کیفیت ۷۲۰p و نرخ فریم ۶۰ به سرعت آپلود ۲.۹ تا ۷.۴ مگابایت نیاز دارد.