آهنگ‌ بی کلام برای تولید محتوا

تا حالا شده است که یک ویدیو را فقط به خاطر آهنگی تا انتها ببینید که در پنج ثانیه اول آن را شنیده‌اید؟ آهنگی که شما را جذب کرده و باعث شده است که تا انتهای ویدیو، محتوا را دنبال کنید؟ آهنگ بی کلام برای تولید محتوا، اصولا به خاطر جذب کردن مخاطب و انتقال بهتر پیام محتوا، استفاده می‌شود. یعنی اگر می‌خواهید مخاطب ویدیو شما را ببیند، تا انتها همراهی‌تان و پیام محتوای‌تان را درک کند، باید از آهنگ بی کلام مناسب استفاده کنید.

کاربردهای آهنگ برای تولید محتوا

تا حالا بارها شده است که حالتان گرفته و غمگین بوده، اما با شنیدن یک موسیقی خوب، از این رو به آن رو شده‌اید. سریع از حالت غم خارج شده‌اید و انرژی گرفته‌اید. این اثری است که آهنگ روی مغز شما می‌گذارد. گوش دادن به موسیقی، در مغز دوپامین ترشح می‌کند. همین ترشح دوپامین، باعث می‌شود که حالت خوشی به شما دست بدهد. به همین خاطر است که مخاطبان، جذب محتواهایی می‌شوند که موسیقی در پس زمینه آن پخش است.

در کنار جذب کردن مخاطب، آهنگ بی کلام پس ‌زمینه ویدیوها، کاربردهای دیگری نیز دارد. وجود آهنگ، باعث می‌شود که مخاطبین، بهتر روی محتوای شما تمرکز کنند. هرچه مخاطب تمرکز بیشتری روی محتوای‌تان داشته باشد، پیام شما را بهتر دریافت خواهد کرد. همینطور، وجود آهنگی ملایم باعث ایجاد حس شادی، بهبود عملکرد شناختی، کاهش استرس، بهبود عملکرد حافظه، ایجاد و افزایش انگیزه می‌شود. پس، اگر می‌خواهید مخاطبین بیشتری را جذب محتوای خود کنید، باید برای انتخاب آهنگ نیز زمان کافی بگذارید.

اهمیت موسیقی در تولید محتوا

در بخش قبلی، کاربرد موسیقی در محتوا را توضیح دادیم. اهمیت آن نیز تقریبا شبیه کاربردهایش است. انتخاب موسیقی درست، کار شما را در انتقال مفاهیم و احساس مدنظرتان، راحت‌تر می‌کند. فرض کنید موضوع محتوای شما، ویدیوهای ترسناک است. پس، قصد شما این است که ذهن مخاطبتان را در فضای تاریک و ترسناک قرار بدهید تا محتوا و حس و حال ویدیوتان را بهتر درک کند. از طرف دیگر، از همان ابتدای کار می‌خواهید به او نشان بدهید که موضوع ویدیو شما، ترسناک است و محتوایی که قرار است ببیند، شاد نیست. از چه چیزی برای انتقال این دو پیام استفاده می‌کنید؟ بله موسیقی!

در کنار انتقال پیام، برای افزایش تمرکز نیز، به آهنگ بی کلام در محتوای خود نیاز دارید. ذهن انسان دائما در حال پریدن از فکری به فکر دیگر است. اما تحقیقات نشان داده است که آهنگ ملایم مناسب، می‌تواند ذهن انسان را در یک موضوع نگه دارد. در نتیجه، اگر می‌خواهید مخاطب روی محتوای شما تمرکز کند، بهتر است در پس زمینه، یک موسیقی ملایم را در نظر بگیرد. به خصوص اگر محتوای ویدیویی شما، طولانی است.

وقتی موسیقی به ویدئو محتوا سازگار نباشد چه اتفاقی می افتد؟

اگر قرار است ویدیو شما حس تاریکی و ترس را بدهد، پس باید آهنگ پس زمینه‌ای مناسب با این حس را انتخاب کنید. اگر ابتدای ویدیو ترسناک، آهنگ «شیدا» از اشوان را بگذارید، مخاطب شما گیج می‌شود و منظورتان را درک نمی‌کند. در این موقعیت، بیننده محتوای شما را کنار می‌گذارد و حتی دیگر ممکن است سراغ ویدیوهای شما را نگیرد. زیرا پیام شما را درک نمی‌کند. پس، اگر به دنبال جذب مخاطب هستید، بهتر است برای انتخاب آهنگ نیز به اندازه کافی وقت بگذارید.

بهترین موزیک مخصوص تولید محتوا و پس زمینه ویدیو

برای انتخاب بهترین آهنگ بی کلام برای تولید محتوای ویدیویی، ابتدا باید هدفتان را مشخص کنید. هدف شما ایجاد حس شادی، ترس یا غم است؟ می‌خواهید بیننده را هیجان‌زده یا کنجکاو کنید؟ یا نه، ویدیوی شما طولانی است و به یک موسیقی بی کلام، برای هدایت محتوا نیاز دارید؟ موسیقی که بتواند مخاطبتان را متمرکز نگه دارد؟

هنگام انتخاب موسیقی بی کلام برای تولید محتوا، روند محتوای‌تان را در نظر بگیرید. با توجه به این روند، می‌توانید موسیقی مناسب انتخاب و حتی آن را تدوین کنید. مثلا شما در ابتدای محتوا روند آرامی را پیش گرفته‌اید، اما در وسط‌های کار، صحبت قرار است هیجان‌انگیز شود و به موسیقی پرشور و حال‌تری نیاز است. با تدوین و میکس آهنگ‌ها، می‌توانید حس درست را به مخاطب القا و او را با خود همراه کنید.

بهترین موزیک مخصوص تولید محتوا، باید مناسب با موضوع محتوای شما باشد. صدایش بیشتر از صدای اصلی محتوا نباشد. در جای درست، حس درست را القا کند. مخاطب را جذب و او را تا انتهای ویدیو، هدایت کند. برای داشتن همچین آهنگ پس زمینه‌ای، می‌توانید چند آهنگ را با هم میکس یا یک آهنگ مناسب را پیدا کنید. نکته‌ای که نباید فراموش کنید، کیفیت مناسب آهنگ‌ها و گوش‌نواز بودن آن‌هاست.

بدون کپی رایت بودن را فراموش نکنید. اگر کارتان تولید محتوا ویدیویی، مخصوصا برای یوتیوب و اینستاگرام است، باید دنبال آهنگ‌های پس زمینه‌ای باشید که کپی رایت ندارد. اگر حتما از موسیقی خاصی می‌خواهید استفاده کنید، باید از سازنده آن اجازه بگیرید.

بهترین آهنگ‌ یا موزیک مناسب پس‌زمینه پادکست

اگر می‌خواهید کار پادکست را شروع کنید، پس انتخاب آهنگ یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهید. وجود یک موسیقی دل‌نشین با کیفیت بالا، یکی از مهم‌ترین عوامل جذب‌کننده شنوندگان به پادکست شماست. خوشبختانه، سایت‌هایی وجود دارند که موسیقی مخصوص برای پادکست‌ها و برنامه‌های صوتی این چنینی مانند کتاب‌های صوتی، می‌سازند.

این آهنگ‌ها، به صورت رایگان نیز در اختیار پادکستر‌ها قرار می‌گیرد. برای آنکه بتوانید بهترین آهنگ مناسب پس‌زمینه پادکست یا کتای صوتی‌تان را پیدا کنید، عبارت Royalty free music را در گوگل جست‌وجو کنید. با جست‌وجو کردن این عبارت، سایت‌هایی را خواهید دید که آهنگ‌های با کیفیت و مناسب پادکست دارند. اکثر این آهنگ‌ها، بی‌کلام‌اند و برای کار پادکست، عالی‌اند. فراموش نکنید، کیفیت صدا، حرف اول را در پادکست می‌زند. پس مطمئن شوید صدای خودتان و صدای آهنگ، مناسب است، کیفیت خوبی دارد و گوش را آزار نمی‌دهد.

مزایای استفاده از آهنگ لایت برای تولید محتوا

آهنگ بی کلام برای تولید محتوا چه مزایایی دارد؟ در بخش‌های قبلی به صورت پراکنده درباره مزایای استفاده از آهنگ در محتوا صحبت کردیم. از طرف دیگر، قطعا شنیده‌اید که گوش دادن به موسیقی لایت، آرام و بی کلام، به افزایش یادگیری و تمرکز کمک می‌کند. به همین خاطر است که در پس زمینه همه ویدیوهای آموزشی، یک آهنگ لایت نیز پخش می‌شود تا ذهن دانش‌آموزان را متمرکز نگه دارد.

همه تولید کننده‌های محتوا، به تمرکز مخاطبین‌شان نیاز دارند. اگر مخاطبین روی محتوای شما تمرکز کنند و آن را تا انتها ببینند، امتیازهای زیادی را کسب خواهید کرد. مثلا نرخ تعامل‌تان بالاتر می‌رود یا ساعت بازدیدتان بیشتر می‌شود. همینطور، تا انتها دیدن ویدیو، به پلتفرمی مانند یوتیوب، ثابت می‌کند که محتوای شما با کیفیت است. در نتیجه، آن را به افراد بیشتری پیشنهاد می‌کند. پس، اگر بتوانید یک موسیقی بی کلام برای تولید محتوا انتخاب کنید که مخاطب را جذب محتوای شما کند و او را متمرکز نگه دارد، به سود شما و مسیر شغلی‌تان خواهد بود.

به چه چیزهایی برای انتخاب آهنگ بی کلام باید دقت کنیم؟

مهم‌ترین نکته‌ای که هنگام انتخاب آهنگ بی کلام برای تولید محتوا باید به آن توجه کنید، احساس مخاطب است. آهنگی که انتخاب کرده‌اید، چه حسی را منتقل می‌کند؟ اگر به خاطر انتخاب اشتباه، حس ناخوشایند به مخاطبتان دست بدهد، ممکن است او را برای همیشه از دست بدهید. پس، سعی کنید احساسات آهنگ‌ها را به خوبی درک و از آن‌ها در جای درست استفاده کنید.

به چه چیزهایی برای انتخاب آهنگ بی کلام باید دقت کنیم؟

نکته دوم، کیفیت است. دنبال بهترین کیفیت برای صداگذاری باشید. اگر کیفیت صدای آهنگ یا حتی صدای ویدیو، برای مخاطب آزاردهنده باشد، پای تماشای آن نمی‌شیند. ممکن است برای همیشه از محتوی شما فراری باشد. پس به کیفیت توجه کنید. هنگام دانلود از سایت‌ها، بالاترین کیفیت را انتخاب و دانلود کنید.

نکته سوم، میزان صدا یا همان ولوم است. میزان صدا را طوری در نظر بگیرید که صدای اصلی ویدیو را تحت‌‌الشعاع قرار ندهد. صدای زیاد آهنگ، حواس مخاطب را از محتوای اصلی پرت می‌کند و به او حس خوبی نمی‌دهد. پس، چندین بار محتوایتان را مرور کنید و صدای آهنگ را در مواقعی که لازم است، بالاتر یا پایین‌تر ببرید. با این روش، به خوبی می‌توانید مخاطب را تا انتهای محتوا، با موسیقی، هدایت کنید.

سخن آخر

پیدا کردن آهنگ بی کلام برای تولید محتوا، اصلا کار سختی نیست. خوشبختانه سایت‌های زیادی وجود دارند که موسیقی بی کلام برای تولید محتوا را به صورت رایگان، در اختیار ما قرار می‌دهند. تنها کاری که شما باید بکنید، جست‌وجوی درست و صرف کردن وقت کافی برای انتخاب آهنگ مناسب است.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. شما برای محتواهای خود از کجا آهنگ بدون کلام دانلود می‌کنید؟ برایمان بنویسید.

مطالب پیشنهادی برای شما
1 نظر
  1. امید قنبری می گوید

    مطالب خیلی خوبی مطرح کردید ممنون از شما

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.