۹ میکروفون برتر و اقتصادی برای استریم

پیش از این در وبلاگ آپارات به وسایلی که برای شروع استریم نیاز دارید پرداخته بودیم. حال طی یک سری مطلب می‌خواهیم شما را با برخی از این وسایل بیشتر آشنا کنیم و برای هر کدام، چند مورد را مثال بزنیم که شامل بهترین مدل‌ها و نمونه‌هایی می‌شود که در بازار موجود هستند. در این قسمت به سراغ میکروفون می‌رویم که یک وسیله‌ی حیاتی برای استریم محسوب می‌شود. از سری مطالب مربوط به تجهیزات استریم پیشنهاد می‌کنیم موارد زیر را از هم از دست ندهید.

۶ کارت کپچر برتر و اقتصادی برای استریم

۶ وبکم برتر و اقتصادی برای استریم

فکر نمی‌کنم نیاز باشد خیلی به تعریف عملکرد میکروفون بپردازیم و قطعا می‌دانید که با یک وسیله‌ی ورودی و جذب صدا طرف هستید؛ دستگاهی که صدا را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند. شاید در آغاز فعالیت خود در استریم به این فکر کنید که استفاده از هدست کار بهتری باشد؛ حرفی که خیلی هم بی‌راه نیست، اما اگر می‌خواهید استریم شما از همه لحاظ کیفیت خوبی داشته باشد، حتما باید بودجه‌ای برای تامین میکروفون کنار بگذارید.

بر اساس کیفیت و عملکرد، میکروفون فاکتورهای مختلفی دارد که طبق آن به چند دسته تبدیل می‌شود. بر همین اساس و در ابتدا به سراغ توضیح این فاکتورها خواهیم رفت تا عمیق‌تر با عملکرد میکروفون‌ها آشنا شوید.

آشنایی با انواع میکروفون‌ها

بر اساس مبدل

یکی از دسته‌بندی‌های رایج میکروفون، نوع مبدل آن‌هاست. رایج‌ترین انواع بر همین اساس شامل دو نوع کاندنسر و داینامیک می‌شود که بیشترین کاربرد را در صنایع و مشاغل مختلف دارند.

میکروفون‌های کاندنسر از یک خازن برای دریافت و تبدیل صدا به سیگنال استفاده می‌کنند و به همین خاطر، حساسیت و قدرت جذب بالایی دارند. همین باعث شده تا میکروفون کاندنسر، بهترین گزینه برای استفاده در فضای استودیویی باشد. کسانی که قصد دارند تا دقیق‌ترین و جزئی‌ترین صداها را دریافت و ضبط کنند، حتما باید به سراغ این مدل بروند.

در میکروفون داینامیک، مبدل یک سیم‌پیچ متحرک است که در میدان مغناطیسی قرار دارد. هرگاه دیافراگم بر اثر برخورد موج صدا بلرزد، سیم‌پیچ حرکت می‌کند و باعث ایجاد جریان الکتریکی می‌شود. میکروفون‌های داینامیک حساسیت کمتری نسبت به نوع کاندنسر دارند و برابر صداهای با حجم و فشار بالا از مقاومت بالایی بهره می‌برند. همین مسئله، میکروفون‌های داینامیک را به انتخاب اصلی برای اجراهای زنده و همچنین دریافت صداهای بلند تبدیل می‌کند.

به غیر از این دو انواع دیگری هم وجود دارد که کاربردشان کمتر است، مثل میکروفون Ribbon که از یک صفحه‌ی فلزی بین دو قطب آهنربا برای دریافت صدا استفاده می‌کند یا میکروفون‌های «پیزوالکتریک» (Piezoelectric) که ماده‌ی استفاده شده در آن‌ها، تحت فشار ولتاژ تولید می‌کند.

بسته به محیطی که در آن قرار دارید، یکی از دو نوع کاندنسر یا داینامیک می‌تواند انتخاب شما برای میکروفون مخصوص استریم باشد. البته فاکتورهای دیگری هم می‌تواند در انتخاب نهایی شما تاثیرگذار باشد.

بر اساس الگوی قطبی

الگوی قطبی، اصطلاحی برای میزان حساسیت میکروفون در دریافت صدا از زوایای مختلف است. در تصویری که الگوی قطبی را نشان می‌دهد. زاویه بر واحد درجه و مقدار حساسیت بر واحد دسی‌بل نمایش داده می‌شود. در این الگو، زاویه‌ی صفر جلوی میکروفون قرار می‌گیرد.

میکروفون مناسب برای استریم

میکروفون‌ها بر این اساس هم به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که اصلی‌ترین آن‌ها شامل موارد موجود در تصویر زیر است. البته الگوهای قطبی در حالت ایده‌آل ترسیم می‌شود و مواردی چون بدنه‌ی میکروفون مقداری روی نتیجه‌ی نهایی تاثیر می‌گذارد.

میکروفون‌های با الگوی Omnidirectional یا «تمام جهت» احتمالا رایج‌ترین میکروفون‌هایی باشند که می‌بینید و در اجرای زنده‌ی موسیقی، گزارش‌های خبری و مصاحبه از آن‌ها استفاده می‌شود.

از سوی دیگر میکروفون‌هایی که در یکی از چهار دسته‌ی Cardioid و Subcardioid و Supercardioid و Hypercardioid قرار می‌گیرند، انتخاب‌های بهتری برای ضبط صدا یا پادکست و همچنین استریم کردن هستند. این انواع تمرکز بیشتری روی جذب صدا از جلوی میکروفون دارند و صداهای کنار و پشت آن را تا حد امکان دریافت نمی‌کنند که در نتیجه، خیال‌تان تا حد زیادی از صدای پس‌زمینه و نویزهای اطراف‌تان راحت خواهد بود.

مواردی چون طراحی ظاهری و میزان کلی حساسیت هم فاکتورهای دیگری هستند که بر اساس آن‌ها می‌توان انواع میکروفون را تقسیم‌بندی کرد، اما در نهایت باید توجه داشته باشید که کدام یکی برای کاربرد شما که در این‌جا استریم است به کار می‌آید. در ادامه‌ی مطلب، به سراغ معرفی میکروفون های پیشنهادی‌مان برای استریم خواهیم رفت که به دو دسته‌ی بهترین‌ها و اقتصادی تقسیم می‌شوند.

 بهترین میکروفون‌ها برای استریم

HyperX QuadCast / QuadCast S

قیمت حدودی: از ۵ میلیون تا ۹.۵ میلیون تومان

این مدل بدون شک یکی از بهترین میکروفون هایی است که می‌توانید برای استریم و تولید محتوا داشته باشید. این میکروفون کاندنسر با پورت USB به سیستم وصل می‌شود و با حساسیت منفی ۳۶ دسی‌بل کیفیتی عالی در دریافت صدا دارد. به لطف دکمه‌ی چرخشی روی بدنه، امکان تغییر الگوی قطبی بین چهار حالت Stereo و Omnidirectional و Cardioid و Bidirectional وجود دارد تا بنا به استفاده‌تان آن را تعیین کنید.

یکی از مزیت‌های مهم این میکروفون طراحی بدنه‌ی خاص آن است که نویزهای اطراف را می‌گیرد و در واقع کار پاپ فیلتر را انجام می‌دهد. نگهدارنده‌ی این میکروفون می‌توان جلوی لرزش‌های مختلف را هم بگیرد. یک دکمه‌‌ی لمسی هم در بالای میکروفون تعبیه شده که برای میوت کردن است و شما را از انجام این کار به‌صورت نرم‌افزاری بی‌نیاز می‌کند. یک پورت خروجی برای هدفون هم روی این میکروفون در نظر گرفته شده است. این مدل با ویندوز، مک و کنسول‌های PS4 و PS5 سازگاری کامل دارد. مدل QuadCast S از نورپردازی RGB بهره می‌برد و می‌توان آن را شخصی‌سازی کرد.

میکروفون مناسب برای استریم

Blue Yeti X

قیمت حدودی: از ۶ تا ۷.۵ میلیون تومان

یک میکروفون کاندنسر با اتصال USB که طراحی‌اش آن به یک انتخاب عالی برای استریم و پادکست تبدیل کرده است. یک دکمه‌ی چرخشی برای تغییر الگوی قطبی بین چهار حالت (مشابه HyperX QuadCast) در پشت میکروفون و یک دکمه هم جلوی میکروفون تعبیه شده که دومی قابلیت تنظیم مواردی چون میزان صدا (Volume)، میزان حساسیت (Gain) و موارد دیگر را دارد که با نگه داشتن دکمه می‌توان بین‌شان جابه‌جا شد. با یک بار فشردن این دکمه هم می‌توان میکروفون را میوت کرد.

نوار درجه‌بندی این دکمه شامل یک حلقه‌ی نوری RGB است که می‌توان آن را با استفاده از نرم‌افزار اختصاصی Blue VO!CE شخصی‌سازی کرد. این نرم‌افزار یک محیط عالی برای مدیریت صدای میکروفون و همچنین افکت‌های مختلف حین استریم به ارمغان می‌آورد. میکروفون Blue Yeti X همچنین ظرفیت تحمل صدای تا حداکثر ۱۲۲ دسی‌بل را هم دارد.

نکته‌ای که باید در مورد میکروفون Blue Yeti X ذکر این است که در حال حاضر در بازار داخل پیدا نمی‌شود و باید آن را به صورت غیر مستقیم از فروشگاه‌های خارجی تهیه کنید.

میکروفون میان‌رده برای استریم

Razer Seiren Elite

قیمت حدودی: از ۵ تا ۶ میلیون تومان

شاخه‌ی Seiren از برند مشهور «ریزر» مخصوص میکروفون‌های این شرکت است که انواع مختلفی دارد و مدل Elite بهترین آن‌هاست. مبدل این میکروفون از نوع داینامیک است و با پورت USB به‌راحتی به سیستم شما متصل می‌شود. در دو مدل قبلی که معرفی کردیم، وجود چهار کپسول مختلف امکان وجود چهار الگوی قطبی مختلف را می‌داد، اما این میکروفون تنها از حالت Cardioid بهره می‌برد که از این لحاظ چندکاربره نیست، اما این الگو بهترین حالت برای استریم کردن است.

سه دکمه‌ی مختلف به ترتیب برای مقدار صدا، مقدار حساسیت و میوت کردن در جلوی میکروفون وجود دارد. یکی از نکات جذاب این میکروفون، وجود یک حلقه‌ی RGB دور آن است که وقتی صدای شما بیش از حد زیاد یا کم باشد، با رنگ قرمز چشمک می‌زند تا این مورد را به شما اطلاع دهد. ریزر همراه با این میکروفون یک فیلتر هم ارائه می‌کند تا خیال‌تان صداهای با فرکانس کم که حکم نویز را دارند راحت شود.

میکروفون اقتصادی برای استریم

Elgato Wave 1

قیمت حدودی: از ۴.۶ تا ۶.۳ میلیون تومان

قبلا در این مطلب ما میکروفون Elgato Wave 3 را پیشنهاد کرده بودیم، اما حالا به دلیل موجود نبودنش در بازار داخل، سراغ مدل قدیمی‌تر یعنی Elgato Wave 1 رفتیم.

این محصول از برند خوش‌نام «الگاتو» یک میکروفون کاندنسر با الگوی قطبی Cardioid است که از اتصال USB-C بهره می‌برد. دکمه‌ی جلوی میکروفون هم به شما امکان تنظیم کردن صدای هدفون متصل به آن و همچنین میوت کردن را می‌دهد.

وجود یک محافظ چندلایه در بدنه‌ی میکروفون باعث می‌شود تا نگرانی‌ای از نویزهای محیط نداشته باشید. این میکروفون صداها را در وضوح 24 بیت و سمپل ریت ۴۸ کیلوهرتز دریافت می‌کند که نتیجه‌ی باکیفیتی را ارائه می‌دهد. به لطف تکنولوژی Clipguard که الگاتو برای این میکروفون تدارک دیده، حتی که وقتی بیش از حد بلند حرف بزنید، نتیجه‌ی نهایی در سطح معقولی ضبط و پخش خواهد شد.

برای سازگاری بیشتر با دیگر محصولات الگاتو، این شرکت نرم‌افزاری با نام Wave Link را تولید کرده که با آن می‌توانید تمام صداهای موجود در استریم تا سقف ۹ کانال را مدیریت و اولویت‌بندی کنید. الگاتو همچنین یک نگهدارنده و پاپ فیلتر مخصوص این مدل ساخته که البته به‌صورت جدا فروخته می‌شوند.

میکروفون Elgato Wave 1

Rode NT-USB

قیمت حدودی: از ۵.۳ تا ۷ میلیون تومان

یک میکروفون دیگر که از مبدل کاندنسر با الگوی قطبی Cardioid و اتصال USB بهره می‌برد. این میکروفون علاوه بر استریم و تولید پادکست، گزینه‌ی مناسبی برای اجرای آهنگ هم محسوب می‌شود. مدل NT-USB علاوه بر اتصال به سیستم‌های دارای ویندوز و مک، به کمک نرم‌افزار مخصوص Rode Reporter App به آی‌پد هم وصل می‌شود. جک هدفون موجود روی بدنه هم اجازه می‌دهد تا صدای دریافتی میکروفون را بدون تاخیر بشنوید.

این میکروفون به خودی خود صدا را بسیار باکیفیت و شفاف دریافت می‌کند، اما همراه آن یک پاپ فیلتر هم ارائه شده تا نویزهای محیط هم جایی در خروجی نهایی نداشته باشد. بالای جک هدفون دو دکمه‌ی چرخشی وجود دارد که یکی برای تنظیم صدای خروجی هدفون و دیگری برای تنظیم سیگنال ترکیبی صدای میکروفون و صدای سیستم برای مواقعی چون استریم است.

میکروفون Rode NT-USB برای استریم

میکروفون‌های اقتصادی برای استریم

Razer Seiren Mini

قیمت حدودی: از ۱.۸ تا ۲.۴ میلیون تومان

مدل مینی از میکروفون‌های ریزر از نوع کاندنسر و با اتصال USB است، اما برعکس اندازه‌ی کوچک و قیمت نسبتا پایین کیفیتی فوق‌العاده ارائه می‌دهد که آن را به یکی از بهترین میکروفون های اقتصادی برای استریم تبدیل می‌کند. البته شاید الگوی Supercardioid آن به خاطر دریافت صداهای نزدیک در پشت میکروفون و نبود دکمه‌ برای تنظیم کمی ناامیدکننده باشد.

اما در عین حال نباید گول ظاهر کوچک آن را بخورید، چرا که در عین فضای کم و سبکی، صدا را با کیفیتی عالی دریافت می‌کند. همچنین این مدل تنها مورد این مطلب است که در چند رنگ شامل سیاه، سفید و صورتی در دسترس قرار دارد. به جرئت این میکروفون برای شروع استریم یک انتخاب عالی است.

میکروفون‌های Razer Seiren Mini برای استریم

HyperX SoloCast

قیمت حدودی: از ۱.۹ تا ۳ میلیون تومان

برند هایپراکس هم مشابه دیگر تولیدکنندگان مشهور میکروفون، همراه با مدل‌های قدرتمند خود یک مدل اقتصادی هم عرضه کرده که SoloCast نام دارد. این میکروفون کاندنسر از الگوی قطبی Cardioid بهره می‌برد و به راحتی و از طریق پورت USB به سیستم وصل می‌شود. برای دسترسی راحت، یک دکمه‌ی میوت در بالای این مدل تعبیه شده و از طریق LED قرمز روی میکروفون می‌توانید بفهمید که میکروفون میوت است یا خیر.

این مدل یک پایه با قابلیت تنظیم دارد که می‌توان آن را به نگهدارنده‌های مختلف هم متصل کرد و در نتیجه، میکروفون را به دلخواه می‌توان روی میز قرار داد یا آن را روی نگهدارنده سوار کرد. کیفیت خیلی خوب دریافت صدا و همچنین سازگاری با انواع پلتفرم‌ها (از جمله PS4 و PS5) و نرم‌افزارها، میکروفون HyperX SoloCast را به یک انتخاب جذاب میان گزینه‌های اقتصادی تبدیل می‌کند.

میکروفون HyperX SoloCast

Rode NT-USB Mini

قیمت حدودی: از ۲.۹ تا ۴ میلیون تومان

مدل مینی Rode NT-USB از جهات بسیاری در برابر مدل اصلی خود کم نمی‌آورد؛ یک میکروفون کاندنسر با الگوی Cardoid که با پورت USB وصل می‌شود. بدنه‌ی این میکروفون به یک پاپ فیلتر داخلی برای گرفتن نویزهای محیط مجهز است و با نرم‌افزار مخصوص Rode Connect سازگاری کامل دارد. در عین حال تنها یک دکمه‌ برای تنظیم صدای هدفون (که از طریق جک موجود به میکروفون وصل می‌شود) وجود دارد و امکان تنظیم دستی حساسیت را نخواهید داشت.

میکروفون Rode NT-USB Mini برای استریم

Yanmai Y20

قیمت حدودی: از ۴۹۰ تا ۶۵۰ هزار تومان

این مدل، اقتصادی‌ترین گزینه‌ی موجود در این مطلب است و به کسانی پیشنهاد می‌شوند که بودجه‌ی کمتر از یک میلیون تومان دارند. این میکروفون کاندنسر تنها از الگوی قطبی Omnidirectional بهره می‌برد و در نتیجه صدا را از تمام جهات جذب می‌کند. نوع اتصال این میکروفون جک ۳.۵ میلی‌متری صداست. در عین حال این میکروفون قادر است صداهای با فرکانس‌های بسیار بالا و پایین را حذف کند و در نتیجه، صدایی با کیفیت مناسب به شما ارائه دهد. همراه با این میکروفون یک پایه‌ی نگهدارنده هم ارائه می‌شود که می‌توان ارتفاع آن را تنظیم کرد.

به جز مورد آخر، تمام میکروفون‌هایی که در این مطلب پیشنهاد دادیم از جک هدفون بهره می‌برند تا صدای خودتان را بدون تاخیر بشنوید و این گونه مدیریت بهتری روی استریم خود داشته باشید. همچنین با توجه به تنظیمات محیط استریم و میزی که دارید، ممکن است از یک پایه‌ی رومیزی یا نگهدارنده برای میکروفون استفاده کنید. به طور معمول هر تولیدکننده به‌طور جدا برای محصول خود این موارد و همچنین لوازم جانبی دیگری چون پاپ فیلتر را تولید می‌کند. در عین حال این محصولات می‌توانند با نگهدارنده‌هایی از برندهای دیگر هم سازگار باشند که البته بهتر است پیش از خرید درباره‌ی آن‌ها تحقیق کنید.

میکروفون Yanmai Y20 مناسب استریم

در این مقاله تلاش کردیم، اطلاعات کامل و مفیدی را جهت خرید یک میکروفون مناسب برای استریم به شما بدهیم.

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. اگر این محتوا برای‌تان مفید بود، حتما برایمان کامنت بگذارید.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.