شخصی که قصد دارد فعالیت خود را به عنوان یک استریمر شروع کند، علاوه بر یک پلتفرم برای بازی، یک سیستم برای استریم و تجهیزاتی چون وبکم و میکروفون، احتیاج به یک نرم افزار مخصوص برای استریم هم دارد. این نرم افزارها حکم واسطه را دارند و تصویر بازی را به پلتفرم مخصوص استریم مثل آپارات انتقال میدهند. غالبا این نرم افزارها از یک انکودر مخصوص لایواستریم هم بهره میبرند تا در لحظه قادر باشند تصویر را به فرمت دیجیتال تبدیل کنند.
در این مطلب به معرفی هفت نرم افزار برتر مخصوص استریم خواهیم پرداخت که با توجه به امکانات و قابلیتهایی که دارند، حتما نیاز شما را برآورده خواهند کرد.
۱- OBS
نرم افزار OBS احتمالا معروفترین مورد این فهرست برای استریم بین ایرانی ها باشد. یکی از نکات مثبت مهم OBS رایگان و متن باز بودن آن است و به تمام امکانات آن دسترسی دارید. مورد مثبت دیگر، سازگار بودن آن با بسیاری از پلتفرمهای استریم است که آن را به یک انتخاب عالی تبدیل میکند. امکان اضافه کردن برخی پلاگینها هم به این نرم افزار وجود دارد. البته پشتیبانی OBS در این زمینه آن چنان گسترده نیست و جای پیشرفت دارد. در کل اما OBS به واسطهی رایگان بودن، مدیریت راحت و امکانات مناسبی که ارائه میدهد، یک انتخاب عالی برای استفاده در استریم است. پیش از این در بلاگ آپارات یک سری مطلب آموزشی برای OBS منتشر کردهایم که در پایین میتوانید آنها را مشاهده کنید.
آموزش تنظیمات Scenes & Sources در نرم افزار OBS
معرفی فیلترها در نرمافزار OBS
آموزش تنظیمات مهم در نرمافزار OBS
۲- XSplit
یک نرم افزار معروف دیگر در زمینهی استریم که بسیاری از برندهای معروف همچون انویدیا، اینتل و لاجیتک هم با سازندگان همکاری کردهاند. ابزار مخصوص استریم این برند با نام کامل Xplit Broadcaster میتواند بازی شما را ضبط هم بکند. این نرم افزار با تمام پلتفرمهای مشهور سازگاری دارد و امکانات متعددی در اختیارتان قرار میدهد تا استریم خود را از تمام جهات شخصیسازی کنید. این نرم افزار یک استور مخصوص پلاگینهای مختلف دارد که از طریق آن میتوانید موارد مورد نیاز خود را پیدا کنید.
برند Xplit نرم افزارهای مکملی هم دارد که بسیار کارآمد هستند. برای مثال ابزار VCam به صورت هوشمند، قادر به تغییر تصویر پسزمینهی شماست و میتوانید محیط پشت سر خود را محو یا یک عکس دلخواه را جایگزین کنید. نرم افزار XSplit و ابزار مکملش هر کدام یک نسخهی رایگان دارند، اما برای دسترسی به تمام امکانات موجود باید نسخهی پرمیوم را تهیه کنید که در دو فرم اشتراک ماهانه و پرداخت هزینهی کامل محصول در دسترس است.
۳- Wirecast
نرم افزار Wirecast بیشتر برای پخش برنامههای زنده در فرم تلویزیونی کاربرد دارد، اما این موضوع به معنی بیفایده بودن آن برای استریم نیست. بالعکس این نرم افزار امکانات متعددی در اختیار شما قرار میدهد تا پخش زندهی خود را با کیفیت عالی ارائه دهید. این نرم افزار ظرفیت استریم همزمان روی چند پلتفرم را هم دارد و از این لحاظ قدرتمند عمل میکند. نرم افزار Wirecast ابزار متعددی برای تنظیم تصویر، صدا، افکتها و لایههای مختلف دارد و یک گزینهی کاملا حرفهای است. البته این آزادی عمل بالا خرج بالایی هم دارد. نرم افزار Wirecast در دو نسخهی Studio و Pro ارائه میشود که به ترتیب ۵۹۹ و ۷۹۹ دلار قیمت دارند.
۴- vMix
نرم افزار vMix همچون Wirecast قدرت بالایی در مدیریت انواع پخش زنده مثل برنامههای تلویزیونی و استریم بازی دارد. پکیج کلی vMix ابزارهای مختلفی را شامل میشود که هر کدام بخشی از نیازهای شما را در بر میگیرد. برای مثال ابزار vMix Call که روی گفتگوی تصویری تمرکز دارد، این ظرفیت را دارد تا حداکثر هشت نفر به طور همزمان در آن حضور داشته باشند. این نرم افزار در عین حال یک محدودیت دارد که آن، اتکا به کارت گرافیک برای پردازش و استفاده از کتابخانهی Direct3D است. در نتیجه این نرم افزار تنها روی سیستم عامل ویندوز در دسترس قرار دارد و همچنین انتخابی برای تغییر انکودر به شما نمیدهد. نرم افزار vMix یک محصول پرمیوم است که بنا به نسخهای که میخواهید، از ۶۰ تا ۱۲۰۰ دلار قیمت دارد. البته یک نسخهی رایگان با محدودیت زمانی دو ماه در سایت این نرم افزار موجود است که میتوانید آن را امتحان کنید.
5- VidBlasterX
این نرم افزار هم یکی از انتخابهای قدرتمند برای پخش زنده محسوب میشود که بستر گستردهای برای مدیریت این کار و همچنین استریم دارد. این نرمافزار از قدرت کارت گرافیک برای پردازش و انکود استفاده نمیکند و به طور کامل از قدرت پردازنده بهره میبرد، اما در عوض روی بسترهای ابری مثل Microsoft Azure و Google Cloud هم اجرا میشود. رابط کاربری این نرم افزار به صورت ماژولار است و در نتیجه قادر هستید آن را به صورت کامل شخصیسازی کنید تا ابزارها و گزینههایی که بیشتر نیاز دارید، راحتتر در دسترس باشد.
نرم افزار VidBlasterX بنا به امکانات، شامل سه نسخهی Home و Standard و Broadcast میشود که در قالب اشتراک سالانه میتوان آنها را خرید. قیمت اشتراک سالانهی این سه نسخه به ترتیب ۹ و ۹۹ و ۹۹۹ دلار است.
۶- Streamlabs
انتخابی دیگر برای کسانی که به دنبال یک نرم افزار رایگان مخصوص استریم هستند. نرم افزار Streamlabs با تمام پلتفرمهای رایج سازگار است و امکان استریم همزمان روی آنها هم وجود دارد. سایت این نرم افزار بخشی دارد که از طریق آن به انواع تم و Overlay دسترسی خواهید داشت. البته این امکان با خرید اشتراک ماهانه به شما اعطا میشود. استریمرهای مشهوری چون Ninja هم پیش از این از Streamlabs استفاده کردهاند.
۷- Elgato Game Capture
این گزینه البته به صورت همگانی در دسترس نیست و تنها کاربرانی که صاحب یکی از کارت کپچرهای برند الگاتو هستند، قادر خواهند بود تا از آن استفاده کنند. نرم افزار Elgato Game Capture به اندازهی ابزارهای مخصوص استریم به شما آزادی عمل و امکانات نمیدهد، اما با همان گزینههای نسبتا ساده و همچنین تنظیمات مخصوص کپچر هم میتوان یک استریم معقول داشت. کسانی که از کارت کپچر الگاتو استفاده میکند، به لطف این قابلیت دیگر نیازی به استفاده از یک نرم افزار جداگانه برای استریم نخواهند داشت.