با این که استریمینگ یک شغل متفاوت با شغلهای دیگر است که مسیر شغلی ثابتی برای همه ندارد، اما نکاتی وجود دارد که میتواند شانس موفقیت شما را بالاتر ببرد. این نکات میتوانند شامل تعریف شما از موفقیت و نگاه بلندمدت به پروسهی رشد طولانیمدتی مثل استریم باشند. در ادامه با آپارات گیم و ۷ نکتهای که شما را به استریمر موفقی تبدیل میکند، همراه باشید.
۱. تعریف شما از استریمر موفق چیست؟
قبل از هر چیزی، باید تعریف خودتان از موفقیت یا انتهای ماجرا را مشخص کنید. برای شما چه چیزی حکم موفقیت به عنوان یک استریمر را دارد؟ آیا به دنبال آزادی شخصی برای تولید محتوا هستید، درآمد بالا میخواهید یا خوشحالی درونی از انجام کاری که دوستش دارید برایتان مهم است؟
معیار و ملاک موفقیت برای افراد، مختلف است. بعضی افراد اگر یک استریم با چت 25 نفره هم داشته باشند خوشحال هستند، چون محتوایی را که دوست دارند تولید میکنند. در طرف دیگر، بعضی دیگر هستند که اگر 25 هزار ویو داشته باشند هم خوشحال نیستند چون خودشان محتوایی که میسازند را دوست ندارند. البته که اینجا، فاکتور موفقیت صرفا به نوع محتوا محدود نمیشود.
به طور کلیتر، اهداف کوتاه و بلندمدت شما به عنوان استریمر، میتواند رضایت شما را از کاری که انجام میدهید، بالاتر ببرد. اولین قدم موفقیت از نگاه شما، رسیدن به 10 هزار نفر فالوور در اینستاگرام است یا رسیدن به یک میزان ویو مشخص بعد از یک سال؟ هدف شما با هر شکل و شمایلی، باید یک مسیر مشخص داشته باشد که به شما کمک میکند تا قدم به قدم، پیشرفت را در کاری فرسایشی و غیرقابل پیشبینی مثل تولید محتوا روی پلتفرمهای استریم، احساس کنید.
هیچ اتفاقی برای شما نمیافتد چون صرفا میخواهید که استریم کنید. هیچ کدام از ما بدون مشخص کردن هدف و کار کردن برای آن، به چیزی که میخواهیم نمیرسیم. هر هدفی نیازمند یک سری پیشنیاز و کار مداوم است و جدی گرفتن مسئلهای مثل استریمینگ هم یکی از همین انواع اهداف است.
۲. برنامهریزی
برنامهریزی برای محتوا یکی از انواع هدفگذاریهای بلندمدت است که میتواند چهرهی شما به عنوان استریمر را بسازد. برای این که تعریف خودمان از موفقیت را برآورده کنیم، باید برنامهریزی داشته باشیم.
استراتژی
استریمینگ هم میتواند مثل خیلی از فعالیتهای طولانیمدت، نیازمند صبر زیاد باشد. در عین حال، داشتن یک استراتژی بلندمدت میتواند همه چیز را خیلی سادهتر کند. این استراتژی شامل موارد مختلفی میشود:
- چه کار میکنید و اهدافتان چیست؟
- چنلهایی که از طریق آنها محتوا را ارائه میدهید کدامند؟
- چطور خودتان را به مردم معرفی میکنید؟ در یک خط آن را خلاصه کنید
- تا الان چه چیزی از استریم خود یاد گرفتهاید؟
- فرق شما با بقیه استریمرها چیست؟
مهمترین بخش برنامهریزی از جنس نوشتن استراتژی، رسیدن به صدای برند است. همواره باید این تصور را داشته باشید که شما به عنوان استریمر موفق، برند شخصی خودتان هستید. باید قبل از هر چیزی، بدانید که مردم قرار است چه تصوری از شما داشته باشند و طبق آن، به یک شخصیت جدید برسید. طبیعتا خیلی از ما نمیتوانیم صد درصد خودمان در استریم باشیم و این هم یکی از همان موارد است.
مدیریت زمان
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که وقتتان چطوری در طول روز میگذرد؟ آیا بخشی از وقت خودتان را صرف گشتن در اینستاگرام یا خواندن توییتر میکنید؟ میدانید که شاید اگر زمان محدودی دارید، این زمانها را میتوانید به شبکهسازی با استریمرهای دیگر صرف کنید؟ حتی به جز شبکههای مجازی، بخشی از فرهنگ استریمینگ در اختیار شبکههایی مثل دیسکورد است که تقریبا اکثر مخاطبان و استریمرها از آن استفاده میکنند. فضاهایی مثل دیسکورد بهترین قسمت از شبکهسازی برای استریمرهای تازهکار هستند.
مدیریت زمان میتواند بهترین زمانهایی که برای تولید محتوا دارید را هم مشخص کند. بعضی از افراد استریم کردن در روز را به استریم کردن در شب ترجیح میدهند یا برعکس. اگر شما هم ساعت خاصی را برای استریم کردن ترجیح میدهید، حتما به آن توجه کنید تا بیشترین بازده را از آن بازهی زمانی داشته باشید. با این نوع برنامهریزی، زمانهای دیگر را میتوانید به ساخت محتواهای دیگر یا کاری اصلیتان اختصاص دهید.
استمرار
با این که تا اینجا همه حداقل یک بار شنیدهایم که استمرار چقدر فاکتور مهمی در رشد استریم است، اما ارزش تکرار دوباره را دارد. استمرار فقط در مورد داشتن یک برنامه زمانی نیست، بلکه به نوع بازیهایی که روی استریم بازی میکنید، قوانین و ارزشهای شخصیتان و کامیونیتی استریم هم بستگی دارد. استمرار به جز رشد استریم میتواند به هویت برند استریمر موفق هم کمک کند.
۳. ارزشهایتان را پیدا کنید
همانطور که گفتیم، چه چیزی شما را از استریمرهای دیگر متفاوت میکند؟ شما به چه ارزشهایی پایبند هستید که کامیونیتیهای دیگر آن را ندارند و کامیونیتی شما به این شکل، خاصتر میشود؟ این ارزشها میتوانند در بازیهایی که تجربه میکنید هم مشخص شود. آیا در یک بازی خاص مثل اورواچ نزدیک به 1000 ساعت پلیتایم دارید؟ چرا همان بازی را برای استریم انتخاب نکنید؟اگر کمی روی مسئله عمیقتر شویم، حتی میتوانیم روی هر بازی به طور خاص نظر دهیم. با یک هیروی خاص مثل D.Va در اورواچ خیلی خوب بازی میکنید؟ شاید بتوانید با بازی کردن آن، به مخاطبانتان هم مهارتتان را نشان دهید. تمام این جزئیات میتوانند در حین استریم کردن ارزشمند تلقی شوند.با این که همهی آدمها قرار نیست موضوع و کامیونیتی خاص خودشان را برای خود داشته باشند، اما توجه به این جزئیات میتواند تا جای ممکن شخصیت متفاوت و دوستداشتنیای را از شما بسازد.
۴. درآمدزایی… و صبر!
یکی از مهمترین انگیزههای هر استریمری که به تازگی کار خود را شروع میکند، درآمدزایی از طریق دونیشنهاست. در این بین اما چیزی که اهمیت دارد، صبر بالا در ساختن یک کامیونیتی و اهداف منطقی است. میگوییم صبر چون که گاهی اوقات، انتظار درآمدزایی از طریق راههای سریع میتواند حتی آن را عقبتر بیاندازد.
بعضی از استریمرها حتی تا چند ماه بعد از اولین استریم، لینک دونیتی ندارند چون میخواهند محتوایی که برای ارائه دارند را به مخاطبان خود ثابت کنند. اگر واقعبین باشیم، ساخت یک کامیونیتی در ابتدای کار سختتر از به درآمد رسیدن در کوتاهمدت است، اما میتواند به درآمد بالا در آیندهی بلندمدت برسد.
لطفا صبور باشید و در زمان درست، از مخاطبان خود انتظار داشته باشید که از شما به هر روشی که میتوانند حمایت کنند.
۵. ساخت یک کامیونیتی
یکی از دلایلی که سرویسهای را به یک پلتفرم بزرگ تبدیل کرده، آنی بودن تمام کنشها و واکنشهای آن است. خیلی اوقات شما بیشتر از آنکه با خود محتوا ارتباط برقرار کنید، میخواهید تا ارتباط مستقیمی با آن استریمر خاص داشته باشید. این موضوع باعث میشود تا در قسمت چت با او صحبت کنید یا به واکنشهای زنده او به اتفاقات بیشتر از یک ویدیو ضبطشده توجه کنید. کامیونیتی ساختن به دو کار مختلف وابسته است:
- انگیجمنت بالا: ارتباط برقار کردن با ویوورهای خود، همهی چیزی است که یک استریمر را در شروع و ادامهی کار جذاب میکند. وقتی در حال بازی هستید، باید بتوانید با چت خود تعامل داشته باشید. نمیتوانید در این بین سوالهایشان را جواب ندهید یا تمام حمایتهایشان را بیپاسخ بگذارید. این روند صرفا مختص پلتفرم استریم شما نمیشود و به انگیجمنت روی شبکههایی مثل توییتر، دیسکورد و حتی اینستاگرام هم مربوط است.
- نتورکینگ یا شبکهسازی: منظور از شبکهسازی، فالو کردن استریمرهای مختلف در انتظار فالو بک کردن آنها نیست. برای این که شبکهسازی خوبی داشته باشید، باید تا حدی محتوای آنها را بشناسید، با آنها در شبکههایی مثل توییتر و دیسکورد ارتباط بگیرید و البته هر از چند گاهی آنها را رید یا هاست کنید.
۶. موفقیت به معنای فالوور یا ویوور بالا نیست
درست است که همهی ما میخواهیم از روز قبل موفقتر باشیم، پارتنر یک سرویس استریم محبوب باشیم و از این راه پول در بیاوریم. اما اگر مسیر درستی را در این بین انتخاب نکنیم، هدف نهایی هیچوقت به موفقیت نمیرسد. اگر از کاری که میکنید لذت نمیبرید، نه تنها مخاطبانی که دارید متوجه این موضوع میشوند، بلکه کیفیت کلی استریم هم پایینتر میآید. در این بین وابسته دانستن موفقیت به فالوور و ویوور، اغلب میتواند شما را سرخورده کند و باعث شود تا زودتر در این مسیر جا بزنید.
فراموش نکنید که چند راه مختلف برای افزایش سرعت رشد موفقیت شما وجود دارد:
- بازنشر محتوای اصلی روی پلتفرمهای دیگر
- بزرگتر کردن کامیونیتی با رشد در پلتفرمهایی مثل توییتر و اینستاگرام
- پیدا کردن دوستهای بیشتر برای همکاری و بازی
- فروش مرچ
۷. ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
پیش از این خیلی در مورد مدیریت زمان صحبت کردهایم، اما برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصی میتواند برای هر کسی حیاتی و عامل موفقیت در طولانیمدت باشد. خیلی از استریمرها برای ساعات طولانی زمان برای استریم کردن صرف میکنند اما این موضوع باعث میشود تا زودتر خسته شوند و از زندگی شخصی خود غافل بمانند.
ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی، تنها راه بلندمدت برای رسیدن به موفقیت روی پلتفرمهای استریمینگ است. رشد نسبی اما بلندمدت، همان چیزی است که اکثر ما باید به دنبال آن باشیم تا بتوانیم آیندهی موفقتری را نسبت به قبل برای خود تصور کنیم.