سرویس دیسکورد در حال حاضر یکی از محبوبترین پلتفرمهای اجتماعی در سراسر جهان محسوب میشود که امروزه بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه دارد. این سرویس از زمان تولد خود در سال ۲۰۱۵ به لطف پشتیبانی بسیار خوب و اضافه شدن قابلیتهای متنوع، کاربران زیادی را جذب خود کرد و حالا نیاز کاربر خود را در مواردی چون گفتگوی صوتی یا تصویری، انجمنهای طرفداری و تعاملات اجتماعی تامین میکند. در مطلب پیش رو ابتدا مقدمهای مختصر از دیسکورد و تاریخچهاش خواهیم گفت و در ادامه، چگونگی کار با بخشهای مهم آن را آموزش خواهیم داد تا تجربهای راحت از تعامل با آن داشته باشید.
معرفی سرویس دیسکورد
سرویس Discord توسط دو نفر به نامهای Jason Citron و Stanislav Vishnevsky خلق شد که هر دو پیش از آن، سابقهی ساخت پلتفرمهای اجتماعی مخصوص گیمینگ را داشتند و حتی یک بازی در سبک MOBA برای گوشیهای هوشمند با نام Fates Forever در سال ۲۰۱۴ ساختند که از لحاظ تجاری اثر موفقی نبود. ایدهی شکلگیری این سرویس زمانی شکل گرفت که Citron حین روند توسعه به این نتیجه رسیده بود که سرویسهای موجود برای گفتگوی صوتی به اندازهی کافی کاربرپسند و سبک نیستند و در نتیجه، هنگام تجربهی آثاری همکاریمحور و تاکتیکی مثل League of Legends یا Final Fantasy XIV با چالش روبرو میشوند.
همین موضوع باعث شد تا تمرکز این سرویس جدید، ارائهی یک رابط کاملا کاربرپسند و همچنین عملکرد پردازشی سبک باشد تا فشاری به سیستم وارد نکند. سرویس دیسکورد در نهایت در تاریخ ۱۳ می ۲۰۱۵ (۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴) به صورت عمومی در دسترس قرار گرفت. تیم خالق برای این پلتفرم قشر خاصی را در نظر نگرفته بودند، اما این گیمرها و طرفداران بازیهای چندنفره بودند که در همان اوایل از دیسکورد بسیار استقبال کردند. طی یک سال محبوبیت Discord به مسابقات بازیهای ویدیویی و استریمرها هم رسید تا مخاطبان بیشتری جذبش شوند.
طی این شش سالی که از خلق این پلتفرم گذشته، شاهد گسترش روزافزون و اضافه شدن امکانات متنوع به آن بودیم. در سال ۲۰۲۰ شرکت دیسکورد تصمیم گرفت تا جامعهی مخاطب خود را وسیعتر کند تا در نتیجه، این سرویس قادر به برقراری تعاملات اجتماعی برای قشرهای بیشتری باشد. همچنان اما میتوان گفت که علاقهمندان به بازیهای ویدیویی، مخاطبان اصلی Discord محسوب میشوند.
اگر به صورت کلی بخواهیم بگوییم، شما میتوانید در دیسکورد به گفتگوی صوتی یا تصویری با دیگران بپردازید، صفحهی سیستم خود را برای دیگران به اشتراک بگذارید که برای کارهایی چون استریم بازی یا ویدیوکنفرانس به کار میآید، سرورهایی تشکیل دهید که حکم فروم یا انجمنهای طرفداری را دارند یا حتی به موسیقی گوش دهید! این سرویس هماکنون به صورت رایگان برای رایانههای شخصی و گوشیهای هوشمند در دسترس قرار دارد و تا یک سال آینده برای کنسولهای PS4 و PS5 هم منتشر خواهد شد.
ثبتنام و ساخت اکانت در دیسکورد
حالا که به طور مختصر با تاریخچهی سرویس دیسکورد و امکانات آن آشنا شدهایم، وقت آن رسیده که دقیقتر چگونگی کار با آن را توضیح دهیم. کاری که باید در قدم اول انجام دهید، ثبتنام و ساخت اکانت برای این سرویس است. اگر کاربر رایانههای شخصی هستید، این پلتفرم هم از طریق مرورگر و هم از طریق نرمافزار مخصوص در دسترس قرار دارد که میتوانید آن را از لینک زیر دانلود کنید.
دانلود نرمافزار Discord برای رایانههای شخصی (ویندوز)
کاربران گوشیهای هوشمند هم میتوانند این اپلیکیشن را با جستجو در گوگل پلی یا اپ استور پیدا کنند. حال به سراغ روند ثبتنام و ساخت اکانت در Discord میرویم که روند آن در تمام پلتفرمها یکسان است و شامل مراحل زیر میشود:
- پس از باز کردن نرمافزار یا اپلیکیشن، بخش ورود به اکانت را خواهید دید. در این قسمت عبارت Register را انتخاب کنید
- در صفحهی جدید باید اطلاعات را به ترتیب زیر وارد کنید:
- ایمیل
- نام کاربری
- رمز
- تاریخ تولد (حداقل سن شما باید ۱۸ سال باشد)
- پس از وارد کردن اطلاعات بالا و همچنین پر کردن تیک قبول قوانین (در صورت وجود) دکمهی Continue را انتخاب کنید
- در این مرحله اکانت شما ساخته شده است، اما باید آن را تایید کنید که برای این کار یک ایمیل برای شما فرستاده شده است. لینک موجود در ایمیل را انتخاب کنید تا اکانتتان تایید شود
خب حالا که اکانت خود را ساختهاید، قادر هستید تا از امکانات مختلف سرویس Discord به راحتی استفاده کنید. در ادامه نحوهی استفاده از مهمترین این امکانات را به شما توضیح خواهیم داد.
آموزش کار با سرور در دیسکورد
در سرویس دیسکورد چیزی به نام Server وجود دارد که در واقع یک گروه شامل اعضای مختلف به حساب میآید. این گروه بسته به نیاز یا هدف سازندهی آن، میتوان اعضای کمی را در خود جا دهد یا شامل دهها هزار عضو باشد. هر کاربری در این پلتفرم قادر به ساخت سرور و تعیین نوع دسترسی به آن است. این دسترسی میتواند به صورت عمومی باشد تا هر شخصی به سرور بپیوندد، تنها از طریق لینک دعوت میسر باشد یا خود صاحب سرور افراد محدودی را داخل آن بیاورد.
سرور خود شامل بخشهای زیرمجموعه به نام Channel میشود که آنها را هم صاحب سرور درست میکند. چنلها در کل به دو نوع متنی (Text) و صوتی (Voice) تقسیم میشوند. همانطور که از اسمشان مشخص است، شما در چنل متنی تنها با تایپ کردن با دیگران تعامل میکنید و در چنل صوتی هم گفتگو با استفاده از میکروفون انجام میشود. چنلهای صوتی امکان برقراری گفتگو به صورت ویدیویی را هم دارند و میتوانید تصویر خود یا صفحهی سیستمتان را برای بقیه به اشتراک بگذارید. هنگامی که وارد یک سرور میشوید، فهرست چنلها در یک ستون در سمت چپ قرار میگیرد. چنلهای متنی در کنار اسم خود علامت شماره یا # را دارند و در کنار چنلهای صوتی علامت بلندگو را خواهید دید. برای ورود به یک چنل هیچ کار اضافهای نیاز نیست و با یک کلیک ساده وارد آن میشوید.
صاحب سرور میتواند شرایط دسترسی به این چنلها را هم طبق دلخواه خود تعیین کند تا برای مثال یک چنل صوتی، تنها برای کاربران خاص در دسترس باشد. حتی میتوان یک چنل را در حالت خصوصی (Private) قرار داد تا تمام کاربران نتوانند آن را ببینند. وقتی وارد یک چنل صوتی میشوید، میتوانید ببینید که چه کسانی در آن حضور دارند. اگر تعدادی از چنلها یک موضوع خاص را در بر میگیرند، میتوانید برای آنها دستهبندی (Category) ایجاد کنید تا در یک بخش مشخص کنار هم باشند.
برای ساختن دستهبندی کافیست تا در فهرست چنلها راست کلیک کنید (در گوشی باید قسمت سه نقطهی کنار اسم سرور را لمس کنید) و سپس به سراغ گزینهی Create Category بروید. در صفحهی جدید نام دستهبندی را وارد و نوع آن (عمومی یا خصوصی) را مشخص میکنید. ساخت چنل جدید هم روش مشابهی دارد. شما در فهرست راست کلیک میکنید و این بار به سراغ گزینهی Create Channel میروید. حال نوع آن (صوتی یا متنی) را انتخاب و سپس نام مورد نظرتان را وارد و در نهایت عمومی یا خصوصی بودن آن را مشخص میکنید. برای ساخت یک چنل در یک دستهبندی مشخص هم کافی است تا علامت مثبت کنار اسم دستهبندی را انتخاب کنید.
اگر چنلی که میسازید جزو هیچ دستهبندیای نباشد، امکان انتقال آن وجود ندارد و جدا باقی خواهد ماند، اما چنل یک دستهبندی را میتوان به یک دستهبندی دیگر منتقل کرد.
نقشها (Roles) در سرور
در سرورهای دیسکورد سیستمی به نام Roles وجود دارد که به شما اجازه میدهد برای اعضای سرورتان نقشهای مختلفی تعیین کنید تا راحتتر بتوانید دسترسیهای هر کدام را مشخص کنید. برای مثال میتوانید به برخی نقش VIP دهید تا به چنلها و امکاناتی دسترسی داشته باشند که دیگر اعضا ندارند.
برای درست کردن نقشهای مختلف و اختصاص آنها به هر عضو، ابتدا باید وارد صفحهی سرور شوید و اسم آن را در قسمت بالا چپ صفحه انتخاب کنید. سپس گزینهی Server Settings (در گوشی Settings) را انتخاب کنید. در بخش ظاهر شده مقداری جستجو کنید تا قسمت Roles را بیابید. پس از ورود به این بخش، با انتخاب گزینهی Create Role میتوانید نقشهای دلخواه خود را بسازید. نقشهای ساخته شده در قالب یک فهرست در بخش Roles قابل مشاهده هستند. برای دسترسی به تنظیمات هر نقش کافیست تا آن را انتخاب کنید. این تنظیمات به سه بخش Display (تنظیمات ظاهری چون اسم و رنگ نقش و چگونگی نمایش آن) و Permissions (تعیین دسترسیهای مختلف برای نقش) و Manage Members (تعیین اعضایی که میخواهید این نقش را داشته باشند) تقسیم میشود.
یک راه دیگر هم برای اختصاص دادن نقش به اعضا وجود دارد. به این صورت که پس از رفتن به بخش Server Settings باید بخش Members را انتخاب کنید که فهرستی از اعضا را به شما نشان میدهد. حال کافیست به سراغ عضو مورد نظر خود بروید و پس از انتخاب دکمهی اضافه کردن که با علامت مثبت مشخص است، نقش دلخواهتان را به او بدهید.
ساخت چنل خصوصی
همان طور که بالاتر گفتیم، این امکان وجود دارد تا چنل یا حتی کتگوری خود را به صورت خصوصی (Private) درآورید تا تنها عدهی محدودی به آن دسترسی داشته باشند. اگر میخواهید هنگام ساخت یک چنل یا دستهبندی آن را خصوصی کنید، در همان صفحهی اول ساخت گزینهی Private Channel را انتخاب میکنید تا نوار جلوی آن سبز رنگ شود. پس از انتخاب گزینهی Next به صفحهای خواهید رفت که در آنجا میتوان مشخص کرد کدام اعضا یا کدام نقش میتوانند به چنل یا دستهبندی دسترسی داشته باشند.
متاسفانه خصوصی کردن یک چنل یا دستهبندی که قبلا ساخته شده، از طریق گوشیهای هوشمند میسر نیست و تنها روی رایانههای شخصی میتوان این کار را انجام داد. برای این کار روی چنل یا دستهبندی مورد نظر راست کلیک و سپس گزینهی Edit Channel/Category را انتخاب کنید. در صفحهی جدید به بخش Permissions بروید و نوار Private Channel را به حالت سبز تغییر دهید. پس از این کار قسمتی برای دسترسی به نقشها و اعضا ظاهر میشود. در همان صفحه بخشی به نام Advanced Permissions وجود دارد که در آن تعیین میکنید هر شخص یا نقش دقیقا چه دسترسیهایی داشته باشد.
سرورها در سرویس دیسکورد از یک سیستم سطحبندی بهره میبرند که با ارتقای آن، امکانات و آزادی بیشتری در اختیار صاحب سرور و اعضا قرار خواهد گرفت. هر عضو یک سرور میتواند چیزی به نام Server Boost داشته باشد که هم با پول واقعی قابل خرید است و هم گاهی اوقات به صورت رایگان اعطا میشود. کاربر میتواند این بوستها را در سرور موردنظر خود خرج کند تا سطح آن سرور بالا برود. وقتی سطح یک سرور بالا ببرد، امکانات تازهای برای آن باز میشود که در دیسکورد Perk نام دارند. این پرکها شامل مواردی چون ایموجیهای بیشتر، افزایش کیفیت صدا حین گفتگوهای صوتی، افزایش کیفیت استریمهای تصویری، دسترسی به آیکونهای متحرک و موارد دیگر میشود. به طور کلی بگویم، بوست شدن یک سرور باعث میشود تا امکانات جذاب بیشتری برای تمام اعضا در دسترس قرار گیرد. اگر قصد خرید این بوستها را داشته باشید، هر یک بوست ۵ دلار قیمت دارد.
چگونه در دیسکورد گفتگوی صوتی یا متنی داشته باشیم؟
در مورد چنلهای صوتی و متنی بالاتر توضیح دادیم و در نتیجه اینجا نیاز نیست تا مفصل به این موارد بپردازیم. گفتگوی متنی یا صوتی در بستر یک سرور بسیار راحت است و تنها باید چنل مورد نظر را انتخاب کنید. اگر چنل صوتی باشد به طور خودکار وارد آن میشوید و از طریق میکروفون با دیگران صحبت میکنید. اگر چنل متنی باشد هم صفحهی مربوط به آن و تمام متون و گفتگوهای قبلی ظاهر میشود و شما از طریق بخشی که پایین صفحه قرار دارد، پیام خود را تایپ میکنید. شما میتوانید در پیام خود به جز متن، از شکلک، استیکر یا گیف استفاده کنید. همچنین با انتخاب پیام شخصی دیگر میتوانید به آن پاسخ (Reply) دهید.
هنگام گفتگوی صوتی هم شما قابلیتهای مختلفی در اختیار دارید. برای مثال در قسمت پایین نرمافزار دیسکورد دو آیکون خواهید دید که یکی به شکل میکروفون و دیگری به شکل هدفون است. آیکون میکروفون برای میوت کردن صدای شما به کار میآید و آیکون هدفون هم صدای شما و هم صدای دیگران را قطع خواهد کرد. آیکون میکروفون که قابلیت آن Deafen نام دارد، برای مواقعی مفید است که میخواهید کاری را در زمانی کوتاه انجام دهید و دوباره به گفتگو بازگردید.
شما حتی میتوانید صدای دیگران را هم حین گفتگوهای صوتی قطع کنید. به این شکل که روی اسم کاربر حاضر در چنل صوتی راست کلیک و سپس گزینهی Mute را انتخاب میکنید. در لیستی که با راست کلیک ظاهر میشود، بخشی وجود دارد که از طریق آن میتوان مقدار صدای هر کدام از کاربران را هم تنظیم کنید. دقت داشته باشید که این تنظیمات تنها برای شماست و برای تمام اعضای حاضر در چنل اعمال نمیشود.
چگونه در دیسکورد گفتگوی ویدیویی یا ویدیوکنفرانس داشته باشیم؟
در اوایل این مطلب اشاره کردیم که دیسکورد امکان نمایش تصویر شما و همچنین صفحهی سیستمتان را در گفتگوها دارد. تفاوت بین گفتگوی صوتی و تصویری تنها در انتخاب یک دکمه است و به راحتی میتوانید آن را فعال کنید. اگر روی کامپیوتر هستید، یک وبکم برای این کار نیاز خواهید داشت. با توجه به اینکه تقریبا تمام گوشیهای هوشمند امروزی به دوربین مجهزند، پس این کاربران وسیلهی اضافهای نیاز ندارند. برای نمایش تصویرتان تنها کافی است تا در پایین صفحه آیکون دوربین را انتخاب کنید. در نرمافزار دسکتاپ کنار این آیکون عبارت Video هم نوشته شده تا راحتتر قابل تشخیص باشد.
کنار این آیکون، یک آیکون دیگر وجود دارد که به شکل یک مانیتور است. این آیکون که در نرمافزار دسکتاپ Share نام دارد، اجازه میدهد تا تصویر محیط سیستم خود را (چه در کامپیوتر و چه در گوشی همراه) با دیگران به اشتراک بگذارید. قابلیت Share برای مواردی چون ویدیوکنفرانس یا نمایش یک ویدیو برای تمام اعضای حاضر در چنل به طور همزمان کاربرد دارد. به این ترتیب سرویس دیسکورد علاوه بر فراهم کردن فضایی مناسب برای گفتگوی صوتی و تصویری با دوستان و همکاران، یک پلتفرم مناسب برای ارائههای اینترنتی هم محسوب میشود.
چگونه به طور مستقیم با دیگران تماس بگیریم؟
به جز گفتگو از طریق چنلهای موجود در یک سرور، دیسکورد به شما این امکان را هم میدهد تا به طور مستقیم با یک نفر تماس بگیرید. برای این کار کافی است تا روی عکس پروفایل آن شخص راست کلیک کنید (در گوشی روی آن نگه دارید) و سپس در فهرست، گزینهی Call را انتخاب کنید. در همان فهرست با انتخاب گزینهی Message قادر خواهید تا به صورت مستقیم برای آن شخص پیام بفرستید.
همچنین میتوانید به جای سرور، یک گروه برای مکالمهی صوتی یا متنی با دوستانتان درست کنید. برای این کار باید به قسمت Direct Messages بروید که در نرمافزار دسکتاپ، زیرمجموعهی بخش Home است. سپس علامت مثبت که در کنار نوشتهی Direct Messages دیده میشود را انتخاب کنید و در فهرست موجود، یک یا تعداد بیشتری را انتخاب کنید تا یک گروه برای پیام فرستادن ساخته شود.
توجه کنید که تنها دوستانتان را میتوانید وارد یک گروه کنید و برای تشکیل گروه با یک کاربر دیگر، باید ابتدا برایش درخواست دوستی بفرستید. این کار هم به سادگی و با راست کلیک (در گوشی نگه داشتن) روی عکس پروفایل شخص و انتخاب گزینهی Add Friend انجام میشود.
تنظیمات مهم در دیسکورد
در بخش نهایی مطلب، مهمترین تنظیماتی که در سرویس دیسکورد با آنها سر و کار خواهید داشت را توضیح خواهیم داد. هنگامی که در محیط نرمافزار Discord قرار دارید، با انتخاب گزینهی User Settings که به شکل یک چرخدنده است، وارد بخش تنظیمات خواهید شد. حال در ادامه به سراغ مهمترین این موارد میرویم:
- My Account: در این بخش میتوانید اطلاعات ضروری اکانت خود را تغییر دهید که شامل نام کاربری و رمز میشود. همچنین از این بخش امکان فعالسازی قابلیت ورود دومرحلهای وجود دارد که امنیت اکانتتان را افزایش میدهد
- User Profile: در این بخش امکان تغییر تصویر پروفایلتان را خواهید داشت. اگر اشتراک ماهانهی Nitro که برای بوست کردن سرور هم کاربرد دارد را خریده باشید، قادر خواهید بود تا برای بنر پروفایلتان یک تصویر دلخواه قرار دهید
- Privacy & Safety: این بخش مربوط به تنظیمات امنیتی و خصوصی اکانت شماست. برای مثال در قسمت Safe Direct Messages میتوان تعیین کرد که پیام هر کس پیش از ارسال برای شما اسکن شود یا خیر تا محتوای نامطمئن یا حامل ویروس در آن نباشد. همچنین میشود تعیین کرد که چه کسانی میتوانند برای شما درخواست دوستی بفرستند
- Authorized Apps: این بخش به شما نشان میدهد که به چه نرمافزارهایی اجازه دادهاید تا به بخشی از اطلاعات اکانت شما دسترسی داشته باشند. حتما هنگام دسترسی دادن به یک نرمافزار دقت کنید که به اطلاعات حیاتی مثل رمز اکانت دسترسی پیدا نکند تا از حسابتان سوءاستفاده نشود
- Connections: در این بخش میتوان نرمافزارهای مختلفی را به دیسکورد متصل کرد. این بخش زمانی کاربرد دارد که مایل باشید فعالیت شما به صورت عمومی نمایش داده شود. برای مثال وقتی از طریق استیم مشغول یک بازی هستید، دیگران هم میتوانند متوجه شوند
- Discord Nitro: در این بخش میتوانید به خرید اشتراک Nitro بپردازید که به صورت ماهانه با قیمت ۱۰ و سالانه با قیمت ۱۰۰ دلار ارائه میشود و علاوه بر تعداد مشخصی بوست، امکانات متعددی به شما آزادی بیشتر در شخصسازی پروفایل، ایموجیها و گیفهای بیشتر، کیفیت بهتر برای صدا و تصویر و حجم بیشتر برای آپلود میدهد
- Server Boost: شما از طریق این بخش میتوانید به طور مستقیم بوست سرور بخرید و همچنین تعیین کنید که این بوست برای کدام سرور خرج شود
- Gift Inventory: در این بخش شما کدی که برای دریافت اشتراک نیترو یا یک بازی است را وارد میکنید تا به حسابتان اضافه شود. همچنین اشتراکی که به قصد هدیه دادن به یک کاربر دیگر خریدهاید هم اینجا نمایش داده میشود
- Billing: اگر قصد خرید اشتراک نیترو با استفاده از یک کارت اعتباری بینالمللی را دارید، مشخصات آن را میتوانید در این بخش ثبت کنید. تاریخچهی تراکنشهای شما هم در این قسمت نشان داده میشود
- Appearance: بخش مربوط به تنظیمات ظاهری حالت متنی که در آن میتوانید رنگ پسزمینهی متون، نوع نمایش پیامها، اندازهی فونت متن، فاصلهی عمودی بین پیامها و مقدار بزرگنمایی را تنظیم کنید
- Accessibility: تنظیماتی مخصوص برای کسانی که به اختلال در بینایی دچار هستند. این بخش مواردی چون تنظیم شدت رنگ و تنظیم میزان حرکت و لرزش در تصاویر را در خود دارد که برای کسانی که به برخی حرکات در تصاویر حساس هستند، تجربهی بهتری به ارمغان آورد
- Voice & Video: در این بخش میتوانید تعیین کنید صدای شما از چه منبعی دریافت و از چه طریق پخش و همچنین، میزان شدت صدای ورودی و خروجی هم تنظیم شود. نوع فعال بودن میکروفون (همیشه فعال باشد یا با فشردن دکمهی خاص فعال شود (Push-to-Talk)) و میزان حساسیت میکروفون به دریافت صدا هم از دیگر تنظیمات این بخش هستند. برای ویدیو هم مواردی چون انتخاب دوربین و نوع کدک هم وجود دارد. در این صفحه بخشی به نام Noise Suppression وجود دارد که با فعال کردن آن، نویزها و صداهای داخل محیط از خروجی نهایی حذف خواهد شد تا صدای شما، واضحتر به گوش شنونده برسد
- Text & Images: تنظیمات مربوط به نمایش لینک، تصاویر، گیفها و استیکرها و شکلکها. همچنین میتوان تعیین کرد که متون دارای اسپویلر در چه صورتی نمایش داده شوند
- Notifications: تنظیمات مربوط به نوتیفیکیشنها برای هر نوع رخدادی که در دیسکورد وجود دارد. امکان فعال یا غیرفعال کردن صدا برای هر رخداد هم در این بخش وجود دارد
- Keybinds: تنظیمات مربوط به شورتکاتهای موجود در دیسکورد که با فشردن یک یا چند کلید، اتفاق خاصی بیفتد یا کار مشخصی انجام داده شود
- Language: تعیین زبان نرمافزار
- Windows Settings: در این بخش میتوان تعیین کرد که آیا Discord هنگام بالا آمدن سیستم عامل اجرا شود یا خیر. همچنین میتوان تعیین کرد که با انتخاب دکمهی x یا بستن پنجره، نرمافزار به طور کامل بسته یا در نوار پایین ویندوز مینیمایز شود
- Streamer Mode: تنظیمات مخصوص زمانی که در حال استریم در جایی مثل آپارات یا توییچ هستید و میخواهید چه مواردی فعال یا غیرفعال باشد
- Advanced: این بخش برای افرادی کاربرد دارد که میخواهند از طریق کدنویسی تنظیمات را تغییر دهند یا میخواهند یک بات برای دیسکورد بسازند
- Activity Status: تنظیمات مربوط به نمایش فعالیت شما هنگامی که در دیسکورد آنلاین هستید و کاری دیگر مثل بازی کردن یا گوش دادن به موسیقی هم انجام میدهید
- Game Overlay: تنظیمات مربوط به زمانی که در یک بازی هستید و میخواهید برخی از اطلاعات در Discord هم به طور همزمان به شما نشان داده شود.
- Change Log: نمایش فهرستی از جدیدترین تغییرات و امکانات اعمال شده در نرمافزار
- Log Out: خارج شدن از حساب
آموزش و توضیح دربارهی بخشهای مهم نرمافزار Discord اینجا به پایان میرسد. انتقادات و پیشنهاداتتان را با در قسمت کامنتها در میان بگذارید.