این روزها خرید بازی برای رایانههای شخصی در داخل ایران دردسرهای خودش را دارد. بازیهای ویدیویی هم از گرانی و افزایش قیمت دلار در امان نبودهاند و یک بازی AAA که تازه به بازار آمده، حدود یک و نیم میلیون تومان خرج دارد. این مسئله چیزیست که چه کاربران پیسی و چه دارندگان کنسولها با آن دست و پنجه نرم میکنند، اما خوشبختانه راههای متعددی وجود دارد تا بازی های PC را بتوان با قیمت ارزان تر تهیه کرد و در نتیجه، هزینههای کلی برای بازی کردن را کاهش داد.
بسیاری از گیمرهای ایرانی که با رایانههای شخصی به بازی کردن میپردازند، سراغ نسخههای غیرقانونی و کرک شده میروند، اما پیشنهاد ما همیشه این است که تهیهی بازی به صورت اوریجینال را در اولویت خود قرار دهید تا هم با مشکلات مختلف نسخههای غیرقانونی درگیر نشوید و هم فرهنگ حمایت از سازندهی بازیها جا بیفتد.
اگر جزو آن دسته از کاربران PC هستید که حتما میخواهند بازیهای جدید یا عناوین مشخصی را در سریعترین زمان ممکن بازی کنند، پس کمکی از دست ما بر نمیآید، اما اگر مقداری صبور باشید و صرفهجویی مالی را در اولویت قرار دهید، راههای زیر حتما برای شما مفید خواهد بود.
خرید بازی در ایام تخفیف
اولین و سادهترین راه این است که بازی مدنظرتان را وقتی بخرید که تخفیف بخورد. تمام فروشگاههای مشهور مثل استیم، استور اپیک گیمز یا GOG همواره در ایام خاصی مثل اوایل تابستان و زمستان یا مناسبتهای مشهوری چون Black Friday تقریبا برای تمامی محصولات موجود تخفیف اعمال میکنند. از قدیم گفتهاند «جلوی ضرر را از هر کجا بگیری منفعت است». شما هم شاید مجبور شوید برای خرید یک بازی با تخفیف مدتی را صبر کنید، اما در عوض هزینهی کمتری را متحمل خواهید شد. اگر آدم صبوری هستید، پیشنهاد میکنیم حداقل پنج شش ماهی صبر کنید، چرا که پس از این مدت امکان زیادی وجود دارد که بازی مورد نظرتان تخفیف ۴۰ یا ۵۰ درصدی بخورد.
خرید از سایتهای واسطه و خرید باندل
به جز فروشگاههای بزرگی مثل استیم که مرجع اصلی فروش بازیهای PC محسوب میشوند، فروشگاههایی چون Humble Bundle و Fanatical هم وجود دارند که در واقع واسطهای بین استورهای مرجع و مخاطب هستند. این سایتها بازیهای موجود در استیم یا استور اپیک گیمز را در قالب کد به مخاطب خود تحویل میدهند که میتوان در فروشگاه مورد نظر آنها را وارد و محصول را در اکانت خود فعال کرد.احتمالا سوال پیش میآید که این سایتهای واسطه به چه دردی میخورند؟ اول اینکه سایتهایی مثل دو موردی که بالاتر اسم آنها را گفتیم، هر چند وقت یک بار چند بازی مختلف را در قالب یک باندل به فروش میرسانند که قیمتی عالی و کاملا بهصرفه دارند. برای مثال سایت Humble Bundle اشتراک ماهانهای دارد که به ازای ۱۲ دلار، هر ماه کد ۶ تا ۱۰ بازی را به کاربر میدهد که معاملهای عالی است. باندلها هم چند سطح مختلف دارند که بنا به هزینه، تعدادی بازی در اختیارتان قرار میدهند. برخی از این باندلها حتی با در نظر گرفتن قیمت دلار هم از لحاظ اقتصادی گزینهای عالی محسوب میشوند و بار خرج زیاد برای تهیهی بازی را از دوشتان برمیدارند.
دریافت بازی به صورت رایگان
واقعا چه چیزی بهتر از اینکه یک بازی را به صورت رایگان دریافت کنید؟ احتمالا بسیاری از شما اطلاع داریم که فروشگاه اپیک گیمز به طور منظم هر هفته، دو بازی را به صورت رایگان در دسترس قرار میدهد که میتوان آنها را برای همیشه در اکانت خود نگه داشت. خوشبختانه این بازیها طیف وسیعی از عناوین کوچک و بزرگ را شامل میشوند و از بازیهای مستقل کوچک تا آثار AAA و مشهور را میتوان بین آنها یافت. چگونگی دریافت بازی رایگان از این فروشگاه، پیش از این در قالب یک مطلب در بلاگ آپارات گیم توضیح داده شده است.
آموزش دریافت بازی رایگان از استور اپیک گیمز
سایت Humble Bundle هم هر چند وقت یک بار یک بازی را برای چند روزی به صورت رایگان در دسترس قرار میدهد که معمولا عناوین شاخصی هستند و نظرتان را جلب خواهند کرد. همچنین در خود استیم هم امکان رایگان شدن برخی بازیها وجود دارد که برای یافتن آنها باید مقداری تیزبین باشید! سایت GOG هم که یکی دیگر از فروشگاههای مشهور پلتفرم PC محسوب میشود، طی ایام مهمی که تخفیف گسترده روی تمام محصولات موجود اعمال میکند، برخی عناوین را به صورت رایگان در دسترس قرار میدهد که آن هم فرصتی عالی به حساب میآید.
سرویسهای اشتراکی (ایکسباکس گیم پس و EA Play و…)
اگر هیچکدام از روشها بالا باب میلتان نبود و هنوز هم عطش این را دارید که یک بازی را در سریعترین زمان ممکن تجربه کنید و در عین حال، فشار زیادی هم به جیبتان وارد نشود، پس بدون شک باید سراغ سرویس گیم پس بروید. با پرداخت تنها ۱۰ دلار طی هر ماه، شما به حداقل ۱۰۰ بازی مختلف روی پلتفرم PC دسترسی خواهید داشت. کاتالوگ گیم پس طیف وسیعی از بازیهای کوچک و بزرگ را در سبکهای مختلف شامل میشود و با مقداری جستجو، حتما محصول باب میل خود را پیدا خواهید کرد.
با تمرکز بیشتر مایکروسافت طی یکی دو سال اخیر، حالا بازیهای متعددی از ناشران مختلف، از همان روز انتشار در سرویس گیم پس قرار میگیرند. جذابتر اینکه تمام عناوینی که توسط استودیوهای داخلی ایکسباکس ساخته میشوند هم شامل این قضیه خواهند بود که در نتیجه، نسخهی جدید فرنچایزهایی شاخصی چون Halo و Gears of War و Forza Horizon در روز اول عرضه با کمترین هزینهی ممکن قابل بازی خواهند بود. مشترکان گیم پس روی پیسی به لطف همکاری مایکروسافت و الکترونیک آرتز، بدون هیچ هزینهی بیشتری به کاتالوگ سرویس EA Play که شامل شاخصترین آثار این ناشر میشود هم دست پیدا میکنند. تمام اینها تنها با ماهی ۱۰ دلار!
برای آشنایی بیشتر با سرویس گیم پس میتوانید به سراغ مطلب زیر بروید.
آشنایی کامل با سرویس ایکس باکس گیم پس
خود سرویس EA Play که کاتالوگ وسیعی از بازیهای شرکت الکترونیک آرتز را در دسترس قرار میدهد، به صورت جداگانه و همچنین در پلتفرم استیم هم موجود است. این سرویس شامل دو نوع اشتراک معمولی و Pro است که به ترتیب ماهانه ۵ و ۱۵ دلار قیمت دارند. اگر اشتراک معمولی را دریافت کنید، به بازیهای تازه منتشر شده از همان ابتدا دسترسی کامل نخواهید داشت و بنا به انتخاب خود الکترونیک آرتز، برای برخی از آنها یک نسخهی Trial با سقف زمانی ۱۰ ساعت در دسترس خواهد بود. مشترکان اشتراک Pro اما از همان روز عرضه، نسخهی دیلاکس آثار تازه منتشرشدهی این شرکت را در اختیار خواهند داشت. این را هم باید ذکر کنیم که اشتراک Pro مختص کاربران کلاینت اوریجین است. برای آشنایی بیشتر با این سرویس میتوانید مطلب زیر را بخوانید.
مایکروسافت و الکترونیک آرتز تنها شرکتهایی نیستند که برای محصولات خود یک سرویس اشتراکی در نظر گرفتهاند. شرکت یوبیسافت هم سرویسی با نام Ubisoft+ را برای کاربران پلتفرم رایانههای شخصی تدارک دیده که با خرید اشتراک ماهانهی آن، قادر هستید تا از طریق کلاینت Ubisoft Connect به بیش از ۱۰۰ اثر این ناشر فرانسوی دسترسی پیدا کنید. این فهرست بازیهای شامل عناوین تازه منتشر شده هم میشود و برای مثال، عنوان Far Cry 6 از روز اول در این سرویس موجود خواهد بود. اشتراک یوبیسافت پلاس ماهانه ۱۵ دلار قیمت دارد.