آموزش صفر تا صد تولید پادکست!

رادیو، یکی از محبوب‌ترین و البته قدیمی‌ترین رسانه‌های در اختیار بشر به‌شمار می‌رود؛ اما این روزها، نوع دیگری از محتوای صوتی نیز به دنیای ما راه پیدا کرده است که در محبوبیت و فراگیری دست کمی از رادیو ندارد و آن، چیزی نیست جز پادکست. با ما همراه باشید تا این نوع محتوا را بیشتر بشناسید و با مراحل تولید پادکست آشنا شوید.

پادکست چیست و چه فرقی با رادیو دارد؟

در میان انواع مختلف محتواهای تولید شده در عصر حاضر، پادکست، یکی از محتواهایی است که در سال‌های گذشته با استقبال بالایی از سوی مخاطبان در سراسر دنیا همراه شده است. پادکست، در واقع یک محتوای صوتی است که در رابطه با موضوعی خاص تولید و در بستر اینترنت منتشر می‌شود. پادکست‌ها، موضوعات متنوعی را پوشش می‌دهند و ساده‌ترین راه برای گوش‌کردن به آن‌ها، استفاده از اپلیکیشن‌های مخصوص است که اصطلاحا «پادگیر» نامیده می‌شوند پادگیرها برای سیستم عامل‌های مختلف طراحی و تولید شده‌اند اگر مایل به استفاده از آن‌ها روی گوشی همراه خود هستید می‌توانید به بخش پادکست‌های گوگل‌پلی یا اپل‌استور مراجعه کرده و پادگیر مورد علاقه خود را دانلود کنید. برخی از کاربردی‌ترین پادگیرهای موجود عبارت هستند از:

با تعریفی که از پادکست ارائه کردیم، احتمالا این سوال برای شما مطرح می‌شود که پادکست چه فرقی با رادیو دارد؟ در پاسخ به این سوال، می‌توان تفاوت‌های متعددی را ذکر کرد، اما مهم‌ترین تفاوت این دو، همیشه دردسترس‌بودن پادکست است. برخلاف برنامه‌های رادیویی که معمولا تنها یک‌بار پخش می‌شوند، پادکست‌ها همیشه در سرویس‌های پخش وجود دارند و شما می‌توانید هر زمان که فرصت داشتید، قسمت مورد علاقه‌ی خود را گوش کنید.

برخی دیگر از تفاوت‌های پادکست و رادیو هم به شرح زیر هستند:

  • امکان دسترسی به پادکست‌ از طریق رایانه و گوشی تلفن همراه
  • امکان جلو یا عقب‌بردن محتوای پادکست
  • جذابیت و تنوع بالای موضوعات پادکست‌ها
  • نبود محدودیت زمانی در تولید پادکست

تولید-پادکست

معرفی انواع پادکست و چالش‌های آن‌ها

دنیای پادکست‌ها، تنوع بسیار زیادی دارد و این روزها، شاهد ساخت و ارائه‌ی انواع مختلفی از این محتوای محبوب هستیم؛ اما تمامی پادکست‌های تولید شده، در یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • پادکست تک‌نفره

پادکست تک‌نفره (Solo Podcast)، ساده‌ترین و رایج‌ترین انواع پادکست است و در آن، یک گوینده، در رابطه با موضوعی خاص صحبت می‌کند و اطلاعاتی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

  • پادکست میزگرد

در پادکست میزگرد (Panel Show)، یک یا چند میزبان به همراه یک یا چند نفر میهمان حضور دارند و پیرامون موضوعی خاص، به گفتگو و تبادل نظر می‌پردازند. در این نوع پادکست، تسلط گوینده یا گویندگان برای مدیریت روند کار، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از مهم‌ترین چالش‌های آن می‌توان به حساسیت زمان و لزوم برنامه‌ریزی دقیق در این زمینه و همچنین ضرورت هماهنگی با میهمانان، اشاره کرد.

  • پادکست مصاحبه‌ای

پادکست مصاحبه‌ای (Interview Podcast)، همان‌طور که از نام آن نیز کاملا مشخص است، فرمتی مصاحبه‌ای دارد و در آن، از یک مصاحبه‌شونده دعوت می‌شود تا با حضور در پادکست، نظر تخصصی خود را در رابطه با موضوعی خاص ارائه دهد. این نوع پادکست نیز با چالش‌هایی چون: تسلط گوینده، هماهنگی با میهمان و توانایی این شخص در ارائه‌ مطالب، مواجه است.

  • پادکست قصه‌گویی

پادکست‌های قصه‌گویی و داستان‌سرایی (Storytelling Podcast)، به دو گروه: داستانی و غیر داستانی تقسیم می‌شوند و یکی از محبوب‌ترین انواع پادکست‌ها در دنیا به‌شمار می‌روند.

  • پادکست ترکیبی

پادکست ترکیبی (Hybrid Podcast)، محدود به هیچ فرمتی خاص نیست و هر اپیزود آن می‌تواند شامل یکی از انواع دیگر پادکست یا ترکیبی از آن‌ها باشد.

ساخت-پادکست

مراحل تولید پادکست به زبان ساده

تولید پادکست، یکی از ایده‌های جذاب کسب درآمد از طریق محتوا است و به همین دلیل نیز، افراد زیادی به دنبال یادگیری روش ساخت پادکست و رسیدن به درآمد از طریق آن هستند. در ادامه، به معرفی مراحل ساخت پادکست می‌پردازیم و شما را با روش اصولی انجام این کار آشنا می‌کنیم:

  • خرید تجهیزات

قدم اول برای تولید پادکست، خرید لوازم و تجهیزات مورد نیاز است. درست است که خلاقیت شما در ساخت پادکست، اهمیت بسیار زیادی در جذب مخاطبان و جلب رضایت آن‌ها دارد، اما نمی‌توان نقش استفاده از تجهیزات مناسب را نیز در این زمینه نادیده گرفت. ابتدایی‌ترین وسیله‌ای که برای تولید پادکست به آن نیاز دارید، میکروفون است؛ البته برای شروع می‌توانید از میکروفون‌های یقه‌ای با قیمت مناسب استفاده کنید و بعد از پاگرفتن پادکست خود، به سراغ تهیه‌ی لوازم حرفه‌ای دیگر بروید. برخی از تجهیزاتی که برای ساخت یک پادکست حرفه‌ای نیاز دارید، عبارت هستند از:

  1. میکروفون داینامیک یا یقه‌ای حرفه‌ای
  2. کارت صدا
  3. Vocal Booth
  4. پاپ فیلتر
  5. نرم‌افزار ضبط صدا
  • تولید محتوای باارزش

مهم نیست تجهیزاتی که در اختیار دارید تا چه حد حرفه‌ای هستند، چرا که اگر محتوای پادکست شما به اندازه‌ی کافی برای مخاطبان جذاب نباشد و نتواند ارزشی به آنان ارائه دهد، هیچ موفقیتی کسب نخواهید کرد؛ بنابراین باید زمان زیادی را برای خلق یک محتوای باارزش صرف کنید و در عین حال، یک استراتژی اصولی و حرفه‌ای نیز برای تولید محتوا داشته باشید. به خاطر داشته باشید که تمرکز روی حوزه‌ای که در آن صاحب دانش و علاقه هستید، اولین قدمی است که می‌توانید برای تولید یک محتوای باارزش و مخاطب‌پسند بردارید.

  • تدوین پادکست ضبط شده

سومین مرحله‌ی تولید پادکست، تدوین آن است. در این مرحله، شما باید با کمک یک نرم‌افزار مناسب، اپیزود‌های ضبط شده را تدوین و آماده‌ی انتشار کنید. برای تدوین پادکست خود می‌توانید از نرم‌افزارهای رایگان تدوین صدا مانند: Audacity، Ableton Live، Adobe Audition و… استفاده کنید.

  • انتشار پادکست در سرویس‌های میزبان

مرحله‌ی آخر تولید پادکست، انتشار آن در یکی از سرویس‌های میزبان است. سرویس‌های میزبان خارجی مانند: پادبین، بلوبری، انکر و لیبسین، از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین سرویس‌هایی هستند که برای انتشار پادکست خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید؛ البته انتشار پادکست از طریق وردپرس هم ممکن است و شما می‌توانید از طریق پلاگین PowePress، پادکست خود را به گوش مخاطبین برسانید.

با توجه به افزایش مخاطبین پادکست‌ها و آمار رو به رشد علاقه‌مندان به این نوع محتوا، تولید پادکست به یکی از جذاب‌ترین ایده‌های تولید محتوا در دنیای امروز تبدیل شده است. مطالب ارائه شده در این مقاله، به شما کمک می‌کنند تا بتوانید قدم در راه ساخت پادکست بردارید و با استفاده از کم‌ترین امکانات ممکن، محتوایی باارزش و مخاطب‌پسند خلق کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما
3 نظرات
  1. زهرا صفوی می گوید

    سپاس، آموزنده بود

  2. پارسا وفایی می گوید

    ممنون

  3. yas می گوید

    علی بود

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.