چگونه نرخ پرش را کاهش دهیم؟

هر بار که وارد حساب Google Analytics خود می شوید، نرخ پرش (Bounce rate) آنجا منتظر شماست. همه ما می دانیم نرخ پرش بالا، بد و نرخ پرش پایین، خوب است. نرخ پرش وقتی بالا و در حال افزایش است، می تواند یک عدد ترسناک به نظر بیاید، احساستان را درک می کنم؛ اما نگران نباشید، راهکارهای زیادی برای کاهش آن وجود دارد. ما در این مقاله  نکات مهمی برای کاهش نرخ پرش بیان خواهیم کرد؛ تا این قسمت از گوگل آنالتیکس به بخش جذاب و روحیه بخشی در وب‌سایتتان تبدیل شود. در ابتدا، بیایید در مورد تعریف اولیه نرخ پرش صحبت کنیم و اینکه چرا باید به آن اهمیت دهید؟

Bounce-Rate

نرخ پرش (Bounce rate) چیست؟

با توجه به آمار سایت SEMrush ، نرخ پرش چهارمین عامل مهم رتبه‌بندی در SERPs است.

برای درک بهتر این مفهوم، بیاید از یک مثال ساده استفاده کنیم:

تصور کنید مغازه‌ای در یکی از خیابان‌های شلوغ شهر دارید. روزانه افراد زیادی از کنار مغازه شما عبور می‌کنند. برخی از آنها اندکی مکث می‌کنند و از بیرون با علاقه به محصولات شما در ویترین نگاهی می‌اندازند. درصد کمی از آنها هم وارد مغازه می‌شوند و بیشتر آنها بعد از توقفی کوتاه، بدون هیچ اقدامی به راه خود ادامه می‌دهند.

چرا این اتفاق می‌افتد؟

این سؤال اصلی در استراتژی کاهش نرخ پرش است. این شاخص درصد کل افرادی که بدون بازدید از صفحات دیگر وب‌سایت شما و بلافاصله پس از ورود، آن را ترک می‌کنند، نشان می‌دهد.

در واقع نرخ پرش نشان می‌دهد، چه تعداد مشتریان راغب (لید) درگیر برند شما شده‌اند؛ اما به دلایلی، هدف آنها تعامل و انجام اقدام موردنظر شما نیست.

تسلط بر این KPI در وب‌سایت یک شرکت، به‌ویژه در فروشگاه‌های آنلاین و محصولات دیجیتال، باید یکی از اهداف کلیدی در برنامه دیجیتال مارکتینگ باشد.

کاهش نرخ پرش

چرا باید نرخ پرش را کاهش دهیم؟

همان‌طور که در مبحث قبلی گفته شد، “پرش” بازدیدکنندگان یک فرصت از دست رفته است. آنها بازدیدکنندگانی هستند، که سفر طولانی دیجیتالی خود را به وب‌سایت شما انجام داده و سپس بدون هیچ‌گونه تعاملی از آنجا خارج شده‌اند.

وقتی از دیجیتال مارکتینگ صحبت می‌کنیم، تعامل بسیار مهم‌تر از اعداد خام است. مهم نیست که هر روز یک میلیون بازدید داشته باشید، اگر منجر به لید یا همان مشتری راغب به خرید نشود، بی فایده است.

لید در مارکتینگ به چه معنا است؟

نرخ پرش مهم است زیرا بهینه‌سازی مهم است. در حوزه دیجیتال مارکتینگ، شرکت‌های پیشرو لزوماً آن‌هایی نیستند که پول بیشتری برای سرمایه‌گذاری دارند، بلکه آن‌هایی هستند که می‌توانند تا حد ممکن نرخ پرش را کاهش دهند.

وقتی بتوانید یک نمایش  (Impression)  اولیه بی عیب و نقص داشته باشید، بازدیدکنندگان در وب سایت شما مدت زمان بیشتری باقی می‌مانند. این کاربران احساس می‌کنند که نیاز به جستجوی بیشتری در وب سایت شما، محتوای شما، نام تجاری شما دارند و هر صفحه جدیدی که بازدید می کنند یک قدم به تبدیل نزدیکتر می‌شوند.

از طرفی کاربرانی که مدت بیشتری در سایت شما باقی می‌مانند، بیشتر مستعد بازگشت منظم هستند. عادت آنها به بازگشت مجدد، منجر به ایجاد لیدهای فروش، آگاهی از برند شما و از همه مهم‌تر وفاداری نسبت به برندتان خواهد شد.

یک استراتژی خوب برای کاهش نرخ پرش می‌تواند باعث بهبود نرخ تبدیل با همان بودجه‌ای که در حال حاضر دارید شود. این یک راه سریع‌تر و ساده‌تر برای رسیدن به بازدیدکنندگان بیشتر در دیجیتال مارکتینگ است.

نرخ پرش چیست

7 استراتژی مهم برای کاهش چشمگیر نرخ پرش در وب‌سایت شما

نرخ پرش بالا نشان می‌دهد، در استراتژی شما چیزی اشتباه است. بازدیدکنندگان تجربه خوبی در وب‌سایت شما ندارند و خیلی زود آن را ترک می‌کنند. برای حل این مشکل شما می‌توانید با نظارت دقیق بر نرخ پرش و تلاش برای بهبود مستمر آن، شاهد افزایش تعامل و نرخ تبدیل خود باشید. در ادامه 7 استراتژی مهم را با شما در میان خواهیم گذاشت و به شما کمک خواهیم کرد تا بازدیدکنندگانی که به وب‌سایتتان جذب می‌شوند، تعامل بیشتری با آن داشته باشند.

  1. نرخ پرش مورد انتظار را تعیین کنید.

اولین قدم برای بهبود بانس ریت، تعیین نرخ پرش وب‌سایت شما، نحوه محاسبه و مقایسه آن با سایر وب‌سایت‌های موفق در صنایع مشابه است. انجام این کار به شما امکان می‌دهد یک عدد خاص را به‌عنوان هدف تعیین کرده و عملکرد فعلی خود را بررسی کنید.

به این منظور، شما می‌توانید از Google Analytics برای بدست آوردن نرخ پرش و تجزیه و تحلیل آن استفاده کنید.

نرخ پرش در Google analytics:

• نرخ پرش > 80٪: سایت شما مشکلات زیادی در حفظ مخاطبان دارد.
• 80٪ > نرخ پرش > 70٪: عملکرد سایت شما بسیار ضعیف است و باید اقدامات جدی برای آن انجام شود.
• 70٪ > نرخ پرش >50٪ : مشکل جدی وجود ندارد. بااین‌حال، اگر از این درصد راضی باشید، می‌تواند به‌سرعت افزایش یافته وآینده وب‌سایتتان را به خطر بیاندازد.
• 50٪  > نرخ پرش > 30٪ : نرخ پرش طبیعی. وب‌سایت شما به‌خوبی کار می‌کند.
• 20 > نرح پرش: نرخ پرش بسیار ایدئال. فقط تعداد کمی از شرکت‌ها می‌توانند به این نرخ پایین دست یابند.

  1. دلایلی که باعث می‌شود مشتریان خیلی زود وب‌سایتتان را ترک کنند، بیابید.

شاید این جمله معروف را شنیده باشید که “همیشه حق با مشتری است”. در هر کسب و کاری باید به مشتریان توجه زیادی داشته باشید. ممکن است بپرسید چرا؟ ساده‌ترین پاسخ این است: کسب‌وکار شما از آنها درآمد کسب می‌کند.

برای کاهش نرخ پرش ابتدا باید متوجه شوید،چه چیزی باعث فرار مشتریان از وبسایت شما می‌شود. دلایل و مشکلات مختلفی ممکن است وجود داشته باشند. ممکن است طراحی وب‌سایت شما منسوخ شده باشد. ممکن است رنگ‌ها آن آن‌قدر روشن یا تیره باشد که برای مشتریان زننده باشد. مممکن است محتوای وب‌سایت بیش از حد کسل‌کننده و طاقت‌فرسا باشد. سعی کنید هریک از این عوامل جزئی را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را تغییر دهید. با انجام این اقدامات خواهید دید، نرخ پرش شما به طور مؤثری کاهش‌ می‌یابد.

  1. بستر محتوای وب‌سایت خود را بهبود بخشید.

بعد از پی‌بردن به اینکه چرا مشتریان صفحه شما را ترک می‌کنند، باید بیاموزید چگونه با استفاده از عناصر، ابزارها و فرایندهای مناسب نرخ پرش را بهبود بخشید. به‌عنوان مثال، از پرسونای خریدار به‌عنوان راهنمایی برای تعیین چیدمان مطلوب، رنگ‌های جذاب، محتوای مطلوب و غیره به منظور جلب‌توجه بیشتر و حفظ توجه مشتریان استفاده کنید. هنگامی که وب‌سایت شما بتواند تمام این الزامات را برآورده کند، مشتریان زمان بیشتری را صرف بازدید از آن خواهند کرد.

نرخ پرش و راه‌های کاهش آن

  1. برای بازاریابی محتوایی خود برنامه‌ریزی کنید.

محتوا دلیل اصلی بازدید مشتریان از صفحات وب‌سایت شما است. پایه درآمد و سود شما از محتوای مطلوبی که در اختیار مشتریان قرار میدهید به دست  میآید. علاوه بر این، برنامه‌ریزی اولین گامی است که همه متخصصان قبل از هر اقدامی انجام می‌دهند. از این رو، با ترکیب این دو عامل مهم، از برنامه‌ریزی بازاریابی محتوا برای بهبود نرخ پرش خود استفاده کنید. مقالات ارزشمند، مطالب غنی و داده‌های مرتبط، همیشه ارتباط قوی و طولانی‌مدتی با مشتریان ایجاد می‌کند.

  1. توضیحات متای مخاطب پسند برای کاربران بنویسید.

همان‌طور که می دانید توضیحات متا، قسمتی در کد HTML یک صفحه وب است و توضیح مختصری از محتوای آن صفحه ارائه می دهد. وقتی مخاطب کلمات کلیدی مورد نظر خود را در Google جستجو می‌کند، توضیحات متا در زیر عناوین صفحه نمایش داده می‌شود و یک دید کلی به مخاطب برای کلیک کردن روی وب‌سایت می‌دهد.

بسیاری از افراد توجه چندانی به توضیحان متا ندارند، این یک اشتباه بزرگ است؛ زیرا توضیحات متای منحصربه‌فرد و آموزنده ، اولین چیزی است که کاربران اینترنت، هنگام تصمیم‌گیری در مورد بازدید از صفحه شما، به آن توجه می‌کنند؛ بنابراین، باید سعی کنید آن را به طور مؤثر و کاربردی ارائه دهید. توجه داشته باشید، توضیحات متا نه‌تنها در نرخ پرش بلکه در نرخ کلیک (CTR)  وبسایتتان نیز مهم و موثر است.

CTR چیست و چگونه می‌توان آن را بهینه کرد؟

  1. اعتبار و خوش نامی خود را به مخاطب نشان دهید.

اعتبار، توانایی الهام بخشیدن به اعتقاد یا اعتماد افراد دیگر است. اگر بتوانید اعتماد مشتریان را جلب کنید، در کسب و کار خود نسبت به سایر رقبا برتری پیدا خواهید کرد. به همین خاطر برای کاهش بانس ریت، داشتن اعتبار یکی از نکات اصلی است و باید به آن توجه داشته باشید. با داشتن یک سایت معتبر می‌توانید:

  • اعتماد و باور مشتریان به برند خود را افزایش دهید.
  • به مشتریان اطمینان دهید که اطلاعات شخصی آنها حفظ می‌شود.
  • مشتریان را تشویق کنید تا از وب‌سایت شما خرید کنند.

ایجاد اعتبار در یک وب‌سایت یک چالش قابل‌توجه است. متأسفانه هیچ‌کس نمی‌تواند راهنمای درستی برای افزایش اعتبار وب‌سایت به شما ارائه دهد. با این حال، تلاش برای بهبود محتوای شما، پاسخگویی به‌موقع به سؤالات مشتریان و برخورد مناسب با مشکلات بحث‌برانگیز، راهی است که می‌توانید برای ایجاد و ارتقای وب‌سایتتان انجام دهید.

بهبود نرخ پرش

  1. قصه گویی(Storytelling) برند خود را بهبود بخشید.

اطلاعات موجود در اینترنت هر روز کامل و کامل‌تر می‌شود؛ طوری که هیچ‌کس نمی‌تواند همه آنها را بخواند. معمولاً افراد هنگام خواندن یک صفحه اینترنتی، با نگاهی سریع و اسکن قسمت‌های کاربردی، در زمان خود صرفه‌جویی می‌کنند.

یکی از راه‌هایی که می‌توانید برای کاهش نرخ پرش انجام دهید، قصه‌گویی است. وظیفه داستان‌سرایی این است که عناوین فرعی، اصطلاحات و غیره را با محتوای شما مرتبط کرده و آنها را احساسی جلوه دهد.

اما داستان سرایی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ عناصر زیادی برای داشتن یک داستان سرایی خوب وجود دارد، با این حال، برای ایجاد یک Storytelling خوب، ویژگی های زیر را در نظر داشته باشد:

  • سرگرم کننده: قصه گویی می تواند خوانندگان را پس از یک روز سخت کاری آرام کند.
  • آموزشی: قصه‌گویی کنجکاوی انسان را برمی‌انگیزد و دانش او را افزایش می‌دهد.
  • همگانی: قصه‌گویی با انواع خوانندگان ارتباط برقرار می‌کند و به احساسات آنها اهمیت می‌دهد.
  • سازماندهی شده: قصه‌گویی از ساختار واضحی پیروی می‌کند و خوانندگان را قادر می‌سازد تا با روح برندتان آشنا شوند.
  • به‌یادماندنی: خوانندگان بدون هیچ تلاشی قصه‌ را به‌خاطر می‌سپارند و به‌خاطر می‌آورند.

سخن پایانی

اگر کاربری به سایت شما بیاید و محصول مورد انتظار خود را نیابد یا وب سایتتان حال و هوای مورد انتظار او را نداشته باشد، خیلی زود از سایت شما خارج می شود و به جستجوی خود در فضای بی‌انتهای اینترنت ادامه می‌دهد. به تعداد افرادی که این کار را انجام می دهند، نرخ پرش گفته می‌شود.

به طور خلاصه، زمانی که شما در حال توسعه وب‌سایت خود هستید، خواه حرفه‌ای باشید یا نباشید، توجه و یادگیری نحوه کاهش نرخ پرش، کمک زیادی به داشتن یک وب‌سایت مؤثر و کارآمد خواهد کرد. با اجرای استراتژی‌هایی گفته شده در این مقاله، می‌توانید نرخ پرش خود را به طرز چشمگیری پایین بیاورید، رتبه خود را ارتقا دهید و به افرادی که به وب‌سایت شما می‌آیند، خدمات بهتری ارائه دهید. اگر شما صاحب کسب‌وکار اینترنتی هستید، نرخ پرش وب‌سایتتان چند درصد است؟ و چه اقداماتی برای کاهش نرخ پرش خود انجام داده‌اید؟

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.