چطور ویدئو وایرال بسازیم؟

در میان ویدیوهای پرسروصدای امروزي، نمونه‌های متعددی وجود دارند که بدون هیچ پیش‌بینی یا قصد قبلی وایرال شده‌اند و به عقیده‌ی خیلی‌ها، شانس با سازندگان این ویدیوها یار بوده است؛ اما همین ویدیوهای خوش‌شانس نیز نکات بسیار مهمی را شامل می‌شوند که رعایت‌کردن آن‌ها، حتی به‌صورت اتفاقی و برنامه‌ریزی نشده، باعث محبوبیت و انتشار گسترده‌ی این محتواها در فضای مجازی و تبدیل‌شدن آن‌ها به یک محتوای ویروسی شده است. در این مطلب قرار است در رابطه با همین موضوع صحبت کنیم و به شما یاد بدهیم که چطور یک ویدئو وایرال بسازید؛ با ما همراه باشید.

هر آن‌چه از ویدئو وایرال باید بدانید

قبل از این‌که به سراغ صحبت در مورد ویدئو وایرال و چیستی این نوع محتوا برویم، بیایید نگاهی به خود کلمه‌ی وایرال بیندازیم و ببینیم که این کلمه چه معنایی دارد؟ وایرال، در لغت به معنای ویروسی است و به‌دلیل ماهیت اصلی ویروس، یعنی پخش سریع آن، وارد دنیای محتوا نیز شده است؛ پس با این حساب، ویدئو وایرال، یک محتوای ویروسی است که در مدت زمان کوتاهی فراگیر می‌شود و تعداد زیادی از مخاطبان آن را می‌بینند.

ویدئو وایرال، اهمیت بسیار زیادی در دنیای امروزی ما دارد که دلیل آن را باید در نیاز افراد به دیده‌شدن جستجو کرد. این نیاز دلایل مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، جنبه‌ی تبلیغاتی آن است. ویدئو وایرال  که نمونه‌های آن را در بسترهایی چون آپارات و یوتیوب هم زیاد می‌بینیم، بازدید بسیار بالایی دارد و به همین دلیل نیز یک ابزار مناسب برای تبلیغات به‌شمار می‌رود و افراد را از پرداخت هزینه‌های سنگین برای تبلیغ بی‌نیاز می‌کند. این موضوع، باعث شده است تا برندهای مطرح در دنیا که تولید محتوای ویدیویی را در صدر استراتژی‌های بازاریابی خود قرار داده‌اند، از ویدیوهای وایرال برای تبلیغ محصولات خود استفاده کنند.

ویدئو-وایرال

اکنون که با تعریف ویدئو وایرال و اهمیت آن آشنا شده‌اید، وقت آن است که فاکتورهایی را که با استفاده از آن‌ها وایرال‌بودن یک محتوا سنجیده می‌شود، بشناسید؛ مهم‌ترین پارامترهای موجود برای ارزیابی وایرال‌بودن یک ویدیو عبارت هستند از:

  • میزان بازدید ویدیو

مسلما یک ویدیوی وایرال بازدید بالایی دارد و اصلا به‌خاطر همین موضوع نیز تبدیل به یک محتوای ویروسی می‌شود؛ اما میزان این بازدید دقیقا چقدر است و چه زمانی می‌توان گفت که یک ویدیو، وایرال شده است؟ این عدد بستگی به پلتفرم انتشار ویدیو دارد؛ مثلا برای ویدیوهای منتشر شده در یوتیوب، بازدید بالای ۵ میلیون در مدت زمان بین ۳ تا ۷ روز، باعث می‌شود تا آن ویدیو، به‌عنوان یک محتوای ویروسی شناخته شود.

  • طول عمر بالای ویدئو

دومین معیاری که برای تعیین وایرال‌بودن یک ویدیو در نظر گرفته می‌شود، طول عمر آن‌ها است؛ به این‌صورت که ویدیو‌های ویروسی، طول عمر بسیار بالایی دارند و با گذشت زمان، از جذابیت آن‌ها برای مخاطبان کم نمی‌شود.

  • حاشیه‌های ویدیو

آخرین فاکتور ویدیوهای ویروسی، حواشی بسیار زیادی است که پدید می‌آورند. این ویدیوها، حرف‌وحدیث‌های بسیاری با خود به همراه می‌آورند و باعث می‌شوند تا مخاطبان در پلتفرم‌های مختلف، در مورد آن‌ها صحبت کنند.

ویدئو-وایرال

فوت‌وفن کوزه‌گری برای ساخت ویديو وایرال

هیچ کسی از اینکه محتوایش در اینترنت دیده و تبدیل به یک محتوای ویروسی شود، بدش نمی‌آید؛ اما سوال اینجا است که چطور می‌توان یک ویدئو وایرال ساخت؟ در ادامه، به معرفی فوت‌وفن‌های ساخت ویدیوی وایرال خواهیم پرداخت و به شما خواهیم گفت که چطور می‌توانید یک محتوای ویروسی تولید کنید:

  • محتوای قوی

اولین چیزی که برای وایرال‌شدن یک ویدئو به آن نیاز دارید، یک محتوای بسیار قوی است. فرقی نمی‌کند که قصد انتشار ویدیو در آپارات را دارید یا محتوایی که در حال تولید آن هستید، قرار است در اینستاگرام منتشر شود، در هر صورت، اگر به قوی‌بودن محتوا توجه نکنید و روی آن وسواس به خرج ندهید، هیچ‌وقت به هدف خود نخواهید رسید. محتوای ویدیوی شما، علاوه بر موضوع قوی و جذاب، از نظر ارائه نیز باید در سطح بالایی قرار داشته باشد تا بتواند توجه مخاطبان را به خود جلب کند و تبدیل به یک محتوای ویروسی شوید. هدف قراردادن احساسات مخاطبان، سبب می‌شود تا آن‌ها انگیزه‌ی لازم را برای تماشا و انتشار ویدیوی شما داشته باشند و این یعنی بالارفتن شانس محتوای شما برای تبدیل شدن به یک وایرال ویدیو.

موضوع بسیار مهم دیگری که در رابطه با محتوای ویدیو باید به آن توجه داشته باشید این است که کیفیت محتوا بسیار بیشتر از کیفیت خود ویدیو اهمیت دارد و هیچ‌وقت نباید تمرکز اصلی خود را روی کیفیت تولید ویدیو قرار دهید. با توجه به این موضوع، می‌توان دریافت که چرا بسیاری از ویدیوهای وایرال موجود در اینترنت، کیفیت تولید بالایی ندارد و حتی با ساده‌ترین امکانات ممکن ساخته شده‌اند.

  • خلاقیت بالا

فاکتور بسیار مهم دیگری که باعث ویروسی‌شدن یک ویدیو می‌شود، خلاقیت سازنده‌ی آن است. استفاده از خلاقیت و نوآوری در تولید یک محتوای ویدیویی، باعث می‌شود تا محتوای شما به یک محتوای متمایز تبدیل شود و بتواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند و اینجا است که ویدیوی شما، قدم در مسیر وایرال‌شدن گذاشته است.

محتوا-ویروسی

  • انتشار در زمان مناسب

زمان انتشار ویدئو، به ارتباط موضوع ویدیو با داغ‌ترین مباحث موجود در یک برهه‌ی زمانی اشاره دارد و یکی از موضوعات بسیار مهمی است که وایرال‌شدن محتوای شما را به‌ دنبال خواهد داشت؛ بنابراین، توجه به اتفاقاتی که در جامعه در جریانهستند و انتشار محتوای ویدیویی با توجه به این موضوعات، می‌تواند ویدیوی شما را به یک محتوای ویروسی تبدیل کند و موفقیت را برایتان به همراه بیاورد.

  • انتخاب بستر مناسب

آخرین فاکتوری که با توجه به آن می‌توانید شانس تبدیل‌شدن محتوای خود را به یک ویدئو وایرال افزایش دهید، انتخاب درست بستر انتشار این ویدیو است. برای موفقیت در این زمینه، شما ابتدا باید شناخت درست و کاملی از مخاطبان خود داشته باشید و بدانید که این افراد، بیشتر در چه پلتفرمی حضور دارند؛ به عنوان مثال، سایت آپارات، به‌دلیل حضور شمار زیادی از کاربران در آن، یکی از بهترین سایت‌ها برای انتشار ویدیو به‌شمار می‌رود و منتشرکردن ویدیو در آن، شانس وایرال‌شدن محتوای شما را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد داد.

همان‌طور که می‌بینید، وایرال‌شدن یک ویدیو در اینترنت، چیزی نیست که فقط به شانس شما بستگی داشته باشد؛ بلکه این دانش و عملکرد شما است که باعث می‌شود تا بتوانید با کم‌ترین امکانات و در سریع‌ترین زمان ممکن، یک ویدئو وایرال تولید کنید. نکات و فوت‌وفن‌های ذکر شده در این مطلب را یک‌بار دیگر با دقت مطالعه و از آن‌ها در تولید محتوای بعدی خود استفاده کنید تا محتوای شما هم به لیست محتواهای ویروسی موجود در اینترنت اضافه شود.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.