تولید محتوا را از کجا شروع کنیم؟

وقتی صحبت از کسب درآمد از تولید محتوا می‌شود، تولید محتوای ویدئویی حرف اول را می‌زند. چه در آپارات، چه در اینستاگرام، مخاطبان عاشق ویدئو هستند. این موضوع نه‌تنها در شبکه‌های اجتماعی بلکه در بازاریابی ایمیلی هم صدق می‌کند. ایمیل‌های حاوی کلمه «ویدئو» در قسمت موضوع، 7 درصد بیشتر توسط مخاطبان باز می‌شوند.

بنابراین اگر برای شروع تولید محتوای ویدئویی تا به حال اقدام نکرده‌اید، بهتر است زودتر دست به کار شوید زیرا همین حالا هم عقب‌تر از رقبای خود هستید؛ باور نمی‌کنید؟ به این آمار نگاهی بیندازید:

 

  • 78 درصد از مردم هر هفته ویدئوهای آنلاین تماشا می‌کنند و 55 درصد آنها هر روز ویدئوهای آنلاین می‌بینند.
  • تا سال 2022، ویدئوهای آنلاین بیش از 82 درصد از کل ترافیک اینترنت مصرف‌کننده را تشکیل خواهند داد.
  • آپارات بعد از گوگل دومین سایت پر ترافیک در ایران است.
  • 81 درصد از کسب‌وکارها از ویدئو در استراتژی بازاریابی خود استفاده می‌کنند که نسبت به سال گذشته 63 درصد افزایش داشته است.
  • کاربران 88 درصد زمان بیشتری را در وب‌سایت‌هایی که ویدئو دارند، صرف می‌کنند.
  • 97 درصد از بازاریابان گزارش داده‌اند، ویدئوها به کاربران کمک کرده محصولات یا خدمات موردنیاز خود را بهتر درک کنند و خرید بیشتری انجام دهند.

همان‌طور که آمارها نشان می‌دهد ویدئو جذاب‌ترین نوع محتوایی است که مردم این روزها نگاه می‌کنند و اگر بتوانید نحوه تولید محتوای ویدئویی برای کسب‌وکار خود را به روشی مؤثر و پایدار بیابید، برای مدت‌زمان طولانی از مزایای آن بهره‌مند خواهید شد. تولید محتوای ویدئویی یک فرایند پرزحمت و زمان‌بر است، اما نتیجه و میزان اثرگذاری ویدئو قطعاً ارزش سرمایه‌گذاری را دارد. با این اوصاف، بیایید شروع تولید محتوا را از همین‌جا آغاز کنیم.

محتوا- ویدئو

فرایند تولید محتوای ویدئویی شامل 3 مرحله اصلی است:

1.پیش‌تولید: مرحله برنامه‌ریزی و ترسیم استراتژی برای تولید محتوای ویدئویی.

2.تولید: مرحله‌ی ضبط و فیلم‌برداری ویدئو.

3.پس از تولید: مرحله ویرایش، اضافه‌کردن موسیقی و جلوه‌های دیگر در تولید محتوای ویدئویی.

بیایید مرحله‌به‌مرحله روند تولید محتوای ویدئویی را با هم بررسی کنیم.

اولین مرحله تولید محتوای ویدئویی: پیش‌تولید

مانند هر پروژه‌ای، برای تولید محتوای ویدئویی ضروری است که ابتدا مقدمات کار را فراهم کنید. فرایند تولید محتوای ویدئویی با پیش‌تولید آغاز می‌شود یعنی مرحله برنامه‌ریزی. پیش‌تولید طولانی‌ترین و مهم‌ترین مرحله فرایند تولید محتوای ویدئویی است، چراکه یک برنامه‌ریزی خوب در این مرحله، موفقیت ویدئوی شما را تضمین می‌کند.

برنامه‌ریزی برای تولید محتوای ویدئویی

هنگام برنامه‌ریزی برای تولید محتوای ویدئویی باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید، از جمله هدف ویدئو، مخاطبان هدف، تجهیزات لازم و هزینه‌های کلی مربوط به آن.

در مرحله پیش‌تولید، باید مخاطبان خود را شناسایی کنید: این ویدئو برای چه کسانی قرار است، ساخته شود و بینندگان با دیدن این ویدئو چه چیزی درباره کسب‌وکار شما به دست می‌آورند. پاسخ این سؤالات به تیم شما کمک می‌کند تا پیامی هدفمند و ثابت را در طول فرایند تولید محتوای ویدئو ایجاد کنند.

آماده‌شدن برای تولید محتوای ویدئویی

در مرحله پیش‌تولید، تجهیزات موردنیاز برای شروع تولید محتوا را تهیه خواهید کرد، همچنین بودجه‌ای لازم را مشخص می‌کنید و تخمینی از هزینه تولید محتوای ویدئوی خواهید داشت. همچنین یک جدول زمانی برای انجام مراحل ضبط ویدئو، در این مرحله تنظیم می‌شود.

شما تمام تجهیزات موردنیاز برای تولید محتوای ویدئو را در این مرحله از فرایند پیش‌تولید جمع‌آوری می‌کنید. تا زمان تکمیل پیش‌تولید، باید یک برنامه تولید و یک طرح کلی برای پروژه خود داشته باشید که شامل موارد زیر است:

  • مخاطب هدف
  • پیام ویدئو
  • نوع ویدئو
  • بودجه
  • جدول زمانی
  • تجهیزات

هنگامی که این عناصر در جای خود قرار گرفتند، می‌توانید به مرحله دوم بروید.

مرحله دوم تولید محتوای ویدئویی: تولید

بسته به نوع و سبک ویدئویی که قصد ساختن آن را دارید، این مرحله ممکن است شامل موارد مختلفی باشد، از فیلم‌برداری و ضبط b-roll گرفته تا ساخت انیمیشن و ضبط صدا برای ویدئو.

در مرحله تولید، شما از صدا، نور و سایر تجهیزات برای تولید محتوای ویدئویی باکیفیت بالا استفاده می‌کنید. سایر عناصری که در مرحله تولید محتوای ویدئویی از آنها استفاده می‌کنید، شامل موارد زیر است:

  • فوتیج ” Footage”
  • بی رول ” B-roll”
  • مصاحبه‌های جلوی دوربین
  • تصاویر
  • انیمیشن
  • صداگذاری

 

مرحله سوم تولید محتوای ویدئویی: پس از تولید

پس از تولید آخرین مرحله تولید محتوای ویدئویی است و همه چیز در کنار هم قرار می‌گیرد. اگر تولید محتوای ویدئویی را “مواد لازم” یک غذا در نظر بگیرم، پس از تولید مرحله‌ای است که در آن تولیدکنندگان، دست به پخت می‌زنند. در این مرحله، یک فرصت فوق‌العاده برای جادو وجود دارد. با یک کار حرفه‌ای در این مرحله، محتوای ویدئویی ضبط شده به‌گونه‌ای زنده می‌شوند که به قانع‌کننده‌ترین شکل با مخاطبان صحبت می‌کند.

مراحلی که در طول مرحله پس از تولید انجام می‌شود، اغلب شامل موارد زیر است:

  • ویرایش ویدئو
  • میکس صدا
  • موشن‌گرافیک
  • اصلاح رنگ
  • جلوه‌های ویژه

محتوای-ویدئویی

نکاتی برای داشتن یک تولید محتوای ویدئویی موفق

مهم‌ترین نکته برای داشتن یک تولید محتوای ویدئویی موفق این است که تمام جزئیات پروژه خود را در مرحله پیش‌تولید مشخص کنید. برداشتن این گام ضروری، تضمین می‌کند که همه چیز مطابق برنامه پیش می‌رود و رسیدن به هدف نهایی کاملاً تعریف شده است.

بنابراین با پیروی از برنامه و استراتژی مرحله پیش‌تولید، هرگونه مشکلی که ممکن است بر کیفیت کلی ویدئوی شما تأثیر بگذارد، حذف کنید. به یاد داشته باشید، یک تولیدکننده محتوای خوب، مشکلات ناخواسته را در طول ضبط ویدئو پیش‌بینی می‌کند و برنامه‌های اضطراری را از قبل انجام می‌دهد.

مدت‌زمان ماندگاری یک ویدئوی خوب و تأثیرگذار می‌تواند سال‌ها ادامه داشته باشد، پس از تولید محتوای ویدئوی خود لذت ببرید و بهترین خود را به مخاطبان خود ارائه دهید.

 

برداشت نهایی

ویدئو یک ابزار بازاریابی همه‌کاره و جذاب است. با دردسترس‌بودن گسترده ویدئو، اغلب مصرف‌کنندگان آن را به سایر انواع محتوا ترجیح می‌دهند. چه در یک پروژه بزرگ باشید یا یک کسب‌وکار کوچک، فرایند تولید ویدئو یکسان است.

سه مرحله اصلی برای تولید محتوای ویدئویی وجود دارد: پیش‌تولید، تولید و پس از تولید. انجام درست هر مرحله در فرایند تولید ویدئو مهم و ضروری است. اگر می‌خواهید یک کمپین بازاریابی ویدئویی موفق داشته باشید، انجام درست و اصولی تمام مراحل تولید محتوای ویدئویی، کلیدی است.

در پایان توصیه می‌شود برای به حداکثر رساندن سرمایه خود، توزیع و پخش مناسبی برای محتوای ویدئوی خود در نظر بگیرید و آن را در کانال‌های مختلف پخش کنید تا مخاطبین بیشتری به آن دسترسی داشته باشند و از تماشای آن لذت ببرند.

شما برای تولید محتوای ویدئویی چه اقداماتی انجام می‌دهید؟ آیا همه مراحل گفته شده در این مقاله را انجام می‌دهید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دوستان خود در میان بگذارید.

 

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.