با وجود انتقادهای فراوان، شرکت یوبیسافت همچنان میخواهد تا در عرصهی NFT به فعالیت خود ادامه دهد.
دو هفتهی پیش بود که شرکت Ubisoft ناشر مشهور فرنچایزهایی چون Assassin’s Creed و Far Cry از یک پلتفرم جدید با نام Ubisoft Quartz رونمایی کرد که اولین اقدام رسمی این ناشر فرانسوی برای ورود به عرصهی بلاکچین است.
با افزایش رونق ارزهای دیجیتالی مثل بیتکوین و اتریوم و ترند شدن پدیدهی NFT در یکی دو سال گذشته، حالا تعداد بازیهایی که در این بستر قرار دارند روزبهروز بیشتر میشود. یوبیسافت پیش از این در بازیهایی مثل Axie Infinity سرمایهگذاری کرده بود، اما کوارتز اولین حرکت مستقیم این شرکت محسوب میشود.
پلتفرم Quartz این امکان را فراهم میکند تا هر بازیکن یک سری آیتم خاص را در قالب NFT داشته باشد و در بازیهای مختلف یوبیسافت از آنها بهره ببرد و حتی وقتی خواست، آن را بفروشد. شروع این قضیه هم با یک سری آیتم ظاهری در بازی Ghost Recon Breakpoint بود که برای به دست آوردن یکی از آنها، باید این اثر را ۶۰۰ ساعت بازی کرده باشید.
برخلاف چیزی که یوبیسافت انتظار داشت، پلتفرم کوارتز با استقبال بسیار کم و انتقاد فراوانی از سوی مخاطبان روبرو شد. خیلیها معتقدند که NFT و کریپتوها نباید در بازیهای ویدیویی پررنگ شوند و نباید تجربههای معمولی که در بازیها داریم، تحت تاثیر آنها قرار بگیرد.
طبق آمار منتشر شده هم یوبیسافت تا به حال کمتر از ۳ هزار دلار از کوارتز درآمد داشته که رقم ناامیدکنندهای است، اما ظاهرا یوبیسافت به این زودی تسلیم نمیشود و همچنان میخواهد تا در زمینهی NFT به فعالیت ادامه دهد.
کارگردان تکنیکال تیم بلاکچین در یوبیسافت Didier Genevois در مصاحبه با سایت Decrypt گفته که یوبیسافت همچنان طبق برنامه به کار خود ادامه خواهد داد و طول خواهد کشید تا چنین چیزی جا بیفتد:
ما از زمان رونمایی بازخورد زیادی دریافت کردهایم و هم تشویقها و هم نگرانیها را میشنویم. ما متوجه هستیم که این واکنش مقابل این تکنولوژی از کجا ناشی میشود و ما نیاز داریم تا در هر قدم از مسیر آن را در نظر بگیریم.
این آزمایش قرار بود دریابد که ارزش عمل تعیین مالکیت (برای آیتمهای درون بازی به صورت NFT) چگونه میتواند توسط بازیکنان ما دریافت و جذب شود. ما میدانیم این یک تغییر بزرگ است که (پذیرفته شدنش توسط بازیکنان) زمان خواهد برد، اما ما روی سه اصلمان خواهیم ایستاد: «استفادهی مسئولانه از تکنولوژی و خلق یک محیط امن»، «تنها استفاده از واحدهای بلاکچین با ضریب بالا، مصرف انرژی کم و با الگوریتم Proof-of-Stake» و «تمرکز روی کارهای معنیدار برای بازیکنان که برای تجربهی گیمینگ آنها منفعت دارد».
در حال حاضر مشخص نیست که یوبیسافت دقیقا چگونه میخواهد با استفاده از NFT تجربهی گیمینگ را برای مخاطب بهبود ببخشد. طی روزهای اخیر استودیوی GSC Game World هم از قرار دادن NFT در بازی S.T.A.L.K.E.R 2 خبر داده بود که پس از اعتراض شدید طرفداران، این برنامه را به طور کامل لغو کرد.
نظر شما دربارهی ورود رمزارزهای دیجیتالی و NFTها به صنعت بازیهای ویدیویی چیست؟