بیشتر از ۹ ماه از عرضهی نسل پنجم کنسولهای پلی استیشن میگذرد و طی این مدت، افراد بسیاری موفق به خرید آن شدهاند. البته این قضیه برای تمام متقاضیان این کنسول صادق نیست و به لطف شیوع ویروس کرونا، همچنان کارخانهها با کندی به فعالیت مشغولند که در نتیجه، روند تولید PS5 همچنان سرعت کافی را ندارد و خیلیها هنوز دستشان به پلتفرم موردعلاقهشان نرسیده است. اگر چند ماهی میشود که این کنسول را در اختیار دارید، پس احتمالا با چم و خم آن تا حد خوبی آشنا هستید، اما شاید هنوز هم قابلیتهایی برای پلی استیشن 5 باشد که شما از آنها اطلاع ندارید. پس اگر کنجکاو هستید که کنسول نسل نهمی شرکت سونی چه رازهای پنهانی دارد، این مطلب را دنبال کنید.
مشاهدهی سریع آخرین کارت راهنمایی که دیدید
یکی از قابلیتهای جدید و جذاب پلی استیشن 5 سیستمی به نام Activity Cards است که پیشروی در یک بازی را برای شما راحتتر میکند. برای مثال وقتی در یک منطقه از یک بازی Open-World قرار دارید، این سیستم به شما اطلاعاتی در رابطه با اهداف اصلی و جانبی، چالشها و همچنین تروفیهای موجود در آن منطقه نشان میدهد تا بدانید در چه مرحلهای از پیشروی هستید.
حال فرض کنید که یک کارت را چند دقیقه قبل دیدید و حالا میخواهید برای یادآوری آن را دوباره مرور کنید. در حالت عادی باید برای این کار مقداری در منوها بچرخید، اما یک روش سادهتر هم وجود دارد؛ تنها کافیست دکمهی PS که در وسط کنترلر قرار دارد را دو بار فشار دهید. به طور معمول این کار آخرین اخبار را به شما نشان میدهد، اما هنگامی که در بازی هستید شما را به آخرین بخشی که دیدید رجوع میدهد که میتواند راهنمای یک مرحله یا تروفی و حتی دیدن فهرست دوستان یا نرمافزار اسپاتیفای باشد.
بازگشت به صفحهی Home تنها با یک دکمه
شما با نگه داشتن دکمهی PS روی کنترلر میتوانید به طور مستقیم به صفحهی Home در کنسول پلی استیشن 5 بروید. هنگامی که در بازی هستید، یک بار زدن این دکمه یک صفحهی مدیریتی را در بخش پایین صفحه ظاهر میکند.
خاموش کردن کنترلر پلی استیشن 5 به صورت دستی
بالاتر گفتیم که نگه داشتن دکمهی PS روی کنترلر چه کاری انجام میدهد، اما اگر این دکمه را برای حداقل ۱۰ ثانیه نگه دارید، کنترلر به طور کامل خاموش خواهد شد. با خاموش کردن کنترلر میتوانید در مصرف باتری صرفهجوی کنید.
تعیین تایمر برای حالت Idle کنترلر
حالت Idle به زمانی گفته میشود که کنترلرتان روشن است، اما هیچ استفادهای از آن نمیکنید. این مواقع کنترلر به خاطر روشن بودن باتری مصرف میکند، اما شما میتوانید در تنظیمات کنسول محدودهی زمانی برای حالت Idle تعیین کنید تا پس از آن، کنترلر به صورت خودکار خاموش شود.
برای این کار شما از صفحهی Home کنسول باید به قسمت Settings بروید و از بخش System گزینهی Power Saving را انتخاب کنید. سپس از بین گزینههای موجود به سراغ مورد آخر یعنی Set Time Until Controllers Turn Off میروید و مدت زمان محدود برای حالت Idle را انتخاب میکند. کنسول چهار حالت برای شما قرار داده است؛ اینکه کنترلر هیچوقت خاموش نشود و پس از ۱۰ یا ۳۰ یا ۶۰ دقیقه خاموش شود.
قطع کردن صدا با دکمهی میکروفون
در قسمت میانی کنترلر دوالسنس یک دکمه وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید میکروفون داخل کنترل را فعال یا غیرفعال کنید. حال جالب است بدانید اگر این دکمه را برای چند ثانیه نگه دارید، صداهای داخل بازی و محیط کنسول هم قطع یا میوت خواهد شد.
تعیین شورتکات برای دکمهی Create
کنترلر کنسول پلی استیشن 4 یا همان DualShock 4 دکمهای با نام Share داشت که حالا در کنترلر کنسول پلی استیشن 5 یا همان DualSense نامش به Create تغییر یافته است. دکمهای که با آن میتوانید از بازی خود عکس یا فیلم بگیرید و آن را در اینترنت به اشتراک بگذارید. اما بد نیست بدانید که میتوان فرمانهای این دکمه را جابهجا کرد.
برای این کار کافیست تا به بخش تنظیمات یا همان Settings بروید، بخش Captures and Broadcasts را انتخاب و در بخش Button Mapping حرکت دلخواه خود (یک بار فشار دادن، نگه داشتن یا دو بار فشار دادن دکمه) را به هر یک از فرمانها (اسکرینشات، ذخیرهی ویدیو یا کلیپ از بازی یا مراجعه به بخش کنترل محتواهای ذخیره شده) اختصاص دهید.
ترجیحا از میکروفون داخل کنترلر برای چت کردن استفاده نکنید
این در واقع یک توصیه است که یک مورد را در رابطه با کنترلر پلی استیشن 5 فاش میکند. هنگامی که از میکروفون داخل کنترلر برای گفتگو استفاده میکنید، شدت لرزش و قابلیت Adaptive Triggers روی حالت ضعیف خواهند رفت تا عملکرد بهتری حین دریافت صدای شما داشته باشد. در نتیجه شما در این حالت نمیتوانید بهترین تجربه از از کار با دوالسنس داشته باشید و به همین خاطر، پیشنهاد میشود تا برای گفتگو از یک میکروفون جداگانه استفاده کنید.
خاموش کردن میکروفون کنترلر به طور پیشفرض
میکروفون داخلی دوالسنس به طور پیش فرض همیشه روشن است، اما میتوانید این مورد را تغییر دهید. تنها کافی است به بخش تنظیمات بروید و از آنجا Sound و سپس Microphone را انتخاب کنید. حال باید گزینهی Microphone Status When Logged In را به حالت Mute تغییر دهید.
تعیین خودکار درجه سختی، حالت گرافیکی و حرکت دوربین برای تمام بازیها
شرکت سونی در کنسول پلی استیشن 5 تلاش زیادی کرده تا تجربهی راحتتری برای کاربران خود رقم بزند. قابلیت الگوی از پیش تعیین شده هم یکی از این موارد است که برای بسیاری از کاربرها مفید به حساب میآید. اگر جزو آن عده هستید که تنظیمات درجه سختی، حالت گرافیکی و حرکت دوربین را برای تمام بازیها روی یک حالت یکسان قرار میدهید، دیگر نیاز نیست برای هر بازی جداگانه این کار را انجام دهید.
با مراجعه به بخش Saved Data and Game/App Settings در تنظیمات، قادر هستید تا برای موارد ذکر شده، یک حالت مشخص تعیین کنید تا تمام بازیها به طور پیشفرض در همان وضعیت اجرا شوند. بین این موارد دو گزینهی درجهی سختی (Difficulty) و حالت گرافیکی (Performance Mode or Resolution Mode) بیشترین کاربرد را دارند.
همچنین میتوان حرکت دوربین را به صورت Inverted (حرکت در خلاف جهتی که آنالوگ را میبرید) یا Non-Inverted قرار داد که این تنظیمات برای دوربین اول شخص و سوم شخص جدا شده است.
مشاهدهی آمار و زمان تجربهی هر بازی
آگاهی از زمانی که به تجربهی یک بازی پرداختهاید، چیزی است که بسیاری از گیمرها به آن اهمیت میدهند و توجه دارند. شما در کنسول پلی استیشن 5 علاوه بر مدت زمان قادر هستید تا درصد کامل شدن و تروفیهای دریافت شده را هم ببینید. حتی میتوانید این آمار را با دوستانتان هم مقایسه کنید.
برای مشاهدهی آمار هر بازی کافی است تا آیکون آواتار خود را از صفحهی Home کنسول انتخاب کنید و به بخش Profile و سپس Games بروید. اینجا شما میتوانید گزینهی آمار یا Stats را پیدا کنید و از طریق آن، آمار خود در هر بازی را ببینید.
تنظیمات نوتیفیکیشن
در حالت عادی بسیاری از اتفاقاتی که در کنسول PS5 میافتد، حین بازی برای شما نمایش داده نمیشود یا نوتیفیکشنی برایش نمیآید. اگر کاربری هستید که مایل است تا از تمام اتفاقات و روندها به سرعت آگاه شود، قادر هستید تا نحوهی نمایش انواع نوتیفیکشنها را به دلخواه خود تغییر دهید. شما با مراجعه به بخش Notifications در تنظیمات کنسول میتوانید نوتیفیکشن را برای موارد متعددی همان طور تنظیم کنید که باب میلتان است.
در امان ماندن از اسپویلر دوستان
معمول است که شما یا دوستانتان بخواهید تصویر یا ویدیویی از یک بازی در PSN به اشتراک بذارید که اسپویلر است و بخش مهمی از داستان را لو میدهد. خوشبختانه کنسول پلی استیشن 5 این امکان را فراهم کرده تا از گزند این اسپویلها در امان باشید.
با مراجعه به بخش Saved Data and Game/App Settings در تنظیمات و سپس Spoiler Warning میتوانید تنظیم کنید که پیش از نمایش چنین محتواهایی، اخطار اسپویل به شما داده شود. جالبتر اینکه دو حالت برای تشخیص اسپویلر بودن وجود دارد؛ اول اینکه محتوا از نظر سازندههای بازی اسپویلر باشد یا وابسته به این باشد که شما تا چه حد در آن بازی پیشروی کردهاید.
غیرفعال کردن کلیپ خودکار از دریافت تروفی
هنگامی که در یک بازی تروفی دریافت میکنید، کنسول به طور خودکار آن لحظه را در قالب تصویر یا کلیپ ۱۵ ثانیهای ذخیره میکند. مورد اول چالش خاصی ندارد، اما مورد دوم به مرور فضای نسبتا زیادی از حافظهی PS5 را اشغال خواهد کرد. اگر این مسئله برایتان چالش محسوب میشود، خوشبختانه میتوانید آن را غیرفعال کنید.
برای این کار کافیست ابتدا در تنظیمات به بخش Captures and Broadcasts و سپس به قسمت Trophies بروید. در این بخش میتوانید ذخیره لحظهی دریافت تروفی در قالب عکس یا کلیپ را فعال یا غیرفعال و همچنین برای کلیپ مدت زمانی مشخص تعیین کنید.
گشتن در اینترنت
در حالت عادی، کنسول پلی استیشن 5 مرورگری برای گشت و گذار در اینترنت ندارد، اما با یک روش میتوانید دسترسی خود را به اینترنت بیشتر کنید. برای این کار ابتدا به بخش Users and Accounts در تنظیمات بروید و گزینهی Link with Other Services را انتخاب کنید. حال بین گزینههای موجود به سراغ Link your account to Twitter بروید.
حال یک صفحه ظاهر میشود که میخواهد وارد حساب خود شوید تا آن را به اکانت پلیاستیشنتان لینک کند، اما اگر روی لوگوی توییتر در قسمت بالا چپ صفحه کلیک کنید، به صفحهی لاگین خود توییتر خواهید رفت و با ورود به حسابتان، به راحتی میتوانید در توییتر بچرخید. حتی قادر هستید تا از طریق لینکهای مختلف به سایتهای دیگر بروید. این حالت هنوز هم دسترسی کاملی به شما برای مراجعه به سایتهای دلخواه نمیدهد، اما باز لنگه کفش در بیابان غنیمت است!
کنترل پلی استیشن 5 با استفاده از گوشی همراه
برای کسانی که اطلاع ندارند، باید بگوییم که شرکت سونی یک اپلیکشن برای پلی استیشن در دسترس قرار داده که جدیدترین نسخهی آن که با پلی استیشن 5 سازگار است، نه تنها امکان مدیریت پروفایل و چت کردن با دوستان را میدهد، بلکه میتوان از طریق آن مواردی چون خرید بازی، دانلود و آپدیت کردن آن را هم مدیریت کرد. حتی از طریق این اپلیکیشن امکان مدیریت فضای کنسول و همچنین اجرای یک بازی هم وجود دارد (البته اگر کنسول در حالت Standby باشد).