کنسول نسل هشتمی شرکت سونی توانست موفقیتهای بسیاری را برای این غول ژاپنی به همراه بیاورد. بر خلاف نسل هفتم که محصول مایکروسافت توانست دردسرهای زیادی را برای برند پلیاستیشن درست کند، در نسل هشتم پلیاستیشن ۴ پیشتاز بلامنازع جنگ کنسولی بود و سونی توانست به کمک استودیوهای داخلیاش در طول ۷ سال تجربههای گیمی ماندگاری را برای ما گیمرها خلق کند. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم بر اساس میانگین امتیاز منتقدان در پایگاه آماری Metacritic، کدام عناوین جزو بهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ هستند. در ادامه با ما آپارات گیم همراه باشید.
Uncharted 4: A Thief’s End
تاریخ عرضه: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵
میانگین امتیازات در متاکریتیک: 93
سه سال از اتفاقات Uncharted 3 گذشته و «نیتن دریک» در کنار همسرش «النا فیشر» زندگی سادهای را در مالزی میگذرانند. با این حال، وقتی پای «سم»، برادر نیتن به قصه باز میشود، همهچیز رنگ و بوی دیگری به خود میگیرد و نیتن دریک دوباره به سراغ ماجراجوییهای پرخطر همیشگیاش میرود. در Uncharted 4 شاهد افزایش بخشهای سکوبازی (پلتفرمینگ) بودیم و بهعنوان اولین بازی تماما نسل هشتمی «ناتی داگ»، از لحاظ بصری با یک شاهکار مواجه شدیم که هنوز هم تجربه آن میتواند در برخی لحظات کاملا مبهوتمان کند. نسخه چهارم شامل یک بخش آنلاین هم میشود که دسترسی به آن برای ما ایرانیها کمی سخت است، ولی میتواند برای طرفداران فرنچایز تجربه جالبی باشد. اگر دلتان یک اکشن – ماجرایی تمام عیار میخواهد، آخرین ماجراجویی نیتن دریک روی کنسول نسل هشتمی پلیاستیشن را جزو بهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ در نظر بگیرید و از تجربهاش غافل نشوید.
The Last of Us Part II
تاریخ عرضه: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
میانگین امتیازات در متاکریتیک: 93
سال ۲۰۲۰ آخرین سال از عمر رسمی نسل هشتم بود و چه عنوانی بهتر از The Last of Us Part II برای خواندن غزل خداحافظی با پلیاستیشن ۴؟ پرحاشیهترین بازی انحصاری پلیاستیشن در نسل هشتم، یا شاید پرحاشیهترین بازی در بین تمام بازیهای نسل هشتم، ماجراهای عجیبی را تجربه کرد. از حاشیههای قبل از عرضه گرفته تا لو رفتن بخشهای مهمی از داستان بازی و سپس، نفرت بعضی از گیمرها از این بازی که باعث شد نمره کاربران به این عنوان در متاکریتیک هم وضعیت اسفناکی پیدا کند.با این حال، ادامه ماجراجوییهای الی و تلاش او برای انتقامگیری بدون شک یکی از ماندگارترین تجربههای نسل هشتم است. بازی از هر لحاظ کوبنده است و هر لحظه چیزی در چنته دارد تا شما را تحت تاثیر قرار دهد. بازی از منظر فنی یک کلاس درس برای دیگر سازندگان است. جنبههای صوتی و بصری بازی در بالاترین حد ممکن قرار دارند. حتی سیستمهایی چون سیستم مخصوص به افراد دارای ناتوانیهای جسمی هم شگفتآور است. احتمالا بازی برای پلیاستیشن ۵ هم ارتقا پیدا کند و بتوانیم آن را به صورت ۶۰ فریم بر ثانیه تجربه کنیم. The Last of Us Part II با ارائه یک تجربه میخکوبکننده و جادویی، شما را حسابی درگیر میکند و یکی از بهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ است.
God of War
تاریخ عرضه: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷
میانگین امتیازات در متاکریتیک: 94
فرنچایز God of War همیشه برای سونی از اهمیتی بیحد و حصر برخوردار بوده است. با این حال، پس از عملکرد نه چندان جالب God of War Ascension، دمیدن روح تازهای به این فرنچایز محبوب برعهده یکی از اعضای قدیمی تیم تولید God of War یعنی «کوری بارلاگ» (Cory Barlog) افتاد. بارلاگ که تجربه خوبی از دوران کار در Avalanche Studios و Crystal Dynamics به دست آورده بود، ایدههای فراوانی برای جهتدهی تازه به God of War داشت. از تغییر زاویه دوربین گرفته تا بردن کریتوس به یک دنیای کاملا متفاوت، همگی باعث شد تا رنگ و بوی دیگری به این فرنچایز داده شود و با یک ریبوت از God of War مواجه باشیم. کریتوس حالا به سرزمینهای نورس رفته و در کنار پسرش آترئوس، باید به وصیت همسر مرحوماش عمل کند و خاکستر او را از بالای بلندترین قله این سرزمین در هوا پخش کند. بازی یک پلان است و هیچوقت کات نمیخورد. این ایده را بارلاگ قصد داشت در Tomb Raider 2013 پیاده کند که با مخالفت سران کریستال داینامیکس مواجه شد. همه این موارد دست به دست هم دادند تا تغییر جهت God of War مثمر ثمر واقع شود و با یکی از بهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ طرف باشیم.
The Last of Us Remastered
تاریخ عرضه: ۷ مرداد ۱۳۹۳
میانگین امتیازات در متاکریتیک: 95
شاید برایتان عجیب باشد که یک بازی ریمسترشده جزو عناوینی است که بالاترین میانگین امتیازات را در متاکریتیک دریافت کرده، با این حال وقتی به نام بازی دقت کنید متوجه خواهید شد که جز این هم از The Last of Us انتظار نمیرود! این نسخه، در واقع همان نسخه ریمستر شده The Last of Us است که در سال ۲۰۱۳ برای پلیاستیشن ۳ منتشر شده بود. در این نسخه از بازی بسته الحاقی Left Behind هم موجود است که به صورت جدا برای نسخه پلیاستیشن ۳ عرضه شده بود. این نسخه به صورت ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا میشود و روی پلیاستیشن ۴ پرو، بازی میتواند با رزولوشن 4K اجرا شود. اخیرا هم یک بروزرسانی برای بازی عرضه شد که زمانهای بارگذاری آن را به شکل قابلتوجهی کاهش میدهد. اگر به دنبال فهمیدن ریشهی ماجراهای الی و جوئل قبل از تجربه The Last of Us Part II هستید، یادتان باشد که نسخه ریمستر شده اولین قسمت از این فرنچایز یکی از بهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ برشمرده میشود.
Persona 5 Royal
تاریخ عرضه: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹
میانگین امتیازات در متاکریتیک: 95
Persona 5 Royal در واقع نسخه تکمیلشدهای از Persona 5، برترین نقشآفرینی ژاپنی نسل هشتم از دید منتقدان است. این نسخه محتویات جدیدی را در خود جای داده که هم برای افرادی که نسخه معمولی را تمام کردهاند و هم برای تازهواردها، جذاب جلوه میکند. در ابتدا باید گفت که در Persona 5 شما نقش یک دانشآموز را برعهده دارید که به خاطر ارتکاب به یک جرم، به مدرسهای دیگر فرستاده میشود. آنجا، او متوجه میشود که توانایی منقلب کردن افرادی را دارد که در باطن خبیث هستند. او و گروهی از دوستاناش سعی میکنند تا افرادی که در افرادشان در ظاهر متشخص ولی در باطن خبیث هستند را به این ترتیب از صدمه زدن به دیگران بازدارند. بخشی از بازی در مدرسه میگذرد و بخشی دیگر در خارج از مدرسه. بازی را میتوان به چشم یک شبیهساز اجتماعی هم دید چرا که بخش مهمی از بازی مربوط به ارتباط شما با دیگران و انجام فعالیتهای اجتماعی است. در Persona 5 Royal یک ترم سوم هم به جریان بازی اضافه شده و شخصیت جدیدی نیز در بازی حضور دارد. اگر دلتان یک نقشآفرینی طولانی و جذاب و پرجزئیات میخواهد، از Persona 5 Royal غافل نشوید چرا که یکی از بهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ محسوب میشود.