برترین بازی های ترسناک جهان تا سال 2021 میلادی

به جرئت می‌توان گفت که بازی‌های ویدیویی در ترساندن مخاطب، از فیلم و سریال هم موفق‌تر عمل می‌کنند. تجربه‌ی اتفاقات مختلف و روبرو شدن با عامل وحشت، چیزی است که باعث می‌شود یک بازی، حس ترس را عمیق‌تر منتقل کند. سبک ترسناک جایگاه ویژه‌ای در تاریخ بازی‌های ویدیویی دارد و فرنچایزهایی چون «رزیدنت ایول» و «سایلنت هیل» جزو بزرگ‌ترین و مشهورترین نام‌ها در این صنعت هستند. پس از گذشت مقطعی تاریک برای آثار ترسناک، چند سالی است که این سبک جان تازه‌ای گرفته و عناوین فوق‌العاده‌ی متعددی روانه‌ی بازار شده است. ما همین موضوع را بهانه‌ای قرار دادیم و فهرستی از برترین بازی های ترسناک جهان تا سال 2021 میلادی را برای شما تدارک دیده‌ایم. اگر تا به حال سراغ بازی‌های ترسناک نرفته‌اید، این فهرست راهنمای خوبی برای شما خواهد بود تا بدانید باید از کجا آغاز کنید.

 

بازی Resident Evil 7

1. Resident Evil 7

سری بازی رزیدنت ایول طی قسمت‌های چهارم تا ششم، به مرور از فضای ترسناک قبل فاصله گرفت و المان‌های اکشن در آن بیشتر شد. در این بین سری فرعی Revelations تلاش کرد تا حدی آن حس و حالی همیشگی را باز گرداند، اما با قسمت هفتم بود که کپکام دوباره حس وحشت را به رزیدنت ایول تزریق کرد و به این سری جان تازه‌ای داد. شاید تغییر زاویه‌ی دوربین به اول شخص و الهام از فیلم‌های اسلشر مثل The Texas Chainsaw Massacre خیلی به مذاق طرفداران قدیمی خوش نیامده باشد، اما همین تغییرات در کنار اتمسفر عالی و طراحی مراحل حساب‌شده، بازی Resident Evil 7 را به یکی از ترسناک ترین بازی های دنیا در چند سال اخیر تبدیل کرده است.

 

بازی P.T

2. P.T

بازی P.T در واقع یک دمو و مقدمه‌ای برای اثری بزرگ‌تر بود که می‌خواست قسمت بعدی «سایلنت هیل» باشد، اما در نهایت لغو شد. این دمو که زوج «هیدئو کوجیما» و «گیرمو دل تورو» خالقان آن هستند، شاید یک بازی کامل نباشد، اما افراد بسیاری همین دمو را ترسناک ترین بازی دنیا می‌دانند. در این بازی اول شخص، تمام اتفاقات در راهروی یک خانه می‌افتد که هر بار به در انتهایی می‌رسید دوباره با ابتدای آن روبرو می‌شوید، اما هر بار تغییراتی در خانه و راهرو رخ می‌دهد. بزرگ‌ترین کابوس P.T اما «لیزا» زنی قدبلند با قیافه‌ای کریه و وحشتناک است که هیچ‌وقت نمی‌توانید رفتارش را پیش‌بینی کنید. با لغو شدن ساخت بازی Silent Hills شرکت کونامی دموی P.T را از استور پلی‌استیشن حذف کرد و به این ترتیب، امکان تجربه‌ی آن تقریبا وجود ندارد. مگر این‌که با ترفندهایی موفق شوید دیتای آن را پیدا کنید.

 

بازی Silent Hill 2

3. Silent Hill 2

قسمت دوم سایلنت هیل نه تنها یکی از ترسناک ترین بازی های دنیا به حساب می‌آید، بلکه عده‌ی بسیاری آن را بهترین نسخه‌ی این سری می‌دانند. بازی Silent Hill 2 نه تنها یکی از بهترین داستان‌های ممکن را روایت می‌کرد، بلکه مشهورترین دشمن این سری یعنی Pyramid Head را هم به تصویر کشید. کله هرمی آن قدر محبوب هست که سازندگان بازی Dead by Daylight تصمیم گرفتند آن را به عنوان شکارچی اضافه کنند. داستان بازی اما مهم‌ترین عاملی است که «سایلنت هیل ۲» را به اثری ماندگار تبدیل می‌کند؛ داستانی پر از رمز و راز، جزئیات و استعاره‌های مختلف که ترکیبش با اتمسفر بی‌نظیر، یک شاهکار به شما تحویل می‌دهد.

 

بازی Slender: The Eight Pages

4. Slender: The Eight Pages

اسلندرمن (The Slender Man یا Slenderman هر دو درست هستند) یکی از معروف‌ترین شخصیت‌های خیالی است که در قالب یک کریپی‌پاستا خلق شد. کریپی‌پاستا داستان‌های خیالی هستند که کاربران اینترنت آن‌ها را به گونه‌ای خلق می‌کنند که انگار در واقعیت وجود داشته‌اند. اسلندر من یک مرد لاغر و قدبلند با دست‌های طویل است که کت و شلوار می‌پوشد و صورت ندارد. چنین چیزی حتی اگر یک گوشه بی‌حرکت بایستد هم آن قدر ترسناک هست که حس کنید قلب‌تان دارد از جایش کنده می‌شود. در بازی اقتباسی با محوریت این شخصیت وحشتناک، شما در یک جنگل قرار گرفته‌اید و هدف دارید تا هشت صفحه کاغذ را در مناطق مختلف پیدا کنید. در اوایل بازی خطر چندانی تهدیدتان می‌کند، اما با یافتن کاغذ اول سر و کله‌ی اسلندر من پیدا می‌شود. بازی در شب جریان دارد و شما تنها یک چراغ‌قوه با خود دارید. جذابیت اصلی بازی در این است که رفتار اسلندرمن را نمی‌توان پیش‌بینی کرد و همواره باید حواس‌تان به اطراف باشد. هر موقع که او را دیدید باید به سرعت دیدتان را منحرف کنید، چرا که اگر بیش از حد به او خیره شوید یا او از پشت سر شما را بگیرد، خواهید مرد و بازی از اول آغاز خواهد شد. بازی Slender: The Eight Pages به جرئت بهترین محصولی است که توانست پتانسیل بالای این شخصیت ترسناک را نشان دهد و همین باعث شده تا آن را جزو ترسناک ترین بازی های دنیا بدانیم.

 

بازی Outlast

5. Outlast

تیمارستان‌هایی که در آن‌ها خطرناک‌ترین انسان‌ها نگهداری می‌شوند، هرگز حس امنیت کامل به آدم نمی‌دهند. برای مثال تیمارستان فیلم سکوت بره‌ها و سریال The Boys یا تیمارستان آرکام را به یاد بیاورید. حالا یک تیمارستان را تصور کنید که روی بیمارانش وحشتناک‌ترین آزمایش‌های بیولوژیکی ممکن انجام شود و یک روز، طی یک حادثه تمام آن‌ها از سلول‌های خود فرار کنند؛ بازی Outlast در چنین مکانی جریان دارد. مخاطب در نقش یک خبرنگار پیامی دریافت می‌کند تا به یک تیمارستان در کلورادو آمریکا برود و به محض ورود، می‌فهمد خود را وارد چه جهنمی کرده است. بازی از زاویه دوربین اول شخص روایت می‌شود و مشابه عناوینی چون سری Amnesia هیچ راهی برای مبارزه با دشمنان ندارید و تنها راه نجات‌تان، فرار و مخفی شدن است. بر اثر یک حادثه تمام تیمارستان در تاریکی فرو رفته و باید با استفاده از حالت دید در شب دوربینی که در اختیار دارید، اطراف را ببینید. باتری دوربین‌تان هم محدود است و در نتیجه مجبورید تا محیط را برای یافتن باتری بگردید. همین دید محدود به تنهایی آدم را به تکاپو می‌اندازد. حالا جامپ اسکر‌های متعدد و خشونت بسیار بالا را هم اضافه کنید تا فرمول نهایی Outlast حسابی ترسناک و تکان‌دهنده باشد.

 

بازی Amnesia: The Dark Descent

6. Amnesia: The Dark Descent / Rebirth

قسمت اول از سری Amnesia با پسوند The Dark Descent که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، نه تنها هنوز به عنوان یکی از ترسناک ترین بازی های جهان شناخته می‌شود، بلکه یکی از بهترین عناوینی است که توانست عناصر آثار «اچ. پی. لاوکرفت» نویسنده‌ی شاخص ادبیات ترسناک را پیاده‌سازی کند. این بازی آغازگر جریانی در بازی‌های ترسناک بود که در آن‌ها نمی‌توانستید با عامل وحشت مقابله کنید و باید به فرار و مخفی شدن توسل می‌کردید. بازی در سال ۱۸۳۹ میلادی جریان دارد و مخاطب در نقش مردی به نام Daniel است که در یک قلعه بیدار می‌شود، بدون اینکه چیزی از خود یا گذشته‌اش به یاد بیاورد. گیم‌پلی بازی علاوه بر مکانیک فرار و قایم شدن، شامل حل کردن پازل‌، گشت و گذار در قلعه و تعامل با شخصیت‌های مختلف هم می‌شود. به جز تهدید اصلی با نام Shadow یک سیستم Sanity هم در بازی وجود دارد؛ به این صورت که دنیل به شدت از محیط‌های تاریک می‌ترسد و نمی‌تواند مدت طولانی در آن‌ها بایستد، وگرنه عقل خود را از دست می‌دهد.

قسمت سوم از این سری پسوند Rebirth اما تقریبا صد سال پس از اتفاقات قسمت اول جریان دارد و روایت‌گر داستان زنی باستان‌شناس با نام Tasi که طی حادثه‌ی سقوط هواپیما در صحرایی واقع در الجزایر گیر می‌افتد و طی سفر خود برای یافتن شوهرش، با رازهای وحشتناکی روبرو می‌شود. اکثر مکانیک‌های Rebirth مشابه قسمت اول است و تفاوت اصلی به اتمسفر و محیط‌ها مربوط می‌شود. سری Amnesia به خصوص قسمت‌های اول و سوم، آثاری جریان‌ساز در سبک ترسناک به حساب می‌آیند و به جرئت کمتر آثاری مشابه آن‌ها پیدا می‌شود.

 

بازی Visage

7. Visage

دموی P.T اگرچه سرانجام خوشی نداشت، اما تاثیر گسترده‌‌ای که روی طرفداران بازی‌های ترسناک به جا گذاشت، باعث شد تا تیم‌های متعددی سعی کنند همان تجربه را در قالب ماد یا آثار جداگانه احیا کنند. بازی Visage هم یکی از همین آثار بود که در ابتدا یک اقتباس مستقیم از P.T بود، اما سازندگان به مرور المان‌های بیشتری به آن اضافه کردند و یک داستان تازه برای آن نوشتند تا در نهایت به تجربه‌ای جداگانه تبدیل شود. بازیکن در نقش مردی به نام Dwayne در خانه‌ای گرفتار شده که نیروهای وحشتناک ماوراالطبیعه در آن حضور دارند. دواین علاوه بر یافتن راهی برای خروج از خانه، تلاش می‌کند تا دلیل حضور این نیروها را بفهمد. بازی به چهار چپتر تقسیم شده که ترتیب بازی کردن آن‌ها به عهده‌ی خودتان است. بازی با اینکه توسط یک تیم مستقل ساخته شده، اما گرافیک قوی و نورپردازی باکیفیتی دارد که به شدت در القای فضای ترسناک آن کمک می‌کند.

 

بازی Layers of Fear

8. Layers of Fear

استودیوی لهستانی Bloober Team پیش از خلق آثاری چون The Medium و Observer به لطف بازی Layers of Fear مشهور شده بود. این اثر روایتگر داستان یک نقاش است که می‌خواهد بهترین اثر خود را خلق کند و برای این کار به خانه‌ی خود باز می‌گردد، غافل از این‌که اتفاقات کابوس‌واری در انتظار اوست. بازی Layers of Fear برخلاف اکثر عناوین این مطلب که در آن‌ها با عوامل وحشت بیولوژیکی یا ماوراالطبیعه سر و کار داریم، به مضامین روان‌شناختی و اختلالات روانی می‌پردازد. یکی از المان‌های خاص بازی، محیط خانه است که مدام تغییر می‌کند، طوری که انگار با یک موجود زنده طرف هستیم که قابلیت تغییر شکل دارد. همین باعث می‌شود که ترس در بازی همچنان کیفیت خود را حفظ کند. استودیوی Bloober Team عناوین متعددی در این سبک ساخته، اما شاید هیچکدام به اندازه‌ی Layers of Fear در این امر موفق عمل نکرده باشند و به همین خاطر، آن را در فهرست برترین بازی های ترسناک جهان قرار داده‌ایم.

 

بازی وحشتناک Alien: Isolation

9. Alien: Isolation

طی نزدیک به چهل سال بازی‌های متعددی بر اساس سری فیلم‌های Alien ساخته شدند، اما هیچکدام تلاشی در راستای القای ترس ناب قسمت اول انجام ندادند. این طلسم بالاخره در سال ۲۰۱۴ با بازی Alien: Isolation شکست؛ اثری که ماجراهای «آماندا ریپلی» دختر «الن ریپلی» شخصیت اصلی فیلم‌ها را در تلاش برای یافتن مادرش به تصویر می‌کشد و سرنخ‌ها او را به ایستگاه فضایی Sevastopol می‌کشاند، در حالی که نمی‌داند چه هیولایی انتظارش را می‌کشد. بازی نه تنها در بازسازی محیط‌ها و فضاسازی فیلم اول و ایجاد حس نوستالژی فوق‌العاده عمل می‌کند، بلکه به لطف هوش مصنوعی پویا، زنومورف موجود در Isolation به یکی از بهترین دشمنان تاریخ بازی‌های ترسناک تبدیل می‌شود. بازی به شما ابزار مختلفی برای مقابله با دشمنان مختلف مثل انسان‌ها و اندرویدها می‌دهد، اما هیچکدام روی زنومورف اثر نمی‌کند و تنها می‌توانید برای مدتی موقت او را فراری دهید تا سرپناهی پیدا کنید. عنوان Alien: Isolation رویایی برای طرفداران این فرنچایز بود که به واقعیت پیوست و بدون شک شایسته‌ی لقب یکی از ترسناک ترین بازی های دنیا است.

 

بازی Dead Space

10. Dead Space

سری Dead Space به خصوص دو قسمت اول آن، عناوینی بودند که در عین الهام‌گیری از عناوینی مثل Resident Evil 4 و System Shock 2 و فیلم‌های Alien تعدادی از کلیشه‌های آثار ترسناک را به هم زدند و در نتیجه، تبدیل به آثاری خاص و به‌یادماندنی شدند. فضای صنعتی سفینه‌ی Ishimura حسی مشابه یک کارخانه‌ی متروک با رازهای نهفته دارد که موسیقی پویای بازی به انتقال حس اضطراب آن کمک شایانی می‌کند. از سوی دیگر پیش‌بینی موقعیت‌های پیش‌رو همیشه دشوار است و هر لحظه باید خود را برای یک غافلگیری ترسناک آماده کنید. گیم‌پلی بازی هم به لطف سلاح‌های متنوع و قابلیت‌هایی چون Stasis که زمان را آهسته می‌کند و صدالبته فیزیک جذاب قطع عضو دشمنان، لحظات لذت‌بخشی را حین مبارزات رقم می‌زند. گیم‌پلی و فضاسازی تنها چیزی نیست که در بازی Dead Space در سطح خوبی قرار دارد و داستان هم انگیزه‌ای می‌شود تا بخواهید ماجراهای آیزاک کلارک و مبارزه‌اش با نکرومورف‌ها را تا انتها دنبال کنید.

 

بازی Until Dawn

11. Until Dawn

سازندگان بازی Until Dawn تلاش کرده‌اند تا یک اثر ترسناک را در فرمی تعاملی و سینماتیک مشابه آثاری چون Heavy Rain و Beyond: Two Souls ارائه دهند. بازی داستان هشت نفر را روایت می‌کند که پس از یک سال از گم شدن دو خواهر دوقلو، دوباره در کلبه‌ای در کوهستان Blackwood دور هم جمع می‌شوند تا از راز مفقود شدن آن‌ها آگاه شوند، اما در این مسیر با خطرهایی روبرو می‌شوند که جان آن‌ها را به خطر می‌اندازد. بازی یک درام تعاملی است و تعامل با محیط و گفتگوی بین شخصیت‌ها را شما تعیین خواهید کرد. صحنه‌های اکشن بازی هم از نوع QTE است. بازی ساختاری غیرخطی دارد و بنا به انتخاب‌هایی که می‌کنید، سرنوشت هر یک از این هشت نفر تغییر خواهد کرد. اگر دنبال یک تجربه‌ی سینماتیک در بازی‌های ترسناک هستید، عنوان Until Dawn را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

بازی Phasmophobia

12. Phasmophobia

همیشه فکر می‌کردیم که بازی‌های چندنفره یا کوآپ هرگز نمی‌‌توانند به اندازه‌ی بازی‌های تک‌نفره ترسناک باشند، اما Phasmophobia این قضیه را نقض کرد. بازیکن در نقش یک گروه حداکثر چهارنفره قرار می‌گیرد که ماموریت دارند به مکان‌های متروکه بروند و با جمع‌آوری مدارک، اثبات کنند که در آن‌ها روح خبیث وجود دارند. بازی علاوه بر چند مکان مختلف، بیش از ده نوع روح خبیث دارد که هر کدام رفتار متفاوتی از خود نشان می‌دهند. همین ترکیب باعث می‌شود که تجربه‌ی بازی به این زودی‌ها تکرار نشود. نکته‌ی جالب‌تر اینکه روح می‌تواند حرکات، رفتار شما را تحلیل کند و حتی به گفتگوهای بین بازیکنان گوش بدهد و به آن‌ها واکنش دهد. در نتیجه هر بار که به سراغ بازی می‌روید، روح روش‌های متفاوتی برای اذیت کردن و نزدیک به شما خواهد داشت تا در نهایت بتواند شما را بکشد. شما باید سعی کنید پیش از رسیدن به این وضعیت، مدارک لازم را جمع و نوع روح را جمع کنید و زنده خارج شوید. بازی حالت واقعیت مجازی هم دارد که قطعا تجربه‌ی عمیق‌تری را از یکی از ترسناک ترین بازی های دنیا ارائه می‌دهد.

 

بازی Condemned: Criminal Origins

13. Condemned: Criminal Origins

شبی را تصور کنید که در محله‌ای گیر افتادید که تقریبا تمام اهالی آن، خلافکاران و جنایتکارانی هستند که به مرز جنون رسیده‌اند و قصد دارید از آن‌جا فرار کنید. روند بازی Condemned: Criminal Origins یک چیزی شبیه این است که البته داستان و گیم‌پلی‌اش پیچیده‌تر از این حرف‌هاست. شما در نقش کاراگاهی به نام Ethan Thomas در شهر خیالی مترو، دنبال یک قاتل سریال هستید و در این مسیر، متوجه می‌شوید که یک نیروی خبیث با دیوانه کردن برخی اهالی شهر، قصد دارد جلوی پیشروی شما را بگیرد. زاویه دوربین بازی اول شخص است و تمام اتفاقات در شب جریان دارد. بسیاری از محیط‌های بازی تاریک هستند و برای دیدن اطراف باید از چراغ‌قوه استفاده کنید. بازی یک سری سکانس بررسی صحنه‌ی جرم دارد که به روند آن تنوع می‌دهد. در کنار اتمسفر عالی و مبارزات پیچیده که شما را مجبور می‌کند تا با استراتژی مناسب دشمنان را از سر راه بردارید، داستان بازی هم عاملی می‌شود تا بخواهید Condemned: Criminal Origins و همچنین ادامه‌ی مستقیم آن با پسوند Bloodshot را تجربه کنید.

 

بازی F.E.A.R

14. F.E.A.R

شاید برایتان جالب باشد که بدانید هر دو بازی Condemned: Criminal Origins و F.E.A.R در یک سال عرضه و جالب‌تر از آن، هر دو توسط استودیوی Monolith Productions ساخته شده‌اند. بازی در هسته‌ی خود یک اثر تیراندازی اول شخص است که دنیا و فضاسازی باعث می‌شود آن را در سبک ترسناک قرار دهیم. بازیکن در نقش Point Man یک عضو گروه نظامی F.E.A.R که از قدرت‌های فرابشری برخوردار است، ماموریت دارد تا جلوی گروه شورشی Rogue به رهبری Paxton Fettel را بگیرد که آن‌ها هم شامل ابرسربازهای با قدرت‌های ذهنی فرابشری هستند. بازی F.E.A.R که دو ادامه برای آن ساخته شد، به لطف مکانیک جذاب آهسته کردن زمان هنگام مبارزات و هوش مصنوعی خارق‌العاده‌ی دشمنان که یکی از بهترین نمونه‌ها در تاریخ بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شود، بستری برای خلق شخصیت Alma Wade شد که یکی از شخصیت‌های نمادین بازی های ترسناک به حساب می‌آید. شخصیتی که یادآور کاراکترهای ترسناک فیلم‌های مشهوری چون The Ring و The Grudge هم هست. سازندگان هم اعلام کرده‌اند که از المان‌های آثار ترسناک ژاپنی در خلق فضای بازی بهره برده‌اند که نتیجه عالی از آب درآمده و به راحتی F.E.A.R را جزو برترین بازی های ترسناک جهان قرار می‌دهد.

 

بازی ترسناک Little Nightmares

15. Little Nightmares

بازی Little Nightmares در ابتدا مخاطب را به یاد آثار تیم برتون مثل «عروس مرده» می‌اندازد، اما به مرور که در آن عمیق شوید می‌بینید که هیچ خبری از کمدی نیست و فضای مریض بازی سنگینی می‌کند. شما در نقش کودکی ۹ ساله به نام Six تلاش می‌کنید از مکان مرموزی به نام Maw بگریزید و در این مسیر از رازهای وحشتناکی آگاه خواهید شد که این مکان در خود پنهان کرده است. بازی Little Nightmares یک اثر دو و نیم بعدی است که گیم‌پلی شامل حل معما، گذشتن از چالش‌های پلتفرمینگ و در نهایت فرار و قایم شدن از دست دشمنان است. استایل شبه کارتونی بازی شاید در ابتدا غلط‌انداز باشد، اما بازی پر از صحنه‌ها و مناظر وحشتناک و دردناک و آدم‌هایی است که تغییر فرم داده‌اند و به موجوداتی کریه تبدیل شده‌اند. تمام کردن Little Nightmares نهایتا چهار ساعت زمان می‌برد، اما در همین زمان به واسطه‌ی فضاسازی فوق‌العاده و روند استرس‌زا خود را به یکی از برترین بازی های ترسناک جهان تبدیل می‌کند.

 

بازی Devotion

16. Devotion

کشورهای شرق آسیا مثل ژاپن، کره و چین همیشه در خلق آثار ترسناک امضای خاص خود را داشته‌اند. این موضوع را می‌توان در بازی Devotion ساخته‌ی استودیوی تایوانی Red Candle Games هم مشاهده کرد. این اثر در تایوان دهه‌ی هشتاد می‌گذرد و بازیکن در نقش پدر یک خانواده با نام Feng Yu سرگذشت این خانواده را طی سال‌های مختلف در آپارتمان‌شان تجربه می‌کند. بازی در اکثر لحظات خود مشابه آثار سبک Walking Simulator با حل معما و تعامل با اجزای مختلف محیط جلو می‌رود و در عوض، با روایت فوق‌العاده و فضاسازی عالی حس وحشت را به مخاطب تزریق می‌کند. تیم سازنده برای خلق این فضا از عناصر فرهنگ تایوان و مذاهب سنتی این منطقه و همچنین کشور چین استفاده کرده که نتیجه محشر از آب درآمده است. بازی نگاهی به مضامین دنیای واقعی هم داشته که تاثیر داستانش را بیشتر می‌کند. متاسفانه بازی به خاطر حواشی سیاسی و اعتراض حکومت چین، از فروشگاه‌های رسمی مثل استیم حذف شد. با این حال اگر دنبال یک تجربه‌ی ناب در بازی های ترسناک هستید، به هیچ وجه Devotion را از دست ندهید.

 

بازی SOMA

17. SOMA

اثری دیگر از استودیوی Frictional Games خالقان سری Amnesia که در فضایی کاملا متفاوت با تم علمی تخیلی و آینده‌نگرانه جریان دارد. بازیکن در نقش شخصیتی به نام Simon خود را در یک تاسیسات تحقیقاتی متروکه در زیر دریا می‌یابد، بدون اینکه بداند چگونه به آن‌جا منتقل شده است. روند گیم‌پلی مشابه سری Amnesia شامل گشت و گذار و تعامل با محیط، حل معما و همچنین فرار از دست یک عامل ناشناخته و مرگبار است. جایی که بازی خود را متمایز می‌کند، بستر علمی تخیلی، توجه جدی‌تر داستان و پرداخت به مضامینی چون ذهن انسان، خودآگاهی و اختیار است. شاید SOMA در کل به اندازه‌ی Amnesia: The Dark Descent ترسناک نباشد، اما بل روایت استادانه و داستان جدی و درگیرکننده این موضوع را کاملا جبران می‌کند. بازی SOMA جزو آن عناوین فهرست برترین بازی های ترسناک جهان است که تجربه‌ی آن را باید به همه پیشنهاد کرد.

 

بازی Resident Evil 2 Remake

18. Resident Evil 2 Remake

شرکت کپکام پس از موفقیت قسمت هفتم رزیدنت ایول، دست به کار متفاوتی زد و پس از سال‌ها، ریمیک قسمت دوم این سری را ساخت. ریمیکی که وظیفه‌ی خود را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد و حتی در برخی جهات از نسخه‌ی اصلی هم جلو می‌زند. کپکام به لطف انجین گرافیکی جدید خود، فضای تاریک و آخرالزمانی شهر راکون سیتی را به بهترین شکل ممکن بازسازی و کاری کرد که دوباره از زامبی‌ها بترسیم؛ موجوداتی که در قسمت ششم دیگر حکم کیسه بوکس داشتند. گیم‌پلی بازی در واقع نسخه‌ی به‌روزشده‌ی قسمت چهارم است که المان‌های Survival Horror قسمت دوم را همچنان در خود دارد. یکی از موارد درخشان ریمیک Resident Evil 2 نسخه‌ی بازسازی شده‌ی Mr. X بود که بدون شک کابوس اصلی بازیکن محسوب می‌شود و با آن هیبت عظیم و قدم‌های سنگینش، نه تنها زمین بلکه اندام شما را هم به لرزه در می‌آورد.

 

بازی Five Night at Freddy’s

19. Five Night at Freddy’s

وظیفه‌ی شما در این بازی بدین شرح است: شب‌ها باید نگهبان یک پیتزا فروشی باشید. تا این‌جا که همه چیز ساده به نظر می‌رسد، اما باید بدانید که یک سری عروسک رباتیک در این پیتزافروشی وجود دارد که شب‌ها به حرکت در می‌آیند و اگر انسانی ببینند درجا می‌کشند. مخاطب به عنوان نگهبان در اتاق کنترل حضور دارد و باید خود را تا صبح زنده نگه دارد. بازیکن در اتاق کنترل باید از طریق دوربین‌ها بفهمد هر عروسک کجاست و ذخیره‌ی محدود برق را با دقت بین درهای امنیتی، دوربین‌ها و چراغ‌ها تقسیم کند، وگرنه با تمام شدن ذخیره تمام دوربین‌ها و چراغ‌ها خاموش و درها غیرفعال خواهند شد و در نتیجه، عروسک‌ها می‌توانند به راحتی خود را به اتاق کنترل برسانند و با یک جامپ اسکر کار شما را تمام کنند. بازی در همین حین، بخشی از اتفاقات وحشتناکی که در گذشته در این پیتزافروشی افتاده را هم برایتان فاش می‌کند تا بدانید با چه طرف هستید. بازی Five Night at Freddy’s در زمان انتشار خود در سال ۲۰۱۴ به محبوبیت زیادی دست پیدا کرد و در نهایت به یک فرنچایز شامل چندین بازی و کتاب تبدیل شد. همین تاثیر بالا باعث شده تا بازی را جزو ترسناک ترین بازی های دنیا بدانیم.

 

بازی IMSCARED

20. IMSCARED

برخلاف تمام عناوین ذکر شده در این مطلب که گرافیک‌شان به صورت سه‌بعدی است، بازی IMSACRED گرافیک دوبعدی با استایل پیکسل‌آرت دارد. اگر فکر می‌کنید بازی‌های پیکسل‌آرت نمی‌توانند شما را بترسانند، سخت در اشتباهید! بازی IMSACRED در طولانی‌ترین حالت ممکن دو ساعت از وقت شما را می‌گیرد، اما غیر از روش‌های معمول مثل ظاهر شدن ناگهانی شخصیت منفی که White Head نام دارد، با ترفندهایی که نمونه‌اش را ندیده‌اید سعی می‌کند شما را بترساند. برای مثال بازی به عمد کرش می‌کند، فایل‌هایی در دسکتاپ کامپیوتر شما ظاهر می‌شود و White Head در بازی کردن شما دخالت می‌کند تا به آنچه که می‌خواهد برسد. در قالب یک بازی مستقل، عنوان IMSACRED اثری متفاوت است که طی زمان دو ساعته‌ی خود، تجربه‌ای جذاب برای علاقه‌مندان به بازی های ترسناک رقم می‌زند.

مطالب پیشنهادی برای شما
1 نظر
  1. کافه گیم می گوید

    ممنون از این مطلب کاربردی

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.