نرخ کلیک چیست و چگونه می‌توان آن را بهینه کرد؟

هرکس که حتی یک بار هم پایش را در اقیانوس بزرگ و گسترده پرفورمنس مارکتینگ گذاشته باشد، حتماً اسم نرخ کلیک یا CTR را شنیده است. در این اقیانوس عمیق و بی‌انتها اگر شناگر ماهری باشید و search performance ، CTR ، open rate و نمره کیفیت خود را بهبود بخشید، فرصت‌های زیادی برای توسعه تجارت و کسب‌وکار اینترنتی خود به دست خواهید آورد.

شاید شما هم شگفت‌زده شوید، اگر بدانید به طور میانگین، 12 میلیارد جستجوی وب در ماه، فقط در ایالات متحده انجام می‌شود. فکر می‌کنید این جستجوگران به دنبال چه چیزی هستند؟

پاسخ: “اطلاعات مفید”، بله آن‌ها به دنبال محتوایی با اطلاعات مفید و کاربردی هستند. این محتوا می‌تواند یک مقاله، اینفوگرافیک، پادکست، ویدئو یا پست وبلاگ باشد؛ اینجاست که نقش CTR  برای هدایت مشتریان هدفمند به سایت شما برای گرفتن پاسخ مورد نظرشان، مشخص می‌شود.

اما CTR چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟ چطور می‌توان آن را بهینه‌سازی کرد؟ برای پاسخ به این سؤالات و همه آنچه در مورد CTR بهتر است بدانید، در این مقاله با ما همراه باشید.

برای آشنایی با اصطلاحات دیگر مارکتینگ از جمله CPI یا هزینه به ازای نمایش می‌توانید به مقاله‌ی CPI یا هزینه به ازای نمایش چیست؟” مراجعه کنید.

نرخ کلیک

معرفی CTR و نحوه محاسبه آن:

CTR در فارسی “نرخ کلیک” ترجمه شده است و به درصد افرادی که از یک تبلیغ یا نتایج جستجوی ارگانیک به صفحه وب شما مراجعه می‌کنند، اشاره دارد.

کلیک‌های تبلیغاتی ÷ نمایش تبلیغات = نرخ کلیک

مثلاً اگر تبلیغ شما دارای 1000 نمایش و یک کلیک باشد، نرخ کلیک0.1٪ خواهد بود.

به‌عنوان یکی از معیارهای کلاسیک پرفورمنس مارکتینگ، شما زیاد با CTR برخورد خواهید کرد؛ در حقیقت CTR بسیار بیشتر از یک معیار سنجش اهمیت دارد. ازآنجاکه تبلیغ‌کنندگان معمولاً به‌ازای هر کلیک آگهی به ناشران مبلغی پرداخت می‌کنند، CTR هر دو طرف تبلیغات را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نمونه‌های CTR

برخی از نمونه‌های رایج در مورد محل سنجش CTR عبارت‌اند از:

  • call-to-action در ایمیل
  • hyperlink در صفحه فرود
  • تبلیغ کلیکی در صفحه نتایج جستجوی Google
  • آگهی در سایت رسانه‌های اجتماعی مانند آپارات یا لینکدین

نرخ کلیک مارکتینگ

چرا نرخ کلیک اهمیت دارد؟

CTR یکی از شاخص‌های کلیدی عملکرد است و به شما در مورد پتانسیل کمپین‌های ایمیلی، نتیجه تبلیغات، رتبه وب‌سایت در صفحه اول صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs)، CTA در وب‌سایت و سایر موارد، اطلاعات مفیدی می‌دهد.

اهمیت CTR در این است که با افزایش نرخ کلیک، ترافیک باکیفیت کافی و با قابلیت تبدیل بیشتری در وب‌سایت شما ایجاد می‌شود؛ یعنی هر چه تعداد بیشتری از کاربران روی لینک شما کلیک کنند، تعامل بیشتری از سوی مخاطب ایجاد می‌شود.

علاوه بر نشان‌دادن میزان ارتباط مؤثر بین تبلیغات، محتوا و صفحات وب شما برای جستجوگران، CTR همچنین بر رتبه‌بندی موتورهای جستجو به‌صورت ارگانیک و پولی تأثیر می‌گذارد.

الگوریتم رتبه‌بندی Google تعیین می‌کند، تبلیغ یا صفحه وب شما در کجای صفحه جستجو نمایش داده می‌شود. این بر تعداد افرادی که صفحه شما را مشاهده، کلیک و در نهایت با وب‌سایت شما تعامل ایجاد می‌کنند، تأثیر می‌گذارد. به طور خلاصه نرخ کلیک، تأثیر زیادی بر پیشرفت کسب‌وکار شما دارد.

نرخ کلیک “خوب” چقدر است؟

این یک موضوع بحث‌برانگیز است: نرخ کلیک خوب چقدر است؟

پاسخ صادقانه به این سؤال این است: “بستگی دارد.”

به طور طبیعی نرخ کلیک از کمپین به کمپین دیگر و حتی از کلمه کلیدی به کلمه کلیدی دیگر متفاوت است. همه چیز در نحوه نمایش تبلیغ شما نقش دارد، از کپی تبلیغ شما تا رتبه‌بندی تبلیغ در صفحه نتایج.

بنابراین اگرچه قطعاً می‌خواهید نرخ کلیک “بالایی” داشته باشید، واقعاً هیچ عدد جادویی برای آن وجود ندارد. میانگین نرخ کلیک حتی بر اساس نوع صنعت متفاوت است و CTR مورد انتظار شما بستگی به موقعیت تبلیغ شما و سایر عوامل دارد.

نرخ کلیک

نرخ کلیک بالا یا پایین به چه معناست؟

به‌عنوان یک معیار، نرخ کلیک به شما می‌گوید آیا کاربران، تبلیغ یا صفحه وب شما را مرتبط با نتایج جستجوی خود می‌دانند یا خیر. البته علاوه بر مرتبط بودن، چشم‌نواز و فریبنده بودن محتوای شما هم، نقش به سزایی در جذب مخاطب برای کلیک کردن دارد.

  • CTR بالا

اگر CTR بالایی دارید، یعنی کاربران تبلیغ یا صفحه وب شما را جذاب و بسیار مرتبط می‌دانند. به‌عنوان مثال ممکن است با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، نرخ کلیک دورقمی داشته باشید و به‌خاطر استفاده از کلمات کلیدی نامرتبط نرخ کلیک کمتر از یک درصد مشاهده کنید.

  • CTR پایین

اگر CTR پایینی دارید، یعنی تبلیغ یا صفحه وب شما به‌اندازه کافی برای انتخاب کاربر جذاب یا مرتبط نیست. این می‌تواند به دلیل کلمات کلیدی نامرتبط، عدم خلاقیت یا هدف‌گیری ضعیف مخاطبان باشد.

معنی CTR

چگونه می‌توان  CTR را بهینه کرد؟

بهینه‌سازی CTR همه چیز در مورد ظاهر، محتوا، ارزش و هدف قراردادن افراد مناسب است. حتی اگر یک تیتر جذاب و شگفت‌انگیز بنویسید، ممکن است با نرخ کلیک کمتر از متوسط ​​مواجه شوید و این به دلیل هدف‌گیری اشتباه کمپین است.

در اینجا یک راز مهم وجود دارد: اگر جستجوگران به محتوای شما علاقه‌ای نداشته باشند، بودن در صفحه اول صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) هیچ فایده‌ای برای شما نخواهد داشت؛ بنابراین به‌جای تمرکز و تلاش برای ایجاد محتوای SEO شده برای کسب رتبه برتر، باید بدانید چگونه جستجوگران را از طریق افزایش نرخ کلیک (CTR) به خواننده و خوانندگان را به مشتری وفادار خود تبدیل کنید. در اینجا چند گام مهم را با شما در میان خواهیم گذاشت تا برای بهبود  CTR محتوای خود در نظر بگیرید:

گام اول: بر مشتریان ایده‌آل خود تمرکز می‌کنید.

CTR درصد افرادی که روی محتوای شما کلیک می‌کنند، نشان می‌دهد؛ اما نه تعداد کل افرادی که تعاملی انجام داده‌اند (تعامل به‌عنوان‌مثال یعنی خریداری کالا یا ثبت‌نام در خبرنامه) بنابراین چگونه می‌توانید مطمئن شوید افرادی که روی تبلیغات شما کلیک می‌کنند، سفر مشتری خود را تا نقطه اقدام ادامه می‌دهند و مشتریان ایده‌آل شما هستند؟

مشتریان ایده‌آل کسانی هستند که اقدام نهایی را انجام می‌دهند و به ارزش کسب‌وکار شما پی برده‌اند. اگر شما با آنها خوب رفتار کنید و پایگاه مشتریان خود را تشکیل دهید، بارها و بارها بازمی‌گردند؛ بنابراین آنها مخاطبانی هستند که می‌خواهید با تبلیغات خود مورد هدف قرار دهید.

وقتی درک روشنی داشته باشید از اینکه مشتریان ایده‌آل شما چه کسانی هستند، چه می‌خواهند و چه چیزی آنها را از دستیابی به این هدف بازمی‌دارد، می‌توانید با تبلیغات مؤثر خود آنها را جذب کرده و متقاعد به انجام اقدام موردنظرتان کنید.

کلمات کلیدی دم بلند

گام دوم: از کلمات کلیدی Long-Tail استفاده کنید.

یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش نرخ کلیک یا CTR، استفاده از کلمات کلیدی بلند مخصوصاً در عنوان‌ها و برچسب‌های عنوان است. کلمات کلیدی دم بلند، بسیار توصیفی هستند و در نتیجه محتوای شما را باهدف جستجو مطابقت می‌دهند.

زمانی که کاربران یک کلمه کلیدی توصیفی دم بلند(long tail)  و مربوط به آنچه می‌خواهند مشاهده می‌کنند، انگیزه بیشتری پیدا می‌کنند تا بر روی آدرس اینترنتی شما کلیک کنند؛ زیرا اطمینان دارند، پست شما حاوی اطلاعات موردنظر آنها خواهد بود.

گام سوم: توضیحات متا را تأثیرگذار بنویسید.

یکی دیگر از راه‌های استراتژیک برای بهبود CTR، نوشتن توضیحات متا به‌صورت تأثیرگذار است. توضیحات متا بخشی از متنی است که در زیر برچسب عنوان شما در SERP ظاهر می‌شود. یک توضیح متا مؤثر به کاربران اطلاع می‌دهد، صفحه شما در مورد چیست؟ محتوای شما چه مشکلی را حل می‌کند و با این کار آنها را ترغیب می‌کند تا روی پست شما کلیک کنند.

روش‌های بهینه‌سازی توضیحات متا:

  • پاسخ به سؤالات: اگر بتوانید به سؤالات کاربران خود در توضیحات متا پاسخ دهید، نیمی از نبرد را برده‌اید تا میزان کلیک را افزایش دهید.
  • خاص و مرتبط: شما فقط 160 کاراکتر برای نوشتن توضیحات متا دارید. به همین دلیل باید آن را تا حد ممکن به طور خاص و مرتبط بنویسید.
  • زبان قدرتمند: از زبان متقاعدکننده و قدرتمند، مانند کلمات دارای احساسات، برای نشان‌دادن پاسخ‌های قوی و مرتبط در پست خود استفاده کنید.

در توضیحات متا نباید فقط به یک ویژگی محصول بپردازید بلکه می‌توانید آن را طوری بنویسید تا کاربران را متقاعد کند سؤال و راه‌حل موردنظر آنها در محتوای شما وجود دارد. در صورت امکان، می‌توانید CTA را نیز به توضیحات متا اضافه کنید مانند “بیشتر بیاموزید” و “نحوه کار را بیابید”.

 

گام چهارم: از تصاویر استفاده کنید.

اگرچه استفاده از تصاویر در مقالات یک روش معمول است، اما آیا می‌دانستید آنها می‌توانند CTR شما را نیز بهبود بخشند؟ تصاویر موجود در محتوای شما راهی قدرتمند برای افزایش تعامل هستند. آنها یک عنصر اساسی برای محتوای شما هستند که می‌توانند در SERP ظاهر شوند.

استفاده از تصاویر نه‌تنها یک راه عالی برای افزایش نرخ کلیک شما است، بلکه همچنین باعث می‌شود وقتی کاربران در بخش تصاویر، موضوعی را جستجو می‌کنند، روی URL شما کلیک کنند. برای این کار، شما باید بهترین شیوه‌های SEO مانند نام‌گذاری صحیح تصاویر و افزودن متن جایگزین را پیاده‌سازی کنید.

گام پنجم: از Descriptive URLs  استفاده کنید.

آدرس صفحه شما یکی از اصلی‌ترین اطلاعاتی است که در SERP نشان داده می‌شود؛ بنابراین با بهینه‌کردن آن تأثیر به سزایی در بهبود CTR  خواهید داشت.

یکی از راه‌های بهینه‌کردن URL  این است: آن را تا حد ممکن توصیفی نمایید یعنی سعی کنید به طور طبیعی کلمات کلیدی خود را در آدرس اینترنتی خود قرار دهید. این موضوع به کاربران نشان می‌دهد محتوای شما با مطلبی که آنها در جستجویش هستند مرتبط است.

نکته مهم دیگر برای بهینه‌سازی URL این است که آن را کوتاه نگه دارید. این کار باعث می‌شود چشم راحت‌تر و سریع‌تر آن را ببیند و در نتیجه افراد بیشتری روی آن کلیک کنند.

اگر کاربر وردپرس هستید، می‌توانید URL خود را در تنظیمات پیوند ثابت خود تغییر دهید.

گام ششم: سرعت سایت خود را افزایش دهید.

اگر وب‌سایت شما از نظر سرعت، بهینه‌سازی نشده باشد، افراد ممکن است روی پیوند شما کلیک کنند؛ اما با بالا نیامدن سایت، به‌سرعت صفحه را ببندند و باز‌گردند، این اتفاق بر CTR شما به‌شدت تأثیر منفی می‌گذارد. به بیان دقیق‌تر، در دستگاه‌های تلفن همراه، یک جهش یک تا سه ثانیه‌ای در سرعت سایت، نرخ پرش را تا 32 درصد افزایش می‌دهد یعنی یک تأخیر 3 ثانیه‌ای در سرعت بارگذاری صفحه می‌تواند تا 32 درصد از ترافیک شما را به خود اختصاص دهد و به CTR شما ضربه بزند.

CTR Optimize

جمع‌بندی

CTR نقش مهمی در موفقیت کمپین‌های بازاریابی دیجیتال شما دارد و مشتریان “رایگانی” را برای کسب‌وکار، نام تجاری، محصولات و خدمات شما می‌آورد؛ بنابراین بهینه‌سازی نرخ کلیک باید در اولویت اقدامات شما قرار گیرد؛ زیرا صرف‌نظر از اینکه در چه صنعتی هستید، همیشه راهی برای بهبود نتایج فعلی وجود دارد.

با انجام اقدامات گفته شده برای بهبود CTR در این مقاله می‌توان تضمین کرد، مخاطبان هدفی که به‌خاطر نگرانی یا مشکلی به سایت شما آمده است، بسیاری از مشکلات و سؤالاتش حل خواهد شد و علاوه بر این، شما نیز به اهداف بازاریابی خود خواهید رسید.

شما از چه استراتژی‌هایی برای بهبود CTR خود استفاده می‌کنید و با چه چالش‌هایی روبه‌رو هستید؟ لطفا نظرات و سؤالات خود را با ما در میان بگذارید.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.