مزایا و معایب تبلیغات کلیکی چیست؟

نام تجاری شما این قدرت را دارد، طی چند دقیقه به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان دسترسی پیدا کند، این کاری است که تبلیغات PPC یا کلیکی برای شما انجام می‌دهد. بله، تأثیر تبلیغات PPC با دسترسی گسترده و توانایی هدف‌گیری مخاطبان خاص، باورنکردنی است.

سرمایه‌گذاری در تبلیغات PPC می‌تواند بازدهی خوبی برای کسب‌وکار شما به همراه داشته باشد؛ اما اگر به روش صحیح از آن استفاده نکنید، ازدست‌دادن پول و سرمایه‌تان به‌راحتی یک ‌چشم برهم زدن اتفاق می‌افتد. اگر در مورد تبلیغات PPC چیزهایی شنیده‌اید و می‌خواهید با استفاده از این نوع تبلیغات به تجارت خود رونق ببخشید؛ اما مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، با ما در این مقاله همراه باشید تا با تمام مزایا و معایب تبلیغات  PPC و همه جوانب آن آشنا بیشتر شوید. بیایید با اصول اولیه شروع کنیم:

به چه تبلیغاتی، ppc گفته می‌شود؟

در دنیای مارکتینگ اصطلاحات زیادی وجود دارد، شاید برای شما هم این سؤال مطرح شده باشد، تبلیغات PPC به چه معناست؟ PPC مخفف Pay-Per-Click : پرداخت به ازای کلیک” است و در فارسی به تبلیغات کلیکی ترجمه شده است.

پرداخت به ازای کلیک یک مدل تبلیغاتی رایج در دیجیتال مارکتینگ است. این روش به تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌دهد تا تبلیغات خود را در موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های شخص ثالث قرار دهند و هر زمان که روی تبلیغ آنها کلیک شد، هزینه آن را پرداخت کنند. با تبلیغات کلیکی شما می‌توانید تبلیغات آنلاین خود را مستقیماً کنترل کنید و بودجه، کپی آگهی و محل قرارگیری تبلیغات را خودتان تعیین کنید.

نمونه تبلیغ پرداخت به ازای کلیک در Google

گوگل با درآمد بیش از 134 میلیارد دلار از تبلیغات، بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده خدمات PPC است. پلتفرم آن، Google Ads ، در اکثر موارد اولین جایی است که افراد برای شروع بازاریابی PPC از آن استفاده می‌کنند.

احتمالاً قبلاً در جستجوهای خود در Google این تبلیغات را دیده‌اید. آنها به‌صورت shortcut بالای نتایج جستجوی Google قرار می‌گیرند و مقرون‌به‌صرفه بودنش باعث می‌شود، اکثر مشاغل بزرگ و کوچک بتوانند هزینه آن را پرداخت کنند.

تبلیغات کلیکی

آیا استفاده از تبلیغات کلیکی کار ساده‌ای است؟

تبلیغات کلیکی در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد: شما هزینه کلیک تبلیغات را، با گرفتن فضای ارزشمندی درست در بالای صفحه موتورهای جستجو پرداخت می‌کنید؛ اما در واقعیت این روند کمی پیچیده‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌آید.

سؤالات مهمی وجود دارد که باید قبل از استفاده تبلیغات کلیکی پاسخ دهید: در این نوع تبلیغات چه کلمات کلیدی را باید هدف قرار دهید؟ به چه گروه‌های تبلیغاتی علاقه دارید؟ بهترین راه برای بهینه‌سازی تبلیغات کلیکی برای تعامل مخاطب، نه فقط برای کلیک چیست؟

پاسخ‌دادن به این سؤالات کار تیم دیجیتال مارکتینگ است؛ تا با استراتژی هوشمندانه خود، از این تبلیغات به بهترین نحو ممکن استفاده کنند. وقتی شما هزینه تبلیغات را به‌صورت استراتژیک پرداخت می‌کنید، قطعاً از مزایای این تبلیغات بهره‌مند می‌شوید، مزایایی که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

مزایا و معایب نبلیغات کلیکی

5 مزیت پول‌ساز PPC

1. به نتایج فوری دست می‌یابید

یکی از بزرگ‌ترین مزایای تبلیغات کلیکی چیست؟ سریع به نتیجه دلخواه رسیدن.

بر خلاف محتوای رایگان و استراتژی‌های جستجوی ارگانیک، تبلیغات PPC مانند اکثر موارد، در کسب‌وکار شما نیز به نتایج فوری می‌رسد. شما فوراً با هزاران نفر در تماس قرار خواهید گرفت، افرادی که احتمالاً به دنبال خدمات یا محصولات شما هستند.

البته این بدان معنا نیست که تبلیغات PPC بهترین استراتژی بازاریابی است؛ اما بااین‌حال، این روش یک تاکتیک کوتاه‌مدت بسیار مؤثر است. محتوا و SEO مطمئناً مزایای بلندمدت را به همراه خواهند داشت، اما اگر به دنبال راهکاری سریع و قدرتمند هستید، تبلیغات کلیکی راهی سریع برای پیشبرد اهداف شما خواهد بود.

2. به ترافیک کلی وب‌سایت شما کمک می‌کند

تبلیغات کلیکی نه‌تنها باعث کسب نتایج سریع می‌شود؛ بلکه به‌سرعت، ترافیک سایت شما را افزایش می‌دهد. اگرچه تبلیغات کلیکی به طور مستقیم به رتبه‌بندی سایت شما کمک نمی‌کند، اما تعداد کلیک‌ها را افزایش می‌دهد و باگذشت زمان، این افزایش فعالیت کاربران در سایت شما می‌تواند به رتبه‌بندی ارگانیک بالاتر در صفحات جستجو کمک کند.

برای شرکت‌هایی که تازه‌وارد فضای مجازی و دنیای دیجیتال شده‌اند و خواهان افزایش سریع مخاطبان هستند، PPC می‌تواند راهی ساده برای جذب بیشتر مخاطبان جدید باشد.

3. قابل‌اندازه‌گیری و قابل‌پیگیری است

اندازه‌گیری و ردیابی تبلیغات کلیکی از طریق Google Ads  بسیار آسان است. هیچ رازی در عملکرد PPC وجود ندارد. آمارها به‌راحتی در دسترس هستند و نحوه عملکرد کمپین‌های شما و نوع ترافیک و نتایج، بر اساس بودجه‌ای که صرف کردید، قابل‌بررسی است.

در سایر کانال‌های تبلیغاتی و بازاریابی، نسبت دادن بودجه به نتایج چندان واضح نیست. هیچ بیلبورد یا آگهی تبلیغاتی نمی‌تواند این‌چنین قابل‌اندازه‌گیری و پیگیری باشد. اما در تبلیغات کلیکی می‌توانید ببینید هزینه‌های شما باتوجه‌به اهداف نهایی که داشته‌اید، چقدر شده است.

4. تبلیغات کلیکی و SEO با هم متحد هستند

با استفاده از تبلیغات کلیکی، می‌توانید کلمات کلیدی خود را قبل از قراردادن آنها در استراتژی‌های SEO در مقیاس بزرگ آزمایش کنید. درک درصد تبدیل کلمات کلیدی ارگانیک اغلب دشوار است، اما می‌توانید از داده‌های کلیدواژه PPC برای تأثیر بر تاکتیک‌های بازاریابی جستجوی ارگانیک خود استفاده کنید.

با نظارت بر اینکه کدام کلمات کلیدی در تبلیغات کلیکی تبدیل می‌شوند، می‌توانید وب‌سایت خود را با کلمات کلیدی برتر بهینه کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا در مجموع به رتبه‌بندی SERP بالاتری برسید.

5. تبلیغات کلیکی افراد مناسب را در زمان مناسب و در مکان مناسب هدف قرار می‌دهد

با رشد دیجیتال مارکتینگ، کسب‌وکارها اکنون این فرصت را دارند تا مخاطبان خود را به‌راحتی هدف قرار دهند؛ در واقع این مزیت اصلی تبلیغات کلیکی است. بدون توجه به نوع کسب‌وکارتان، شما قادر خواهید بود، استراتژی PPC خود را برای رسیدن به افراد مناسب در زمان مناسب و در مکان مناسب تغییر دهید.

به‌عنوان‌مثال، اگر صاحب کافی‌شاپ هستید، می‌توانید تبلیغات خود را طوری تنظیم کنید تا صبح‌ها نمایش داده شوند، درست زمانی که مخاطبان شما به‌احتمال زیاد به دنبال کافئین هستند. اگر یک فروشگاه در مرکز شهر دارید، حتی می‌توانید با تعیین شعاع نزدیک محل خود، مخاطبان محلی را هدف قرار دهید.

تبلیغات کلیکی

5 مشکل غیرقابل‌انکار PPC

تا اینجا در مورد مزایای تبلیغات کلیکی گفتیم، با این توصیفات این نوع تبلیغات رؤیای یک بازاریاب دیجیتال به نظر می‌رسد؛ اما مانند هر پلتفرمی، تبلیغات کلیکی نیز دارای معایبی است و باید قبل از هرگونه تصمیم‌گیری برای صرف هزینه در این نوع تبلیغات، آنها را به‌خوبی بررسی کرد. بیایید نگاهی به برخی از معایب تبلیغات کلیکی بیندازیم:

1. فضای بسیار رقابتی دارند

از بسیاری جهات، تبلیغات کلیکی قربانی موفقیت خود است. این نوع تبلیغات اگرچه یک روش بازاریابی محبوب محسوب می‌شوند؛ اما رقابت برای کلمات کلیدی محبوب می‌تواند بسیار دشوار باشد.

متأسفانه، این بدان معناست که هزینه‌های تبلیغات کلیکی می‌تواند به‌سرعت افزایش یابد و اگر بودجه شما محدود باشد، ممکن است متوجه شوید که نمی‌توانید کلمات کلیدی موردنظر خود را هدف قرار دهید. جنگ برای کلمات کلیدی محبوب می‌تواند هزینه‌ای داشته باشد که از توان شرکت‌های کوچک‌تر خارج است.

2. مخاطبان باهوش آن را تشخیص می‌دهند

مخاطبان آنلاین به طور دیجیتال از همه چیز آگاه می‌شوند. با افزایش آگاهی آنها نسبت به فضای تبلیغات در وب، گرایش بدبینانه‌ای نسبت تبلیغات PPC در میان آنها به وجود آمده است. این امر به‌ویژه در مورد تبلیغات کلیکی که در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) مانند Google وجود دارد، کاملاً آشکار است.

اگرچه در مورد همه کاربران صادق نیست، بیشتر افراد آگاهانه از کلیک بر روی تبلیغات در بالای صفحه یا در نوار کناری خودداری می‌کنند، زیرا می‌دانند که وب‌سایتی آن فضا را خریداری کرده است و آن وب‌سایت نتیجه جستجوی موردنظر آنها نیست.

3. نیاز به زیرساخت دارد

ارائه یک استراتژی موفق PPC تنها نیمی از راه است. هنگامی که مخاطبان را با تبلیغات کلیکی به سایت خود می‌رسانید، هنوز باید دلیل قانع‌کننده‌ای برای خرید به آنها ارائه دهید. این بدان معناست که شما باید زمانی را صرف ایجاد صفحات فرود، جذب افراد به محتوای خود و توسعه سفرهای جذاب مشتری برای ترغیب آنها به تعامل کنید.

در واقع تبلیغات کلیکی یک فعالیت مستقل نیست، این فرایند باید بخشی از یک استراتژی کاملاً تدبیر شده باشد.

4. برای یادگیری باید زمان بگذارید

گفتیم تبلیغات کلیکی یک‌شکل ساده از دیجیتال مارکتینگ برای شروع است؛ اما اگرچه یادگیری اکثر پلتفرم‌ها ساده است؛ بین توانایی انجام کاری و توانایی انجام خوب آن کار تفاوت اساسی وجود دارد.

ارائه یک کمپین موفق PPC به زمان نیاز دارد. شما باید در مورد کلمات کلیدی خود تحقیق کنید، مخاطبین هدف را شناسایی کنید، داده‌های Google Analytics را مرور کنید و به طور مداوم کمپین‌ها را زیر نظر بگیرید و تغییر دهید.

مانند سایر انواع بازاریابی دیجیتال، تبلیغات کلیکی مهارتی است که یادگیری آن به زمان نیاز دارد و حتی یک تبلیغ‌کننده باتجربه ممکن است به آزمایش‌وخطا برای یافتن استراتژی مناسب برای مارکت خاص شما نیاز داشته باشد.

5. نیاز به پیگیری دارد

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که افراد در اجرای کمپین‌های موفق PPC با آن روبرو هستند، این است که برای تبلیغات هزینه می‌کنند و به بهترین‌ها امیدوار هستند.

آنها به جای اینکه روزانه چند دقیقه برای بررسی نحوه عملکرد تبلیغات خود اختصاص دهند، یک تبلیغ جدید دیگر ایجاد می‌کنند، شروع به اجرای آن می‌کنند و این کار را ادامه می‌دهند تا زمانی که هزینه تبلیغات آنها تمام شود.

در نتیجه، بسیاری از شرکت‌ها – اعم از بزرگ و کوچک – سالانه پول هنگفتی را برای تبلیغاتی که می‌تواند بسیار مؤثرتر باشد، هدر می‌دهند. بهترین راه برای اطمینان از بازدهی مناسب تبلیغات ، پیگیری نتایج با گزارش‌های بازاریابی روزانه یا هفتگی است. با پیگیری درست متوجه خواهید شد، چگونه این تبلیغات بازدیدکنندگان را به وب‌سایت شما هدایت می‌کند و آیا بازدیدکنندگان به مشتری تبدیل می‌شوند و این فرایند برای کسب‌وکار شما مناسب است یا خیر.

تبلیغات کلیکی

سخن پایانی

PPC یا تبلیغات کلیکی یک روش بازاریابی محبوب در دیجیتال مارکتینگ است. این نوع تبلیغات به افزایش ترافیک آنلاین وب‌سایت شما و ایجاد مشتریان بیشتر کمک می‌کند. مزیت اصلی تبلیغات کلیکی این است که به جای استفاده از رتبه‌بندی ارگانیک، می‌توانید مستقیماً به بالای صفحه جستجو برسید؛ اما با وجود رقبای سرسخت رسیدن به این نقطه کار آسانی نیست.

در این مقاله سعی کردیم اصلی‌ترین مزایا و معایب تبلیغات کلیکی را با شما در میان بگذاریم تا در تصمیم‌گیری خود برای استفاده از این نوع تبلیغات چشم‌انداز بهتری داشته باشید. آیا شما به این نوع تبلیغات علاقه دارید؟ استفاده از آنها را در نقشه سفر مشتری مؤثر می‌دانید؟ لطفاً دیدگاه و نظرات خود را با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب پیشنهادی برای شما
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.